Loading...
اخبار ارزهای دیجیتالسایر اخبار

آیا سقوط بورس ژاپن در ریزش بازار ارزهای دیجیتال موثر بود؟

ریزش بازارهای مالی جهان از جمله بازار ارزهای دیجیتال در روز قبل تریلیون‌ها دلار سرمایه را از بین برد. اکنون تحلیلگران به این نتیجه رسیده‌اند که نکته شروع این سقوط ژاپن بود.

خلاصه خبر

  • بعضی از تحلیلگران باور دارند که تصمیمات جدید بانک مرکزی ژاپن باعث شد بازارهای مالی سقوط کنند.
  • با این حال کاهش احتمالی نرخ بهره آمریکا، تحلیلگران را نسبت به رشد بازار ارزهای دیجیتال در ماه‌های آینده امیدوار کرده است.

به گزارش کوین تلگراف، بازار ارزهای دیجیتال در روز قبل یکی از بدترین روزهای خود در سال‌های اخیر را تجربه کرد. تحلیلگران کمی توانستند این اتفاق را پیش‌بینی کنند، اما به نظر می‌رسد اهرم بیش از حد از ماه‌ها قبل بی‌سروصدا ریسک بازار را افزایش داده‌ بود. حال تحلیلگران می‌گویند که اگر معاملات اهرمی هیزم این ریزش باشد؛ روند صعودی ناگهانی ین ژاپن مثل کبریت بود. با این حال آتش ریزش بازارهای مالی به همان سرعتی که شروع شد؛ ممکن است پایان یابد.

بعضی از تحلیلگران باور دارند که افزایش بی‌رویه اهرم‌های مربوط به ارز ین نقطه شروع ریزش بازارهای مالی در روز گذشته بود. آن‌ها حالا امیدوارند با کاهش این اهرم‌ها بازارهای مذکور کمی رشد کنند. اگر بقیه بازارهای مالی به تثبیت مورد نیاز خود برسند، بازار ارزهای دیجیتال هم می‌تواند حرکت صعودی‌ جدیدی شروع کند.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

اهرم در بازارهای مالی

تقریباً همه می‌دانند که روند بازار ارزهای دیجیتال گاهی اوقات بر اساس اصول فاندامنتال پیش نمی‌رود. نوسانات این بازار بیشتر توسط معامله‌گران نهادی کوتاه‌مدتی هدایت می‌شود که برای افزایش سود خود، از اهرم استفاده می‌کنند. به عبارت دیگر آن‌ها با قرض گرفتن‌ پول بیشتر سعی می‌کنند سودشان را دو چندان کنند. این اهرم‌ها گاهی اوقات سرسام‌آور می‌شوند. نکته جالب این است که کمی قبل از سقوط بازار ارزهای دیجیتال، اوپن اینترست بیت کوین به رکورد ۴۰ میلیارد دلار رسید.

تمام این پول‌های قرض گرفته‌شده‌ قطعاً از جایی می‌آیند. به نظر می‌رسد این بار این پول‌ها از ژاپن آمده‌ بودند. در سال ۲۰۲۲ بازده اوراق قرضه آمریکا برای اولین بار در چند سال اخیر به بالای صفر رسید و همچنان هم صعودی است. با این حال در ژاپن نرخ‌های مذکور در سطوح پایین خود حفظ شدند. شرکت‌های ژاپنی هم از این کشور وام گرفتند و از آن در برای معامله در بازارهای دیگر استفاده کردند.

در ابتدا به نظر می‌رسید که این کار ایده خوبی است. بازار صعودی ارزهای دیجیتال هم در سال ۲۰۲۳ نوسانات زیادی داشت. در نتیجه معاملات اهرمی به خوبی نتیجه می‌داد و هزینه تامین مالی معامله‌گران به ین تقریباً صفر بود.

البته این مسئله مختص بازار ارزهای دیجیتال نبود. بر اساس گزارش بانک ING، تا سال ۲۰۲۴ وام‌های ین به وام‌گیرندگان خارجی به حدود ۲ تریلیون دلار رسید و بیشتر از ۵۰ درصد نسبت به دو سال قبل افزایش داشت.

پایان سیاست‌های ۱۷ ساله ژاپن

همه چیز در ۳۱ جولای (۱۰ مرداد) تغییر کرد. در این روز بانک مرکزی ژاپن بازده نرخ اوراق قرضه دولتی کوتاه‌مدت را از ۰ درصد به ۰.۲۵ درصد افزایش داد. البته بانک مرکزی ژاپن بازده مذکور را در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲) هم افزایش داده بود و از منفی ۰.۱ درصد به ۰ درصد رسانده‌ بود.

همین مسئله باعث شد ریزش شدیدی در بازارهای مالی به وجود آید. برای مثال شاخص S&P 500 آمریکا بیشتر از ۵ درصد سقوط کرد. این اتفاق دامن بازار ارزهای دیجیتال را هم گرفت و قیمت بیت کوین BTC: و قیمت اتریوم BTC: به ترتیب ۱۸ و ۲۶ درصد کاهش یافت.

البته سیاست جدید بانک مرکزی ژاپن مستقیماً روی این ریزش موثر نبود. مسئله این بود که سیاست‌های جدید ژاپن به شدت به رشد شدید ین کمک کرد و ناگهان معامله‌گران فهمیدند که وام‌های مبتنی بر این ارزش گران شده‌ است. شایان ذکر است که از ۳۱ جولای (۱۰ تیر) نرخ مبادله USD/JPY از حدود ۱۵۳ ین در هر دلار به ۱۴۵ ین در هر دلار کاهش یافت.

آن‌ها در نهایت هم (به خاطر مارجین کال یا از روی احتیاط) تصمیم گرفتند میلیاردها دلار پوزیشن معاملاتی خود را رها کنند. فروش ۳۷۰ میلیون دلاری اتریوم توسط جامپ تریدینگ بین ۲۴ جولای (۳ مرداد) و ۴ اوت (۱۴ مرداد) سر و صدای زیادی به پا کرد اما تحلیلگران خاطرنشان کردند که این اتفاق دلیل اصلی ریزش بازار نبود. جامپ تریدینگ فقط روند نزولی را تقویت کرد از قبل مقدر شده‌ بود به وجود بیاید.

ارزش معاملات لیکوییدشده‌ در بازار ارزهای دیجیتال
ارزش معاملات لیکوییدشده‌ در بازار ارزهای دیجیتال

بر اساس گزارش CoinGlass، بیش از ۱ میلیارد دلار از موقعیت‌های معاملاتی اهرمی در بازار کریپتو بین ۴ تا ۵ اوت (۱۴ تا ۱۵ مرداد) لیکویید شد و صدها هزار معامله‌ با ضرر بسته‌ شد.

امیدی به رشد هست؟

یک ضرب‌المثل قدیمی می‌گوید در برخی از بیماری‌ها، تب درمان است. تحلیلگران امیدوارند این همان چیزی باشد که در بازار ارزهای دیجیتال اتفاق افتاده‌ است. معامله‌گران از موقعیت‌های اهرمی پرخطر خارج شده‌اند و تعهدات خود به وام‌های عظیم ین را جبران کرده‌اند. در بازار ارزهای دیجیتال، اوپن اینترست ۱۳ میلیارد دلار کاهش یافته و به ۲۷ میلیارد دلار رسیده است.

در همین حال، تحلیلگران باور دارند که USD/JPY ممکن است جایی برای سقوط نداشته باشد. حتی اگر این نظریه‌ها شکست بخورد، همیشه بانک‌های مرکزی می‌توانند از کاهش نرخ بهره استفاده کنند. بازار سهام ژاپن در روز قبل حدود ۱۲ درصد سقوط کرد که بدترین ریزش روزانه آن از سال ۱۹۸۷ محسوب می‌شود. این امر ممکن است بانک مرکزی ژاپن را مجبور به مداخله کردند.

پس از افزایش نرخ بیکاری آمریکا در ماه جولای (تیر)، احتمال کاهش نرخ بهره این کشور هم افزایش یافته است. شایان ذکر است که شاخص مدیران خرید (PMI) آمریکا هم در روز قبل منتشر شد و از ۴۸.۸ به ۵۱.۴ رسید که بیشتر از پیش‌بینی‌ها بود. این شاخص نشان‌دهنده وضعیت بخش خدمات آمریکا است و رشد آن نسبت به ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که هنوز امیدی به رشد اقتصادی آمریکا هست. دیوید آسپل (David Aspell)، مدیر ارشد پورتفولیوی در شرکت Mount Lucas Management، اعلام کرده است:

اگر فرصتی برای مداخله بانک مرکزی ژاپن وجود داشته باشد، اکنون زمان آن است. با توجه به داده‌های اخیر آمریکا، به نظر می‌رسد فدرال رزرو خیلی بیشتر از پیش‌بینی تحلیلگران نرخ بهره را کاهش می‌دهد.

اگر این سناریو اجرا شود، ممکن است بازار ارزهای دیجیتال در اواخر تابستان رشد کند. البته به نظر می‌رسد همین هفته ثابت کرده که پیش‌بینی بازار ارزهای دیجیتال کار بسیاری سختی است.

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

کوثر ایزک شیریان

تو دانشگاه اقتصاد خوندم و خیلی اتفاقی وارد بخش اخبار کریپتو شدم. اما خیلی طول نکشید که عاشق رویای غیرمتمرکزسازیش شدم. به اقتصاد کلان و تحلیل تکنیکال علاقه زیادی دارم ولی هیچ وقت نمی‌تونم به بازار NFTها بی‌اعتنا باشم. بی‌صبرانه هم منتظرم تا کاربردهای کریپتو تو دنیای واقعی بیشتر بشه!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *