آشنایی با بهترین روش های تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال یکی از نیازهای اولیه افرادی است که قصد دارد وارد بازارهای مالی خصوصاً ارزهای دیجیتال شوند. اگر قصد دارید به یک سرمایه گذار یا تریدر حرفهای تبدیل شوید، باید به صورت هدفمند آموزش تکنیکال را دنبال کنید و با همه روشهای آن آشنا شوید. با این حال در میان روشهای مختلف تحلیل تکنیکال، روشهای خاصی وجود دارند که از اهمیت و کاربرد بیشتری برخوردار هستند. آشنایی با این روشها باید در اولویت قرار بگیرد. اگر به دنبال بهترین روشهای تحلیل تکنیکال هستید، با نوبیتکس تا پایان این مطلب همراه باشید.
چگونه بهترین روش تحلیل تکنیکال را انتخاب کنیم؟
تحلیل تکنیکال بسیار گسترده است و باید زمان زیادی را صرف آشنایی و آموزش آن کنید. افرادی که میخواهند وارد بازارهای مالی شود باید این مرحله سخت را پشت سر بگذارند تا پیش از ورود به بازار خود را آماده کنند. اما از کجا باید شروع کرد؟ بهترین روشهای تحلیل تکنیکال کدام اند؟ در بین روشهای مختلف تحلیل تکنیکال، بعضی از آنها نقش بسیار مهم و اساسی دارند. این روشها پایه و اصول بسیاری از تحلیلها هستند و بدون آنها نمیشود بسیاری از تحلیلهای جزئیتر و دقیقتر را انجام داد. بنابراین اگر قصد انتخاب بهترین روش تحلیل تکنیکال را دارید پیشنهاد میکنیم ابتدا به سراغ دستههای اصلی تحلیل فنی بروید. ما در بخش آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال به بعضی از بهترین روشهای تحلیل تکنیکال اشاره کردهایم. در ادامه سعی میکنیم با لیستی از مهمترینهای آنها آشنا شویم.
تحلیل تکنیکال با استفاده از نمودارها
یکی از اساسیترین روشهای تحلیل تکنیکال کمک گرفتن از نمودارهای قیمتی است. فرقی نمیکند که بخواهید وارد بازار بورس، فارکس یا ارز دیجیتال شوید؛ در هر صورت نمودارها اولین ابزاری هستند که باید کارکردن با آنها را بیاموزید. نمودارها شامل نرخ ارز دیجیتال یا قیمت سهامها در طول زمان هستند که معمولاً به سه شکل شمعی، میلهای و خطی نمایش داده میشوند. نمودارها در بازههای زمانی مختلف از ساعتی، روزانه، ماهیانه، سالیانه، دههای یا حتی سدهای قابل تنظیم هستند.
در نمودارها 4 فاکتور اصلی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید. قیمت یعنی قیمت شروع، پایان، سقف و کف این 4 فاکتور اساسی را تشکیل میدهند. با استفاده از این فاکتورها شما میتوانید تغییرات قیمت را بررسی کنید. اگر بازه شما 30 روزه باشد این فاکتورها برای هر روز متفاوت خواهد بود. در نمودارهای روزانه، این فاکتورها به صورت ساعتی نمایش داده میشوند. نمودارها معمولاً تنها شامل قیمت نیستند و حجم خرید و فروش نیز نمایش داده میشود. به طور کلی با استفاده از نمودارها میتوانید اطلاعات زیادی را در یک نگاه به دست آورید. بنابراین میتوان استفاده از نمودارها را به عنوان یک از بهترین روشهای تحلیل تکنیکال در نظر گرفت.
میانگین متحرک، یکی از انواع مهم تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال
اگر بخواهیم پرکاربردترین روش تحلیل تکنیکال را معرفی کنیم، بدون شک میانگین متحرک (Moving Average) یکی از اصلیترین گزینههای ما خواهد بود. این شاخص شناخته شده و پر استفاده میتواند با از بین بردن نوسانات نمودار به بررسی روند کلی حرکت بازار کمک کند. میانگین متحرک در واقع همان میانگین قیمت است که از میانگین قیمتهای قبلی به دست میآید. از میانگین متحرک برای تشخیص جهت روندها استفاده میشود. برای مثال قیمت ریپل ممکن است در طی 20 روز بارها افزایش و کاهش پیدا کند. اما با کمک میانگین متحرک میتوان نشان داد که در طی این مدت به طور کلی قیمت ریپل افزایش یافته یا کاهش یافته است. از میانگین متحرک به شکل گستردهای در کنار سایر شاخصها و اندیکاتورهای ارز دیجیتال استفاده میشود. میانگین متحرک 20 روزه، 30 روزه، 50 روزه، 100 روزه و 200 روزه از جمله میانگین متحرکهای پرکاربرد هستند.
حمایت و مقاومت؛ روشی پرکاربرد در تحلیل تکنیکال
یکی دیگر از بهترین روشهای تحلیل تکنیکال، استفاده از خطوط حمایت و مقاومت است. خط مقاومت سطحی است که چند نقطه اوج قیمت در آنها ثبت شده باشد اما از آن عبور نکرده باشد. خطوط حمایت نیز چند نقطه در کف قیمتی هستند که قیمتها از آن سطح پایینتر نمیروند. دلیل شکل گیری این سطوح عدم تعادل بین عرضه و تقاضا است. در واقع سطح حمایت زمانی ایجاد میشود که میزان تقاضا از عرضه بیشتر میشود و در مقابل در مقاومت تعداد عرضه از تقاضا بیشتر است. بنابراین زمانی که قیمت به این سطوح میرسد شاهد معکوس شدن بازار خواهیم بود. با شناسایی خطوط حمایت و مقاومت میتوانیم به یک نوسان گیر حرفهای تبدیل شویم. برای شناسایی این سطوح از خط روند و میانگین متحرک کمک میگیرند.
حجم سهام، شاخصی که باید آن را جدی بگیرید
نمودار حجم سهامها امروزه به یکی از بخشهای اصلی نمودارهای ارزهای دیجیتال تبدیل شدهاند و معمولاً در زیر نمودار اصلی نمایش داده میشوند تا با آن هماهنگی داشته باشند. نمودار حجم سهام، تمامی سهامها یا ارزهای دیجیتال فروخته شده در طی یک دوره زمانی مشخص را نشان میدهد. اگر فروش از خرید بیشتر باشد رنگ قرمز و اگر خرید بیشتر از فروش باشد رنگ سبز نمایان میشود. در نمودار حجم سهام بریک اوت (Breakout) یعنی خرید بسیار بالاتر از فروش و بریک داون (Breakdown) فروش بسیار بیشتر از خرید اهمیت زیادی دارد. در واقع بریک اوت باعث افزایش ناگهانی قیمت و بریک داون باعث کاهش ناگهانی قیمت خواهد شد. شما میتوانید در صرافی نوبیتکس علاوه بر مشاهده قیمت بایننس کوین، نمودار حجمی آن را نیز مشاهده کنید.
خطوط روند، یکی از مهمترین ترفندهای تحلیل تکنیکال
یکی از سادهترین روشهای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال و بورس، استفاده از خطوط روند است. خطوط روند جهت حرکت بازار را نشان میدهند. جهت حرکت بازار صعودی، نزولی یا خنثی است و خطوط روند نیز یکی از این سه حالت خواهند بود. برای استفاده از خطوط روند کافی است تا نقاط کف یا نقاط سقف را به هم متصل کنیم. حداقل به 2 یا 3 نقطه برای اینکار نیاز داریم. اهمیت خطوط روند در آنجاست که میتوانید در زمان کوتاهی جهت حرکت یک بازار را تشخیص دهید و در مدت زمان کوتاهی برای سرمایه گذاری یا عدم سرمایه گذاری در وضعیت فعلی تصمیم گیری کنیم.
استفاده از شاخصها یا اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال
اندیکاتورها یا شاخصهای تحلیل تکنیکال، در واقع فرمولها و محاسبات ریاضی پیچیدهای هستند که تجزیه و تحلیل دادهها را سادهتر میکنند. تعداد اندیکاتورها بسیار زیاد است و معمولاً بر اساس محاسبات ریاضی سیگنالهایی را روی نمودار نشان میدهند. این سیگنالها میتواند به شکل سیگنال خرید، سیگنال خرید قوی، سیگنال فروش یا سیگنال تعادل بین فروش و خرید باشند. استفاده از اندیکاتورها میتواند در کنار سایر شاخصها به کاربران کمک کند تا تحلیل دقیقتری داشته باشند. با این حال همیشه سیگنالهای شاخصهای تکنیکال صد در صد درست نیست.
شاخصهای مومنتوم، انواع پرکاربرد شاخص تحلیل تکنیکال
به طور کلی شاخص تحلیل تکنیکال به دو دسته شاخصهای مومنتوم یا شاخص قیمت تقسیم میشوند. از مومنتوم برای تشخیص وضعیت اشباع خرید یا اشباع فروش استفاده میشود و در واقع نشان دهنده قدرت یا ضعف قیمت هستند. در اینجا با مهمترین شاخص مومنتوم به صورت خلاصه آشنا میشویم.
شاخص قدرت نسبی یا RSI، مهمترین شاخص مومنتوم
از مهمترین شاخصهای مومنتوم باید به شاخص RSI یا قدرت نسبی اشاره کرد که تقریباً همه تریدرهای ارزهای دیجیتال از آن استفاده میکنند. این شاخص قدرت نسبی را از 0 تا 100 درصد نشان میدهد. دو منطقه زیر 30 درصد و بالای 70 درصد در این شاخص اهمیت زیادی دارند. قرار گیری شاخص در زیر 30 درصد به معنای اشباع فروش ارز دیجیتال یا سهام است و در بالاتر از 70 درصد اشباع فروش را نشان میدهد. با استفاده از این شاخص میتوان سیگنالهایی از قیمت نزولی یا صعودی دریافت کرد.
شاخصهای قیمت در تحلیل تکنیکال
دسته دیگر شاخصهای تحلیل تکنیکال شامل شاخصهای قیمتی میشوند. این شاخصها برخلاف مومنتوم بیشتر روی قیمت تاکید دارند. شاخص میانگین متحرک که قبلاً به آن اشاره کردیم مهمترین شاخص قیمت تحلیل تکنیکال است. علاوه بر آن باندهای بولینگر نیز اهمیت بسیار زیادی به عنوان یک شاخص قیمت دارد. از آنجایی که با شاخص میانگین متحرک قبلاً در همین مقاله آشنا شدیم در اینجا تنها به معرفی شاخص باند بولینگر میپردازیم.
باند بولینگر، شاخص تحلیل تکنیکال کارساز!
میانگین متحرک اهمیت زیادی دارد ولی بسیار ساده است. بولینگر با اضافه کردن دو خط در بالا و پایین میانگین متحرک، به شما کمک میکند تا محدوده حرکت قیمتها در کف و سقف را بهتر شناسایی کنید. این شاخص به تریدرها و سرمایه گذارانی که در حال تحلیل تکنیکال هستند کمک میکند تا قیمت میانی، تغییر مسیرها در سقف و تغییر مسیرها در کف را به بهترین شکل بررسی کند. به این ترتیب با کمک بولینگر میتوان زمان ورود و خروج به بازار را شناسایی کرد. از این رو این شاخص اهمیت بسیار زیادی دارد و باید از آن به عنوان یک شاخص تحلیل تکنیکال کارساز نام ببریم که در لیست بهترین روشهای تحلیل تکنیکال جای میگیرد.
بهترین روش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال کدام است؟
پاسخ به این سؤال به چند نکته اساسی بستگی دارد. در ابتدا باید به این نکته توجه کنید که هیچ اندیکاتور، شاخص و تحلیل تکنیکالی وجود ندارد که در همه زمانها بتواند صد در صد درست عمل کند. قدیمیترهای بازار به خوبی میدانند همیشه احتمال این هست که اتفاقاتی پیش بینی نشده در بازار رخ دهند. بنابراین هرگز نمیتوان یک گزینه را به عنوان بهترین روش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال معرفی کرد. نکته دوم این است که شما باید با همه روشهای تحلیل تکنیکال آشنا باشید. در بسیاری از موارد ممکن است بسیاری از روشهای تکنیکالی به دلیل موقعیت خاصی که بازار در آن قرار گرفته است پاسخ درستی به شما ندهند.
بنابراین باید این توانایی را داشته باشید تا چندین روش مختلف را تست کنید و حتی به صورت ترکیبی از آنها استفاده نمایید. در نهایت باید به این موضوع نیز توجه داشت که همیشه باید با استفاده از شاخصهای مختلف تحلیلهای خود را آزمایش کنید.تنها زمانی که اکثر شاخصها و تحلیلها به یک نتیجه میرسند میتوان تا حدودی به آن نتیجه اعتماد کرد. برای افرادی که در شروع کار هستند، بهترین روش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال ترکیبی از روشهایی است که در این مقاله معرفی کردیم. اما این فراموش نکنید که این تنها شروع کار است. در ادامه با تجربه بیشتری که کسب میکنید این شما هستید که طبق سلیقه و نوع تریدی که انجام میدهید بهترین روشهای تحلیل تکنیکال را برای خود انتخاب میکنید.
با یادگیری تحلیل تکنیکال به تریدر حرفهای در نوبیتکس تبدیل شوید
همین امروز یادگیری تحلیل تکنیکال را شروع کنید. مطالعه کردن جزوات، کتابها، مطالب سایتها مانند مقالههای مجله نوبیتکس، صحبت و مشورت با تریدرهای حرفهای و مهمتر از همه تمرین کردن از بهترین روشهای یادگیری هستند. اگر به دنبال بهترین روشهای تحلیل تکنیکال هستید از مواردی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم شروع کنید.