بیت کوین در انتظار دادههای تورمی آمریکا؛ آیا امیدی به رشد بازار هست؟
شاخص PPI آمریکا در روز قبل منتشر شد و هرچند امیدوارکننده نبود، بیت کوین توانست تا حدودی در برابر آن مقاومت کند. امروز هم دادههای مربوط به شاخص CPI منتشر میشود.
خلاصه خبر
- احتمال رکود تورمی آمریکا خیلی زیاد نیست.
- بازار ارزهای دیجیتال سیگنالهای مثبت و خوبی را صادر کرده است.
به گزارش بایننس و سیانبیسی، در روز قبل شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) آمریکا منتشر شد و نشان داد که تورم این کشور باز هم رشد کرده است. قیمت بیت کوین در واکنش به این خبر ابتدا حدود ۱٬۰۰۰ دلار کاهش یافت اما توانست جلوی ریزش بیشتر خود را بگیرد. علاوه بر این جروم پاول (Jerome Powell)، رییس بانک مرکزی آمریکا، هم روز قبل سخنرانی و اعلام کرد و که روند نزولی تورم کُندتر از پیشبینی تحلیلگران بوده است. او تاکید کرد:
ما فکر نمیکردیم مسیر کاهش تورم آمریکا راحت باشد. با این حال دادههای اخیر بیشتر از پیشبینی بود. این دادهها به ما نشان میدهند که باید صبورتر باشیم و به سیاستهای اقتصادی اجازه بدهیم تاثیر خودشان را بگذارند.
شایان ذکر است که شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) هم امروز ساعت ۱۶ به وقت تهران منتشر میشود.
شرایط اقتصادی آمریکا
همان طور که پیش از این گفتیم، برخی از تحلیلگران نگران ایجاد رکود تورمی در آمریکا هستند. در رکود تورمی رشد اقتصادی کُند شده اما تورم و بیکاری افزایش مییابد. حل این مشکل خیلی سخت است چون سیاستهای پولی سنتی به سختی میتوانند به طور همزمان با تورم و بیکاری بالا مقابله کنند. در هر صورت دادههای ماه قبل نشان داد که نرخ رشد GDP آمریکا به ۱.۶ درصد رسیده است.
علاوه بر این شاخص هزینههای مصرف شخصی (PCE) دوباره رشد کرده و در سه ماهه اول ۲۰۲۴ به ۳.۷ درصد رسیده است. توجه داشته باشید که قدرال رزرو معمولاً از این شاخص برای بررسی تورم استفاده میکند.
با این حال دادههای موجود نشان میدهد که GDP آمریکا به خاطر افزایش موجودی کالاها و افزایش واردات کاهش یافته است. در نتیجه رشد ۳.۱ درصدی اقتصاد داخلی بخش خصوصی آمریکا نکته مثبتی محسوب میشود.
علاوه بر این دادههای مربوط به بازار کار آمریکا چندان ناامیدکننده نیست. آخرین گزارشهای موجود نشان داده که متوسط حقوق ساعتی در ۱۲ ماه منتهی به آوریل (فروردین) ۳.۹ درصد افزایش یافته است که کمترین رشد شاخص مذکور در ۳ سال اخیر محسوب میشود. علاوه بر این، ماه آوریل (فروردین) اولین بار از ژوئن ۲۰۲۱ (خرداد ۱۴۰۰) است که شاخص مذکور در پایین ۴ درصد قرار گرفته است. نرخ بیکاری هم از ۳.۸ درصد در مارس (اسفند) به ۳.۹ درصد در ماه آوریل (فروردین) رسید اما برای بیست و هفتمین ماه متوالی زیر ۴ درصد باقی ماند.
در چنین شرایطی فدرال رزرو میتواند به مرور زمان نرخ بهره و احتمال رکود تورمی را کاهش دهد. اکثر اعضای فدرال رزرو هم باور دارند که نرخ بهره به اندازه کافی بالا است و دیگر رشد نمیکند. جروم پاول هم اعلام کرده که بعید است نرخ بهره آمریکا دوباره رشد کند.
واکنش بیت کوین و ارزهای دیجیتال
فعالان بازار ارزهای دیجیتال هم تقریباً نسبت به کاهش نرخ بهره ناامید شدهاند. آنها در حال حاضر باور دارند که این شاخص ۲ بار در سال ۲۰۲۴ (۰.۲۵ درصد در هر نوبت) کاهش مییابد. این افراد در گذشته باور داشتند که فدرال رزرو در سال ۲۰۲۴ طی ۵ الی ۶ نوبت نرخ بهره را کاهش میدهد و روند نزولی آن را از ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲) شروع میکند. در هر صورت فعالان بازارهای مالی اکنون به این نتیجه رسیدهاند که کاهش نرخ بهره آمریکا از ماه سپتامبر (شهریور) شروع میشود.
قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در سه ماهه اول ۲۰۲۴ رشد کرد و مارکت کپ بازار ۶۰ درصد افزایش یافت. با این حال با کاهش احتمال تغییر نرخ بهره و افزایش تنشهای ژئوپلتیکی بازار دوباره نزولی شد و مارکت کپ ۷ درصد کاهش یافت.
احساسات سرمایهگذاران هم در ماه گذشته تغییر کرد و احساسات مثبت آنها کاهش یافت. به همین خاطر شاخص ترس و طمع به محدوده خنثی رسیده است. این در حالی است که شاخص مذکور در ماه مارس (اسفند) با تقویت احساسات صعودی معاملهگران به محدوده طمع شدید رسیده بود.
در نگاه اول، به نظر میرسد که رشد بازار متوقف شده اما مسئله این است که هیچ بازاری نمیتواند همیشه صعودی باشد. اصلاح قیمت ارزهای دیجیتال فرصت خرید خوبی را برای سرمایهگذاران فراهم میکند و آنها را به سمت بررسی عوامل بنیادی و ارزشگذاری داراییها سوق میدهد. پروژههای مختلف هم در این مدت میتوانند روی ساخت محصولات خود تمرکز کنند.
پردازش بیش از ۱ میلیارد تراکنش در شبکه بیت کوین و افزایش نقدینگی بازار با توجه به رشد عرضه استیبل کوینها از جمله عواملی است که نشان میدهد بازار ارزهای دیجیتال در مسیر تاریکی قرار ندارد. در هر صورت بازار ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۴ بیش از ۳۵ درصد رشد کرده و همه چیز آنقدر که به نظر میرسد ناامیدکننده نیست.