تحلیل آنچینمطالب ویژه

تعادل خطرناک! رشد بیت کوین واقعی است یا دام جدید؟

در اصلاح اخیر بیت کوین، سود تحقق‌نیافته سرمایه‌گذاران کاهش یافت و به میانگین بلندمدت این شاخص (۱.۷۴) رسید.

خلاصه تحلیل

  • میانگین بلندمدت شاخص MVRV اکثرا به‌عنوان یک حمایت قوی عمل کرده است.
  • یکی از شاخص‌های کاربردی دیگر در بررسی وضعیت بازار، شاخص نسبت ریسک فشار فروش (The Sell-Side Risk Ratio) است.

به گزارش گلسنود، در این مطلب شاخص‌های آنچین مهمی را بررسی می‌کنیم که نشان می‌دهند زیرساخت‌های بازار بیت کوین به حالت قبل برگشته یا به اصطلاح ریست شده‌اند. این تغییرات معمولا در فازهای اصلاح بیت کوین اتفاق می‌افتد و باعث می‌شود که هیجانات بازار فروکش کند.

شاخص نسبت MVRV بیت کوین یکی از شاخص‌های کاربردی آن‌چین است که میانگین سود یا ضرر تحقق‌نیافته (نقد نشده) سرمایه‌گذاران را نشان می‌دهد و مشخص می‌کند که سرمایه‌گذاران بیت کوین تا چه حد تحت فشار هستند. به کمک داده‌های این شاخص تا حدی می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که سرمایه‌گذاران چه زمانی سودهای خود را نقد می‌کنند (سود تحقق‌یافته) و یا تسلیم شده و در ضرر می‌فروشند (ضرر تحقق‌یافته).

ثبت نام سریع در نوبیتکس

با در نظر گرفتن میانگین بلندمدت شاخص MVRV و باندهای انحراف معیار ۱± آن، می‌توانیم فازهای مختلف بازار بیت کوین را بر اساس وضعیت این شاخص مشخص کنیم:

  • ناحیه زیر انحراف معیار ۱-: بازار نزولی
  • ناحیه بین ۱- و میانگین بلندمدت: فاز بازیابی یا ریکاوری
  • ناحیه بالای میانگین بلندمدت: مراحل اولیه بازار صعودی
  • ناحیه بالای انحراف معیار ۱+: اوج بازار صعودی (سرخوشی)

در اصلاح اخیر بیت کوین، سود تحقق‌نیافته سرمایه‌گذاران کاهش یافت و به میانگین بلندمدت این شاخص (۱.۷۴) رسید. مشابه این اتفاق در فاز تثبیت ۲۰۲۴ نیز رخ داده بود و بدترین حالت آن در زمان معاملات آربیتراژی Yen در روز ۵ آگوست ۲۰۲۴ (۱۵ مرداد ۱۴۰۳) بود.

میانگین بلندمدت شاخص MVRV اکثرا به‌عنوان یک حمایت قوی عمل کرده و در بازگرداندن اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار موثر بوده است. رشد شاخص MVRV پس از برخورد با میانگین بلندمدت آن، نشانه مثبتی برای بازار بیت کوین است.

باندهای آماری شاخص MVRV بیت کوین

در قدم بعدی، درصد عرضه در سود (از عرضه در گردش) بیت کوین را بررسی می‌کنیم. این شاخص یک شاخص باینری (دو حالتی) است و صرفا مشخص می‌کند که کوین‌های در گردش نسبت به قیمت خرید آن‌ها «در سود» هستند یا «در ضرر». توجه داشته باشید که این شاخص با شاخص نسبت MVRV که حجم دلاری سود یا ضرر تحقق‌نیافته (یعنی تفاوت قیمت اسپات و قیمت خرید) سرمایه‌گذاران را نشان می‌دهد، کاملا متفاوت است.

با توجه به شاخص درصد عرضه در سود بیت کوین، ۸۸٪ درصد از عرضه در گردش بیت کوین در سود قرار دارد که آمار بالایی برای این شاخص است. در واقع فقط سرمایه‌گذارانی در ضرر هستند که کوین‌های خود را در فاصله دسامبر تا فوریه (آذر تا بهمن ۱۴۰۳) و در قیمت ۹۵ تا ۱۰۰ هزار دلار خریداری کرده‌اند.

همانند شاخص MVRV، شاخص عرضه در سود بیت کوین نیز پس از برخورد با میانگین‌ بلندمدت خود به‌طور قابل‌توجهی رشد کرده است. این نشان می‌دهد که انتظارات سرمایه‌گذاران از بازار بیت کوین به‌کلی تغییر کرده است.

اسیلاتور عرضه در سود بیت کوین

بررسی شاخص‌های فروش و ارزیابی کوین‌هایی که روزانه معامله می‌شوند، موضوع بالا را تایید می‌کند. در طی اصلاح اخیر بیت کوین، شاخص نسبت سود/ضرر تحقق‌یافته (Realized Profit/Loss Ratio) به سطح خنثی یا سربه‌سر (عدد ۱) رسید؛ یعنی حجم سود و ضرر سرمایه‌گذاران باهم برابر شد. سطح تعادلی ۱ در این شاخص نشان‌دهنده احساسات خنثی در میان سرمایه‌گذاران است. افزایش قیمت بیت کوین باعث شد که این شاخص نیز رشد کند و دوباره به محدوده سود برسد. رشد دوباره این شاخص نشان می‌دهد که ریکاوری قیمت بیت کوین بی‌اساس نبوده است و سیو سود سرمایه‌گذاران توسط نیروی تقاضا جذب شده است.

نسبت سود/ضرر تحقق‌یافته بیت کوین

بررسی شاخص SOPR بیت کوین نیز نتیجه‌گیری‌های بالا را تایید می‌کند. شاخص SOPR حجم سود یا ضرر نقدشده در بازار را اندازه می‌گیرد. در واقع این شاخص ضریب میانگین سودی که به‌صورت روزانه از فروش بیت کوین‌ها کسب می‌شود را نشان می‌دهد.

با توجه به نمودار شاخص SOPR، این شاخص نیز همانند شاخص‌های بالا در سطح تعادلی خود (۱.۰) حمایت شده و دوباره به منطقه سود برگشته است. البته باید توجه کرد که شاخص SOPR چندین بار به زیر سطح خنثی رفته و دوباره برگشته است. این نوسانات کوتاه نشان می‌دهد که از یک طرف سرمایه‌گذارانی که در قیمت‌های نزدیک به سقف چرخه فعلی خریداری کرده‌اند از بازار خارج شده‌اند و از طرف دیگر،‌ تعدادی از سرمایه‌گذاران دوباره خرید کرده‌اند تا از قیمت خرید خود دفاع کنند.

شاخص SOPR بیت کوین

یکی از شاخص‌های کاربردی دیگر در بررسی وضعیت بازار، شاخص نسبت ریسک فشار فروش (The Sell-Side Risk Ratio) است که به‌کمک آن می‌توانیم درجه تعادل بازار بیت کوین را بررسی کنیم. این شاخص را می‌توانیم در دو حالت زیر بررسی کنیم:

  • مقادیر بالا نشان‌دهنده این است که سرمایه‌گذاران کوین‌های خود را با سود بزرگ و یا با ضرر سنگین نسبت به قیمت خرید خود می‌فروشند. در این شرایط، بازار به یک تعادل دوباره نیاز دارد و معمولا قیمت بیت کوین نوسانات شدیدی را تجربه می‌کند.
  • مقادیر پایین نشان‌دهنده این است که سرمایه‌گذاران اکثرا کوین‌های خود را در قیمت‌های نزدیک به قیمت خرید خود (قیمت سربه‌سر) می‌فروشند و یک تعادل نسبی در بازار برقرار است. این وضعیت معمولا نشان‌دهنده پایان فشار فروش (در سود یا در ضرر) است و در این دوره قیمت نوسانات زیادی ندارد.

در حال حاضر شاخص نسبت ریسک فشار فروش بیت کوین در مقادیر پایین خود قرار دارد؛ این یعنی اکثر کوین‌های معامله‌شده در قیمت‌هایی نزدیک به قیمت خرید خود فروخته می‌شوند. به‌طور کلی می‌توان نتیجه گرفت که محدوده فعلی منطقه جذابی برای سیو سود یا فروش سرمایه‌گذاران نیست. در واقع بیت کوین در محدوده تثبیت قرار دارد و برای جذب موج سرمایه جدید، قیمت بیت کوین باید به یک محدوده جدید پیشروی کند.

شاخص نسبت ریسک فشار فروش بیت کوین

شروع معامله‌گری در نوبیتکس

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

فرزین توفیق

علاقه من به نویسندگی و آموزش دادن و از طرف دیگه، آزادی، حریم خصوصی، نوآوری و غیرمتمرکز بودن تکنولوژی بلاکچین، منو به مسیر مترجمی و نویسندگی در حوزه ارز دیجیتال کشوند. الان بعد از چند سال فعالیت تو این حوزه، از انتخابم خوشحالم. خیلی چیزها یاد گرفتم و هنوز خیلی چیزهای دیگه هم هست که باید یاد بگیرم. به نظرم، آگاهی‌بخشی یه هدف بزرگ و باارزشه.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *