چرا با وجود رشد ۲۳ درصدی قیمت بیت کوین، معاملهگران بازار آپشن خنثی هستند؟
قیمت بیت کوین از ۲۳ تا ۲۸ فوریه (۹ اسفند) بیشتر از ۲۰ درصد رشد کرد اما به نظر میرسد معاملهگران بازار آپشن هنوز تمایلی به رالی این ارز دیجیتال ندارند. تحلیلگران باور دارند که سرمایهگذاران این بازار هنوز از روند صعودی BTC مطمئن نیستند و نگران شرایط اقتصادی موجود هستند.
خلاصهٔ خبر
- با وجود رشد ۲۳ درصدی قیمت بیت کوین، معاملات اختیار خرید این ارز دیجیتال هنوز به طور قابلتوجهی رشد نکرده است.
- تحلیلگران باور دارند که اگر جریان ورود سرمایه صندوقهای قابلمعامله در بورس (ETF) اسپات بیت کوین ادامه داشته باشد، شرایط بازار آپشن هم تغییر میکنند.
به گزارش کوین تلگراف، بیت کوین آخرین بار ۵ هفته پیش تنها در یک هفته ۵ درصد کاهش یافت و به نظر میرسد این مسئله معاملهگران بازار آپشن را محتاطتر کرده است.
بسیاری از سرمایهگذاران بازار ارزهای دیجیتال نگران کاهش احتمالی جریان ورود سرمایه ETFهای اسپات و اصلاح قیمت بیت کوین هستند. به عبارت دیگر، معاملهگران بازار آپشن احتمالا هنوز به اندازه کافی از رالی بیت کوین متقاعد نشدهاند و یا با توجه به نااطمینانی اقتصادی موجود تصمیم ندارند از اهرم استفاده کنند.
تنها در ۲۸ فوریه (۹ بهمن) ETFهای اسپات بیت کوین با ۶۷۳ میلیون دلار خالص جریان ورود سرمایه مواجه شدند و کل جریان ورودی آنها از ۱۱ ژانویه (۲۱ دی) به ۷.۴ میلیارد دلار رسید. جیمز سیفارت (James Seyffart)، تحلیلگر ETF بلومبرگ، خاطرنشان کرد که داراییهای تحت مدیریت صد و پنجاه ETF تاکنون از مرز ۱۰ میلیارد دلار فراتر رفته است. طبق دادههای موجود، داراییهای تحت مدیریت ETF شرکت بلک راک (BlackRock) در حال حاضر به ۹ میلیارد دلار رسیده است.
بعضی از سرمایهگذاران باور دارند که به خاطر محدودیت سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال جریان ورود سرمایه ETFهای بیت کوین در بلندمدت پایدار نخواهد بود. با این حال بعضی از تحلیلگران، از جمله تحلیلگران بانک جیپی مورگان (JP Morgan) باور دارند که با رشد قیمت بیت کوین تقاضای این صندوقها هم افزایش مییابد.
تحلیلگر مشهوری به اسم «Beaniemaxi» هم باور دارد که شرکتهای صادرکننده ETF اسپات با توجه به روند بیت کوین روی این صندوقها تمرکز خواهند کرد و جریان ورود سرمایه آنها حداقل در کوتاهمدت کاهش نمییابد. علاوه بر این، او با توجه به هاوینگ بیت کوین در ماههای آینده خاطرنشان کرد که انگیزههای زیادی در بازار این ارز دیجیتال وجود دارد.
با این حال اگر اقتصاد آمریکا دچار رکود شدید شود یا اگر سرمایهگذاران مجبور شوند برای تامین مالی پروژههای خود توکنهایشان را بفروشند، همه این پیشبینیهای صعودی باطل میشود. اقتصاددانی مثل دیوید روزنبرگ (David Rosenberg) باور دارند که اقتصاد آمریکا به احتمال ۸۵ درصد در سال ۲۰۲۴ با رکود جدیدی مواجه میشود و اگر سیاستهای انقباضی ادامه داشته باشد، بازار سهام این کشور ضرر زیادی را تجربه میکند.
شاخص دلتا اسکیوی (Delta Skew) بیست و پنج درصدی یکی از بهترین شاخصهایی است که با استفاده از آن میتوان بازار اختیار معامله یا آپشن بیت کوین را بررسی کرد. این شاخص نشان میدهد که چه زمانی مارکت میکرها هزینه زیادی را به خاطر نوسانات بیت کوین دریافت میکنند.
شیب دلتا اسکیو ۲۵ درصدی قراردادهای آپشن بیت کوین از ۲۰ فوریه (۱ اسفند) خنثی مانده و در محدوده منفی ۷ تا مثبت ۷ درصد در نوسان است. این امر نشان میدهد که تعادل محکمی بین قراردادهای اختیار خرید و قراردادهای اختیار فروش وجود دارد. جالب اینجا است که احساسات معاملهگران بازار آپشن تنها ۶ روز بعد از عبور بیت کوین از مرز ۵۲٬۵۰۰ دلار کاهش یافته است. این امر نشان میدهد که سرمایهگذاران این بازار همچنان نگران هستند.
تصویر بالا نشان میدهد که معاملهگران باتجربه صرافی بایننس و اوکیاکس (OKX) تا ۲۶ فوریه (۷ اسفند) نسبتاً خنثی بودند و در آن زمان با عبور از قیمت بیت کوین از محدوده ۵۳٬۰۰۰ دلار به تدریج موقعیتهای خرید خود را افزایش دادند. این دادهها تا حدی با دادههای دلتای اسکیو در تضاد است. با این حال باید توجه داشته باشیم که لیکویید شدن اجباری پوزیشنهای فروش احتمالاً در این دادهها موثر بودهاند.
علاوه بر این، نسبت معاملات لانگ (خرید) به شورت (فروش) معاملهگران صرافی اوکیاکس حتی به رکورد ماهانه آن هم نرسیده و صعودی نبودن آنها را تایید کرده است. با این حال اگر جریان ورود سرمایه ETFهای نقدی ادامه یابد، احتمالاً معاملهگران شکاک نظرشان را تغییر میدهند.