تحلیل ارز‌های دیجیتالتحلیل تکنیکالتحلیل آنچین

تحلیل اتریوم؛ آیا ETH باز هم ۳۰ درصد سقوط می‌کند؟

در حال حاضر، بیشتر سرمایه‌گذاران بلندمدت اتریوم دارایی‌های خود را با ضرر نگه داشته‌اند؛ اما یک شاخص آنچین که در گذشته نیز دقیق عمل کرده، نشان می‌دهد که قیمت اتریوم به کف خود نزدیک شده است.

خلاصه تحلیل

  • روند اتریوم در حال حاضر الگوی تکرارشونده‌ای را نشان می‌دهد که پیش‌تر در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ نیز مشاهده شده‌ بود.
  • بعضی از تحلیلگران باور دارند که کف این ارز در محدوده ۱٬۰۰۰ دلار قرار دارد.

به گزارش کوین تلگراف، ETH پس از یک کاهش شدید ۶۵ درصدی در سه ماه گذشته اکنون نشانه‌هایی از فرسودگی روند نزولی را نشان می‌دهد. سرعت این روند نزولی و شرایط اشباع فروش که توسط چند شاخص تایید شده‌، باعث شده‌ سرمایه‌گذاران به این فکر بیفتند که آیا بازار در آستانه رسیدن‌ به کف خود قرار دارد یا نه.

رفتار اتریوم در حال حاضر الگوی فرکتالی را نشان می‌دهد که پیش‌تر در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ نیز مشاهده‌ شده‌ بود. در هر دو مورد، قیمت اتریوم پس از یک رشد هیجانی با سقوطی شدید مواجه شد که به روندهای نزولی طولانی‌مدت انجامید.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

هر یک از این چرخه‌ها ویژگی‌های مشترک مشخصی داشتند. برای مثال در زمان رسیدن قیمت به اوج‌های جدید، شاخص قدرت نسبی (RSI) اوج‌های پایین‌تری را ثبت می‌کرد که این امر یکی از نشانه‌های کلاسیک واگرایی نزولی و ضعف قدرت محسوب می‌شود.

نمودار هفتگی قیمت اتریوم
نمودار هفتگی قیمت اتریوم

همچنین پس از رسیدن‌ به اوج (نقاط اوج چرخه‌ها در نمودار بالا)، قیمت ETH به شدت اصلاح می‌شد و معمولاً از سطوح کلیدی فیبوناچی عبور می‌کرد. علاوه بر این موارد، کف‌های چرخه‌ها معمولاً زمانی تشکیل می‌شدند که RSI به ناحیه اشباع فروش می‌رسید و قیمت در نزدیکی نواحی تاریخی فیبوناچی تثبیت می‌شد.

الگوی فعلی نیز ساختاری مشابه دارد. در دسامبر ۲۰۲۴ (آذر ۱۴۰۳) اتریوم موفق شد اوج جدیدی در حدود ۴٬۰۹۵ دلار ثبت کند. این در حالی‌ است که RSI نسبت به اوج قبلی خود پایین‌تر بود. این رویداد تکرار همان واگرایی نزولی مشاهده‌شده در سقف‌های قبلی است. این واگرایی آغازگر یک اصلاح شدید قیمتی شد؛ درست مانند الگوهایی که در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ دیده‌ بودیم.

نمودار عملکرد هفتگی شاخص RSI برای اتریوم
نمودار عملکرد هفتگی شاخص RSI برای اتریوم

الگوی فرکتالی نشان می‌دهد که اتریوم ممکن است در آخرین مرحله از روند نزولی خود قرار داشته باشد. اهداف قیمتی بعدی ممکن است در محدوده ۹۹۰ تا ۱٬۲۴۰ دلار باشند که با ناحیه فیبوناچی ۰.۶۱۸ تا ۰.۷۸۶ هم‌راستا هستند.

توییت مایک مک گلون از بلومبرگ در رابطه با روند نزولی و کف ۱٬۰۰۰ دلاری اتریوم
توییت مایک مک گلون از بلومبرگ در رابطه با روند نزولی و کف ۱٬۰۰۰ دلاری اتریوم

از سوی دیگر، شاخص سود/زیان تحقق‌نیافته‌ خالص (NUPL) اتریوم نیز وارد ناحیه «تسلیم» شده‌ است. در این محدوده بیشتر سرمایه‌گذاران دارایی خود را با ضرر هولد کرده‌اند. در چرخه‌های گذشته، ورود به این ناحیه معمولاً در نزدیکی کف‌های مهم بازار رخ داده‌ است.

نمودار قیمت اتریوم در مقابل شاخص سود/زیان تحقق‌نیافته خالص اتریوم
نمودار قیمت اتریوم در مقابل شاخص سود/زیان تحقق‌نیافته خالص اتریوم

در مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۸)، شاخص NUPL درست قبل از آن‌که قیمت اتریوم به‌دنبال سقوط بازار ناشی از همه‌گیری کرونا به‌شدت بازگردد، منفی شد. الگوی مشابهی در ژوئن ۲۰۲۲ (تیر ۱۴۰۱) نیز دیده‌ شد. در آن زمان این شاخص وارد منطقه تسلیم شد و کمی بعد، اتریوم کف خود را در حدود ۸۸۰ دلار ثبت کرد.

اکنون که ETH بار دیگر وارد این ناحیه شده‌، وضعیت فعلی تا حدودی یادآور چرخه‌های پیشین است. هم‌زمان با قرار گرفتن‌ قیمت در نزدیکی سطوح حمایتی کلیدی فیبوناچی، ممکن است کف آن در محدوده ۱٬۰۰۰ دلار قرار بگیرد.

شروع معامله‌گری در نوبیتکس

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

نیما رحمتی

سال هاست که به بازارهای مالی و تحلیل‌های بنیادی علاقه‌مند شده‌ام و جذابیت لمس بازارهای مالی مختلف به‌خصوص بازار کریپتو روز به روز برام بیشتر میشه. سعی می‌کنم در کنار کار محتوا، برای دانش خودم هم تا حد امکان در رابطه با علم اقتصاد و مباحث مدیریت مالی مطالعه داشته باشم و اطلاعات کسب کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *