آرتور هیز: ETFهای بیت کوین فرصتهای معاملاتی بیشتری در اختیار کاربران قرار خواهد داد
آرتور هیز (Arthur Hayes)، بنیانگذار صرافی بیتمکس (BitMEX)، در پست جدید خود به فرصتهای معاملاتی و تاثیر بلندمدت صندوقهای قابلمعامله در بورس (ETF) اسپات بیت کوین اشاره کرده است.
خلاصهٔ خبر
- آرتور هیز اعلام کرده است که با افزایش تقاضای ETFهای اسپات کشف قیمت BTC از شرق به غرب منتقل میشود.
- طبق گفتههای او، بیت کوین و بقیه ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۳ ثابت کردند که میتوانند در برابر بحرانهای مالی مقاومت کنند.
آرتور هیز در پست وبلاگی جدیدش پیشبینی جسورانهای را درباره ETFهای اسپات بیت کوین انجام داده و اعلام کرده که اگر این صندوقها تقاضای زیادی داشته باشند، کشف قیمت BTC از شرق به غرب منتقل میشود و بازارهای مالی سنتی را تحت تاثیر قرار دهد.
هیز تاکید کرد که بیت کوین راه فرار از ارزهای فیات بعد از بحران مالی سال ۲۰۰۸ است، اما این ارز دیجیتال در آن زمان به بلوغ لازم نرسیده بود. با این وجود ارزهای دیجیتال و بازار آنها مخصوصاً در سال ۲۰۲۲ ثابت کردند انعطافپذیرتر شدهاند و میتوانند با بحرانهای مالی مقابله کنند.
طبق گفتههای او وقتی سیاستهای انقباضی فدرال رزرو آمریکا در سال ۲۰۲۳ شروع شد، چند بانک آمریکایی ورشکسته شدند و مشکلات زیادی در بازار ارزهای دیجیتال به وجود آمد. با این حال داراییهای غیرمتمرکزی مثل بیت کوین در مقایسه با نهادهای متمرکزی که ورشکسته شدند، انعطاف بیشتری داشتند.
بنیانگذار صرافی بیتمکس باور دارد که تنها راهِ جلوگیری از سقوط سیستم مالی جهان، افزایش اندازه و نفوذ بیت کوین با راهاندازی ETFهایی است که نقدینگی زیادی دارد. با توجه به بازار طلا، هیز خاطرنشان کرد که سرمایهگذاران ماهر میتوانند با استفاده از ETFهای بیت کوین سرمایه خود را در بازارهای سنتی حفظ کنند.
او سپس سعی کرد تاثیر بالقوه ETFهای اسپات بیت کوین مخصوصا ETF شرکت بلک راک (BlackRock) را به خاطر اهمیت آن بررسی کند. طبق گفتههای هیز، فرآیند ایجاد و بازخرید سهام ETFها، آربیتراژ بازار اسپات، ETFهای بازار مشتقات (مثل قراردادهای اختیار فهرستشده) و تامین مالی آنها فرصتهای معاملاتی مختلفی را ایجاد میکنند. منظور از تامین مالیِ ETFها معاملات و استراتژیهای موجود برای تامین مالی سرمایهگذاری در ETFها (مثل وامدهی و استقراض) است.
یکی از مهمترین تاثیرات ETFهای اسپات افزایش فرصتهای آربیتراژ در بازار بیت کوین است. دلیل آن هم این است که ETFها معاملات صرافیهایِ با نقدینگی کمتر را افزایش میدهند و در افزایش نوسانات BTC موثر هستند. به گفته هیز، این مسئله ناکارآمدیهایی را ایجاد میکند که آربیتراژکنندههای ماهر میتوانند از آن سوء استفاده کنند.
هیز در نهایت هم در مورد تورم جهان و تاثیر بلندمدت آن در ETFهای اسپات بیت کوین صحبت کرد. طبق پیشبینیهای او، افزایش اندازه و نفوذ این صندوقها به بازار ارزهای دیجیتال کمک میکند تا با وجود نابهسامانیهای احتمالی به رکورد جدیدی برسد.
توجه:
این مقاله مشاورهی سرمایهگذاری ارائه نمیدهد. همهی سرمایهگذاریها شامل ریسک هستند و خوانندگان باید قبل از تصمیمگیری تحقیقات خود را انجام دهند.