توضیحات
مقدمهای بر معاملهگری
سرفصلها
1- معاملهگری چیست؟
درباره دوره
در این قسمت با ساختار این دوره و سرفصلها آشنا خواهید شد.
تعریف معاملهگری
معامله گری به عمل خرید و فروش داراییها مانند سهام، ارزها، رمزارزها، سرمایهگذاریها، طلا و محصولات کالا گفته میشود. معامله گران در بازارهای مالی فعالیت میکنند و تلاش میکنند با پیشبینی تغییرات قیمتی داراییها سود حاصل کنند. هدف اصلی معامله گری بهرهگیری از تفاوت قیمتها در بازههای زمانی مختلف است، بهطوریکه با خرید در قیمت پایینتر و فروش در قیمت بالاتر، سود بهدست آورند.
تفاوت ترید و سرمایهگذاری
معاملهگر و سرمایهگذار در شاخصهای زمانبندی، هدف و ریسک با یکدیگر تفاوت دارند. در این ویدئو تفاوتهای این را با جزئیات بیشتر ببینید.
انواع معاملهگر
معاملهگران روزانه، نوسانی، بلندمدت، خودکار، آربیتراژی، با کمک تحلیل تکنیکال و یا فاندامنتال از روشهای معاملهگری در بازار است.
مزایا و معایب معاملهگری
در این قسمت با نقاط مثبت و منفی شغل معاملهگری بیشتر آشنا شوید.
2- بازارهای مالی
انواع بازار مالی
بازارهای مالی فضاهایی هستند که در آنها اوراق بهادار، ارزها، رمزارزها، کالاها و داراییهای مالی مبادله میشوند. این بازارها به دو دسته اصلی تقسیم میشوند: بازارهای اولیه Primary Markets بازارهای ثانویه Secondary Markets
بازار سهام
بازار سهام یا بورس اوراق بهادار، محیطی است که در آن اوراق بهادار شرکتها به صورت عمومی به فروش میرسد و معاملات بر روی این اوراق انجام میشود. در بازار سهام، سرمایهگذاران میتوانند از روند رشد یا کاهش قیمت سهام استفاده کنند تا سود کسب کنند.
بازار اوراق قرضه
بازار اوراق قرضه به انگلیسی (Bond market) که همچنین با نام بازار با درآمد ثابت (Fixed income market) نیز شناخته میشود، بازار مالی است که در آن مشارکت کنندگان میتوانند قرض جدید منتشر کنند که به نام بازار اولیه شناخته میشود، یا میتوانند اوراق بهادار بدهی، معمولاً به شکل اوراق قرضه خرید و فروش کنند که به نام بازار ثانویه شناخته میشود.
بازار ارز (فارکس)
بازار تبادل ارز خارجی یا فارکس (Foreign exchange market) اختصاری (FOREX) یک بازار نامتمرکز دو طرفه، برای تبادل و معاملهگری ارز است. اکنون فارکس از لحاظ حجم معاملات بزرگترین بازار مالی در جهان است.
بازار ارز دیجیتال
بازار رمزارزها، یا همان بازار ارزهای دیجیتال یا ارزهای رمزنگاری شده، یکی از جدیدترین و پویاترین اقسام بازارهای مالی است که در آن ارزهای دیجیتال یا رمزارزها معامله میشوند. این بازار به وسیله فناوری بلاکچین (Blockchain) که یک زیرساخت تکنولوژیکی مبتنی بر رمزنگاری است، تأمین میشود و به معاملهگران امکان خرید و فروش ارزهای دیجیتال را در سراسر جهان به صورت آنلاین فراهم میکند.
3- تحلیل بنیادی
تحلیل بنیادی
تحلیل بنیادی به معاملهگران و سرمایهگذاران اطلاعات مهمی را درباره وضعیت و عملکرد یک دارایی یا شرکت فراهم میکند و به آنها کمک میکند تا تصمیمگیریهای مناسبتری انجام دهند.
کاربردهای تحلیل بنیادی
در این قسمت با کاربردهای تحلیل بنیادی در بازارهای مالی آشنا خواهید شد.
صورتهای مالی
در این قسمت با صورتهای مالی شرکتها و نحوه استفاده از آن در تحلیل بنیادی آشنا میشویم.
تحلیل صنعت
تحلیل صنعت یکی از مهمترین جنبهها در تحلیل بنیادی شرکتها است که به معاملهگران و سرمایهگذاران کمک میکند تا وضعیت عمومی و چشمانداز آینده یک پروژه را در نظر بگیرند.
تحلیل بنیادی رمزارزها
در این قسمت با تمام شاخصهای بنیادین مهم در بررسی پروژههای رمزارزی آشنا خواهید شد.
مزایا و معایب تحلیل بنیادین
تحلیل بنیادین هم مانند بسیاری از روشهای تحلیلی دیگر، نقاط قوت و نقاط ضعفی دارد. در این قسمت با مزایا و معایب این نوع تحلیل آشنا خواهید شد.
4- تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال یکی از مهمترین روشهای تحلیل بازارهای مالی است که بر اساس بررسی الگوهای، نمودارها و شاخصهای تکنیکال تلاش میکند تا روندها و جهتهای قیمت را پیشبینی کند.
اصول و مفاهیم تحلیل تکنیکال
در این قسمت با الفبای اولیه تحلیل تکنیکال آشنا خواهید شد. مفاهیم و انواع نمودارها، شاخصها و سطوح قیمتی مختلف از جمله مفاهیم اولیه این نوع تحلیل است.
استراتژی معاملاتی
در این ویدئو با انواع استراتژیهای معاملاتی که به صورت رایج در تحلیل تکنیکال استفاده میشود آشنا خواهید شد.
5- روانشناسی معاملات
روانشناسی معاملاتی
احساسات یک قسمت طبیعی از زندگی است، اما در معاملات مالی باید آنها را با دقت مدیریت کرده تا تصمیمات عاقلانهتری بگیریم. روانشناسی معاملات به احساسات و شرایط روحی فرد که بر شکست یا موفقیت در معاملهگری تاثیرگذار است، گفته میشود. در این فصل در مورد روانشناسی معاملات و نقشی که میتواند در سوددهی معاملات ما داشته باشد صحبت میکنیم.
مدیریت ریسک
مدیریت ریسک یکی از اصول اساسی در معاملهگری است که به شما کمک میکند خطرات مالی را کاهش داده و به طور موثرتری در بازار عمل کنید.
تدوین برنامه معاملاتی
تدوین یک برنامه معاملاتی یکی از اصول اساسی برای موفقیت در معاملات مالی است. این برنامه به شما کمک میکند تا به طور منظم، سازمان یافته و منطقی عمل کنید و از تصمیمات عاطفی خود جلوگیری کنید.
ارزیابی عملکرد معاملات
ارزیابی عملکرد استراتژیهای معاملاتی و شاخصهای آن یکی از اقدامات حیاتی در معاملهگری است. این ارزیابی به شما کمک میکند تا به تجزیه و تحلیل دقیقتری از عملکرد استراتژیهای خود در بازار بپردازید و به تصمیمگیری بهتر در آینده برسید.
توسعه ذهن برنده
توسعه یک ذهنیت پیروزمند به معنای شکلگیری نگرش، اعتقادات و روحیهای است که به شما کمک میکند در موفقیت در معاملات و سرمایهگذاریهای مالی بهتر عمل کنید. یک ذهن پیروز تاثیر بسزایی بر عملکرد شما در بازارهای مالی دارد.
6- پلتفرمهای معاملاتی
پلتفرمهای معاملاتی
پلتفرم معاملاتی به نرمافزار یا یک سامانه گفته میشود که به معاملهگران اجازه میدهد تا بتوانند داراییهای مختلف را معامله کنند. این پلتفرمها برای بازارهای مختلف بازار و در انواع فرمها وجود دارد.
انواع سفارشات
در بازارهای مالی، معاملهگران میتوانند از انواع مختلفی از سفارشات برای ورود به بازار یا خروج از آن استفاده کنند. هر نوع سفارش دارای مزایا و محدودیتهای خود است که به معاملهگران کمک میکند تا استراتژیهای مختلف را با توجه به شرایط بازار اجرا کنند.
معاملات الگوریتمی
معاملات الگوریتمی یا Algorithmic Trading به روشی اشاره دارد که در آن معاملات مالی با استفاده از الگوریتمها و روشهای کامپیوتری به صورت خودکار و با حداقل دخالت اسانی انجام میشود.
پایان دوره
دوره مقدمهای بر معاملهگری در این قسمت به پایان میرسد. برای جمعبندی نکات این قسمت را مشاهده بفرمایید.
درباره مدرس
احسان حاجیزاده
استاد دانشگاه امیرکبیر