بیت کوین در لبه پرتگاه؛ معاملهگران آماده شوک بزرگ باشند!
در هفته اخیر، روند مثبتی برای بیت کوین شکل گرفت و قیمت آن تا محدوده ۱۰۴٬۹۰۰ دلار رشد کرد. ریکاوری BTC تا حدی خیال سرمایهگذاران را راحت کرد و بیش از ۳ میلیون BTC در سود قرار گرفتند.
خلاصه تحلیل
- میتوانیم پریمیوم نوسانات بازار آپشن را در چهارچوب ساختار زمانی (IV Term Structure) نیز بررسی کنیم.
- رشد اخیر بیت کوین باعث شد که بازار دوباره به محدوده عرضه متراکمی که قبلا در محدوده ۹۵ هزار دلار شکل گرفته بود برگردد.
به گزارش گلسنود، میانگین متحرک ۱۱۱ روزه و قیمت خرید هولدرهای کوتاهمدت ۲ سطح حیاتی برای بیت کوین هستند و برای تداوم رشد قیمت، این دو سطح باید حفظ شوند. در طی روند صعودی اخیر، BTC توانست از هر دو سطح عبور کند و در بالای این مناطق تثبیت شود.
در تایم فریم روزانه، قیمت بیت کوین یک الگوی قله بالاتر (Higher High) تشکیل داده و سعی دارد در این محدوده حساس تثبیت شود. حفظ دو سطح حیاتی میانگین متحرک ۱۱۱روزه و قیمت خرید هولدرهای بلندمدت اهمیت زیادی برای BTC دارد؛ چون از دست رفتن این سطوح حمایتی روند صعودی اخیر را خنثی خواهد کرد.
با توجه به اینکه بیت کوین در یک نقطه حساس قرار دارد، انتظارات سرمایهگذاران از نوسانات آینده این بازار موضوع مهم دیگری است که باید بررسی شود.
بررسی عرضه بیت کوین
شاخص چگالی عرضه تحققیافته (Realized Supply Density) یکی دیگر از ابزارهای مفید آنچین است که تراکم عرضه BTC در محدودههای نزدیک به قیمت اسپات آن را نشان میدهد. زمانی که این شاخص به سطوح بالا میرسد، به این معنی است که تراکم عرضه در محدوده قیمت اسپات زیاد است (یعنی کوینهای زیادی در قیمتهایی نزدیک به قیمت اسپات خریداری شدهاند). در این شرایط، تغییرات کوچک در قیمت بیت کوین بهشدت بر سودآوری سرمایهگذاران اثر میگذارد. به همین خاطر حساسیت بازار بیشتر میشود و امکان وقوع نوسانات افزایش مییابد.
در طی روند صعودی اخیر، سطح شاخص چگالی عرضه تحققیافته BTC بهطور قابلتوجهی افزایش یافته است. این اتفاق یک پدیده جالب در بازار BTC است؛ چون بهطور کلی مقدار این شاخص در دورههای اصلاح و تثبیت افزایش مییابد و در آن دورهها کوینهای زیادی در قیمتهای پایین دستبهدست میشود.
رشد اخیر بیت کوین باعث شد که بازار دوباره به محدوده عرضه متراکمی که قبلا در محدوده ۹۵٬۰۰۰ دلار شکل گرفته بود برگردد. این دسته از کوینها در فاصله دسامبر ۲۰۲۴ تا فوریه ۲۰۲۵ خریداری شده و از آن زمان نگهداری شدهاند. این احتمال وجود دارد که این دسته از سرمایهگذاران مدیریت ریسک کنند و در قیمتهای نزدیک به قیمت خرید خود، دست به فروش بزنند.
بررسی بازار آپشن بیت کوین
در مورد بازار آپشن بیت کوین، نوسانات ضمنی یکهفتهای و یکماهه قراردادهای آپشن بهصورت شارپ کاهش یافته است. نوسانات سررسیدهای قراردادهای پوت و کال به کمترین میزان خود از جولای ۲۰۲۴ تا به الان رسیده است. این نشان میدهد که معاملهگران بازار آپشن انتظار نوسانات شدید در روزهای آینده را ندارند.
بر اساس تاریخچه بیت کوین، نوسانات ضمنی پایین در بازار آپشن منجر به تشدید نوسانات تحققیافته در بازار شده است. در واقع میتوان از نوسانات ضمنی بازار آپشن بهعنوان یک شاخص مفید برای پیشبینی نوسانات آینده قیمت استفاده کرد.
قراردادهای بلندمدت آپشن نیز وضعیت مشابهی دارند. پریمیوم نوسانات ضمنی قراردادهای سهماهه و ششماهه آپشن که در مارس ۲۰۲۴ به رکورد تاریخی خود رسیده بود، از آن زمان بهطور پیوسته کاهش یافته است. کاهش پیوسته پریمیوم نوسانات آپشن نشاندهنده این است که انتظار برای نوسانات شدید در میان معاملهگران کم است و معاملهگران آپشن نظر قطعی درباره نوسانات آینده قیمت بیت کوین ندارند.
علاوه بر این، میتوانیم پریمیوم نوسانات بازار آپشن را در چهارچوب ساختار زمانی (IV Term Structure) نیز بررسی کنیم. این شاخص نشان میدهد که تغییرات نوسانات ضمنی در طی دو هفته گذشته چگونه ارزشگذاری (یا بهاصطلاح پرایس) شدهاند. طبق نمودار ساختار زمانی IV، نوسانات ضمنی تمام قراردادهای آپشن بهصورت هماهنگ کاهش یافته است. کاهش نوسانات ضمنی در قراردادهای ماه می شدیدتر است.
جالب است که پریمیوم قراردادهایی که در مارس ۲۰۲۶ منقضی خواهند شد در حال حاضر کمی بالاتر از ۵۰٪ است که با توجه به تاریخچه بازار آپشن، سطح پایینی برای این شاخص محسوب میشود. میتوان گفت که این شرایط نشاندهنده رشد و بلوغ بازار بیت کوین است؛ چون در چرخه ۲۰۲۳-۲۰۲۵، نوسانات قیمت بیت کوین نسبت به چرخههای قبلی آن کمتر بوده است.