تحلیل آنچینتحلیل‌ها

بررسی نوسانات بیت کوین در بازه‌های مختلف؛ آینده BTC چه می‌شود؟

زمانی که عرضه در بازار کاهش می‌یابد، بازار نسبت به شوک‌های تقاضا حساس‌تر می‌شود. در این شرایط حتی نوسانات کوچک هم می‌تواند باعث جهش‌های شدید در قیمت شود. برای ارزیابی نوسانات احتمالی، می‌توانیم از شاخص‌های مختلف کمک بگیریم.

خلاصه تحلیل

  • نوسان ضمنی در نقطه‌ی سربه‌سر (ATM IV) قراردادهای آپشن نیز در طول هفته‌های قبل کاهش یافته بود.
  • شاخص چگالی عرضه تحقق‌یافته (Realized Supply Density)، یکی دیگر از شاخص‌های کاربردی آنچین در زمینه ارزیابی نوسانات بازار است.

به گزارش گلس‌نود، یکی از این شاخص‌ها شاخص نوسانات تحقق‌یافته (Realized Volatility) است که می‌توانیم آن را در بازه‌های زمانی مختلف بررسی کنیم. داده‌های این شاخص نشان می‌دهد که در هفته‌های قبل نوسانات بیت کوین کاهش یافت (منقبض شد) و بیت کوین در یک محدوده‌ی قیمتی باریک در حال تثبیت بود. طبق تاریخچه بیت کوین، چنین شرایطی معمولا پیش‌درآمدی برای حرکت‌های بزرگ بازار است و اغلب پس از این دوره، نوسانات شدیدی در قیمت بیت کوین رخ می‌دهد. در ادامه، تعداد روزهای معاملاتی (از دسامبر ۲۰۲۲ تاکنون) که در آن‌ها نوسان تحقق‌یافته از مقدار فعلی این شاخص بیشتر بوده است، مشخص شده است:

  • نوسانات تحقق‌یافته ۱ هفته‌ای: ۷۹۶ روز از ۹۵۱ روز معاملاتی (۸۴٪)
  • نوسانات تحقق‌یافته ۱ ماهه: ۸۵۶/۹۵۱ (۸۹٪)
  • نوسانات تحقق‌یافته ۳ ماهه: ۹۱۴/۹۵۱ (۹۶٪)
  • نوسانات تحقق‌یافته ۶ ماهه: ۷۳۲/۹۵۱ (۷۷٪)
نوسانات تحقق‌یافته سالانه
نوسانات تحقق‌یافته سالانه

همچنین نوسان ضمنی در نقطه‌ی سربه‌سر (ATM IV) قراردادهای آپشن نیز در طول هفته‌های قبل کاهش یافت. این نشان می‌دهد که معامله‌گران آپشن انتظار نوسانات شدید در بازار را نداشتند. از نظر تاریخی، این حالت اغلب یک سیگنال معکوس در جهت خلاف بازار است و معمولا تحرکات شدید در بازار را به‌دنبال دارد. در ادامه، تعداد روزهای معاملاتی (از دسامبر ۲۰۲۲ تاکنون) که در آن‌ها نوسانات ضمنی از مقدار فعلی این شاخص بیشتر بوده است، مشخص شده است:

  • نوسانات ضمنی ۱ هفته‌ای: ۸۴۵ روز از ۹۵۱ روز معاملاتی (۸۸.۹٪)
  • نوسانات ضمنی ۱ ماهه: ۸۵۳/۹۵۱ (۸۹.۷٪)
  • نوسانات ضمنی ۳ ماهه: ۸۳۷/۹۵۱ (۸۸٪)
  • نوسانات ضمنی ۶ ماهه: ۸۸۸/۹۵۱ (۹۳.۴٪)
نوسانات ضمنی آپشن
نوسانات ضمنی آپشن

شاخص چگالی عرضه تحقق‌یافته (Realized Supply Density)، یکی دیگر از شاخص‌های کاربردی آنچین در زمینه ارزیابی نوسانات بازار است. این شاخص مشخص می‌کند که چه مقدار از عرضه بیت کوین در محدوده‌ی ۱۰٪± قیمت اسپات فعلی خریداری شده است. اگر بخش زیادی از عرضه بیت کوین در محدوده فعلی قیمت اسپات متراکم باشد، نوسانات کوچک می‌تواند سود و زیان سرمایه‌گذاران را به‌شدت تحت تاثیر قرار دهد و این باعث تشدید نوسانات قیمت می‌شود.

تقریبا ۱۹ درصد از عرضه‌ در گردش بیت کوین در محدوده ۱۱۰٬۰۰۰ دلار متراکم است. این یعنی بخش قابل‌توجهی از عرضه بیت کوین در نزدیکی قیمت مکور خریداری شده است. این باعث می‌شود که بازار نسبت به نوسانات کوتاه‌مدت حساس‌ شود و با فاصله گرفتن قیمت از این محدوده، احتمال بروز رفتارهای واکنشی از سمت سرمایه‌گذاران بیشتر می‌شود.

شاخص چگالی عرضه تحقق‌یافته
شاخص چگالی عرضه تحقق‌یافته

همچنین می‌توانیم انتظارات از نوسانات احتمالی را از دیدگاه پرایس اکشنی نیز بررسی کنیم. برای این منظور، درصد اختلاف بیشترین و کمترین قیمت بیت کوین در ۳۰ روز اخیر را بررسی می‌کنیم. طبق داده‌های این شاخص، فقط در ۶٪ از روزهای معاملاتی بیت کوین بازه‌ نوسانی فشرده‌تری نسبت به وضعیت فعلی بازار ثبت شده است. این نشان می‌دهد که فشردگی بازه نوسانی قیمت اسپات فعلی نسبتا شدید است.

نوسانات احتمالی را از دیدگاه پرایس اکشنی
نوسانات احتمالی را از دیدگاه پرایس اکشنی

اگر بازه زمانی را به ۶۰ روز افزایش دهیم، متوجه می‌شویم که فشردگی نوسانات حتی شدیدتر هم می‌شود. در تایم فریم ۶۰ روزه تنها در ۰.۴٪ از روزهای معاملاتی بازه‌ محدودتری ثبت شده است. 

همبستگی داده‌های تایم فریم‌های ۳۰ روزه و ۶۰ روزه نشان می‌دهد که انقباض نوسانات فقط مربوط به کوتاه‌مدت نیست و در بازه بلندمدت نیز صدق می‌کند. این داده‌ها نشان می‌دهد که بازار همانند یک فنر جمع شده است و هر چقدر این انقباض بیشتر باشد، انرژی بازار برای تحرکات بعدی نیز بیشتر خواهد بود.

در نتیجه، عامل اصلی رشد اخیر بیت کوین که منجر به ثبت ATH جدید ۱۲۳ هزار دلار شد، انقباض شدید نوسانات قیمت در هفته‌های گذشته بود.

کف و سقف قیمتی بیت کوین در ۶۰ روز قبل
کف و سقف قیمتی بیت کوین در ۶۰ روز قبل


به نظر می‌رسد بیت کوین بعد از رشد خود در حال حاضر وارد فاز کشف قیمت شده و تحلیلگرها باور دارند که تا وقتی BTC بالای محدوده ۱۱۰٬۰۰۰ تا ۱۱۲٬۰۰۰ دلار بماند، برای ساختار صعودی آن مشکلی پیش نمی‌آید.

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌ها و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا