رشد ۲۵۰ درصدی آلت کوینهای بزرگ در ماه گذشته؛ آیا زمان فروش رسیده است؟
آلت کوینهایی مثل ریپل، استلار، هدرا، استلار و کاردانو در ۳۰ روز گذشته بیشتر از ۲۵۰ درصد رشد کردهاند. این رشد سریع باعث شده است که معاملهگران پایداری رالی آنها را زیر سوال ببرند و به دنبال سیگنالهایی برای اصلاح بالقوه باشند.
خلاصه تحلیل
- نرخ تامین مالی ۳۰ روزه معاملات پرپچوال به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
- شاخص ترس و طمع بیت کوین نیز در حال حاضر در سطح طمع افراطی (۸۴ از ۱۰۰) قرار دارد.
به گزارش کوین تلگراف، برخی از سرمایهگذاران اعلام کردهاند که آلت کوین های زیادی هنوز با رکورد تاریخی خود فاصله زیادی دارند. در نتیجه به نظر آنها پتانسیل رشد آنها به پایان نرسیده است. با این حال صرف نظر از اینکه رالی اخیر اساساً موجه باشد یا خیر، استفاده زیاد از اهرم خطر اصلاحات شدید را افزایش میدهد.
طبق دادههای CoinGlass، نرخ تامین مالی ۳۰ روزه معاملات پرپچوال به طور قابل توجهی افزایش یافته و معاملهگران بین ۴ تا ۶ درصد در ماه برای حفظ موقعیتهای خود پرداخت میکنند. چنین هزینههایی ممکن است در روندهای صعودی قوی منطقی به نظر برسد، اما در صورت رکود یا کاهش قیمتها میتواند به سرعت سود معاملهگران را از بین ببرد.
اهرم بازار آلت کوین ها رکورد نزده است!
برای اینکه متوجه شدیم نرخ تامین مالی و اهرم بازار آلت کوین ها رکورد یا خیر، باید تاریخچه آنها بررسی کنیم. برای مثال رشد بازار آلت کوین ها در فوریه (بهمن ۱۴۰۲) باعث شد نرخ تامین مالی ۳۰ روزه به ۲۵ درصد برسد. این سطوح بسیار بالا معمولاً کوتاهمدت هستند، زیرا آربیتراژکنندهها برای باز کردن موقعیتهای فروش وارد عمل میشوند و در عین حال دارایی پایه را خریداری میکنند تا هزینههای تامین مالی را بدون قرار گرفتن در معرض ریسک دریافت کنند.
دادههای CoinGlass نشان میدهد که هرچند نرخ تامین کاردانو و ریپل در مقایسه با شش ماه گذشته متفاوت است، اما در هر صورت پایینتر از بالاترین رکورد ۱۲ ماهه آنها باقی مانده است. این امر نشان میدهد که آلت کوین ها هنوز هم ممکن است فضایی برای رشد بیشتر با استفاده از اهرم داشته باشند. با این حال نرخ تامین مالی به تنهایی برای تضمین ادامه روند صعودی کافی نیست.
در ماه ژانویه (دی ۱۴۰۲) هم ارزش بازار آلت کوین ها طی سه ماه افزایش یافت. در آن زمان نرخ تامین مالی ۳۰ روزه برای اکثر آلت کوین ها به ۸ درصد رسیده بود. با این حال این رالی پس از اصلاح ۱۵ درصدی آلت کوین ها در دو هفته متوقف شد. این امر نشان میدهد که افزایش نرخ تامین مالی نتیجه بازارهای صعودی است و نه علت.
دامیننس بیت کوین
دامیننس بیت کوین از ۶۱.۸ درصد در ۲۱ نوامبر (۱ آذر) ۱۱.۵ درصد کاهش یافت و به ۵۴.۷ درصد رسید. با این حال روند شاخص مذکور در روز قبل تغییر کرد و با شش رقمی شدن بیت کوین افزایش یافت.
شاخص ترس و طمع بیت کوین نیز در حال حاضر در سطح طمع افراطی (۸۴ از ۱۰۰) قرار دارد. این شاخص روزهای قبل به محدوده ۹۴ هم رسیده بود که رکورد جدیدی از سال ۲۰۲۰ محسوب میشود.
در هر حال تا وقتی که خروج سرمایه از بازار آلت کوین ها تایید نشده است، نمیتوان ادعا کرد که این بازار در خطر است. در در چنین مواقعی معاملهگران معمولاً به دنبال آلت کوین هایی میگردند که هنوز پتانسیل خوبی دارند. برای مثال پامپ ترون در روز گذشته میتواند نشانهای از چرخش سرمایه در بازار آلت کوین ها باشد.