تحلیل آنچینتحلیل ارز‌های دیجیتال

آیا اتریوم می‌تواند به بالای محدوده ۳٬۰۰۰ دلار بر گردد؟

عوامل متعددی باعث شد تا قیمت اتریوم تا محدوده ۲٬۱۰۰ دلار سقوط کند. حال تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که بازگشت قیمت اتریوم به سطوح قبلی آن، به زبان قابل‌توجهی نیاز دارد.

خلاصه تحلیل

  • تحلیلگران نسبت به احتمال کاهش بیشتر قیمت اتریوم به دلیل خروج سرمایه از ETFهای مبتنی بر آن هشدار داده‌اند.
  • سقوط قیمت اتریوم‌ با کاهش فعالیت‌های آنچین آن (مانند کاهش تعداد آدرس‌های جدید) مصادف شده است. 

به گزارش کوین تلگراف، قیمت اتریوم ETH: در ۵ اوت (۱۵ مرداد) به کف ۸ ماهه خود در محدوده ۲٬۱۰۰ دلار رسید. این ریزش قیمت به دلایل مختلفی همچون جابه‌جایی اتریوم توسط شرکت جامپ تریدینگ (Jump Trading)، افزایش تنش‌ها در خاورمیانه و نگرانی‌ از سلامت اقتصاد جهان اتفاق افتاد. 

البته داده‌های موجود نشان می‌دهد که اتریوم بعد از سقوط ۳۰ درصدی خود تا سطح ۲٬۰۱۶ دلار، به محدوده ۲٬۴۰۰ دلار برگشته‌ است. اتریوم‌ آخرین بار در ماه ژانویه (دی ۱۴۰۲) در این محدوده‌ها معامله می‌شد. در آن زمان به دلیل تایید ETF بیت کوین، روند قیمت ETH صعودی بود.

با این حال در ۵ اوت (۱۵ مرداد) اتریوم با ۲۲ درصد سقوط مواجه شد و همه معامله‌گران را شگفت‌زده کرد. این مقدار ریزش روزانه از مه ۲۰۲۱ (اردیبهشت ۱۴۰۰) بی‌سابقه بود.

ترس از رکود و ETFهای اسپات اتریوم

تحلیلگران نسبت به احتمال کاهش بیشتر قیمت اتریوم به خاطر خروج سرمایه از ETFهای مبتنی بر آن هشدار داده‌اند. گزارش هفتگی کوین شرز (CoinShares) نشان می‌دهد برای اولین بار در ۴ هفته گذشته محصولات سرمایه‌گذاری مبتنی بر ارزهای دیجیتال شاهد جریان خروجی سرمایه ۵۲۸ میلیون دلاری بوده‌اند.

سهم اتریوم و بیت کوین از جریان خروج سرمایه ۵۲۸ میلیارد دلاری صندوق‌های کریپتویی در هفته قبل
سهم اتریوم و بیت کوین از جریان خروج سرمایه ۵۲۸ میلیارد دلاری صندوق‌های کریپتویی در هفته قبل

کوین‌شرز این خروج سرمایه را به ترس از رکود جهانی نسبت داد. این ترس باعث از بین رفتن ۱۰ میلیارد دلار از کل دارایی‌های تحت مدیریت صندوق‌های قابل‌معامله در بورس (ETP) شده است. جیمز باترفیلد (James Butterfill)، تحلیلگر کوین‌شرز، در این گزارش گفته‌ است:

ما معتقدیم که ترس از رکود، نگرانی‌های ژئوپولتیک، لیکویید شدن معاملات در بازارهای مالی و شرایط اقتصادی اقتصادی در این جریان خروج سرمایه موثر بوده است.

این احساسات منفی بیشتر روی بیت‌کوین و اتریوم متمرکز بود و صندوق‌های مبتنی بر آن‌ها به ترتیب ۴۰۰ و ۱۴۶.۳ میلیون دلار سرمایه را از دست دادند.

جریان سرمایه‌گذاری بر اساس دارایی‌های مختلف
جریان سرمایه‌گذاری دارایی‌های مختلف

خالص جریان خروجی ETFهای اتریوم از زمان راه‌اندازی آن‌ها در ۲۳ جولای (۲ مرداد) تاکنون به ۴۳۰ میلیون دلار رسیده است. البته این داده‌ها جریان ورود سرمایه ۴۳۰ میلیون دلاریِ این صندوق‌ها در یک هفته گذشته را کمرنگ می‌کنند.

داده‌های SoSo Value نشان می‌دهد ETFهای اسپات اتریوم از ۲۹ جولای تا ۲ اوت (۸ تا ۱۲ مرداد) شاهد ۲۲۹.۷۷ میلیون دلار جریان خروجی و ۶۰ میلیون دلار جریان ورودی بوده‌اند.

جریان سرمایه‌گذاری در ETFهای اسپات اتریوم
جریان سرمایه‌گذاری در ETFهای اسپات اتریوم

کاهش فعالیت‌های آنچین در شبکه اتریوم

سقوط قیمت اتریوم‌ با کاهش فعالیت آنچین آن همراه بوده‌ است. براساس داده‌های The Block تعداد آدرس‌های جدید شبکه اتریوم در یک ماه گذشته کاهش یافته‌ است. بیشترین کاهشِ این آدرس‌ها از ۲۷ جولای تا ۳ اوت (۶ تا ۱۳ مرداد) افتاده و تعداد آن‌ها از ۹۳٬۸۴۰ آدرس به ۸۲٬۵۴۰ آدرس رسیده است.

میانگین تعداد آدرس‌های فعال در شبکه اتریوم نیز با افتی ۱۳.۵ درصدی از ۴۸۶٬۷۴۰ در ۵ جولای (۱۴ تیر) به ۴۲۱٬۲۵۹ آدرس در ۲ اوت (۱۲ مرداد) رسیده است.

تعداد آدرس‌های جدید (سمت چپ) و تعداد آدرس‌های فعال (سمت راست)
تعداد آدرس‌های جدید (سمت چپ) و تعداد آدرس‌های فعال (سمت راست)

تعداد تراکنش‌های روزانه شبکه اتریوم نیز از ۱.۱۷ میلیون تراکنش در ۶ جولای (۱۵ تیر) به ۱.۱۱ میلیون تراکنش در ۴ اوت (۱۴ مرداد) رسیده است.

تراکنش‌های روزانه روی شبکه اتریوم
تراکنش‌های روزانه روی شبکه اتریوم‌

کاهش این شاخص‌ها پس از راه‌اندازی ETFهای اسپات اتریوم در ایالات متحده می‌تواند نشان‌دهنده این موضوع باشد که برخی از سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند به جای خرید مستقیم و انتقال ETH روی شبکه، از طریق این صندوق‌ها روی اتریوم‌ سرمایه‌گذاری کنند.

به طور کلی اتریوم‌ برای ایجاد یک حرکت صعودی به تقاضای بیشتری نیاز دارد. با توجه به وضعیت بازار ارزهای دیجیتال جذب این تقاضا ممکن است طول بکشد. به همین خاطر تحلیلگران اعلام کرده‌اند که رشد اتریوم تا محدوده‌هایی مثل ۴٬۰۰۰ دلار بیشتر به تعویق افتاده‌ است.

مطالب تحلیلی منتشرشده در نوبیتکس صرفا جنبهٔ آموزشی و ارائهٔ اطلاعات دارد و به هیچ‌ عنوان توصیه سرمایه‌گذاری و سیگنال خرید و فروش نیست. سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال با ریسک بالایی همراه است و کاربر موظف است قبل از هرگونه سرمایه‌گذاری، مطالعه و تحلیل شخصی خود در رابطه با دارایی موردنظر را انجام دهد.

احمد محمدیان

من فعالیتم در حوزه بلاکچین رو از تولید محتوا به صورت فریلنسری شروع کردم و کم کم با علاقه‌ای که به ریاضیات داشتم به این حوزه هم علاقه‌مند شدم. دوست دارم تو این حوزه تا جای ممکن تحقیق کنم و منطق پروژه‌های بلاکچینی رو متوجه بشم و معتقدم این موضوع میتونه به تحلیل‌های ما کمک بیشتری کنه.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *