تحلیل ارز‌های دیجیتال

مروری بر مهم‌ترین به‌روزرسانی‌های اتریوم از سال 2016 تا به امروز

یکی از بهترین راه‌ها برای محک زدن یک شبکه پویا، بررسی به‌روزرسانی‌ها و آپدیت‌های صورت گرفته در آن است. این فعالیت‌ها نشان از دنبال شدن برنامه‌ها و فعال بودن توسعه‌دهندگان درون شبکه است و یکی از راه‌های صحت سنجی ادعاهای تیم و محاسبه دقیق انتظارات از یک ارز دیجیتال در بررسی‌های بنیادی به شمار می‌رود. شبکه اتریوم یکی از بهترین نمونه‌ها در این مورد است که همواره از زمان معرفی سپیدنامه در سال 2013 تا همین امروز به‌روزرسانی‌های کوچک و بزرگی را در شبکه اتریوم پیاده‌سازی کرده است و این مسیر همواره مطابق برنامه‌ای از پیش پیاده‌سازی شده ادامه داشته است.

در این مقاله تحلیلی نوبیتکس مگ از جدیدترین و مهم‌ترین به‌روزرسانی‌های شبکه اتریوم تا به‌روزرسانی مربوط به هک DAO سال 2016 در شبکه اتریوم به زمان گذشته خواهیم رفت و اتفاقات را  به طور کوتاه بررسی می‌کنیم.

به روزرسانی‌های اتریوم در سال 2023

به‌روزرسانی شانگهای Shanghai سال 2023

به‌روزرسانی شانگهای، امکان برداشت‌ دارایی‌های سهام گذاری شده را به لایه اجرا اضافه کرد. در ادامه ارتقاء کاپلا، این به‌روزرسانی باعث شد تا عملیات برداشت در بلاک‌ها فراهم شود بنابراین افراد می‌توانند اتر‌های خود را از زنجیره بیکن Beacon Chain به لایه اجرا انتقال، و نهایتاً آنها را برداشت کنند.

به‌روزرسانی کاپلا Capella سال 2023

به‌روزرسانی کاپلا سومین ارتقاء اساسی لایه اجماع (Beacon Chain) بود و امکان برداشت دارایی‌های استیک شده را فراهم می‌کرد. به‌روزرسانی کاپلا هم‌زمان با ارتقاء لایه اجرا، شانگهای رخ داد و امکان برداشت دارایی‌های سهام گذاری یا استیکینگ را فعال کرد.

علاوه بر امکان برداشت دارایی‌های استیک شده، امکان sweeping خودکار حساب‌ها را نیز به ارمغان آورد. با اضافه شدن عملکرد سویپینگ، حساب‌های اعتبارسنج به طور مداوم می‌توانند هرگونه پاداش قابل پرداخت یا برداشت کامل از حسابشان را پردازش کنند.

به روزرسانی‌های اتریوم در سال 2022

به‌روزرسانی پاریس (ادغام) Paris سال 2022

به‌روزرسانی پاریس که با عنوان “ادغام” یا The Merge نیز معروف است احتمالاً مهم‌ترین اتفاقی است که در شبکه اتریوم تا به امروز صورت گرفته است. به‌روزرسانی پاریس در شهریور سال 1401 رخ داد و بر اساس آن، اجماع شبکه اتریوم از اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS) تغییر کرد و بر همین اساس فرایند ماینینگ یا استخراج در شبکه اتریوم متوقف شد. همچنین این به‌روزرسانی خود یک ارتقاء در بخش اجرایی کاربران محسوب می‌شود. برای اطلاعات بیشتر درباره توضیحات فنی این به‌روزرسانی می‌توانید به لینک گیت هاب پروژه اتریوم  مراجعه کنید.

به روز رسانی های اتریوم

به‌روزرسانی بلاتریکس (Bellatrix) سال 2022

به‌روزرسانی بلاتریکس در مردادماه 1401، دومین به‌روزرسانی برنامه‌ریزی‌شده شبکه اتریوم برای بیکن چین (Beacon Chain) بود که زنجیره بلوکی اتریوم را برای ادغام (بروز رسانی پاریس) آماده می‌کرد. علاوه بر این در به‌روزرسانی بلاتریکس قوانین و مقرراتی برای تائید کننده‌های شبکه بابت کم‌کاری یا فعالیت مخرب احتمالی‌شان معرفی شد. همچنین قوانین مربوط به انشعاب و تغییر الگوریتم از اثبات کار به اثبات سهام در این به‌روزرسانی در شبکه مطرح شدند.

به‌روزرسانی یخچال خاکستری (Gray Glacier) سال 2022

این به‌روزرسانی برای تنظیم سختی شبکه اتریوم بود و افزایش شدید یا بمب سختی را 3 ماه به عقب انداخت. دلیل این کار ترغیب برای حرکت به سوی اثبات سهام بود و همین‌طور احتمال انشعاب یا فورک را کاهش داد. ماهیت این به بروز رسانی شباهت به دیگر نمونه‌هایی مانند Arrow Glacier و Muir Glacier داشت.

به روزرسانی‌های سال 2021

به‌روزرسانی Arrow Glacier سال 2021

این به‌روزرسانی برای تنظیم سختی شبکه اتریوم بود و افزایش شدید آن (difficulty bomb) را به تأخیر انداخت. موارد مشابهی در به‌روزرسانی‌های مختلف اتریوم مشاهده می‌شود.

سال 2021 به‌روزرسانی Altair

به‌روزرسانی Altair اولین آپگرید برنامه‌ریزی‌شده برای آماده‌سازی بیکن چین  Beacon Chain و به‌طورکلی فراهم کردن مقدمات برای پیاده‌سازی ادغام بود.

به روز رسانی لندن اتریوم

سال 2021 به‌روزرسانی لندن (London)

با به‌روزرسانی لندن مکانیسم EIP-1559 معرفی شد که وضعیت کارمزدهای بازار و چگونگی بازگشت گس در شبکه اتریوم را دچار تحول کرد.

سال 2021 به‌روزرسانی برلین (Berlin)

در به‌روزرسانی برلین هزینه‌های گس برای برخی فعالیت‌های ماشین مجازی اتریوم بهبود یافت و پشتیبانی از تراکنش‌های چندتایی نیز بیشتر شد.

به روزرسانی‌های اتریوم در سال 2020

سال 2020 به‌روزرسانی بیکن چین جنسیس (Beacon Chain genesis)

برای رسیدن به چشم‌انداز اتریوم لازم بود که بیکن چین راه‌اندازی شود و 16384 حسابی که 32 واحد اتر را سهام گذاری کرده بودند بتوانند بلوک یا زنجیره‌های اتریوم را ایجاد کنند. بنابراین بروز رسانی بیکن چین انجام شد و تنها 4 روز پس از پیاده‌سازی ایجاد بلوک توسط بیکن چین هم آغاز شد.

سال 2020 پیاده‌سازی قرارداد استیکینگ

قرارداد هوشمند برای سهام گذاری در شبکه به اکوسیستم اتریوم اضافه شد.

سال 2020 به‌روز رسانی Muir Glacier

این به‌روزرسانی برای تنظیم سختی شبکه اتریوم و افزایش شدید (بمب سختی) آن را به تأخیر انداخت. موارد مشابهی در به‌روزرسانی‌های مختلف اتریوم مشاهده می‌شود. البته در آن زمان این به‌روزرسانی باعث ایجاد نگرانی‌هایی در مورد کاربردی بودن شبکه اتریوم ایجاد کرده بود چرا که زمان نشستن تراکنش‌ها زیاد و استفاده از برنامه‌های غیرمتمرکز تحت تأثیر قرارگرفته بود.

به روز رسانی استانبول

به‌روزرسانی‌های اتریوم در سال 2019

سال 2019 بروز رسانی استانبول (Istanbul)

در بروز رسانی استانبول هزینه گس برای برخی فعالیت‌ها در ماشین مجازی اتریوم بهبود یافت. مقاومت شبکه در مقابل حملات Ddos افزایش پیدا کرد. راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری  لایه ۲ که بر اساس SNARK و STARK  بودند کارآمدتر شدند و قابلیت همکاری میان اتریوم و زی کش فعال شد. علاوه بر همه موارد ذکرشده؛ امکان معرفی توابع خلاقانه‌تر در قراردادها مجاز شد.

سال 2019 به‌روزرسانی قسطنطنیه (Constantinople)

در این به‌روزرسانی از عدم ازکارافتادن بلاکچین اتریوم با اضافه شدن اثبات سهام اطمینان حاصل شد و هزینه گس برای برخی اعمال در ماشین مجازی اتریوم بهبود یافت. علاوه بر این امکان ارتباط با آدرس‌هایی که هنوز ایجاد نشده‌اند فراهم شد.

به‌روزرسانی‌های اتریوم در سال 2017

سال 2017  به‌روزرسانی بیزانس (Byzantium)

در این به‌روزرسانی پاداش استخراج بلوک از 5 به 3 واحد ETH کاهش یافت و بمب سختی شبکه یک سال به تأخیر افتاد. قابلیت برقراری ارتباطات غیرقابل تغییر با دیگر قراردادها به شبکه اضافه شد و روش‌های رمزنگاری خاصی به شبکه اضافه شد تا امکان مقیاس بندی پذیری لایه 2 فراهم شود.

به‌روزرسانی‌های اتریوم در سال 2016

سال 2016 به‌روزرسانی‌های Spurious Dragon و Tangerine whistle

این دو به‌روزرسانی در پاسخ به حمله DOS به شبکه اتریوم در پاییز سال 2016 اتفاق افتاد که در اثر این دو، روش‌های محافظتی بیشتری به شبکه اتریوم اضافه شد و مشکلات سلامتی شبکه به طور اضطراری اصلاح شدند.

سال 2016 انشعاب DAO

انشعاب DAO در پاسخ به حمله سال 2016 بود. در این حمله قرارداد DAO تقریباً 3.6 میلیون واحد اتر را به خطر انداخت و هک شد. در پاسخ یک فورک یا انشعاب ایجاد شد و دارایی‌ها از قرارداد دارای مشکل به یک قرارداد هوشمند جدید منتقل شدند که تنها تابع برداشت برای آن تعریف‌شده بود. هرکسی که از این هک ضرر کرده بود به ازای هر 100 توکن DAO می‌توانست یک واحد اتر برداشت کند. این تصمیم توسط جامعه اتریوم گرفته شد و تصمیم به انشعاب با پشتیبانی بیش از 85 درصد آرا صورت گرفت. برخی هم انشعاب DAO  را نپذیرفته و معتقد بودند که این اتفاق ربطی به پروتکل نداشته است و به همین دلیل این افراد اتریوم کلاسیک را ایجاد کردند.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی تاریخچه رویدادهای مهم در شبکه اتریوم از سال 2016 تا 2023 پرداختیم. به نظر می‌رسد روند بهبود و تغییرات در شبکه اتریوم در سال‌های آتی نیز ادامه داشته باشد و با توجه به تغییرات بسیار بزرگی که در آینده بازهم برای اتریوم رخ می‌دهد احتمالاً تعداد این به‌روزرسانی‌ها بیشتر نیز خواهد شد. باید منتظر ماند و دید که چه زمانی اتریوم به حداکثر پتانسیل شبکه‌اش خواهد رسید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *