اصطلاحات ارز دیجیتال؛ معرفی بیش از 70 اصطلاح دنیای ارز دیجیتال به صورت طبقهبندی شده
وقتی به دنیای شگفتانگیز و گسترده کریپتوکارنسی قدم میگذارید، با واژههای بسیار زیادی روبهرو میشوید که اگر آنها را به خوبی نشناسید، ممکن است حسابی گیج و سردرگم شوید. در واقع، اصطلاحات ارز دیجیتال آنقدر زیاد و پر استفاده هستند که بلد نبودن آنها ممکن است مانع بزرگی بر سر راه شما باشد. اگر یک تریدر هستید، حتما تا به حال وقتی در حال تحقیق در مورد یک رمز ارز یا یک پروژه بودهاید، با اصطلاحات مهم دنیای کریپتو برخورد داشتهاید. اصطلاحاتی که شناخت آنها برای سر درآوردن از پروژه ضروری بوده است، اما چون شما چیزی در مورد آنها نمیدانستید بیخیال تحقیقتان شدهاید؛ این بدترین اتفاق برای یک تریدر است. اتفاقی که از این به بعد دیگر قرار نیست برایتان رخ دهد.
در این مقاله با هم به واژهنامه اصطلاحات ارزهای دیجیتال سفر کرده و آن را زیر و رو میکنیم تا دیگر هیچ چیزی مانع تحقیقات شما نشود. رمز ارزها آینده دنیای تکنولوژی هستند و درک سازوکار آنها برای هر کسی که میخواهد چیزی بیشتر از یک غریبه در این آینده حیرتانگیز باشد، ضروری است. بنابراین با توجه به علاقه یا نیاز خودتان، به طبقهبندیهای زیر که از نظر معنایی تفکیک شدهاند رجوع کنید و با واژگان آن آشنا شوید.
اصطلاحات پایه ارز دیجیتال
یک سری از اصطلاحات ارز دیجیتال هستند که هر جا بروید با آنها سروکار دارید. اینها اساسیترین واژههای حوزه ارز دیجیتال هستند و اگر آنها را یاد نداشته باشید تقریبا چیزی از این دنیای بزرگ نمیدانید. در ادامه با این اصطلاحات مهم دنیای کریپتو بیشتر آشنا شوید.
-
Cryptocurrency – کریپتوکارنسی
کارنسی به معنای «ارز» یا «پول رایج» است و کریپتو به دنیای رمز ارزها اشاره دارد. بنابراین منظور از کریپتوکارنسی همان «ارز دیجیتال» است. ارزی که در بازار کریپتو خرید و فروش میشود و برای پرداخت هزینه تراکنشها از آن استفاده میشود. کریپتوکارنسیها رمزنگاری شده هستند و بر روی پلتفرمها و بلاکچینهای غیرمتمرکز مبادله میشوند.
-
Blockchain – بلاکچین
بلاکچین یک سیستم غیر متمرکز ثبت سوابق دیجیتال است؛ علیالخصوص سوابق مربوط به ارزهای دیجیتال. این سیستم از زنجیرهای از بلوکها برای ذخیره و تایید اطلاعات هر تراکنش استفاده میکند و به همین دلیل از امنیت بسیار بالایی برخوردار است.
-
Decentralized – غیر متمرکز
غیرمتمرکز به این معنی است که هیچ مرجع یا سازمان مرکزیای وجود ندارد که آن را کنترل کند. در یک پلتفرم غیر متمرکز قدرت و تصمیم گیری به جای اینکه در اختیار یک شخص یا سازمان باشد، بین اعضای یک شبکه تقسیم میشود.
-
Peer-to-peer – همتا-به-همتا
یک شبکه یا مدل ارتباطی است که اعضای آن میتوانند بدون واسطه با یکدیگر تعامل داشته باشند. این تعامل میتواند اشتراکگذاری مستقیم داراییها، خدمات یا اطلاعات باشد. در یک شبکه همتا-به-همتا (که هدف آن تمرکززدایی است) افراد میتوانند بدون دخالت یک ناظر یا واسطه، هر نوع اطلاعاتی را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
-
Distributed Ledger – دفتر کل توزیع شده
این فناوری یک سیستم دیجیتالی برای ثبت تراکنشهایی است که جزئیات آنها در چندین مکان به صورت همزمان ثبت میشود. به زبان سادهتر دفتر کل توزیع شده سیستمی است که هر کدام از اعضای آن اطلاعات مربوط به یک تراکنش را دارند و ایجاد هر گونه تغییری در اطلاعات تراکنش در تمام نسخهها منعکس میشود تا تمام اعضاء اطلاعاتی بروز از آن را داشته باشند. ماهیت توزیع شده این نوع دفتر کل، شفافیت را افزایش میدهد؛ چون همه اعضاء میتوانند ورودی ها را ببینند و تأیید کنند. این ماهیت همچنین امنیت را افزایش میدهد؛ چون دستکاری و تغییر در اطلاعات دفتر کل، مستلزم تغییر نسخههای آن در سراسر شبکه است.
-
Smart Contracts – قراردادهای هوشمند
برنامههایی هستند که به طور خودکار و هوشمند شرایط یک قرارداد را (یا توافقنامه) را بررسی میکنند و در صورت انطباق آنها با شرایط از پیش تعیین شده، آن قرارداد را اجرا میکنند. این قراردادها بر روی بلاکچینها یا پلتفرمهای غیرمتمرکز دیگر ساخته میشوند. به زبان سادهتر قرارداد هوشمند طوری برنامهریزی شدهاند که در صورت تحقق شرایطی خاص، یک معامله را انجام دهند، آنهم بدون دخالت هیچ واسطهای.
-
Token – توکن
توکن نمایندهای از داراییهای دیجیتال است که در یک بلاکچین خاص وجود دارد. این توکنها میتوانند مربوط چیزهای مختلفی مانند ارز دیجیتال یا حتی حق مالکیت در یک پروژه خاص باشند.
۱- Cryptocurrency tokens – توکنهای ارز دیجیتال
این توکنها به نمایندهای از ارزهای دیجیتال هستند و میتوانند برای پرداخت هزینه تراکنشها استفاده شده یا به عنوان یک دارایی ذخیره شوند. بیت کوین و اتریوم نمونههایی از توکنهای ارزهای دیجیتال هستند.
۲- Utility tokens – توکنهای کاربردی
این توکنها متعلق به یک پروژه یا پلتفرم خاص هستند و دسترسی به خدمات، محصولات یا قابلیتهای خاصی را در اکوسیستم آن پروژه فراهم میکنند. به عنوان مثال، در یک پلتفرم ذخیرهسازی ابری غیر متمرکز مانند استورج، کاربران برای دسترسی به فضای ذخیرهسازی یا پرداخت هزینههای جانبی خود در اکوسیستم استورج میتوانند از توکن آن استفاده کنند.
-
Public and Private Keys – کلیدهای عمومی و خصوصی
کلیدهای عمومی و خصوصی، کلیدهای رمزنگاری شدهای هستند که در سیستمهای رمزگذاریشده جهت ایمنسازی ارتباطات و تراکنشهای دیجیتال استفاده میشوند و به دو نوع خصوصی و عمومی وجود دارند.
۱-Public key – کلید عمومی
این کلید در واقع یک کد رمزگذاریشده است که وقتی کسی قصد دارد اطلاعاتی (مثلا یک تراکنش) را برای شخص دیگری ارسال کند از کلید عمومی شخص گیرنده استفاده میکند.
۲- Private Key – کلید خصوصی
وقتی یک نفر برای شخصی دیگر با استفاده از کلید عمومی (که متعلق به شخص گیرنده است) اطلاعاتی را ارسال میکند، شخص دوم باید با کلید خصوصی، مالکیت خودش را اثبات کند و به اطلاعات دسترسی پیدا کند.
-
FORKS – فورکها یا انشعابات
تغییرات و بروزرسانیهای مهم در پروتکل یا قوانین یک شبکه بلاکچین فورک نام دارد. انشعاب یا فورک زمانی رخ میدهد که بین نرمافزارهای ماینرهای مختلف در یک بلاکچین ناهماهنگی بوجود بیاید. این ماینرها هستند که تصمیم میگیرند از کدام بلاکچین برای ادامه فعالیت خود استفاده کنند. اگر در اتخاذ این تصمیم ماینرها متفقالقول نباشند، این عدم هماهنگی منجر به ایجاد دو نسخه از بلاکچین میشود که به آن فورک یا انشعاب میگویند. فورکها به دو گروه نرم و سخت تقسیم میشوند.
۱- Hard Fork – فورک سخت یا همان هارد فورک
هارد فورک یک انشعاب اساسی در بلاکچین است. این انشعاب زمانی اتفاق میافتد که قوانین یا پروتکل بلاکچین به گونهای تغییر میکند که هیچ سازگاریای با قوانین قبلی ندارد؛ یعنی نسخه جدید بلاکچین با نسخه قبلی آن سازگاری ندارد. در یک هارد فورک، همه اعضاء در بلاکچین اصلی باید با قوانین جدید موافق کنند و این تغییرات را در خود بپذیرند تا کل بلاکچین ارتقاء پیدا کند.
۲- Soft Fork – فورک نرم یا سافت فورک
سافت فورک یک تغییر سازگار در قوانین بلاکچین است. این انشعاب زمانی اتفاق میافتد که پروتکل به گونهای بروزرسانی شود که بلاکهای جدید در زنجیره بلاک (بلاکچین) توسط اعضاء قدیمی که که قوانینشان تغییری نکرده است نیز پذیرفته شود؛ یعنی اعضاء قبلی زنجیره که این تغییرات جدید در آنها اعمال نشده است، میتوانند تراکنشهای موجود در بلاکچین جدید را تایید و پردازش کنند.
اصطلاحات ارز دیجیتال مربوط به استخراج یا Mining
استخراج یک فرآیندی محاسباتی در شبکه بلاکچین است که با هدف کسب توکنهای جدید انجام میشود. در واقع ماینرها به تایید تراکنشها و ساخت بلاک جدید کمک میکنند و به عنوان جایزه ارز دیجیتال و توکن رایج در آن بلاکچین را دریافت میکنند. آشنایی با واژه نامه اصطلاحات ارزهای دیجیتال در حوزه استخراج پایه و اساس درک این فرآیند بسیار مهم است. این واژهنامه به شما کمک میکند تا با مفاهیم و مکانیسمهای کلیدی مربوط به استخراج آشنا شوید.
-
Consensus Mechanisms – مکانیسم اجماع
پروتکلها یا الگوریتمهایی هستند که از آنها برای اعتبارسنجی تراکنشها در شبکههای بلاکچین استفاده میشود و دو نوع رایج آن POW و POS نام دارند. مکانیسمهای اجماع نوعی صحه گذاری جمعی است که در آن همه شرکتکنندگان در مورد وضعیت بلاکچین توافق دارند و در مورد اعتبار آن به اجماع رسیدهاند. این در واقع راهی است برای این که در یک شبکه غیر متمرکز بدون نیاز به اتکا به یک مرجع واحد، امکان عملکرد صحیح و معتبر فراهم شود.
۱- Proof of Work – اثبات کار
در این مکانیسم، ماینرها برای حل پازلهای پیچیده ریاضی جهت اعتبارسنجی و افزودن بلوکهای جدید به زنجیره بلوک با یکدیگر رقابت میکنند. اولین ماینری که معما را حل میکند و کار خود را «ثابت» میکند، با ارز دیجیتال پاداش میگیرد. این فرآیند به توان محاسباتی و انرژی قابل توجهی نیاز دارد. برای درک بهتر این مکانیسم، تصور کنید با جمعی از دوستان خود در حال انجام یک بازی هستید (هر چند دوست هستید اما به طور کامل به یکدیگر اعتماد ندارید!) . در این بازی هر شخص باید دری که مقابلش قرار دارد را باز کند و در حال آزمایش کلیدهای مختلف است. هر شخصی که در را باز میکند (برای اینکه ثابت کند تقلبی در کار نبوده) کلیدش را به دیگران نشان میدهد و آنها درستی کارش را تایید میکنند و آن شخص بخاطر باز کردن این در امتیاز میگیرد.
در شبکه بلاکچین هم اوضاع از همین قرار است. ماینرها مانند دوستان شما از کامپیوترها و پردازندههای خود برای پیدا کردن جواب یک معادله پیچیده ریاضی استفاده میکنند. ماینری که موفق میشود جواب را پیدا کند، به عنوان جایزه ارز دیجیتال میگیرد. این فرآیند (فرآیند پیدا کردن جواب این معادله یا معمای ریاضی) به انرژی بسیار زیادی نیاز دارد و زمانی که یک ماینر جواب خودش را پیدا کرد، کل زنجیره آن را تایید میکنند.
۲- Proof of Stake – اثبات سهام
در این مکانیسم، شرکتکنندگان برای استخراج یا اعتبارسنجی تراکنشها، بر اساس تعداد توکنهایی که در شبکه دارند ( یا همان تعداد «سهام»شان)، انتخاب میشوند. هر چه یک شرکت کننده توکن بیشتری داشته باشد، شانس انتخاب شدنش به عنوان «اعتبارسنج» بیشتر است. هدف این مکانیسم کاهش مصرف انرژی در مقایسه با PoW است.
برای درک بهتر این روش، همان جمع دوستان خود را به یاد بیاورید. حالا زمان بازی تمام شده و شما قصد دارید با یکدیگر به تماشای فیلم بنشینید. در این لحظه، یک نفر فیلمی را پیشنهاد میکند و دیگران باید معتبر بودن و خوب بودن آن را تایید کنند. چه کسی تصمیم میگیرد که فیلم انتخاب شده، فیلم معتبری است؟ کسی که بیشتر از همه فیلم دیده. در واقع وزن رای هر کس به تعداد فیلمی است که دیده.
-
Hash Rate
سرعتی که یک شبکه میتواند محاسبات مربوط به رمزنگاری را انجام دهد. هش ریت یک عدد است که تعداد توابع هش پردازش شده در هر ثانیه را نشان میدهد. نرخ هش بالاتر نشان دهنده قدرت استخراج بیشتر و پتانسیل بیشتر استخراج بلاکهای جدید در بلاکچین است.
-
Block Reward
پاداشی که به ماینرها برای استخراج موفقیت آمیز و افزودن یک بلاک جدید به زنجیره بلاک (بلاکچین) داده میشود. این جایزه اغلب شامل توکنهای دیجیتالی تازه تولید شده است.
-
Mining Pool
استخر استخراج به گروهی مشترک از ماینرها گفته میشود که قدرت محاسباتی خود را ترکیب میکنند تا شانس خود را برای استخراج بلوکها و دریافت جایزه افزایش میدهند. اعضای استخر بر اساس قدرت هش مشارکتی خود، جوایز را به تناسب تقسیم میکنند. یعنی هر عضو که هش ریت بالاتری داشته باشد، جایزه بیشتری دریافت میکند.
-
Difficulty
سختی، پارامتری است که به طور خودکار تنظیم میشود تا نرخ استخراج بلوکها را تنظیم کند. در واقع سختی باعث میشود که بدون توجه به تغییرات در نرخ هش شبکه، بلوکها در یک بازه زمانی ثابت به بلاکچین اضافه شوند. سطوح دشواری بالاتر نیاز به قدرت محاسباتی بیشتری برای استخراج بلوکهای جدید دارد.
- Application-Specific Integrated Circuit یا ASIC
به سختافزارهای اختصاصیای گفته میشود که به طور خاص برای استخراج ارز دیجیتال مشخصی طراحی میشوند. ASICها نسبت به CPU یا GPU برای استخراج ارز دیجیتال کارآمدتر هستند؛ چرا که دقیقا برای انجام محاسبات پیچیده الگوریتمهای استخراج طراحی شدهاند.
-
Halving
هاوینگ یا نصف کردن یک فرآیند از پیش برنامهریزی شده در بعضی ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین است که در آن پاداش استخراج برای ماینرها به نصف کاهش پیدا میکند. این نصف شدن در بازههای زمانی مشخصی اتفاق میافتد و به کنترل نرخ تورم آن ارز دیجیتال کمک میکند.
-
Mining Farm
یک مرکز که در مقیاس بزرگ وجود دارد و متشکل از تعداد زیادی ASIC است که برای استخراج ارزهای دیجیتال اختصاص داده شده است.
-
Hash Function
تابع هش یک الگوریتم ریاضی است که یک ورودی (داده) را میگیرد و یک خروجی با اندازه ثابت (که به آن مقدار هش یا کد هش میگویند) تولید میکند. در استخراج، از توابع هش برای تبدیل دادههای تراکنش به یک رشته منحصربهفرد از کاراکترها استفاده میشود.
-
Cloud Mining
استخراج ابری یک سرویس استخراج است که در آن افراد میتوانند سخت افزار استخراج و قدرت محاسباتی مورد نیاز برای استخراج را از یک سرویس ارائهدهنده (یک شرکت) اجاره کنند.
اصطلاحات مهم مربوط به کیف پولها – Wallets
کیف پول ارز دیجیتال یک برنامه یا نرمافزار کاربردی است که به شما امکان میدهد داراییهای دیجیتال خود را به صورت امن ذخیره و مدیریت کنید. با توجه به هدف از ذخیره و نوع دارایی، کیف پولهای متفاوتی وجود دارد که کاربردهای ویژه خود را دارند. در ادامه با اصطلاحات ارز دیجیتال در محدوده مربوط به کیف پول بیشتر آشنا میشوید. این اصطلاحات شامل انواع کیف پولها و یا اقدامتیست که در قلمرو کیف پولهای دیجیتال رخ میدهند.
-
Hot Wallet
کیف پول داغ یا هات ولت برای امور روزمره استفاده میشود. این کیف پول به اینترنت متصل است و قابلیت ارسال و دریافت ارز را به صورت آنلاین و لحظهای فراهم میکند. کیف پول شما در صرافیها (مانند کیف پول نوبیتکس یا کوین بیس) از نوع هات ولت هستند؛ علاوهبرآنها، تمامی برنامههای اندروید و آیاواس مانند کیف پولهای تراست ولت، متا مسک و رابینهود نیز از همین نوع هستند.
-
Multi-signature Wallet
کیف پولهای چند امضایی آنهایی هستند که برای تایید هر تراکنش به تایید چند کلید خصوصی نیاز دارند. هیچ یک از کلیدهای خصوصی به تنهایی نمیتواند یک تراکنش را انجام دهد و حتما باید تایید دیگر کلیدها نیز وجود داشته باشد. کیف پولهای چند امضایی اغلب برای حسابهای مشترک یا حسابهای سازمانی استفاده میشوند تا امنیت انتقال ارز را تضمین کنند.
-
Cold Wallet
کیف پول سرد یا کلد ولت به عنوان کیف پول آفلاین نیز شناخته میشود. این کیف پول برای ذخیره ارز به صورت بلند مدت طراحی شده و چون به اینترنت متصل نیست، به درد استفاده روزمره نمیخورد. کیف پول سرد در دو نوع کاغذی و سختافزاری موجودند.
-
Hardware Wallet
این نوع از کیف پولها، در واقع دستگاههای الکترونیکی کوچکی هستند که برای ذخیره آفلاین ارزهای دیجیتال طراحی شدهاند. اغلب این کیفها داری دکمههای فیزیکی برای تایید تراکنش بوده و از یک صفحه نمایش نیز بهرهمند هستند. Ledger NanoX و Trezor Model T دو نمونه از این سخت افزارها به شمار میروند.
-
Paper Wallet
این کیف پولها در واقع یک برگه کاغذ هستند که کلیدهای عمومی و خصوصی شما به صورت QR کد روی آنها نوشته شده است که با اسکن آنها میتوانید داراییهای خود را مدیریت کنید.
-
Custodial Wallet
کیف پول حضانتی نوعی از کیف پول است که مدیریت کلیدهای خصوصی آن را یک شرکت، صرافی یا موسسه مالی بر عهده میگیرد و مراقبت و نگهداری از آن وظیفه شما نیست. کیف پول شما در صرافیهای متمرکز از همین نوع است.
-
Non-Custodial Wallet
کیف پول غیر حضانتی اختیار و کنترل کامل بر کلیدهای خصوصی را به عهده خود شما میگذارد. هرچند امنیت این کیف پولها بیشتر است اما مسئولیت سنگینتری را هم به دنبال دارند. کیف پول شما در صرافیهای غیر متمرکز و برنامههایی مانند تراست ولت از همین نوع است.
-
Seed Phrase
عبارت seed یا عبارت بذر که به عبارت بازیابی (recovery phrase) نیز شناخته میشود، دنبالهای از کلمات است که به عنوان یک رمز عبور یا بازیابی اطلاعات برای کلیدهای خصوصی به کار میرود. این عبارت برای حصول اطمینان از امکان بازیابی کیف پول استفاده میشود. به طور مثال اگر به صورت اتفاقی برنامه کیف پول شما از روی گوشی پاک شود یا تلفن همراهتان را گم کنید، با این عبارت میتوانید دوباره به کیف پول خود دسترسی داشته باشید.
اصطلاحات مهم و رایج در صرافیها
هنگام تعامل با صرافیهای ارج دیجیتال با واژههایی بسیار زیادی روبهرو میشوید که هر کدام از آنها یا اشاره به بخش خاصی از صرافی دارند یا واژههایی برای توصیف مفاهیم خاص هستند. دانستن این واژهها به شما کمک میکند تا بدون هیچ مشکلی با صرافیهای مختلف دنیا در ارتباط باشید و نگران انجام اقدامات اشتباه ناشی از ناآگاهی نباشید.
-
Cryptocurrency Pair
یک جفت ارز دیجیتال که میتوانند به ازای یکدیگر در یک صرافی معامله شوند. به عنوان مثال، BTC/USD نشان دهنده جفت معاملاتی بیت کوین در برابر دلار آمریکا است.
-
Spot Trading
بخش خرید یا فروش ارزهای دیجیتال با قیمت لحظهای بازار و به صورت آنی. در اسپات تریدینگ با فشردن دکمه خرید یا فروش، معامله شما در همان لحظه انجام میشود.
-
Order Book
اردر بوک شامل تمام اردرهای خرید و فروش تنظیم شده در مورد یک دارایی کریپتو است. اردر بوک را معمولا به صورت جدولی از اعداد و اطلاعات در مورد تک تک اردرهای خرید و فروش و قیمتهایی که معامله در آنها انجام شده است میبینید.
-
Trading Volume
مقدار کل یک ارز دیجیتال معامله شده در یک صرافی در یک دوره زمانی خاص را حجم معامله آن ارز در صرافی مورد نظر میگویند. حجم معاملات بالاتر نشان دهنده فعالیت بیشتر و تعداد معامله بیشتر در بازار است.
-
Trading Fees
کارمزدی که صرافیها برای به انجام رساندن هر معامله دریافت میکنند. تریدینگ فی ممکن است درصدی از ارزش معامله باشد یا یک مبلغ ثابت که بدون وابستگی به حجم معامله از شما کسر میشود.
- KYC
به مجموعه مراحلی گفته میشود که در حین ورود به یک صرافی ارز دیجیتال باید طی کنید تا هویت شما تایید شود. این مراحل (احراز هویت) برای افزایش امنیت اطلاعات کاربران ضروری بوده و یک قانون اجتناب ناپذیر است.
-
Market Order
نوعی از سفارش خرید یا فروش که در قیمت لحظهای بازار بلافاصله اجرا میشود.
-
Limit Order
این نوع از سفارش خرید یا فروش زمانی انجام میشود که قیمت بازار به قیمت تعیین شده توسط شما برسد. به طور مثال فرض کنید قیمت ارز دیجیتال مد نظر شما در همین لحظه ۲ دلار است و همچنان در حال افزایش است؛ اما شما حدس میزنید که بازار به زودی اصلاح میشود و قیمت این ارز به ۱ دلار باز میگردد. در این حالت شما یک لیمیت اردر روی ۱ دلار میگذارید تا در شرایط قیمتی بهتری وارد بازار شوید.
-
Stop Order
این نوع از سفارش خرید یا فروش برای جلوگیری از ضرر احتمالی استفاده میشود. در این حالت معامله شما تا زمانی که قیمت ارز به حد مشخصی نرسد، باز نمیشود. این معامله درست برعکس لیمیت اردر است. مانند مثال قسمت لیمیت اردر، تصور کنید قیمت ارز دیجیتالی که قصد خرید آن را دارید در همین لحظه ۲ دلار است و در حال افزایش است؛ اما شما مطمئن نیستید که این افزایش ادامه داشته باشد و ممکن اس هر لحظه شروع به کاهش کند. از طرفی مطمئن هستید که اگر قیمت این ارز از ۵ دلار بیشتر شود، قطعا رشد بیشتری را نیز تجربه میکند. بنابراین شما برای جلوگیری از ضرر احتمالی، بجای ۲ دلار، یک استاپ اردر روی ۵ دلار تنظیم میکنید تا در آن لحظه قیمتی وارد معامله شوید.
-
Centralized Exchange
در صرافی متمرکز تمام تراکنشها زیر نظر یک ناظر انجام میشود.
-
Decentralized Exchange یا DEX
صرافیهای غیر متمرکز بر روی یک بلاکچین غیر متمرکز کار میکنند و به کاربران اجازه میدهند تا بدون نیاز به حضور یک واسطه، مستقیما با یکدیگر معامله کنند.
-
Deposit
فرآیند افزودن ارزهای دیجیتال به حساب صرافی، دپوزیت نام دارد. این فرآیند شامل شروع انتقال ارز دیجیتال از یک منبع خارجی به حساب صرافی است. وقتی در یک صرافی روی دپوزیت کلیک میکنید، از شما خواسته میشود تا ارزی که قرار است به حسابتان واریز کنید را مشخص کنید و شبکه آن را نیز تعیین کنید. پس از این کار یک آدرس به شما داده میشود که باید آن را در مبداء انتقال ارز (شخصی که قرار است برای شما ارز دیجیتال واریز کند، حسابتان در صرافی یا کیف پولهای دیگر) وارد کنید.
-
Withdrawal
این واژه به برداشت از حساب صرافی اشاره دارد؛ یعنی زمانی که میخواهید پول را از حساب خود خارج کنید و برای کس دیگری بفرستید، باید به بخش «برداشت» بروید. وقتی در یک صرافی روی برداشت کلیک میکنید، از شما خواسته میشود تا ارز مورد نظر برای انتقال را انتخاب کنید، مقدار آن را تعیین کنید و آدرس کیف پول مقصد را نیز وارد کنید.
اصطلاحات رایج ارز دیجیتال مربوط به ترید
هنگامی که به قصد ترید و معامله وارد بازار کریپتو میشوید، با دنیایی از اصطلاحاتی روبهرو میشوید که سعی دارند وضعیت و چگونگی اوضاع بازار را توصیف کنند. دانستن این اصطلاحات به شما کمک میکند که در پیگیری اخبار، سنجش وضعیت بازار و درک بهتر اوضاع آن موفقتر باشید. بنابراین در ادامه به اصطلاحات مهم دنیای کریپتو در مورد ترید توجه کنید.
-
Bull Market
بول مارکت به شرایطی از بازار گفته میشود که در آن قیمت داراییهای دیجیتالی به طور مداوم و در یک بازه نسبتا طولانی در حال صعود است. در بول مارکت خوشبینی سرمایهگذاران افزایش میابد و احساسات مثبت در بازار جاری میشود. در این زمان افراد مدام در حال حدس و گمان زدن در مورد قیمتهای بعدی و بالاتر ارزهای محبوب خود هستند. در بول مارکت به طور معمول خرید افزایش پیدا میکند، چراکه سرمایهگذاران بازده و سود بالاتری را برای سرمایه خود پیشبینی میکنند. اصطلاح «گاو نر» برای نشان دادن قدرت و حرکت رو به بالای بازار بکار میرود و نشاندهنده صعودی بودن بازار است.
-
Bear Market
بر مارکت به بازاری گفته میشود که در آن قیمت داراییهای دیجیتال در یک دوره طولانی رو به نزول است. در این دوره سرمایهگذاران بدبین هستند و احساسات عمومی بازار منفی است. افراد در این شرایط در حال گمانه زنی برای سقوطها و کاهشهای قیمت ارزهای مختلف هستند. در یک بازار نزولی فقط افرادی فعال هستند که تریدرهای حرفهای محسوب میشوند و میتوانند سود زیادی را از بازار کسب کنند (با باز کردن معاملات Sell و استراتژیهای دیگر برای خرید و فروش). اصطلاح خرس نشان از حرکت نزولی قیمتهاست.
-
HODL
اولین بار یک غلط املایی در یکی از پستهای کمیونیتی بیت کوین در سال ۲۰۱۳ این واژه را سر زبانها انداخت. این یک غلط املایی از کلمه HOLD بود که به معنای نگهداشتن است. از همان زمان به این طرف این واژه بسیار محبوب شد و به عنوان مخفف عبارت Hold On for Dear Life در نظر گرفته شد. این اصطلاح اشاره به استراتژی حفظ ارزهای دیجیتال در بلندمدت، بدون توجه به نوسانات اشاره دارد.
-
FUD
این کلمه مخفف Fear, Uncertainty, and Doubt (ترس، عدم اطمینان و شک) است. در حوزه ارزهای دیجیتال، به انتشار اطلاعات منفی یا گمراه کننده جهت ایجاد ترس و تردید در بین سرمایهگذاران یا جامعه اشاره دارد. FUD میتواند به عنوان یک تاکتیک برای دستکاری احساسات بازار یا تضعیف اعتماد به یک ارز دیجیتال خاص یا حتی کل بازار استفاده شود.
-
ATH یا All-Time High
این کلمه نشان دهنده بالاترین سطح قیمتی است که یک ارز دیجیتال خاص یا کل بازار تا کنون داشته است. در واقع نشان دهنده اوج ارزشی است که یک ارز دیجیتال در کل تاریخ خود به آن رسیده است. ATH اغلب به عنوان یک نقطه مرجع برای اندازهگیری عملکرد قیمت و ارزیابی میزان انحراف قیمتهای فعلی از بالاترین میزان در گذشته استفاده میشود.
-
Altcoin
آلت کوین اصطلاحی است که برای توصیف هر ارز دیجیتالی بجز بیت کوین استفاده میشود. این کلمه مخفف «alternative coin.» (کوین جایگزین) است. آلت کوینها طیف گستردهای از ارزهای دیجیتال از جمله اتریوم و ریپل و غیره را در بر میگیرند.
-
ICO یا Initial Coin Offering
ICO مخفف عبارت Initial Coin Offering است و به معنای عرضه اولیه کوین است. این یک روش جمعآوری سرمایه است که توسط پروژههای مختلف بلاکچین یا استارت آپها به قصد جذب سرمایه استفاده میشود. در طی یک ICO، توکنهای مورد نظر (ارز جدید) در ازای دریافت بیت کوین یا اتریوم یا دیگر ارزهای معتبر فروخته میشود.
اصطلاحات ارز دیجیتال
جستوجو در دنیای ارزهای دیجیتال حقیقتا یک سفر هیجانانگیز و پر ارزش است. با این حال، لذت بردن از این سفر وقتی تکمیل میشود که حداقل با مهمترین اصطلاحات دنیای کریپتو آشنا باشید و واژهنامه اصطلاحات ارزهای دیجیتال را حداقل یک بار مرور کرده باشید؛ چون این دنیا پر است از واژههای انحصاری که ندانستن آنها ممکن است سنگی جلوی پای افرادی باشد که میخواهند اخبار آن را دنبال کنند یا اطلاعاتشان را بالا ببرند. از قراردادهای هوشمند و سیستمهای همتا-به-همتا گرفته، تا اصطلاحات مربوط به استخراج ارزهای دیجیتال، همگی حاوی مفاهیمی بسیار عمیقی هستند که به درک سازوکار دنیای کریپتو کمک میکنند. تمام اصطلاحات ارز دیجیتال و واژههایی که در این بلاگ به شما معرفی کردیم را به خوبی یاد بگیرید تا دیگر هیچ مانعی بر سر راه یادگیری و تحقیقات شما در این دنیای جذاب وجود نداشته باشد.
مطالب عالی و کاربردی
نظر لطف شماست
سلام خسته نباشید
خدمت شما و همکارانتون
خیلی مفید و کاربردی بود
اگه میشه ی مطلب در مورد این معادلات ریاضی که گفتین بزارید
منظورم اینه چرا معادلات ریاضی باید حل بشه تا ی بیت کوین استخراج بشه
حتما. مرسی از پیشنهادتون
سپاس
و خدا قوت
مطالب ارائه بسیار متناسب با محتوی و مفید بودند.
سپاس