کیف پول‌ها

کیف پول گرم چیست؟ با Hot wallet بیشتر آشنا شوید

نگهداری ارزهای دیجیتال در صرافی ریسک‌های خاص خودش را دارد و احتمال از دست‌رفتن سرمایه را افزایش می‌دهد. به همین دلیل بهتر است به جای نگهداری دارایی در صرافی، به دنبال یک کیف پول ارز دیجیتال مناسب باشید. یکی از رایج‌ترین کیف پول‌های ارز دیجیتال، کیف پول گرم یا هات ولت (Hot Wallet) است. این نوع کیف پول بسیاری از معایب کیف پول سرد را از بین برده است اما خودش هم چندان بی‌عیب هم نیست. اگر نمی‌دانید Hotwallet چیست یا به دنبال یک کیف پول مناسب برای خودتان هستید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

فهرست عناوین

آشنایی با کیف پول گرم؛‌ Hotwallet چیست؟

کیف پول گرم

کیف پول گرم یا هات ولت (Hotwallet) نوعی کیف پول ارز دیجیتال است که برای استفاده از آن باید به اینترنت متصل باشید. به همین دلیل به هات ولت، کیف پول آنلاین هم می‌گویند. این نوع کیف پول‌ها معمولاً به‌صورت یک اپلیکیشن موبایل، نرم‌افزار کامپیوتر یا تحت وب قابل استفاده‌اند و در نتیجه برای استفاده از آن‌ها نیازی به خرید تجهیزات یا سخت‌افزارهای گران‌قیمت ندارید. امروز‌ه اغلب کیف پول‌های گرم نسخه موبایل هم دارند و می‌توانید آن را مثل کارت اعتباری همیشه همراه خودتان داشته باشید.

هات ولت‌ها به دلیل ماهیت آنلاینی که دارند برای استفاده‌های مکرر و روزانه مناسب‌اند. کاربران این کیف پول معمولاً افرادی هستند که ارز دیجیتال را به قصد نوسان‌گیری یا نگهداری کوتاه‌مدت خریداری می‌کنند. کیف پول گرم معمولاً به‌گونه‌ای طراحی می‌شود که کاربر هنگام استفاده از آن با کمترین پیچیدگی ممکن روبرو شود. این نوع کیف پول‌ها صرفاً برای نگهداری ارز دیجیتال به کار نمی‌روند و معمولاً امکانات جانبی زیادی را در اختیار کاربر قرار می‌دهند. برای مثال در بسیاری از این کیف پول‌ها می‌توانید رمز‌ارزها را به یکدیگر تبدیل کنید. در ادامه مقاله با ویژگی‌های این نوع کیف پول بیشتر آشنا می‌شوید.

ویژگی‌های کیف پول گرم

در بخش Hotwallet چیست به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم به بسیاری از ویژگی‌های کلیدی کیف پول گرم اشاره کردیم. در اینجا می‌توانید به‌صورت خلاصه ویژگی‌های کیف پول گرم را مشاهده کنید. در بخش بعد به تفصیل در مورد مزایا و معایب کیف پول گرم صحبت می‌کنیم.

  1.   به‌راحتی و با نصب یک اپلیکیشن یا نرم‌افزار راه‌اندازی می‌شوند و نیاز به هزینه زیادی ندارند.
  2.   استفاده از آن‌ها بسیار ساده است و رابط کاربرپسندی دارند.
  3. به دلیل اتصال به اینترنت، در معرض انواع حملات سایبری قرار دارند.
  4.  همیشه در دسترس و قابل استفاده هستند و فقط به اتصال اینترنت نیاز دارند.
  5. در بسیاری از آن‌ها امکانات کاربردی مانند خرید مستقیم ارز دیجیتال یا استیک رمز‌ارز وجود دارد.
  6. معمولاً از چندین بلاکچین و ارزهای دیجیتال به‌صورت هم‌زمان پشتیبانی می‌کنند و محدود به یک ارز یا شبکه نیستند.

هات ولت چگونه کار می‌کند؟

قبل از این‌که بدانید کارکرد Hotwallet چیست بهتر است کمی هم راجع به کلید عمومی و کلید خصوصی هم بدانید. کلید عمومی رشته‌ای از چند کاراکتر است که آدرس شما را در شبکه بلاکچین مشخص می‌کند. در واقع می‌توانیم کلید عمومی را به شماره کارت عابربانک تشبیه کنیم که به جز صاحب کارت، افراد دیگر هم می‌توانند از آن اطلاع داشته باشند. کلید خصوصی کدی است که برای رمزگشایی اطلاعات آدرس عمومی و تأیید تراکنش‌های بلاکچین استفاده می‌کنیم. در مثال ما کلید خصوصی مانند رمز کارت عمل می‌کند و برای ارسال پول از کارت یا مدیریت موجودی به آن نیاز دارید.

کلید عمومی و کلید خصوصی

در ادامه به ساده‌ترین شکل ممکن سازوکار هات ولت را توضیح می‌دهیم. هنگامی که یک کیف پول گرم ایجاد می‌کنید کارهای زیر در پس‌زمینه انجام می‌شود:

۱. ایجاد کلید خصوصی

وقتی کیف پول گرم ایجاد می‌کنید، ابتدا یک کلید خصوصی ساخته می‌شود که در دنیای کیف پول‌های گرم به آن عبارت بازیابی (seed phrase) می‌گویند. این کلید خصوصی منحصراً برای کیف پول شما ساخته شده است و برای دسترسی به ارزهای دیجیتال و مدیریت دارایی‌ها به آن نیاز دارید.

۲. ایجاد آدرس عمومی

پس از این‌که کلید خصوصی ایجاد شد، نرم‌افزار یا اپلیکیشن کیف پول گرم یک آدرس عمومی بر اساس آن ایجاد می‌کند. این آدرس برای ارسال و دریافت ارز دیجیتال استفاده می‌شود. البته باید توجه داشته باشید که این رابطه یک‌طرفه است؛ به عبارت دیگر از کلید خصوصی می‌توانیم کلید عمومی را بسازیم اما نمی‌توانیم با کلید عمومی به کلید خصوصی برسیم.

۳. ارسال ارز دیجیتال از کیف پول گرم

اگر بخواهید یک ارز دیجیتال را از کیف پول گرم خود انتقال دهید باید آدرس کیف پول گیرنده را وارد کنید که در واقع همان آدرس عمومی گیرنده روی شبکه بلاکچین است. پس از آن پیامی برای تأیید تراکنش به شما نمایش داده می‌شود که در آن باید تراکنش را با استفاده از کلید خصوصی خودتان تأیید یا اصطلاحاً امضاء (Sign) کنید. هنگامی که تراکنش توسط شبکه بلاکچین تأیید شد، ارز دیجیتال مورد نظر از آدرس کیف شما به آدرس کیف گیرنده منتقل می‌شود.

۴. دریافت ارز دیجیتال در کیف پول گرم

هنگامی که یک رمز‌ارز به هات ولت شما ارسال می‌شود در عمل روی آدرس عمومی کیف پول شما در شبکه بلاکچین ذخیره می‌شود. به همین دلیل اگر فردی آدرس عمومی کیف پولتان را در اکسپلورر یا مرورگر بلاکچین جستجو کند می‌تواند دارایی‌های کیف پول شما را ببیند.

کارمزد کیف پول‌های گرم

کارمزد هات ولت‌ها یکسان نیستند و به عوامل مختلفی بستگی دارند. اغلب کیف پول‌های گرم برای دریافت ارز دیجیتال هیچ کارمزدی دریافت نمی‌کنند اما هنگام ارسال رمز‌ارز باید مقداری کارمزد پرداخت کنید. کارمزد تبدیل رمز‌ارز به یکدیگر و خدماتی مانند استیک نیز با یکدیگر متفاوت‌اند. برای مثال تراست ولت هیچ کارمزدی بابت تراکنش‌ یا تبدیل رمز‌ارز از داخل خود کیف پول دریافت نمی‌کند و فقط باید کارمزد شبکه را بپردازید. کارمزد شبکه نیز به عوامل مختلفی مانند نوع شبکه یا میزان شلوغی آن بستگی دارد. توصیه می‌کنیم قبل از کار با کیف پول گرم حتماً نرخ کارمزدها را در سایت رسمی آن مشاهده کنید.

نحوه تبدیل رمز‌ارزها به یکدیگر در کیف پول گرم

 تبدیل رمز‌ارزها به یکدیگر در کیف پول گرم تراست ولت

در انتهای بخش Hotwallet چیست گفتیم که برخی کیف پول‌‌ها به شما اجازه می‌دهند ارزهای دیجیتال خود را به یکدیگر تبدیل کنید. برای این کار می‌توانید از قابلیتی به نام سواپ (Swap) یا ترید (Trade) در کیف پول خود استفاده کنید. تبدیل رمز‌ارز با سواپ بسیار ساده است. فقط کافی است ارز دیجیتال مبدأ، ارز دیجیتال مقصد و مقدار مورد نظرتان را وارد کنید و روی دکمه سواپ بزنید. در تصویر بالا یک نمونه سواپ ارز دیجیتال BNB به TWT در کیف پول تراست ولت را مشاهده می‌کنید.

مقایسه کیف پول گرم و کیف پول سرد

بعد از این‌که به سؤال Hotwallet چیست پاسخ دادیم به بررسی تفاوت کیف پول سرد و گرم می‌پردازیم. هر دو نوع کیف مزایا و معایب خاص خودشان را دارند و انتخاب آن کاملاً‌ به نیاز و بودجه کاربر وابسته است. قبل از این‌که به سراغ مزایا و معایب کیف پول گرم برویم بهتر است کمی در مورد کیف پول سرد هم بدانید.

کیف پول سرد چیست؟

کیف پول سرد (Cold Wallet) یک نوع کیف پول سخت‌افزاری است که کلید خصوصی کاربر را به‌صورت آفلاین ذخیره می‌کند. به همین دلیل مشکلاتی مانند هک، حملات سایبری و سرقت در این نوع کیف پول ارز دیجیتال کمتر است. این نوع کیف پول‌ها اغلب شبیه به یک فلش USB هستند و قیمت نسبتاً بالایی دارند. اگرچه امنیت این نوع کیف پول‌ها بالاست اما باید در حفظ و نگهداری سید فریز دقت زیادی به خرج دهید تا در صورت گم‌شدن یا سرقت بتوانید آن را بازیابی کنید. کیف پول سرد برای افرادی مناسب است که قصد دارند ارزهای دیجیتال خودشان را به مدت طولانی نگهداری یا اصطلاحاً هولد (HOLD) کنند.

مقایسه کیف پول گرم و کیف پول سرد

مقایسه کیف پول گرم و کیف پول سرد در یک نگاه

  کیف پول گرم کیف پول سرد
کارکرد آنلاین آفلاین
قابلیت دسترسی زیاد کم
کاربری نرم‌افزاری سخت‌افزاری
راه‌اندازی آسان سخت
امنیت کم زیاد
هزینه کم زیاد
کاربرد نگهداری کوتاه‌مدت نگهداری بلندمدت

مزایای کیف پول گرم؛ نقطه قوت Hotwallet چیست؟

احتمالاً با نگاه به جدول بخش قبل متوجه شدید که برتری Hotwallet چیست. در ادامه می‌خواهیم نقاط قوت و نقاط ضعف این نوع کیف‌ پول‌ها را زیر ذره‌بین ببریم.

۱. قابلیت دسترسی آسان

مشخصه اصلی هات ولت‌ها این است که آنلاین هستند. در نتیجه برای استفاده از این کیف پول به زمان یا مکان خاصی محدود نیستید و برای مدیریت ارزهای دیجیتال خودتان فقط به اینترنت نیاز دارید. از طرفی اغلب این کیف پول‌ها نسخه موبایل و تحت وب هم دارند و حتی در مسافرت هم می‌توانید دارایی‌هایتان را مدیریت کنید. این کیف پول برای افرادی که تراکنش‌های زیادی انجام می‌دهند و نیاز دارند که با سرعت بالا به دارایی‌هایشان دسترسی داشته باشند بهترین گزینه محسوب می‌شود.

۲. راه‌اندازی سریع و رابط کاربرپسند

ساخت و راه‌اندازی کیف پول گرم اغلب با نصب یک اپلیکیشن یا افزونه انجام می‌شود و تنظیمات آن به دانش خاصی نیاز ندارد. رابط کاربری این کیف پول‌ها معمولاً به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که حتی افراد مبتدی هم می‌توانند کارهایی مانند ارسال و دریافت ارز دیجیتال یا مشاهده تاریخچه تراکنش‌ها را به‌سادگی انجام دهند.

 مزایای کیف پول گرم

۳. قابلیت اتصال به صرافی و درگاه‌های پرداخت

برای خرید ارز دیجیتال معمولاً باید دارایی خودتان را از کیف پول به صرافی منتقل کنید. بعد از تکمیل خرید هم باید آن را به کیف پول انتقال دهید و هزینه و زمان زیادی را صرف این کارها کنید. اغلب کیف پول‌های گرم با اتصال به صرافی و درگاه‌های پرداخت این مشکل را حل کرده‌اند و فقط کافی است از داخل کیف پول، ارز دیجیتال مورد نظرتان را خریداری کنید.

۴. تنوع در امکانات و پشتیبانی از ارزهای مختلف

امکانات کیف پول گرم صرفاً به خریدوفروش و انتقال ارز دیجیتال محدود نمی‌شود. در این کیف پول‌ها می‌توانید ارز دیجیتال خودتان را استیک کنید و پاداش بگیرید. حتی بعضی از این کیف‌ها به شما اجازه می‌دهند ارزهای دیجیتال خود را در قالب وام به کاربران دیگر قرض دهید و سود آن را دریافت کنید. در کنار این مزایا،‌ برخی از کیف پول‌های گرم که به آن‌ها اصطلاحاً مولتی کوین (Multi Coin) می‌گویند از چند بلاکچین و رمز‌ارز مختلف پشتیبانی می‌کنند.

معایب کیف پول گرم؛ نقطه‌ضعف Hotwallet چیست؟

پس از این‌که متوجه شدید نقطه قوت Hotwallet چیست بد نیست کمی هم در مورد نقاط ضعف آن بدانید.

۱. امنیت کمتر در مقایسه با کیف پول سرد

اتصال هات ولت به اینترنت به افزایش دسترسی کمک می‌کند اما امنیت آن را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. برخلاف کیف پول سرد که دارایی را به‌صورت آفلاین ذخیره می‌کند، این کیف پول در معرض انواع هک، سرقت و حملات فیشینگ قرار دارد. از طرفی هکرها می‌توانند با حملات فیشینگ، کلیدهای خصوصی شما را دستکاری کنند و تمام دارایی کیف پول را منتقل کنند. البته اگر نکات امنیتی را رعایت کنید می‌توانید تا حد زیادی ریسک این حملات را به صفر نزدیک کنید.

معایب کیف پول گرم

۲. محدودیت در کنترل دارایی و کلید خصوصی

بسیاری از کیف پول‌های گرم کلید خصوصی را ذخیره نمی‌کنند و فقط شما آن را در اختیار دارید. به این نوع کیف پول‌ها غیرحضانتی (Non-Custodial) می‌گوییم. در کیف پول‌های حضانتی (Custodial) کلید خصوصی شما در اختیار ارائه‌دهنده سرویس قرار دارد و به عنوان نماینده شما عمل می‌کند. در این نوع کیف پول‌های گرم در ظاهر مدیریت دارایی با خود شماست اما در عمل ارائه‌دهنده سرویس اختیار کامل دارایی شما را در اختیار دارد. در نتیجه اگر این ارائه‌دهنده بخواهد برای شما محدودیت ایجاد کند نمی‌توانید هیچ کاری برای رفع این مشکل انجام دهید.

۳. تضاد با ماهیت نامتمرکز ارزهای دیجیتال

ارزهای دیجیتال با هدف تمرکززدایی متولد شدند اما همان‌گونه که در بخش قبل اشاره کردیم کلید خصوصی هات ولت‌های حضانتی در اختیار ارائه‌دهنده سرویس است و در یک سرور متمرکز ذخیره می‌شود. متمرکز شدن دارایی هم ریسک‌ها و مشکلات خاص خودش را دارد. برای مثال دولت‌ها و حکومت‌ها هم می‌توانند با فشارهای قانونی به ارائه‌دهنده سرویس، دسترسی مردم یک یا چند کشور خاص را به دارایی‌هایشان محدود کنند.

انواع کیف پول‌ گرم

 انواع کیف پول گرم

در بخش مزایای هات ولت گفتیم که قابلیت دسترسی بالا، یکی از مزایای اصلی کیف پول گرم است. این نوع کیف پول‌ها معمولاً روی انواع دستگاه‌ها اجرا می‌شوند و در ادامه ۴ نوع از این کیف پول‌های گرم را معرفی می‌کنیم.

کیف پول‌های موبایل

کیف پول‌های موبایل از بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال هستند و به‌صورت یک اپلیکیشن روی گوشی نصب می‌شوند. این نوع کیف‌ها همیشه در دسترس کاربر قرار دارند و از انواع ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌کنند. علاوه بر این امکانات جانبی مفیدی مانند اسکن کد QR و استفاده از حسگر اثر انگشت را هم در اختیار کاربر قرار می‌دهند. از طرفی نباید فراموش کنید که با سرقت موبایل یا هک شدن آن، امنیت ارزهای دیجیتال شما نیز به خطر می‌افتد.

کیف پول‌های دسکتاپ

این نوع هات ولت به‌صورت یک نرم‌افزار روی کامپیوتر و لپ‌تاپ نصب می‌شود و شباهت زیادی به کیف پول موبایل دارد. البته امکاناتی مانند حسگر اثر انگشت در کیف پول معمولاً در نسخه دسکتاپ کاربرد کمتری دارند. از طرفی احتمال سرقت کامپیوتر دسکتاپ نسبت به موبایل کمتر است و به همین دلیل کیف پول دسکتاپ امنیت نسبتاً‌ بیشتری دارد.

کیف پول‌های تحت وب

کیف پول‌های تحت وب یا اصطلاحاً وب ولت‌ها (Web Wallet) یک نوع کیف پول گرم هستند که روی مرورگر اجرا می‌شوند. این نوع کیف پول گرم قابلیت دسترسی بسیار خوبی دارد و کاربر به هیچ دستگاه یا سیستم‌عامل خاصی محدود نمی‌شود. برخی از کیف پول‌ها از امکانات جانبی مانند صرافی داخلی یا اپلیکیشن‌های نامتمرکز نیز پشتیبانی می‌کنند.

کیف پول‌های افزونه مرورگر وب

این نوع کیف پول‌ ارز دیجیتال به‌صورت یک افزونه روی مرورگر دستگاه نصب می‌شود. کیف پول‌های افزونه‌ای اغلب رابط کاربری ساده و کاربرپسندی دارند و از نظر امکانات شبیه به کیف پول‌های تحت وب هستند. این کیف‌های ارز دیجیتال نیز به دلیل اتصال به اینترنت در معرض انواع حملات و ریسک‌های ناشی از آن قرار دارند.

بهترین کیف پول‌های گرم کدام‌اند؟

بهترین کیف پول‌های گرم

هات ولت‌ها بسیار متنوع‌اند و برای انتخاب بهترین گزینه مناسب باید نیازها و انتظارات خودتان را در اولویت قرار دهید. در ادامه چند مورد از بهترین کیف پول‌های گرم را معرفی می‌کنیم. در انتخاب این کیف‌ها عواملی مانند رابط کاربری، تعداد رمز‌ارزهای تحت پشتیبانی و امکانات جانبی لحاظ شده است.

۱. کیف پول تراست ولت

بدون شک تراست ولت (Trust Wallet) یکی از بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال از نظر تعداد ارز قابل پشتیبانی است. این کیف پول گرم از حدود ۷۰ بلاکچین به‌صورت پیش‌فرض و بیش از ۹ میلیون رمز‌ارز به‌صورت کاستوم توکن (Custom Token) پشتیبانی می‌کند. تراست ولت در سه نسخه iOS، اندروید و افزونه مرورگر دسکتاپ عرضه شده است و نصب و راه‌اندازی آن پیچیدگی خاصی ندارد. البته باید توجه داشته باشید که این کیف ارز دیجیتال در نسخه iOS از قابلیت اپلیکیشن‌های نامتمرکز (dApps) پشتیبانی نمی‌کند.

این کیف پول نرم‌افزاری از قابلیت استیک ارزهای دیجیتال هم پشتیبانی می‌کند. در حال حاضر می‌توانید ۱۲ ارز دیجیتال مانند BNB و TRX را در تراست ولت استیک کنید و در کنار معامله رمز‌ارزها، درآمد پسیو یا منفعل هم داشته باشید. اخیراً تراست ولت امکان اتصال کیف پول سرد لجر (Ledger) را هم اضافه کرده است. با این قابلیت می‌توانید به‌سادگی به دارایی‌های درون کیف پول لجر دسترسی داشته باشید و کلیدهای خصوصی خودتان را در لجر ذخیره کنید.

۲. کیف پول اتمیک ولت

اگر کیف پول‌های گرم را بر اساس تنوع پلتفرم رتبه‌بندی کنیم، قطعاً اتمیک ولت (Atomic Wallet) یکی از بهترین‌هاست. اتمیک ولت علاوه بر سیستم‌عامل اندروید و iOS، بر روی ویندوز، مک و لینوکس هم قابل نصب است. یکی از دلایل محبوبیت این کیف پول ارز دیجیتال، رابط کاربری ساده آن است و پیچیدگی خاصی در آن مشاهده نمی‌کنید.

در بخش استیک اتمیک ولت، تنوع ارز دیجیتال برای استیک نسبتاً مناسب است و از رمز‌ارزهایی مانند ترون، کاوا، متیک، اتریوم و اتم پشتیبانی می‌کند. یکی از قابلیت‌های جالب این هات ولت نرم‌افزاری، توانایی رمزنگاری کلیدهای خصوصی است که یک لایه امنیتی به آن اضافه می‌کند. نقطه‌ضعف اتمیک ولت این است که از کیف پول‌های سرد مانند لجر پشتیبانی نمی‌کند اما طبق اطلاعات بخش پشتیبانی، احتمال اضافه شدن این قابلیت در آینده وجود دارد (منبع).

۳. کیف پول اگزودوس ولت

کیف پول اگزودوس ولت

کیف پول اگزودوس ولت (Exodus Wallet) از بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال برای افراد مبتدی است. این کیف پول در حال حاضر از حدود ۲۶۰ ارز دیجیتال مختلف پشتیبانی می‌کند و برای خرید و فروش آن‌ها می‌توانید از صرافی داخلی خود کیف استفاده کنید.

اگزودوس از نظر تنوع پلتفرم نیز یکی از بهترین‌هاست و روی ویندوز، مک، لینوکس، اندروید و iOS نصب می‌شود. علاوه بر این یک افزونه مجزا برای مرورگر گوگل کروم (Google Chrome) و بریو (Brave) هم دارد. کیف پول اگزودوس از احراز هویت دو مرحله‌ای پشتیبانی نمی‌کند و این یک نقطه‌ضعف امنیتی بزرگ برای آن محسوب می‌شود. البته پشتیبانی از کیف پول‌های سخت‌افزاری ترزور تی (Trezor T) و ترزور وان (Trezor One) تا حدی این نقطه‌ضعف امنیتی را پوشش می‌دهد.

۴. کیف پول کوینومی

کیف پول کوینومی (Coinomi) از قدیمی‌ترین کیف پول‌های مولتی کوین است که از سال ۲۰۱۴ شروع به کار کرد. عملکرد این کیف پول نرم‌افزاری در تنوع رمز‌ارز بسیار خوب است و در حال حاضر از حدود ۱۷۷۰ ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند. تنوع پلتفرم در این کیف پول بسیار بالاست و هم بر روی موبایل و هم بر روی دسکتاپ می‌توانید از آن استفاده کنید.

این کیف پول برای ارسال و دریافت رمز‌ارز از شما هزینه‌ای دریافت نمی‌کند و فقط باید کارمزد شبکه را پرداخت کنید. کوینومی دو نقطه‌ضعف دارد که باید قبل از نصب و راه‌اندازی به آن‌ها توجه داشته باشید. نقطه‌ضعف اول این است که از احراز هویت دومرحله‌ای پشتیبانی نمی‌کند. علاوه بر این امکان اتصال کیف پول سخت‌افزاری و مدیریت دارایی‌های درون آن وجود ندارد.

۵. کیف پول متامسک

متامسک (MetaMask) یکی از بهترین کیف پول‌های مبتنی بر اتریوم است که از تمام توکن‌های ERC-20 و شبکه‌های سازگار با اتریوم پشتیبانی می‌کند. این کیف پول اتریومی به‌صورت اپلیکیشن اندروید و iOS و افزونه مرورگر در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. ویژگی کلیدی این کیف پول، پشتیبانی همزمان از کیف پول‌های لجر و ترزور است و به همین دلیل می‌توانید کلید خصوصی خودتان را در آن‌ها ذخیره کنید.

هات ولت متامسک از توکن‌های NFT هم پشتیبانی می‌کند و با استانداردهای رایج مانند ERC-20 و ERC-721 کاملاً سازگاری دارد. این کیف پول از اپلیکیشن‌های نامتمرکز هم پشتیبانی می‌کند و می‌توانید از انواع صرافی‌های نامتمرکز بر روی مرورگر خودتان استفاده کنید. نقطه‌ضعف بزرگ متامسک این است که از ارزهای دیجیتال مهمی مانند بیت کوین پشتیبانی نمی‌کند.

نکات مهم در حفظ امنیت کیف پول‌های گرم

 حفظ امنیت کیف پول گرم

اگرچه امنیت کیف پول گرم نسبت به کیف پول سرد کمتر است اما با چند کار ساده می‌توانید تا حد زیادی ریسک‌های سرقت و سوءاستفاده از کیف پول را کاهش دهید. اگر نمی‌دانید که نکات امنیتی Hotwallet چیست در ادامه این بخش با ما همراه باشید.

۱. از کیف پول‌های معتبر استفاده کنید

اعتبار کیف پول از هر چیزی مهم‌تر است؛ چون حتی اگر تمام نکات امنیتی را هم رعایت کنید باز هم دارایی‌تان در خطر است. قبل از انتخاب کیف پول حتماً سابقه آن را در شبکه‌های اجتماعی بررسی کنید و مطمئن شوید که در گذشته مشکل امنیتی خاصی نداشته است. سعی کنید کیف پول‌هایی را انتخاب کنید که از امکانات امنیتی مانند احراز هویت دومرحله‌ای پشتیبانی می‌کنند.

پیشنهاد می‌کنیم برای امنیت بیشتر از کیف پول‌های متن‌باز (Open Source) استفاده کنید. کدهای به‌کاررفته در کیف‌های متن‌باز در دسترس عموم قرار دارند و اگر مشکلی در آن‌ها وجود داشته باشد به راحتی مشخص می‌شود. از طرفی توسعه‌دهندگان دیگر هم می توانند به بهبود عملکرد کیف پول کمک زیادی کنند.

۲. در انتخاب رمز عبور دقت کنید

اگر در انتخاب رمز عبور سهل‌انگاری کنید احتمال از دست رفتن دارایی هم بیشتر می‌شود. سعی کنید رمز کیف پول گرم را در هیچ‌کدام از حساب‌های دیگر استفاده نکنید. علاوه بر این از انتخاب رمزهای ساده و رمزهایی که به‌سادگی قابل حدس هستند خودداری کنید.

۳. هات ولت خودتان را به‌روز نگهدارید

توسعه‌دهندگان هات ولت‌ها معمولاً برای رفع مشکلات یا باگ‌های امنیتی آپدیت‌ جدید منتشر می‌کنند تا با نصب آن‌ها با مشکل روبرو نشوید. اگر این آپدیت‌ها را نصب نکنید احتمال سوءاستفاده از مشکل امنیتی کیف پول هم بیشتر می‌شود.

۴. از لایه‌های امنیتی مانند احراز هویت دو مرحله‌ای استفاده کنید

احراز هویت دو مرحله‌ای یک لایه امنیتی به کیف پول شما اضافه می‌کند و ریسک سرقت دارایی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. در کیف پول‌های موبایل نیز می‌توانید قابلیت ورود با اثر انگشت را فعال کنید تا در صورت سرقت، دارایی‌هایتان در امان بمانند.

 احراز هویت دو مرحله‌ای برای کیف پول گرم

۵. عبارت بازیابی کیف پول گرم را در جای مطمئن نگهداری کنید

اهمیت نگهداری عبارت بازیابی کیف پول بسیار بالاست چون با از دست دادن آن تمام دارایی‌تان را از دست می‌دهید. سعی کنید عبارت بازیابی کیف را در یک جای امن مانند کیف پول سخت‌افزاری نگهداری کنید. اگر کیف پول سرد ندارید، عبارت بازیابی را در جایی ذخیره کنید که به اینترنت متصل نیست.

۶. از اتصال کیف پول به اینترنت ناشناس خودداری کنید

اگر از کیف پول‌های موبایلی استفاده می‌کنید سعی کنید به وای‌فای اماکن عمومی یا دستگاه‌های ناشناس متصل نشوید. اگر به دستگاه‌های ناشناس متصل شوید ممکن است اطلاعات کیف پول و در نتیجه دارایی‌های درون آن به سرقت برود.

جمع‌بندی

کیف پول گرم یا هات ولت یک نوع کیف پول آنلاین است که بر روی انواع دستگاه‌ها راه‌اندازی می‌شود. این نوع کیف پول‌ها برخلاف کیف پول‌های سرد به سخت‌افزار یا هزینه خاصی نیاز ندارند و راه‌اندازی آن‌ها بسیار ساده است. اغلب هات ولت‌ها نسخه موبایل هم دارند و به همین دلیل حتی در سفر هم هیچ محدودیتی بر روی مدیریت دارایی‌هایتان ندارید.

البته باید توجه داشته باشید که قابل حمل بودن کیف پول گرم، احتمال سرقت یا گم‌شدن را بیشتر می‌کند. از طرفی نباید امنیت پایین آن را نسبت به کیف پول سرد نادیده بگیرید و حتماً‌ یک یا چند لایه امنیتی به این نوع کیف‌ها اضافه کنید. به طور کلی اگر بدانید سازوکار Hotwallet چیست و نقاط ضعف آن را تا حد امکان پوشش دهید برای استفاده روزانه و نگهداری کوتاه‌مدت گزینه مناسب‌تری نسبت به کیف پول سرد محسوب می‌شود.

محمدامین معصومی

مترجم اخبار و محتوانویس حوزه رمز‌ارز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 3 =