چه دلایلی جلوی رشد قیمت بیت کوین را گرفته است؟
کاهش اخیر نرخ بهره توسط فدرال رزرو ریسکپذیری سرمایهگذاران را افزایش داده است اما عبور قیمت بیت کوین از مرز ۷۰٬۰۰۰ دلار، به ۴ عامل بستگی دارد.
خلاصه تحلیل
- قیمت BTC برای آنکه به بالاتر از ۷۰٬۰۰۰ دلار برسد، به عواملی از جمله کاهش نرخ بهره، بهبود سودآوری استخراج و انباشت قوی ETFها نیاز دارد.
- نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز میتواند روی قانونگذاری معاملات ارز دیجیتال و قیمت بیت کوین اثرگذار باشد.
به گزارش کوین تلگراف، عوامل بازدارنده رشد قیمت بیت کوین BTC: شامل عدم قطعیت در اقتصاد جهانی، تاثیر نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر قانونگذاری ارزهای دیجیتال، فشار فروش ماینرها و ذخایر BTC در صرافیها است.
سرمایهگذاران با توجه به عدم قطعیت در مورد اقتصاد جهانی، محتاطانه عمل میکنند. با اینکه بیت کوین جایگاه خود را در میان ۱۰ دارایی برتر دنیا از لحاظ ارزش بازار به دست آورده است، اما دلایلی برای احتیاط سرمایهگذاران وجود دارد.
داراییهای سنتی، بازدهی مداوم و سود ثابت ۴.۷ درصدی را ارائه میدهند، از این رو انگیزه لازم برای تمرکز روی BTC وجود ندارد. در نتیجه ممکن است که سرمایهگذاران قبل از آنکه به قیمت ۷۰٬۰۰۰ دلاری بیت کوین خوشبین باشند، منتظر سیگنالهای دیگری از بازارهای مالی دنیا باشند.
یکی دیگر از این عوامل، انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده است. کامالا هریس بر روی بازارهای قانونگذاری شده تاکید داشته و بر روی محافظت از سرمایهگذاران تمرکز کرده است. این موضع کامالا هریس، با دیدگاه دونالد ترامپ در مورد ادغام داراییهای دیجیتال با بازارهای مالی سنتی در تضاد قرار دارد.
بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین
نگرانیها درخصوص فشار فروش ماینرها یکی دیگر از عواملی است که روی قیمت BTC تاثیر گذاشته است. شاخص هش ریت با کاهش حدود ۵۰ درصدی از زمان هاوینگ در آوریل (اوایل اردیبهشت) به ۴۹ دلار به ازای هر پتاهش در ثانیه رسیده است. این کاهش شدید منعکسکننده فشارهای مالی بر ماینرها است و تغییر استراتژیهای عملیاتی ماینرها میتواند روی قیمت بیت کوین اثرگذار باشد.
ماینرها روی هم رفته حدود ۱.۸ میلیون BTC (معادل ۱۲۲.۴ میلیارد دلار) در اختیار دارند. بسیاری از فعالان بازار از اینکه ماینرها مجبور به فروش شوند، ابراز نگرانی کردهاند.
علاوه بر این، دادههای آنچین نیز نشان میدهد که شاخص تعداد آدرسهای فعال بیت کوین در ۶ ماه گذشته، تقریبا تغییر خاصی نداشته است. همچنین میزان جستجوی BTC در گوگل نیز راکد بوده است. این موارد نشان میدهد که علاقه عمومی به بیت کوین، رشد چندانی نداشته است.
انباشت در ETFهای اسپات بیت کوین و وضعیت واریز به صرافیها
برخی از تحلیلگران پیشبینی کردهاند که با توجه به انباشت بیت کوین در ETFهای اسپات آن، شاهد شوک عرضه باشیم. با این حال این پیشبینیها، میزان بالای ذخایر بیت کوین به صرافیها را در نظر نگرفته است.
دادههای فعلی نشان میدهد که بین ۱.۹ تا ۳ میلیون BTC در صرافیهای ارز دیجیتال قرار دارد. اختلاف موجود ناشی از فعالیتهای حضانتی شرکتهایی مانند کوین بیس است.
حتی اگر ماهانه ۲ میلیارد دلار بیت کوین به ETFهای اسپات واریز شود، میزان ۱۲۹.۲ میلیارد دلار BTC در صرافیها وجود خواهد داشت. پیشبینی اینکه چه قیمتی باعث آغاز فروش گسترده آن میشود، غیرممکن است. با این حال این امکان وجود دارد که بیت کوین بیشتری وارد صرافیها شده و برخی از سرمایهگذاران ETFها تصمیم بگیرند با دستیابی به سود کافی، مقداری از سرمایه خود را خارج کنند.