اخبار ارزهای دیجیتالاخبار بیت کوین

تعرفه‌های ترامپ چه تاثیری روی بازار ارزهای دیجیتال و بیت کوین می‌گذارد؟

دونالد ترامپ روز قبل هم بر تعرفه‌ها خود تاکید کرد و حتی زمانی که کنار نخست وزیر هند ایستاده بود؛ دوباره اعلام کرد که تعرفه‌های متقابل ادامه دارند. اما این تعرفه‌ها چه تاثیری روی بازار ارزهای دیجیتال و بیت کوین می‌گذارند؟

خلاصه تحلیل

  • سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ هفته گذشته بازار کریپتو را تحت تاثیر خود قرار داد.
  • اگرچه کشورهایی مانند مکزیک و کانادا موفق شدند اجرای تعرفه‌های خود را یک ماه به تعویق بیندازند، اما تعرفه‌های آمریکا بر کالاهای چین اعمال شده است.

وب سایت بی‌این کریپتو با کریستین هارالامپیف، مدیر محصولات ساختاریافته در Nexo، صحبت کرد تا دریابد چرا این تعرفه‌ها باعث نگرانی در بازارها شد، بازار کریپتو در ۳۰ روز آینده باید چه انتظاراتی داشته باشد و این صنعت کجا می‌تواند فرصت‌هایی پیدا کند.

اعلام تعرفه‌های ترامپ و شوک به بازار کریپتو

در هفته اول فوریه (بهمن)، ترامپ اعلام کرد که ۲۵ درصد تعرفه بر واردات از کانادا و مکزیک و ۱۰ درصد تعرفه بر کالاهای چینی اعمال خواهد کرد. علاوه بر این، او ۱۰ درصد تعرفه بر منابع انرژی کانادا وضع کرد.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

این اخبار واکنش‌های زیادی در بازارهای سنتی و کریپتو ایجاد کرد. اگرچه این تعرفه‌ها قرار بود چند روز بعد اجرا شوند، اما بازارهای مالی از همان روز شروع به ریزش کردند.

بازار ارزهای دیجیتال و بیت کوین ذاتاً به کسری تجاری وابسته نیستند، اما به‌شدت تحت تاثیر این اخبار قرار گرفتند. پس از انتشار تعرفه‌ها، ارزش کل بازار کریپتو حدود ۸ درصد در یک روز سقوط کرد و به حدود ۳.۲ تریلیون دلار رسید.

قیمت بیت کوین نیز تا ۹۱٬۲۸۱ دلار و قیمت اتریوم نیز تا ۲٬۱۴۳ دلار سقوط کرد. این نوسانات باعث شد میلیاردها دلار از بازار لیکویید شود. طبق گزارش Coinglass، مجموع لیکوییدیشن‌های این روز بیش از ۲.۲۳ میلیارد دلار بود. هیچ دارایی دیجیتالی از این سقوط در امان نماند.

یک روز قبل از اجرا شدن این دستورات، ترامپ موافقت کرد که تعرفه‌ها علیه مکزیک و کانادا را به مدت یک ماه به تعویق بیندازد. با این حال بین چین و آمریکا توافقی حاصل نشد و مالیات ۱۰ درصد بر واردات چینی اعمال شد.

بازار کریپتو به این تعویق‌ها واکنش مثبت نشان دادند. ریپل که بیش از ۲۵ درصد کاهش یافته بود، پس از انتشار این وقفه ۶ درصد رشد کرد. بیت کوین نیز به ۱۰۲٬۵۹۹ دلار رسید که ناشی از خوش‌بینی مجدد سرمایه‌گذاران بود.

تاثیر تعرفه‌ها بر پویایی‌های اقتصادی

تعرفه‌ها مالیات‌هایی بر واردات یا صادرات هستند که دولت‌ها برای دستیابی به اهداف استراتژیک مانند توافقات تجاری یا کاهش کسری تجاری از آن‌ها استفاده می‌کنند.

در مورد تعرفه‌های ترامپ، ایالات متحده از کانادا، مکزیک و چین بیشتر از آنچه به این کشورها صادر می‌کند، کالا وارد می‌کند؛ به این معنا که با هر سه کشور کسری تجاری دارد.

ارتباط بین کسری تجاری و تعرفه‌ها مهم است، زیرا می‌تواند پیامدهایی برای بازار سهام و ارزهای دیجیتال داشته باشد. تعرفه‌ها می‌توانند قیمت کالاهای وارداتی را افزایش دهند که ممکن است منجر به تورم شود؛ زیرا این هزینه‌ها به مصرف‌کنندگان منتقل می‌شوند. تورم بالاتر نیز خود به معنی کاهش احتمال کاهش نرخ بهره است که خود تاثیر منفی بر بازار ارزهای دیجیتال می‌گذارد.

به‌دنبال آن، افزایش هزینه‌ها ممکن است تقاضای مصرف‌کننده برای این کالاها را کاهش دهد و در نتیجه، واردات کمتر و سود شرکت‌های خارجی کاهش یابد که ممکن است این شرکت‌ها را به خروج از بازار آمریکا ترغیب کند.

در نتیجه، تعرفه‌ها می‌توانند قیمت کالاهای خارجی را افزایش داده، حجم واردات را کاهش دهند و سود شرکت‌ها را کم کنند که این امر باعث می‌شود سرمایه‌گذاران دارایی‌های سهامی خود را کاهش دهند، به‌دنبال سرمایه‌گذاری‌های کم‌ریسک‌تر بروند و مواجهه خود با ارزهای دیجیتال را کاهش دهند.

کاهش بازار ارزهای دیجیتال و بیت کوین پس از اعلام تعرفه‌های ترامپ این پدیده را به‌خوبی نشان می‌دهد. اگرچه بازار ارزهای دیجیتال و سهام گاهی رفتار مستقلی از خود نشان می‌دهند، اما رویدادهای مهم می‌توانند باعث ایجاد اختلالات گسترده در بازار شوند و دارایی‌های به‌ظاهر غیرمرتبط را تحت تأثیر احساسات کلی بازار قرار دهند.

فرصتی برای بازار کریپتو و بیت کوین؟

در بحبوحه نوسانات شدید بازار، یک نظرسنجی از مشتریان شرکت JPMorgan Chase نشان داد که ۵۱ درصد از آن‌ها پیش‌بینی می‌کنند تورم و تعرفه‌ها، عوامل اصلی موثر بر بازارهای جهانی در سال ۲۰۲۵ خواهند بود. این نظرسنجی همچنین نوسانات بازار را به‌عنوان یک نگرانی بزرگ برجسته کرد که ۴۱ درصد از پاسخ‌دهندگان به آن اشاره کردند؛ افزایشی قابل‌توجه نسبت به ۲۸ درصد در سال ۲۰۲۴.

با این حال، برخی از کارشناسان صنعت کریپتو به جنبه‌های مثبت آن نیز اشاره کرده‌اند. به گفته هارالامپیف، سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ اگرچه احتمالاً باعث نوساناتی در بازار ارزهای دیجیتال می‌شود؛ اما ممکن است فرصت‌هایی برای رشد بلندمدت بیت‌کوین ایجاد کند. او تاکید کرد:

معرفی تعرفه‌های سنگین، به‌ویژه بر واردات چین، احتمالاً جریان تجارت جهانی را مختل کرده، هزینه‌های تولید را افزایش داده و به فشارهای تورمی دامن می‌زند. تاریخ نشان داده که این‌گونه تغییرات اقتصادی باعث می‌شود سرمایه‌گذاران به‌سمت دارایی‌های جایگزینی بروند که به‌عنوان پوششی در برابر کاهش ارزش ارز و عدم‌اطمینان‌های کلان اقتصادی عمل می‌کنند. بیت کوین نیز به‌طور فزاینده‌ای به‌عنوان چنین دارایی‌هایی شناخته شده‌اند که نشان‌دهنده سیگنال‌های صعودی برای این طبقه از دارایی‌هاست.

به‌عبارت‌دیگر، با تشدید تنش‌های اقتصادی، احتمالاً رشد بیت کوین سرعت بیشتری خواهد گرفت. هارالامپیف افزود:

تمام این عوامل می‌توانند به‌عنوان باد موافقی برای بیت کوین و ارزهای دیجیتال عمل کنند؛ زیرا ماهیت غیرمتمرکز آن‌ها می‌تواند برای سرمایه‌گذاران جذاب باشد. اگر تورم بالا بماند، تقاضای دارایی‌هایی که به‌عنوان پوشش در برابر تورم عمل می‌کنند (مانند بیت کوین) ممکن است افزایش یابد؛ به‌ویژه اگر دولت آمریکا همچنان تمایل به ادغام دارایی‌های دیجیتال در استراتژی اقتصادی گسترده‌تر خود را نشان دهد.

اگرچه بیت کوین می‌تواند در برابر تورم ناشی از تعرفه‌ها به‌عنوان پوشش عمل کند، اما این سیاست‌ها به‌طور هم‌زمان باعث اختلالات جدی در زنجیره تامین خواهند شد.

تاثیرات بر استخراج ارزهای دیجیتال

تعرفه‌های ۱۰ درصدی ترامپ بر چین که هم‌اکنون اعمال شده‌اند، با توجه به نقش واردات چین در فعالیت‌هایی مانند استخراج ارزهای دیجیتال، عدم اطمینان قابل‌توجهی ایجاد می‌کنند.

پس از اعلام تعرفه‌های ترامپ، قیمت سهام شرکت‌های ماینینگ بیت کوین مانند MARA و Riot Platforms و Hut 8 کاهش یافت و در برخی موارد زیان‌ها بیش از ۸ درصد بود. این افت منطقی به نظر می‌رسد؛ چراکه شرکت‌های چینی در بازار تجهیزات صنعتی استخراج بیت کوین تسلط دارند.

شرکت‌های استخراج بیت کوین آمریکایی به‌شدت به تجهیزات مدارهای ASIC تولیدشده در چین وابسته هستند که برای بهینه‌سازی فرآیند استخراج استفاده می‌شوند. از جمله تامین‌کنندگان اصلی این تجهیزات، شرکت‌های Bitmain و MicroBT هستند. هارالامپیف توضیح داد:

صنعت استخراج در آمریکا به‌شدت به سخت‌افزارهای تخصصی استخراج از چین متکی استو بنابراین، تعرفه‌های بالاتر می‌توانند به‌طور قابل‌توجهی هزینه تجهیزات را افزایش دهند. این امر به‌طور موقت حاشیه سود استخراج‌کنندگان را کاهش داده و احتمالاً باعث کند شدن گسترش فعالیت‌ آن‌ها در کوتاه‌مدت خواهد شد. اگر تعرفه‌ها در کوتاه‌مدت هزینه‌ها را افزایش دهند، استخراج‌کنندگان مستقر در آمریکا ممکن است به بهینه‌سازی بیشتر عملیات خود، استفاده از فناوری‌های نوظهوری مانند خنک‌سازی غوطه‌وری یا ایجاد همکاری با تولیدکنندگان داخلی برای حفظ رقابت‌پذیری روی آورند.

هارالامپیف همچنین اشاره کرد که این اختلال در بخش کلیدی زنجیره تامین استخراج ارزهای دیجیتال باید به‌عنوان هشداری برای این صنعت تلقی شود.

نیاز به تولیدکنندگان داخلی در آمریکا

صنعت ارزهای دیجیتال در آمریکا مدت‌هاست که به لزوم افزایش استخراج بیت کوین در داخل این کشور پی برده تا وابستگی به تامین‌کنندگان خارجی را کاهش دهد. این وابستگی به محصولات خارجی به‌دلیل تضعیف تمرکززدایی و کاهش تاب‌آوری زنجیره تامین، مورد انتقاد قرار گرفته است.

برخی از فعالان این صنعت قبلاً اقداماتی را برای افزایش بهره‌وری در حوزه استخراج بیت کوین انجام داده‌اند. در ژوئن سال گذشته (خرداد) شرکت Auradine، تولیدکننده تجهیزات استخراج بیت کوین مستقر در سیلیکون ولی، به‌طور استراتژیک با ارائه‌دهندگان نیروگاه‌های مجازی CPower و Voltus همکاری کرد.

Auradine یک شرکت آمریکایی است که واحدهای ASIC طراحی‌شده در ایالات متحده را توسعه می‌دهد. این واحدها به استخراج‌کنندگان کمک می‌کنند تا مصرف برق را بهینه کنند و در نتیجه مزیت رقابتی به آن‌ها می‌دهند. Auradine هدف دارد از طریق این همکاری، عملکرد و یکپارچگی را بدون وابستگی به قطعات شخص ثالث ارائه دهد.

با این حال، برای رقابت با تامین‌کنندگان قدیمی چینی و پاسخ‌گویی به تقاضای تجهیزات مورد نیاز برای استخراج بیت‌کوین، به پروژه‌های بیشتری مانند Auradine نیاز است. هارالامپیف تاکید کرد:

گران‌تر شدن تجهیزات استخراج خارجی به‌واسطه تعرفه‌ها می‌تواند سرمایه‌گذاری در فناوری استخراج داخلی و راه‌حل‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی را تشویق کند. ایالات متحده در منابع انرژی تجدیدپذیر، به‌ویژه در ایالت‌هایی مانند تگزاس که از منابع غنی باد و انرژی خورشیدی برخوردار هستند، از مزیت رقابتی برخوردار است.

ایالات متحده نیاز خواهد داشت که استراتژی مشابهی را برای توسعه هوش مصنوعی (AI) پیاده‌سازی کند. شایان ذکر است که ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۱ در چین ممنوع شدند و در آن زمان، به سقوط بازار کمک کردند.

یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های این صنعت نیمه‌هادی است که یکی از اجزای حیاتی تمام دستگاه‌های الکترونیکی است. ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ سومین واردکننده بزرگ دستگاه‌های نیمه‌هادی در جهان بود و مجموع واردات آن به ۱۶.۶ میلیارد دلار رسید. بزرگترین تامین‌کنندگان این واردات عبارت بودند از: ویتنام (۴.۵۷ میلیارد دلار)، مالزی (۲.۱۳ میلیارد دلار)، تایلند (۱.۶۶ میلیارد دلار)، کره جنوبی (۱.۵۴ میلیارد دلار) و چین (۹۶۲ میلیون دلار).

صادرات نیمه‌هادی‌ها بیت کوین
صادرات نیمه‌هادی‌ها

عبور از طوفان

اگرچه سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ نگرانی‌هایی را برانگیخته، هارالامپیف آن‌ها را به‌عنوان بخشی از الگوی تکرارشونده‌ای از رویدادهای مشابه در تاریخ ایالات متحده می‌بیند. او اعلام کرده است:

این انتقال با چرخه تاریخی گسترده‌تری از جهانی‌سازی در برابر انزواگرایی همسو است؛ جایی که اقتصادها بین اولویت دادن به ادغام جهانی و اتکای به خود در داخل کشور جابه‌جا می‌شوند.

هارالامپیف همچنین اشاره کرد که صنایع مرتبط با ارزهای دیجیتال و بیت کوین از چالش‌های مشابهی عبور کرده و در نهایت پیروز شده‌اند. او افزود:

استخراج بیت‌ کوین در مواجهه با تغییرات سیاستی، مانند ممنوعیت استخراج در چین در سال ۲۰۲۱ که منجر به جابه‌جایی سریع زیرساخت‌های استخراج به آمریکای شمالی و آسیای مرکزی شد، به‌طور تاریخی بسیار سازگار و انعطاف‌پذیر بوده است.

اگرچه سناریوهای اقتصادی آینده نامشخص هستند، تاثیر بالقوه آن‌ها بر بازار ارزهای دیجیتال کاملاً واضح است. اینکه این تاثیر مثبت یا منفی خواهد بود، به نحوه توسعه این سناریوها بستگی دارد.

شروع معامله‌گری در نوبیتکس

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

کوثر ایزک شیریان

تو دانشگاه اقتصاد خوندم و خیلی اتفاقی وارد بخش اخبار کریپتو شدم. اما خیلی طول نکشید که عاشق رویای غیرمتمرکزسازیش شدم. به اقتصاد کلان و تحلیل تکنیکال علاقه زیادی دارم ولی هیچ وقت نمی‌تونم به بازار NFTها بی‌اعتنا باشم. بی‌صبرانه هم منتظرم تا کاربردهای کریپتو تو دنیای واقعی بیشتر بشه!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *