آموزش حفظ امنیت

سایت 10xup (املاک ۱۰ ایکس) چیست و چرا مشکوک به کلاهبرداری است؟

اخیراً مجموعه‌ای تحت‌عنوان 10xup در فضای وب و شبکه‌های اجتماعی با دادن وعده‌هایی مثل پرداخت سودهای نجومی، مشغول جذب سرمایه از افراد، خصوصاً کاربران ایرانی است. این مجموعه مانند بسیاری از طرح‌های کلاهبرداری از نوع پانزی، با مدل زیرمجموعه‌گیری فعالیت و ادعا می‌کند دارایی افراد را در بازارهای مثل سهام، نفت و املاک سرمایه‌گذاری می‌کند. با توجه به هدف قرارگرفتن کاربران ایرانی از سوی گردانندگان این وب‌سایت، در این مطلب از مجله نوبیتکس مجموعه 10xup و فعالیت‌های مشکوک آن را بررسی می‌کنیم.

سایت  10xup چیست؟

سایت 10xup که تحت‌عنوان «املاک ۱۰ ایکس» نیز شناخته می‌شود، ادعا می‌کنید مجموعه‌ای بین‌المللی است که از سال ۱۹۸۷ در بازار املاک، نفت و سهام فعال است. این مجموعه دارایی افراد را در قالب ارزهای دیجیتال مثل تتر دریافت و ادعا می‌کند که ماهانه بین ۱۴ تا ۴۵ درصد سود به کاربران خود پرداخت می‌کند. 10xup یک توکن هم روی شبکه بایننس اسمارت چین دارد که در هیچ پلتفرم قابل‌اعتمادی لیست نشده است و تنها می‌توان آن را در صرافی‌های غیرمتمرکز خرید و فروش کرد. گفتنی است در صرافی‌های غیرمتمرکز فرایندی مثل لیست‌شدن توکن در صرافی‌های متمرکز وجود ندارد و اساساً هر توکنی که روی یک شبکه ساخته شده و مقداری نقدینگی برای آن در نظر گرفته شده باشد، بدون هیچ‌گونه اعتبارسنجی در این پلتفرم‌ها قابل معامله است.

چرا سایت 10xup مشکوک به کلاهبرداری است؟

سایت 10xup ادعا می‌کند در چند کشور مجوز فعالیت دارد و تصاویری از مجوزهای خود را نیز در وب‌ساتش منتشر کرده است. این اقدام، یعنی انتشار تصویر مجوزها، کار رایجی نیست و در عین حال این تصاویر نیز جعلی به نظر می‌رسند. شکل فعالیت این مجموعه نیز کپی‌برداری‌شده از بسیاری از پروژه‌های کلاهبرداری رایجی است که در گذشته کاربران ایرانی را هدف قرار داده‌اند. سایت 10xup که هویت هیچ‌کدام از بنیان‌گذاران آن مشخص نیست، ادعا می‌کند ماهانه بین ۱۴ تا ۴۵ درصد سود به کاربران خود پرداخت می‌کند. همواره باید در نظر داشته باشید وعده پرداخت سود قطعی به مقدار زیاد، خصوصاً از سوی مجموعه‌هایی که هیچ مجوزی در این زمینه ندارد، نشانه‌ای بسیار مشکوک از کلاهبرداری توسط یک پروژه است.

طراحی ناشیانه وب‌سات، فعالیت ویروسی در شبکه‌های اجتماعی، تلاش برای گسترش کاربران از روش زیرمجموعه‌گیری و جذب سرمایه از داخل کشور با سوءاستفاده از ارزهای دیجیتال نیز از دیگر نشانه‌هایی است که در مجموع فعالیت فریبکارانه و کلاهبرداری بودن این پروژه را تأیید می‌کند.

سلب مسئولیت نوبیتکس در رابطه با پلتفرم 10xup

در طرح‌های کلاهبرداری پانزی همیشه افراد یا گروه‌هایی در شبکه‌های اجتماعی هستند که استفاده و سرمایه‌گذاری در این نوع پلتفرم‌ها را تبلیغ می‌کنند. متأسفانه در برخی موارد این افراد کاربران را ترغیب می‌کنند که با استفاده از نوبیتکس ارز دیجیتال خریده و به پروژه‌های مشکوک مانند 10xup واریز کنند.

توجه به این هشدار بسیار مهم است که نوبیتکس به هیچ وجه فعالیت و سرمایه‌گذاری در پلتفرم 10xup را تایید نمی‌کند و هیچ ارتباطی با این پروژه یا کسانی که آن را تبلیغ می‌کنند، ندارد. کاربران باید توجه کنند که با افزایش و فراگیری پلتفرم‌ها و پروژه‌های معاملاتی آنلاین، هیچ گاه به پروژه‌هایی با وعده سودهای ناگهانی و کلان اعتماد نکنند و درگیر فعالیت‌های مشکوک و غیرشفاف نشوند.

نوبیتکس همواره و مطابق با سیاست‌های داخلی خود در زمینه مبارزه با کلاهبرداری، تراکنش‌ها و پروژه‌های مشکوک را شناسایی کرده و فعالیت آنها را مسدود می‌کند. در صورت وجود دستور از سمت مقام قضایی نیز برخوردهای لازم مطابق با مقررات پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات، با تراکنش‌ها و پروژه‌های مشکوک صورت خواهد گرفت.

محمدامین علی‌یاری

از سال ۲۰۲۰ به‌عنوان نویسنده محتوا، خبرنگار و محقق توی فضای ارزهای دیجیتال و بلاکچین فعالیت می‌کنم. علاقه‌مند به پیداکردن پروژه‌های نوآورانه‌ای هستم که روی کاربردپذیری کریپتو تمرکز دارن. بعضی وقت‌ها ترید هم می‌کنم، اما بیشتر طرفدار سرمایه‌گذاری بلندمدت هستم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *