تحلیل بیت کوین؛ در چه صورتی BTC دوباره به ۱۰۰٬۰۰۰ دلار میرسد؟
در هفتههای اخیر بیت کوین توانست از حمایتهای حساسی عبور کند و در بالای محدوده خود تثبیت شود. حالا بیت کوین با یکی از مقاومتهای اصلی خود روبهرو شده است و در تلاش است تا خود را در این محدوده حساس حفظ کند.
خلاصه مطلب
- در هفتههای اخیر BTC توانست از محدودههای مهم از جمله میانگین متحرک ۱۱۱ روزه (۹۱٬۳۰۰ دلار) عبور کند.
- هولدرهای بلندمدت BTC همچنان در حال انباشت و هودل (HODL) هستند.
به گزارش گلسنود، قیمت بیت کوین پس از ریکاوری، به محدوده ۹۳٬۰۰۰ تا ۹۵٬۰۰۰ دلار رسید و فعلاً موقعیتش در بالای این محدوده را حفظ کرده است. با وجود این مقاومت مهمی در پیش روی بازار بیت کوین قرار دارد. این محدوده درواقع کرانه پایین فاز تثبیت BTC است که از ماه نوامبر ۲۰۲۴ تا فوریه ۲۰۲۵ (تقریبا ۴ ماه) ادامه داشت. ظاهرا در طی این مدت تغییرات مهمی در زیرساخت بازار BTC اتفاق افتاده؛ قیمت اسپات BTC از محدوده نزولی خارج شده و الگوی سقف بالاتر (Higher High) تشکیل شده است.
برای ارزیابی روند فعلی بیت کوین میتوانیم از ترکیب شاخصهای مختلف تکنیکال و آنچین استفاده کنیم. ترکیب دادههای تکنیکال و آنچین BTC، اطلاعات دقیق و موثقی از بازار BTC به ما ارائه میدهد.
یکی از شاخصهای مهمی که در بررسی روند BTC کاربرد دارد؛ شاخص میانگین متحرک ۱۱۱ روزه BTC است. در کنار این شاخص، میانگین قیمت خرید هولدرهای کوتاهمدت (Short-Term Holder Cost Basis) سطح بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. این شاخص همواره بهعنوان یک حمایت تکنیکال مهم عمل کرده و مرز بین بازارهای نزولی و صعودی بیت کوین محسوب میشود. در حال حاضر، میانگین متحرک ۱۱۱ روزه و قیمت خرید هولدرهای کوتاهمدت BTC به شرح زیر است:
- میانگین متحرک ۱۱۱روزه: ۹۱٬۳۰۰ دلار
- قیمت خرید هولدرهای کوتاهمدت: ۹۳٬۲۰۰ دلار
طی رشد اخیر، قیمت BTC از هر دو سطح بالا عبور کرد و حالا در تلاش است تا خود را در بالای این سطوح حفظ کند. صعود بیت کوین به بالای این دو سطح تکنیکال مهم نشان میدهد که روند صعودی آن از قدرت کافی برخوردار بوده است. با این حال، برای ادامه روند صعودی باید BTC خود را در بالای این دو سطح کلیدی حفظ کند. از دست رفتن این سطوح حمایتی باعث میشود که قیمت BTC دوباره به محدوده نزولی (یا خرسی) برگردد و بسیاری از سرمایهگذاران وارد ضرر تحققنیافته میشوند.
دورههای اصلاح قیمت برای سرمایهگذاران بیت کوین سخت و چالشبرانگیز است. در این دورهها فشار مالی و روانی سنگینی بر سرمایهگذاران تحمیل میشود و هرچه عمق و شدت اصلاح قیمت بیشتر باشد، فشار واردشده بر سرمایهگذاران نیز بیشتر است. برای ارزیابی فشار مالی سرمایهگذاران، میتوانیم بررسی کنیم که در چند روز از ۹۰ روز اخیر، قیمت اسپات بیت کوین زیر دو سطح تکنیکال کلیدی (میانگین متحرک ۱۱۱ روزه و قیمت خرید هولدرهای کوتاهمدت) بوده است.
با اعمال روش بالا، مشخص میشود که مدت یا تعداد روزهای اصلاح اخیر BTC تقریبا بهاندازه اصلاحات قبلی چرخه فعلی بوده است و به اندازه روندهای نزولی قبلی BTC طولانی و شدید نیست. بنابراین میتوان گفت که اصلاح اخیر بیت کوین در دستهبندی بازار نزولی قرار نمیگیرد.
برای درک بهتر این موضوع، بهتر است قیمت خرید زیرگروههای مختلف هولدرهای کوتاهمدت BTC را ارزیابی کنیم. در نمودار بعدی، قیمت خرید دستههای مختلف هولدرهای کوتاهمدت بیت کوین را مشاهده میکنید که بر اساس سن کوینها مشخص شدهاند.
طبق نمودار بالا، در طی رشد اخیر بیت کوین هولدرهایی که سن کوینهای آنها بیش از ۱ ماه است وارد سود شدند. این اتفاق فشار مالی و روانی این دسته از سرمایهگذاران را تا حد زیادی کاهش داد و اگر این وضعیت حفظ شود، میتوان به رشد بازار امیدوار بود.