تحلیل آنچین بیت کوین؛ اصلاح BTC تا کجا ادامه دارد؟
با توجه به اینکه بیت کوین وارد فاز هیجانی شده است، بهکمک برخی از شاخصهای آنچین میتوانیم دورههای پرریسک بازار را شناسایی کنیم که معمولا با تشکیل اوج چرخه و اصلاحات شدید قیمت همراه است.
خلاصه تحلیل
- درصد عرضه در سود هولدرهای کوتاهمدت (Percent of Short-Term Holder Supply in Profit) شاخص به ۹۵٪ رسیده است.
- با توجه به اینکه سود تحققنیافته سرمایهگذاران بیش از حد افزایش یافته است، انتظار میرود که سیو سود و فروش از سمت هولدرهای کوتاهمدت نیز بهمرور بیشتر شود.
به گزارش گلسنود، یکی از این شاخصها، درصد عرضه در سود هولدرهای کوتاهمدت (Percent of Short-Term Holder Supply in Profit) است. در حال حاضر این شاخص به ۹۵٪ رسیده و بیش از ۱ انحراف معیار بالاتر از میانگین بلندمدت این شاخص (۸۸٪) قرار گرفته است. این نشان میدهد که سود تحققنیافته سرمایهگذاران جدید بهطور قابل توجهی افزایش یافته است.
از ماه می ۲۰۲۵ تا به الان، این سومین بار است که شاخص درصد عرضه در سود هولدرهای کوتاهمدت از این سطح فراتر میرود. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که بازار بیت کوین در حال ورود به فاز سرخوشی (Euphoric) است. تثبیت یا ریزش این شاخص به زیر سطح ۸۸٪ (میانگین بلندمدت) نشانه ضعف تقاضا یا فشار فروش قوی از سمت هولدرهای کوتاهمدت خواهد بود.
برای ارزیابی بزرگی سود تحققنیافته یا سود نقدنشده هولدرهای جدید میتوانیم از دادههای شاخص سود تحققنیافته نسبی هولدرهای کوتاهمدت (Short-Term Holder Relative Unrealized Profit) استفاده کنیم. عدد این شاخص اخیراً به سطح ۱۵.۴٪ افزایش یافت (۱ انحراف معیار بالاتر میانگین) و سپس به ۱۳.۶٪ برگشت. این نشان میدهد که همزمان با پولبک قیمت بیت کوین، سود تحققنیافته هولدرهای کوتاهمدت نیز فروکش کرده است.
طبق تاریخچه بیت کوین، این سطح معمولا نشاندهنده آغاز دوره اوج چرخه است که فعلا بهعلت سیو سود گسترده از سمت هولدرهای کوتاهمدت به تاخیر افتاده است. از آنجایی که هولدرهای جدید تغییرات قیمت حساساند، این شاخص منبع بسیار خوبی برای شناسایی نشانههای ضعف تقاضا است.
با توجه به اینکه سود تحققنیافته سرمایهگذاران بیش از حد افزایش یافته است، انتظار میرود که سیو سود و فروش از سمت هولدرهای کوتاهمدت نیز بهمرور بیشتر شود. اگر درصد حجم فروش در سود توسط هولدرهای کوتاهمدت به بالای سطح انحراف معیار۱+ این شاخص برسد، میتوان نتیجه گرفت که دوره فروش گسترده توسط هولدرها آغاز شده است.
طبق تاریخچه بیت کوین، معمولاً دورههای فروش گسترده با کاهش تقاضا همراه بوده است. از اواخر سال ۲۰۲۴ تا به الان، فعلا اولین موج سیو سود سنگین در بازار را تجربه کردهایم.
در کنار حجم فروش در سود، بهتر است شدت سود تحققیافته توسط هولدرهای کوتاهمدت را نیز بررسی کنیم. برای این منظور میتوانیم از شاخص نسبت سود/ضرر تحققیافته (Realized Profit to Loss Ratio) استفاده کنیم. این شاخص اخیرا تا سطح ۳۹.۸ رشد کرد که در واقع ۲ انحراف معیار بالاتر از میانگین آن است. در حال حاضر عدد این شاخص دوباره به سطح ۷.۳ برگشته است. ۷.۳ در حالت عادی عدد بالایی برای این شاخص است؛ اما در بازار گاوی نرمال محسوب میشود.
شکستهای پیدرپی این شاخص به بالای منطقه هیجانی (انحراف معیار ۲+) نشانه سیو سود سنگین توسط سرمایهگذاران خواهد بود و اگر این اتفاق رخ دهد، تقاضا در بازار کاهش خواهد یافت.