خرید بیت کوین با 50 هزارتومان
اخبار ارزهای دیجیتالاخبار بیت کوین

صندوق‌های ETF اسپات بیت کوین یک ساله شدند!

صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) اسپات بیت کوین دقیقاً یک سال پیش راه‌اندازی شدند. این صندوق‌ها در همین مدت کوتاه، رکوردهای مهمی هم در بازار کریپتو هم در بازارهای مالی سنتی ثبت کردند.

خلاصه خبر

  • ETF شرکت بلک‌راک یعنی IBIT بهترین عملکرد را در میان ETFهای اسپات بیت کوین داشت.
  • یکی دیگر از نقاط عطف قابل‌توجه، پیشی گرفتن ETFهای اسپات بیت کوین از ETF‌های طلا بود.

به گزارش کریپتواسلیت، در این یک سال چهار ETF اسپات بیت کوین در میان ۲۰ صندوق ETF برتری قرار گرفتند که بیشترین دارایی تحت مدیریت (AUM) را یک سال پس از عرضه خود در آمریکا به دست آورده‌اند.

عملکرد ETFهای اسپات بیت کوین

ETF شرکت بلک‌راک یعنی IBIT بهترین عملکرد را در میان ETFهای اسپات بیت کوین و همچنین در میان تقریباً ۴٬۰۰۰ صندوق قابل معامله موجود داشت. این صندوق در حال حاضر بیش از ۵۲ میلیارد دلار دارایی تحت مدیریت دارد. از سوی دیگر، ETF بیت کوین FBTC شرکت فیدلیتی در جایگاه چهارم قرار گرفت و نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار دارایی تحت مدیریت دارد.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

ETF مشترک شرکت‌های 21Shares و ARK Invest نیز در رتبه شانزدهم قرار گرفته‌ و ۴.۴ میلیارد دلار دارایی تحت مدیریت دارد. BITB از شرکت Bitwise نیز رتبه هجدهم را با حدود ۴ میلیارد دلار دارایی تحت مدیریت به خود اختصاص داد.

جیمز سیفارت، تحلیلگر ETF بلومبرگ، اشاره کرد که BITB و ARKB در میان ۲۰ ETF برتر سال گذشته قرار دارند. با گسترش لیست به ۱۰۰ عرضه برتر، ETF بیت کوین HODL از شرکت VanEck با ۱.۳ میلیارد دلار دارایی تحت مدیریت، رتبه ۹۹ را کسب کرده است.

دو ETF بزرگ BTC یعنی IBIT و FBTC، بیش از ۴ درصد از کل جریان‌های جهانی به ارزش ۱.۱۴ تریلیون دلار را به خود اختصاص داده‌اند. هر دوی صندوق در میان ۲۰ ETF برتر قرار گرفتند و IBIT تنها توسط دو صندوق بزرگ و مهم IVV و VOO شکست خورد.

یکی دیگر از نقاط عطف قابل‌توجه، پیشی گرفتن ETFهای اسپات بیت کوین از ETF‌های طلا در سال اول عرضه آن‌ها بود. بر اساس داده‌های Bitwise، صندوق‌های طلا در سال اول خود حدود ۲.۵ میلیارد دلار جریان ورودی ثبت کردند. این در حالی است که ETF‌های BTC در ایالات متحده بیش از ۳۷ میلیارد دلار جریان ورودی داشتند.

در بهترین سال خود، ETF‌های طلا نزدیک به ۳۰ میلیارد دلار جریان ورودی داشتند که بسیار کمتر از رقم ثبت‌شده برای ETF‌های بیت‌کوین در سال اول آن‌ها بود. در دسامبر ۲۰۲۴ (آرذ)، مجموع دارایی تحت مدیریت تمام ETF‌های بیت کوین (از جمله اسپات، مشتقات و اهرمی) از مجموع دارایی‌های تحت مدیریت ETF‌های طلا پیشی گرفت.

تاریخچه ETFهای اسپات BTC

اولین درخواست برای راه‌اندازی ETF بیت کوین در سال ۲۰۱۳ توسط برادران وینکلواس (Winklevoss) ارائه شد. این درخواست توسط SEC رد شد و دلایل اصلی آن نگرانی‌های مرتبط با شفافیت بازار، دستکاری قیمت و امنیت دارایی‌ها بود.

پس از آن، چندین شرکت دیگر مانند VanEck وBitwise و Fidelity درخواست‌های مشابهی ارائه کردند، اما تمامی آن‌ها با دلایل مشابهی رد شدند. در این دوره، تمرکز اصلی درخواست‌ها روی ETF‌های فیوچرز بیت کوین (مبتنی بر قراردادهای آتی) بود، زیرا SEC تمایل بیشتری به پذیرش این نوع محصولات داشت.

در سال ۲۰۲۱ اولین ETF فیوچرز بیت کوین با نام ProShares Bitcoin Strategy ETF (یا BITO) توسط SEC تأیید شد. این رویداد یک نقطه عطف بزرگ بود زیرا نشان داد که SEC در حال نرم‌تر کردن موضع خود در قبال محصولات مالی مرتبط با BTC است. سپس در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، چندین شرکت مانند BlackRock و Fidelity و ARK Invest و Grayscale درخواست‌های خود را برای تأیید ETF‌های اسپات بیت‌کوین ارائه کردند.

در نهایت Grayscale به خاطر رد شدن‌ درخواستش برای تبدیل ETF فیوچرز آن به یک ETF اسپات بیت کوین از SEC شکایت کرد. دادگاه آمریکا در یک تصمیم مهم اعلام کرد که دلایل SEC برای رد ETF اسپات BTC کافی نبوده‌ است. SEC نیز در نهایت در ژانویه ۲۰۲۴ (دی ۱۴۰۲) ETFهای اسپات BTC را تایید کرد.

تعدادی از طرفداران BTC باور دارند که این صندوق‌ها غیرمتمرکز بودن BTC را تهدید می‌کنند. با این حال ETF‌های اسپات نه‌تنها به افزایش قیمت بیت کوین کمک کرده‌اند، بلکه به‌عنوان پلی بین بازارهای مالی سنتی و دنیای رمزارز عمل نموده‌اند. در نتیجه آن‌ها می‌توانند راه را برای پذیرش بیشتر ارزهای دیجیتال و محصولات مالی مرتبط باز کرده و تاثیر عمیقی بر آینده اقتصاد دیجیتال بگذارند.

شروع معامله‌گری در نوبیتکس

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

کوثر ایزک شیریان

تو دانشگاه اقتصاد خوندم و خیلی اتفاقی وارد بخش اخبار کریپتو شدم. اما خیلی طول نکشید که عاشق رویای غیرمتمرکزسازیش شدم. به اقتصاد کلان و تحلیل تکنیکال علاقه زیادی دارم ولی هیچ وقت نمی‌تونم به بازار NFTها بی‌اعتنا باشم. بی‌صبرانه هم منتظرم تا کاربردهای کریپتو تو دنیای واقعی بیشتر بشه!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *