سقوط اتریوم به زیر محدوده ۱٬۵۰۰ دلار؛ آینده ETH چه میشود؟
سهم اتریوم از بازار ارزهای دیجیتال به کف خود در پنج سال اخیر رسیده و به زیر ۸ درصد کاهش یافته است. این مسئله نشانهدهنده تشدید رقابت بیت کوین و اتریوم و بلاک چینهای دیگر است.
خلاصه خبر
- دامیننس بیت کوین به حدود ۶۰ درصد افزایش یافته و فشار مضاعفی بر ETH وارد کرده است.
- با اینکه آمارها امیدوارکننده نیستند، اما احساسات جامعه همچنان مثبت باقی مانده است.
به گزارش کریپتواسلیت، سهم بازار اتریوم با کاهش شدیدی روبرو شده است. به نظر میرسد که دومین ارز دیجیتال بزرگ جهان اکنون با چالشهای زیادی برای حفظ عنوان «پادشاه آلت کوینها» روبهرو است.
سقوط قیمت اتریوم
قیمت اتریوم امروز به زیر ۱٬۵۰۰ دلار رسید و حمایت مهم ۱٬۷۰۰ دلار را از دست داد. این ریزش شدید باعث شد معامله ۶۷٬۵۷۰ اتریومی یک نهنگ (به ارزش ۱۰۶ میلیون دلار) در محدوده ۱٬۶۵۰ دلار لیکویید شود.
این کاهش، روندی آهسته و دردناک داشت و حتی صبورترین اعضای جامعه پرشور اتریوم را آزمایش کرد؛ روندی که نشاندهنده تغییر مهم احساسات سرمایهگذاران و بازار است. در همین حال، دامیننس بیت کوین به حدود ۶۰ درصد افزایش یافت و فشار مضاعفی بر ETH وارد کرد.
علاوه بر این ارزش ETH نسبت به بیت کوین به پایینترین سطح ۴ سال گذشته رسیده است. این اتفاق نشان میدهد که سرمایهگذاری در اتریوم با وجود ارتقاهای مختلف و بهبود مقیاسپذیری آن، همچنان نزولی است.
انتقال اتریوم به الگوریتم اثبات سهام (Proof of Stake) و رشد راهکارهای لایه دوم از دلایل این افت محسوب میشوند. با وجود اینکه لایه دومها باعث افزایش کارایی تراکنشها شدهاند؛ فعالیت کاربران را از شبکه اتریوم دور کرده و منجر به کاهش چشمگیر درآمد آن شدهاند. اگر این روند ادامه پیدا کند و اپلیکیشنهای غیرمتمرکز به بلاک چینهای با کارمزد کمتر و مقیاسپذیرتر مهاجرت کنند؛ ETH ممکن است مزیت رقابتی خود را از دست بدهد.
آینده اتریوم چه میشود؟
اتریوم از طریق سیستم استیکینگ خود همچنان مقاومت خوبی دارد. بر اساس گزارشات، استیکینگ ETH در سال ۲۰۲۴ حدود ۵.۱ درصد رشد کرده است. اکنون نزدیک به ۲۹ درصد از کل عرضه ETH در قراردادهای استیکینگ قفل شده و ۶۰ درصد از استیکرها، حتی با وجود کاهش قیمت آن همچنان در سود هستند.
ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، بنیانگذار ETH ، اخیراً نقشه راه جدیدی منتشر کرده که تمرکز آن بر ارتقای مقیاسپذیری از طریق «شاردینگ» و «رولآپها» است. این تلاشها برای کاهش تراکم شبکه و بهبود کارایی تراکنشها انجام میشود. هرچند این اقدامات امیدوارکنندهاند، اما اتریوم باید با رقبایی مانند سولانا رقابت کرده و جایگاه خود را در دنیای دیفای حفظ کند.
آینده اتریوم در گرو نوآوری راهبردی و توانایی انطباق با شرایط بازار است. استفاده از تکنولوژیهایی مانند اثبات با دانش صفر (ZKPها)، بهبود راهکارهای لایه دوم و کاهش الزامات استیکینگ میتواند کاربران جدیدی را جذب کرده و مشکلات مقیاسپذیری را کاهش دهد.
با این حال، برای اینکه اتریوم دوباره جایگاه خود را پس بگیرد؛ صرفاً ارتقای فنی کافی نخواهد بود. این ارز باید در رقابت با بیت کوین و پلتفرمهای نوظهور، روایت جدید و قانعکنندهای برای آینده خود بسازد. البته احساسات جامعه اتریوم همچنان مثبت است. طبق دادههای موجود، ۶۴ درصد از کاربران نسبت به آینده ETH خوشبیناند. بسیاری از معاملهگران نیز عقیده دارند که ETH به کف خود رسیده است. یکی از تحلیلگران با نام Mister Crypto نوشت:
هیچوقت احساسات نسبت به اتریوم به این اندازه منفی نبوده. زمان مناسبی برای شروع یک رشد جدید است.
علاوه بر این یکی از نهنگهای معروف هایپرلیکویید معامله لانگی به ارزش ۴۷.۶۲ میلیون دلار با اهرم ۲۰ روی اتریوم باز کرده است. در شرایطی که سرمایهگذاران نهادی بیش از پیش به بیت کوین توجه نشان میدهند و بلاک چینهای جایگزین قویتر شدهاند؛ اتریوم مسیر دشواری پیش رو دارد تا دوباره اعتماد بازار را به دست آورد. باید دید «رایانه جهانی» چگونه جایگاه خود را در این بازار حفظ خواهد کرد.