نفس راحت هولدرهای کوتاهمدت بیت کوین؛ فشار فروش نزدیک است؟
بر اساس دادههای آنچین، بازار بیت کوین دوباره قدرت یافته و قیمت BTC به منطقه سودآوری برگشته است. با رشد قیمت BTC، فشار مالی سرمایهگذاران نیز کاهش یافته و بسیاری از سرمایهگذاران دوباره در سود قرار گرفتهاند.
خلاصه تحلیل
به گزارش گلسنود، در زمان ریزش قیمت بیت کوین به محدوده ۷۴٬۰۰۰ دلار، بیش از ۵ میلیون واحد BTC در ضرر بودند. اما در نتیجه ریکاوری و بازگشت قیمت BTC، تعداد BTCهای در ضرر به ۱.۹ میلیون واحد کاهش یافته است. این یعنی بیش از ۳ میلیون BTC دوباره در وضعیت سود قرار گرفتهاند. این اتفاق فشار روانی و مالی سرمایهگذاران را تا حد زیادی کاهش داده و باعث آرامش سرمایهگذاران شده است.
با عبور قیمت بیت کوین از محدوده ۹۵٬۰۰۰ دلار، درصد زیادی از هولدرهای کوتاهمدت BTC دوباره در سود قرار گرفتهاند. این دسته از سرمایهگذاران نقش مهمی در سیو سود و فروشهای آینده خواهند داشت؛ چون سرمایهگذارانی که در کف خرید کردهاند، به احتمال زیاد با رشد بازار دست به فروش خواهند زد.
اگر جزئیات کوینهای در ضرر متعلق به هولدرهای بلندمدت و کوتاهمدت را بررسی کنیم، متوجه میشویم که ۸۳٪ از کوینهای در ضرر (بهاصطلاح زیر آب) مربوط به هولدرهای کوتاهمدت بیت کوین است.
فشار مالی و روانی بازار عمدتا بر دوش هولدرهای کوتاهمدت یا خریداران جدید BTC است. در نتیجه مهم است که روی هولدرهای کوتاهمدت تمرکز کنیم. به عبارت دیگر باید این موضوع را بررسی میکنیم که در طول ریکاوری BTC، رفتار این دسته از هولدرها چگونه تغییر کرده است.
یکی از ابزارهای مناسب برای بررسی استرس و فشار روانی هولدرهای کوتاهمدت، شاخص ضرر تحققنیافته (Unrealized Loss) است. این شاخص حجم دلاری ضررهای نقدنشده سرمایهگذاران را نشان میدهد. شاخص ضرر تحققنیافته هولدرهای کوتاهمدت نشان میدهد که در دو نقطه استرس سرمایهگذاران جدید بهشدت افزایش یافته است:
- معاملات آربیتراژی Yen در آگوست ۲۰۲۴ که باعث شد ضرر تحققنیافته نسبی هولدرهای کوتاهمدت به بالای باند انحراف معیار ۲+ برسد.
- سقوط بازار در سال ۲۰۲۵ که استرس شدیدی را بر سرمایهگذاران تحمیل کرد و باعث شد که ضرر تحققنیافته آنها دوباره به بالای باند انحراف معیار ۲+ برسد.
رشد قیمت بیت کوین اثر مثبتی بر پورتفولیوی سرمایهگذاران جدید داشت و باعث شده که شاخص ضرر تحققنیافته کاهش پیدا کند و دوباره به منطقه خنثی برسد.
بهبود پورتفولیوی این دسته از سرمایهگذاران بر رفتار فروش آنها اثر مستقیم دارد. نمودار بعدی، حجم فروش هولدرهای کوتاهمدت در سود یا ضرر را نشان میدهد. با توجه به این نمودار، در چند هفته اخیر این شاخص بهصورت جهشی افزایش یافته و از منطقه فروش در ضرر به محدوده فروش در سود منتقل شده است. در واقع این یک نقطه عطف برای هولدرهای کوتاهمدت محسوب میشود و بخش بسیار زیادی از عرضه این هولدرها به محدوده سود برگشتهاند.
افزایش سرمایه ورودی به ETFها
همزمان با کاهش قیمت بیت کوین در چند ماه گذشته، تقاضا از سمت سرمایهگذاران نهادی نیز کمرنگ شده بود. در آن دوره ETFهای BTC بزرگترین جریان خروج سرمایه را تجربه کردند و خالص سرمایه خروجی از ETFها به ۷۰٬۰۰۰ BTC رسید. اما با رشد قیمت BTC در هفتههای اخیر، اعتماد سرمایهگذاران نیز برگشته و تنها در دو هفته اخیر، بیش از ۴.۶ میلیارد دلار سرمایه به ETFهای BTC وارد شده است.
افزایش سرمایه ورودی به ETFها در کنار اعتماد و آرامش سرمایهگذاران، یک پشتوانه قوی برای بازار بیت کوین ساخته است.
در حال حاضر سرمایه کل تحت مدیریت ETFهای اسپات بیت کوین در آمریکا به ۱.۱۷۱ میلیون BTC رسیده و تنها ۱۱٬۰۰۰ بیت کوین با ATH خود (۱.۱۸۲ میلیون BTC) فاصله دارد. موج اخیر سرمایه ورودی به ETFها، دوره رکود چند ماه اخیر را جبران کرده است و این سیگنال مثبتی برای شکلگیری تقاضا در بازار بیت کوین محسوب میشود.