آیا قیمت بیت کوین دوباره سقوط میکند؟
به نظر میرسد روند صعودی بیت کوین ضعیف شده و از این جهت احتمال اصلاح آن به وجود آمده است. شایان ذکر است که قیمت بیت کوین در دو هفته گذشته بیش از ۲۱ درصد (از کف ۵۳٬۵۰۰ دلار) رشد کرده است.
خلاصه تحلیل
- شرایط اقتصاد کلان و جریان ورود سرمایه ETFهای اسپات بیت کوین، شرایط فاندامنتال خوبی را برای BTC فراهم کردهاند.
- اگر معاملهگران نتوانند سطح ۶۶٬۰۰۰ دلار را به یک حمایت تبدیل کنند، قیمت بیت کوین ممکن است به سطوح پایینتر کاهش پیدا کند.
به گزارش کوین تلگراف، رشد قیمت بیت کوین BTC: در روزهای گذشته به واسطه جریان ورود سرمایه ETFهای اسپات و کلافگی فروشندگان شکل گرفته بود.
۷۵ درصد از هولدرهای بلندمدت هنوز در سود قرار دارند
ریزش اخیر بیت کوین تا محدوده ۵۳٬۵۰۰ دلار، بخش عمدهای از هولدرهای کوتاهمدت را در ضرر قرار داد. این درحالی بود که سرمایهگذاران با تجربهتر ثابتقدم مانده و تنها مقدار کمی از سودشان را از دست دادند.
آخرین گزارش شرکت گلسنود (Glassnode) نشان میدهد که با ریزش قیمت به زیر محدوده ۵۴٬۰۰۰ دلار، تنها ۲.۶ درصد از هولدرهای بلندمدت (کسانی که بیش از ۱۵۵ روز BTC هولد کردهاند) وارد ضرر شدند. در این گزارش آمده است:
هولدرهای بلندمدت شاهد کاهش جزیی و قابل چشمپوشی سود خود بودهاند.
این هولدرها کسانی هستند که در بازار صعودی سال ۲۰۲۱، بیت کوین را در نزدیکی اوج قیمتی (ATH) ۶۹٬۰۰۰ دلار خریداری کرده بودند. شایان ذکر است که بیت کوین در نوامبر ۲۰۲۱ (آبان ۱۴۰۰) به این محدوده رسیده بود.
شاخص عرضه در سود شرکت گلسنود نشان میدهد ۷۵ درصد از بیت کوینهای موجود در سود هستند. گلسنود عنوان داشت این شاخص در اصلاحات چرخه قبلی هم به این مقدار رسیده بود. به عبارت دیگر تا زمانی که این شاخص بالای محدوده ۷۵ درصد قرار داشته باشد، اکثر توکنها بیت کوین در سود خواهند بود.
با این حال رشد شاخص مذکور معمولاً به تشدید احساسات فوموی معاملهگارن (ترس از دست دادن) کمک میکند. معمولاً پس از این اتفاق هم شاهد اصلاح قیمت بیت کوین هستیم. در نتیجه بر اساس این سیگنال آنچین، اگر هولدرهای بلندمدت تصمیم بگیرند مقداری از سود خود را برداشت کنند؛ قیمت بیت کوین میتواند در روزهای آینده با اصلاح مواجه شود.
شرایط اقتصاد کلان
از سوی دیگر دادههای اقتصادی ایالات متحده و افزایش احتمال کاهش نرخ بهره در سپتامبر (شهریور)، میتواند به رشد بیت کوین در جریان اصلاح احتمالی آن کمک کند.
ابزار Fedwatch گروه CME نشان میدهد که احتمال کاهش نرخ بهره در سپتامبر، از ۶۷.۳ درصد در ۱۰ روز گذشته به ۹۳.۵ درصد در ۱۷ جولای (۲۷ تیر) افزایش پیدا کرده است.
این رشد قابلتوجه پس از انتشار گزارش شاخص قیمت مصرفکننده آمریکا (CPI) در ۱۱ جولای (۲۱ تیر) میسر شد و به عنوان عاملی مثبت برای بیت کوین و سایر داراییهای پر ریسک عمل کرد. علاوه بر این قیمت بیت کوین همزمان با جذب ۱.۳۴۷ میلیارد دلار سرمایه به صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر بیت کوین (ETFهای اسپات و سایر صندوقها) اتفاق افتاده است. دادههای وب سایت فارساید انوستورز (Farside Investors) نشان میدهد که تمام ۱۱ ETF اسپات بیت کوین در آمریکا تنها در ۱۶ جولای (۲۶ تیر) ۴۲۲.۵ میلیون دلار سرمایه را به خود جذب کردند. جریان ورودی این صندوق در روزهای ۱۶ و ۱۷ جولای (۲۶ و ۲۷ تیر) هم به ۷۲۳.۴ میلیون دلار میرسد.
در نتیجه شرایط اقتصادی آمریکا و جریان ورود سرمایه صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر بیت کوین، زمینه فاندامنتال مثبتی را برای BTC فراهم میکند و احتمال کاهش قیمت آن در کوتاهمدت را تا حدودی کاهش میدهد.
تحلیل قیمت بیت کوین
از نظر تحلیل تکنیکال، قیمت بیت کوین در سطح ۶۶٬۰۰۰ دلار با مقاومت محکمی روبهرو شده است. در ۱۸ ژوئن (۲۹ خرداد) بیت کوین به این سطح رسید و با از دست دادن حمایت آن، با افتی ۲۰ درصدی تا محدوده ۵۳٬۵۰۰ دلار سقوط کرد. این امر نشان میدهد فروشندگان با قدرت از این سطح دفاع میکنند. در نتیجه BTC برای ادامه دادن به روند صعودی خود، باید کندل روزانهاش به صورت قاطعانه بالای این سطح ببندد.
در طرف مقابل، اگر BTC نتواند سطح ۶۶٬۰۰۰ دلار را به یک حمایت تبدیل کند، در ادامه میتواند به سطوح پایینتر کاهش پیدا کرده و با لیکویید شدن پوزیشنهای لانگ به ۶۲٬۰۰۰ دلار برسد.
دادههای سایت کوینگلس (CoinGlass) نشان میدهد سفارشهای فروش زیادی در بالای سطح ۶۶٬۰۰۰ دلار قرار گرفته است که اهمیت این مقاومت را تقویت میکند.
مطالب تحلیلی منتشرشده در نوبیتکس صرفا جنبهٔ آموزشی و ارائهٔ اطلاعات دارد و به هیچ عنوان توصیه سرمایهگذاری و سیگنال خرید و فروش نیست. سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال با ریسک بالایی همراه است و کاربر موظف است قبل از هرگونه سرمایهگذاری، مطالعه و تحلیل شخصی خود در رابطه با دارایی موردنظر را انجام دهد.