سیگنال صعودی از دل بازار؛ وقتی هولدرها بیت کوین را نمیفروشند!

در هفتههای گذشته بیت کوین یک دوره انقباض و تثبیت را پشت سر گذاشت. در این برهه فشار انباشت BTC بهطور قابل توجهی افزایش یافته و عرضه BTC کاهش یافته است. تثبیت قیمت BTC برای هفتههای متوالی و انباشت قوی از سمت هولدرهای بلندمدت در کنار عوامل سازنده دیگر، در نهایت باعث شد که BTC دوباره رکوردشکنی کند.
خلاصه تحلیل
- موجودی هولدرهای بلندمدت (LTH) بیت کوین بهطور چشمگیری رشد کرده و دارایی هولدرهای کمتر از ۱۰۰ BTC با نرخ ۱۹.۳+ هزار BTC در ماه در حال افزایش است.
- ارزش کل داراییهای تحت مدیریت ETFهای اسپات BTC به رکورد جدید ۱۳۷ میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش گلسنود، از ابتدای ماه جاری، عملکرد قیمتی بیت کوین عمدتاً ثابت بوده و قیمت آن در یک بازه کوچک نزدیک به رکورد تاریخی ۱۱۱.۷ هزار دلار در نوسان بوده است. پس از یک دوره تثبیت، در نهایت در هفته گذشته قیمت بیت کوین بهطور چشمگیری رشد کرد و به ATHهای جدید دست یافت.
برای ارزیابی رفتار سرمایهگذاران در محدوده فعلی قیمت، میتوانیم از دادههای شاخص امتیاز روند انباشت (Accumulation Trend Score) استفاده کنیم. بر اساس دادههای این شاخص، دو ماه اخیر یک دوره انباشت قوی برای بیت کوین بوده است و این نشان میدهد که سرمایهگذاران قیمتهای فعلی BTC را (قیمت بازه رنج، قبل از ATH اخیر) ارزشمند میدانند.

اگر امتیاز خام انباشت BTC را بهصورت دنباله زمانی رسم کنیم، روند روبهرشد انباشت بیت کوین واضحتر میشود. زمانی که بیت کوین برای اولین بار از سطح ۱۰۰ هزار دلار عبور کرد، یک موج انباشت قوی شکل گرفت که باعث رشد بازار شد. این موج انباشت بهمرور به یک فاز توزیع تبدیل شد و این باعث شد که رشد قیمت متوقف و روند بازار معکوس شود.
اخیرا در محدوده ۱۱۱ هزار دلار نیز الگوی مشابهی شکل گرفت و یک موج انباشت قوی در این محدوده ایجاد شد. اما برخلاف چرخهی قبلی، موج انباشت بیت کوین ضعیف نشده و همچنان در سطح بالا باقی مانده است. با اینکه قیمت BTC در حال تثبیت است، امتیاز انباشت BTC در بالای میانگین تاریخی خود قرار دارد.
در واقع علیرغم شباهت شرایط بازار بیت کوین با فاز توزیع اواخر ۲۰۲۴، محدوده قیمت فعلی در نظر سرمایهگذاران مطلوب و ارزشمند است.
یکی از نمونههای جالب رفتار انباشت اخیر، رشد مداوم موجودی هولدرهای بلندمدت (LTH) است. اگر تغییرات ۳۰ روزه موجودی یا عرضه هولدرهای بلندمدت را با نرخ ماهانه صدور بیت کوین مقایسه کنیم، مشخص میشود که انباشت از سمت هولدرهای بلندمدت بهمراتب از نرخ صدور کوینهای جدید از سمت ماینرها بیشتر است.
این موضوع نشان میدهد که سرمایهگذاران در شرایط فعلی به تغییرات قیمت حساس نیستند. این رفتار باعث شده است که بخش زیادی از کوینها وارد وضعیت بلندمدت شوند (به موجودی هولدرهای بلندمدت اضافه شوند) و عرضه بیت کوین در بازار کاهش پیدا کند. در واقع سرمایهگذاران باتجربه BTC مایل نیستند کوینهای خود را در قیمت فعلی بفروشند و منتظراند تا یک رشد قوی و معنادار در بازار رخ دهد.
علاوه بر این از طریق بررسی موجودی کیف پولهای هولدرها نیز میتوان روندهای انباشت را ارزیابی کرد. در این تحلیل، تمرکز بر روی کیف پولهایی است که کمتر از ۱۰۰ بیتکوین دارند. این بخش از هولدرها شامل دستههای میگوها (کمتر ۱ BTC)، خرچنگها (۱ تا ۱۰ BTC) و ماهیها (۱۰ تا ۱۰۰ BTC) هستند.
در حال حاضر، نرخ رشد موجودی کل این گروهها ۱۹.۳+ هزار بیت کوین در ماه است. این نرخ از نرخ عرضهی ماهانه BTC (۱۳.۴+ هزار BTC در ماه) بیشتر است. این موضوع نشانه دیگری برای کاهش عرضه BTC است. در واقع، عرضه جدید توسط طیف گستردهای از هولدرها جذب میشود.