تحلیل‌هاتحلیل آنچین

آلت سیزن یا حباب؟ چه سرنوشتی در انتظار آلت کوین‌ها است؟

https://nobitex.ir/price/btc/”>قیمت بیت کوین از کف هفتگی ۱۰۵٬۴۰۰ دلار شروع به رشد کرد و در اواخر ماه به رکورد تاریخی جدید ۱۲۲٬۷۰۰ دلار رسید. با این حال در هفته قبل رشد بیت کوین متوقف شد و از آن زمان، کمی پایین‌تر از ATH جدید خود در حال تثبیت است.

تغییرات قیمت بیت کوین در هفته‌های اخیر

رشد اخیر بیت کوین منجر به سیو سود گسترده از سمت هولدر‌های قدیمی و شکل‌گیری تقاضا از سمت خریداران جدید شد. برای تشخیص صحت این داده‌ها می‌توانیم از شاخص ارزش بازار تحقق‌یافته (Realized Cap) کمک بگیریم. این شاخص نقدینگی کل انباشت‌شده در بازار بیت کوین را نشان می‌دهد.

ورود سرمایه جدید به بازار بیت کوین باعث شد که ارزش بازار تحقق‌یافته بیت کوین برای اولین بار از سطح ۱ تریلیون دلار عبور کند. این یک دستاورد تاریخی برای بیت کوین بود که بر نقدینگی بالا و جایگاه مهم آن در اقتصاد کلان تاکید می‌کرد. هر چقدر بازار بیت کوین بزرگ‌تر شود، سرمایه بزرگ‌تری در این بازار انباشت می‌شود و حجم تراکنش‌ها نیز بزرگ‌تر می‌شود.

ارزش بازار تحقق‌یافته بیت کوین

افزایش معاملات پرریسک در بازار آلت کوین‌ها

با توجه به رشد ارزش بازار بیت کوین، مهم است که واکنش اکوسیستم ارزهای دیجیتال به این اتفاق را بررسی کنیم. برای ارزیابی این موضوع، شاخص آلت سیزن (Altseason Indicator) را در چهارچوب های زیر بررسی می‌کنیم:

  • بیت کوین و اتریوم هر دو به صورت پیوسته‌ سرمایه جدید جذب کردند.
  • عرضه استیبل کوین‌ها افزایش یافت که نشان‌دهنده‌‌ افزایش نقدینگی یا منابع مالی آماده‌ برای سرمایه‌گذاری (Dry Powder) بود.
  • ارزش بازار استیبل کوین‌ها رشد کرد (بر اساس تقاطع میانگین متحرک کوتاه‌مدت و بلندمدت).

این چهارچوب به ما نشان می‌دهد که چرخش سرمایه در بازار تا چه حد بر مبنای ریسک‌پذیری انجام می‌شود. هم‌زمان با ورود سرمایه به بازارهای بیت کوین و اتریوم و افزایش نقدینگی استیبل کوین‌ها، شرایط برای سرمایه‌گذاری در آلت کوین‌های پرریسک فراهم شد (چرخش سرمایه در جهت ریسک‌پذیری بیشتر). در چنین شرایطی بازار آلت کوین‌ها هم‌زمان رشد کرد و نشان‌دهند که که سرمایه در حال ورود به بازار آلت کوین‌هاست.

بر اساس این فرایض می‌توان ادعا کرد که شرایط آلت سیزن در تاریخ ۹ جولای (۱۸ تیر) فراهم شد و این شرایط همچنان ادامه دارد. این نشان می‌دهد که سرمایه‌‌گذاری و توزیع مجدد سرمایه نه تنها در بازار بیت کوین، بلکه در کل بازار ارزهای دیجیتال در جریان بود. 

شاخص آلت سیزن

برای تایید این فرضیه می‌توانیم عملکرد حوزه‌های مختلف بازار ارز دیجیتال را در هفته گذشته ارزیابی کنیم. قیمت بیت کوین در طول هفته گذشته در حال تثبیت بود و تقریبا ثابت ماند. اما تمام حوزه‌های دیگر ارز دیجیتال عملکرد بهتری نسبت به بیت کوین داشتند و بهترین عملکرد مربوط به اتریوم بود. این اتفاق، یک الگوی کلاسیک از چرخش سرمایه در جهت ریسک‌پذیری بیشتر در میان سرمایه‌گذاران بود.

با این حال، دامیننس بیت کوین همچنان بالاست و هرگونه ضعف در عملکرد بیت کوین می‌تواند رشد آلت کوین‌ها را متوقف کرده و منجر به اصلاح قیمت آن‌ها شود.

عملکرد حوزه‌های مختلف دنیای ارز دیجیتال

اگر همبستگی حوزه‌های مختلف دنیای ارز دیجیتال را در طول سال گذشته بررسی کنیم، بهتر متوجه این موضوع می‌شویم. در حال حاضر تقریبا تمام حوزه‌های آلت کوین‌ها نزدیک به‌ هم حرکت می‌کنند و با رشد گسترده کل بازار هم‌راستا هستند. درواقع رشد آلت کوین‌ها بر اساس عوامل فاندامنتالی آن‌ها نیست و صرفا متاثر از جو کل بازار ارز دیجیتال است.

از طرف دیگر، همبستگی بیت کوین و آلت کوین‌ها به‌طور قابل توجهی کاهش یافته و یک واگرایی بزرگ در روند قیمت آن‌ها ایجاد شده است. این موضوع از تفاوت روند قیمت بیت کوین و آلت کوین‌ها در هفته‌های اخیر کاملا مشخص است.

همبستگی حوزه‌های مختلف ارز دیجیتال

در طول دو هفته اخیر،‌ ارزش بازار آلت کوین‌ها به‌اندازه ۲۱۶ میلیارد دلار رشد کرده است که از نظر حجم دلاری، یکی از بزرگ‌ترین رشد‌های بازار کل آلت کوین‌ها تا به الان محسوب می‌شود. این یکی از شواهد مهم آلت سیزن است.

تغییرات ۱۴روزه ارزش بازار آلت کوین‌ها

انفجار بازار مشتقه آلت کوین‌ها

با توجه به رشد چشمگیر بازار آلت کوین‌ها و ظهور شواهد آلت سیزن، مهم است که بازار مشتقه آلت کوین‌ها را زیر نظر بگیریم و ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران این حوزه را ارزیابی کنیم.

از آغاز ماه جولای، شاخص کل اوپن اینترست آلت کوین‌های برتر (اتریوم، سولانا، ریپل و دوج کوین) به‌طور چشمگیری افزایش یافته و از ۲۶ میلیارد دلار به ۴۴ میلیارد دلار رسیده است. رشد جهشی اهرم قراردادهای فیوچرز (دائمی) این آلت کوین‌ها، نشان می‌دهد که تمایل برای معاملات پرریسک (سفته‌بازی) تا حد زیادی افزایش یافته است و سرمایه‌گذاران به‌طور مداوم در حال باز کردن پوزیشن‌های اهرمی هستند.

چنین شرایطی معمولا نشان‌دهنده حباب در بازار است و این وضعیت، آسیب‌پذیری بازار در برابر نوسانات شدید را افزایش می‌دهد. افزایش بی‌رویه اهرم، نوسانات قیمت را در هر دو جهت (صعودی و نزولی) تشدید می‌کند و باعث ایجاد یک محیط شکننده و واکنشی در بازار می‌شود.

اوپن اینترست تجمیعی آلت کوین‌های بزرگ

اگر بزرگی رشد اخیر اوپن اینترست کل بازار آلت کوین‌ها را اندازه بگیریم، متوجه می‌شویم که در بازه روزانه، شاخص اوپن اینترست آلت کوین‌ها به مدت ۱۲ روز متوالی بالای سطح انحراف معیار ۲+ باقی مانده است و این طولانی‌ترین رکورد آن محسوب می‌شود.

این وضعیت نه تنها تاکیدی بر رشد بیش از حد اوپن اینترست آلت کوین‌هاست، بلکه یک نشانه واضح و قوی از افزایش ریسک‌پذیری و تمایل شدید سرمایه‌گذاران به معاملات پرریسک نیز هست.

تغییرات درصدی ۱روزه اوپن اینترست آلت کوین‌های بزرگ

یکی دیگر از معیارهای مهم برای ارزیابی شدت تمایل سرمایه‌گذاران به معاملات اهرمی، مقدار کل پریمیوم پرداخت‌شده برای قراردادهای دائمی لانگ در طول ۳۰ روز اخیر است. اگر پریمیوم ماهانه پرداخت‌شده برای قراردادهای لانگ آلت کوین‌های بزرگ را بررسی کنیم، متوجه می‌شویم که هزینه اعمال اهرم (پریمیوم) در این بازار به ۳۲.۹ میلیون دلار در ماه رسیده است.

این عدد به اوج شاخص اوپن اینترست آلت کوین‌ها در زمان ATH مارس ۲۰۲۴ بیت کوین، یعنی ۴۲ میلیون دلار در ماه، نزدیک است. اما همچنان با اوج تاریخی خود، یعنی ۷۰ میلیون دلار در ماه، که در زمان شکست سطح روانی ۱۰۰ هزار دلار (در اواخر ۲۰۲۴) ثبت شد، فاصله دارد.

این حجم از پریمیوم در بازار آلت کوین‌ها، تقاضای شدید تریدرها برای ایجاد پوزیشن‌های اهرمی لانگ را نشان می‌دهد و بر این موضوع تاکید می‌کند که خوش‌بینی و ریسک‌پذیری معامله‌گران این حوزه به‌شدت افزایش یافته است.

پریمیوم قراردادهای دائمی آلت کوین‌های بزرگ

بررسی دامیننس اوپن اینترست کل بازار فیوچرز نشان می‌دهد که پوزیشن‌های اهرمی اتریوم بسیارسریع‌تر از پوزیشن‌های بیت کوین رشد کرده‌اند:

  • دامیننس اوپن اینترست بیت کوین: ۶۲٪
  • دامیننس اوپن اینترست اتریوم: ۳۸٪

در حال حاضر، دامیننس اوپن اینترست اتریوم در حال افزایش است. این نشان می‌دهد که تمرکز معامله‌گران از بیت کوین به اتریوم معطوف شده‌‌ است. ورود سرمایه و تمایل به انجام معاملات پرریسک در بازار اتریوم نسبت به بیت کوین شدیدتر است.

دامیننس اوپن اینترست اتریوم به بالاترین سطح خود از آوریل ۲۰۲۳ تا به الان رسیده‌ است. تنها در ۵٪ از کل روزهای معاملاتی اتریوم، عدد بالاتری برای این شاخص ثبت شده‌ است. این یک رویداد بسیار مهم است و تمایل شدید سرمایه‌گذاران به انجام معاملات پرریسک (اهرمی) در بازار اتریوم را نشان می‌دهد.

مقایسه دامیننس اوپن اینترست بیت کوین و اتریوم

اگر دامیننس حجم معاملات اتریوم و بیت کوین را باهم مقایسه کنیم، روند رشد معاملات اهرمی شبکه اتریوم واضح‌تر می‌شود. جالب است که دامیننس معاملات دائمی اتریوم برای اولین بار از کف چرخه ۲۰۲۲، از دامیننس حجم معاملات دائمی بیت کوین فراتر رفته‌ است. این یک رکورد تاریخی برای حجم معاملات دائمی اتریوم است.

این چرخش معنادار حجم معاملات بین دو شبکه بیت کوین و اتریوم، تایید دیگری است بر انتقال سرمایه به سمت آلت کوین‌هایی که در ماه‌های گذشته در رکود بودند و نمی‌توانستند سرمایه و علاقه معامله‌گران را جذب کنند.

مقایسه دامیننس حجم معاملات دائمی بیت کوین و اتریوم (میانگین متحرک ۷روزه)

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌ها و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا