اخبار ارزهای دیجیتال

اظهارات بحث‌برانگیز ویتالیک بوترین درباره شرکت‌های کریپتویی

ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، بنیان‌گذار شبکه اتریوم، در جدیدترین توییت خود اعلام کرد که شرکت‌های بزرگ باید بازتر و شفاف‌تر باشند تا از بحران‌هایی مثل FTX و OpenAI جلوگیری کنند.

خلاصهٔ خبر

  • بوترین اعلام کرده است که شرکت‌ها باید تعادل درستی را بین ساختارهای سنتی و غیرمتمرکز ایجاد کنند.
  • بعضی از کاربران اعمال کرده‌اند چنین تعادلی قابل اجرا نیست.

ویتالیک بوترین، یکی از تاثیرگذارترین چهره‌های صنعت ارزهای دیجیتال، اخیراً توییت جالبی را درباره شرکت‌های بزرگ منتشر کرده و بحث‌های زیادی را برانگیخته است. بوترین در صحبت‌های خود به «مشروعیت عمومی» اشاره کرده و از افراد و شرکت‌های فعال در بخش ارزهای دیجیتال خواسته است به آن پایبند باشند. علاوه بر این او در توییت خود روی شهرت سم بنکمن فرید (sam bankman-fried)، مدیرعامل صرافی ورشکسته FTX و حواث مربوط به شرکت OpenAI تاکید کرده است.

بنیان‌گذار اتریوم ابتدا با اشاره به FTX  اعلام کرد که کلاهبرداری این صرافی باعث شد فعالان بازار کریپتو به این نتیجه برسند که می‌توانند رفتار فریبکارانه مدیران بلندپایه را محکوم کنند. نبود هیئت مدیره در FTX هم سپس به یک مسئله مهم تبدیل شد و ضرورت کنترل و حفظ ساختارهای سنتی شرکت‌ها را روشن‌تر کرد.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

بوترین سپس سعی کرد با یک مثال دیگر به تعادل مورد نیاز در حاکمیت شرکت‌ها (مخصوصا شرکت‌های فعال در بازار ارزهای دیجیتال) و تعادل بین اعتماد عمومی و ساختار متمرکز تاکید کند. او برای اینکه به هدف خود برسد جریحه‌دار شدن احساسات عمومی بعد از کلاهبرداری سم بنکمن فرید را با اخبار مربوط به شرکت OpenAI مقایسه کرد. این شرکت چند ماه قبل سعی داشت مدیرعامل خود یعنی سم آلتمن (Sam Altman) را به طور ناگهانی و بدون ارائه هیچ توضیحی کنار بگذارد اما بعد از واکنش شدید جامعه خود و استعفای اکثر کارمندانش مجبور شد دوباره او را بر گرداند.

حال سوال این جا است که شرکت‌های فعال در بازار ارزهای دیجیتال چگونه می‌توانند اعتماد، شفافیت و مسئولیت‌پذیری را پرورش دهند؟ به نظر می رسد پاسخ این سوال در مدل حاکمیتی نهفته است که نه تنها با قانون مطابقت دارد، بلکه با جامعه خود هم در تعامل است و به حق مردم برای درک و مشارکت در تصمیمات شرکت احترام می‌گذارد. با این حال، برخی از کابران اعلام کردند که ادعای بوترین بیش از حد پیچیده و غیر عملی است و نمی‌تواند قانع‌کننده باشد. بوترین در هم واکنش به آن‌ها اعلام کرد:

احساس می‌کنم حرف من درست است. انتقاد اصلی من از هر دوی آن‌ها این بود که به مشروعیت عمومی احترام نگذاشتند. گناه سم بنکمن فرید کلاهبرداری بود و گناه هیئت مدیره OpenAI این بود که یک تصمیم بزرگ و ناگهانی گرفتند و احساس کردند حق دارند به مردم توضیح ندهند.

توجه:

این مقاله مشاوره‌ی سرمایه‌گذاری ارائه نمی‌دهد. همه‌ی سرمایه‌گذاری‌ها شامل ریسک هستند و خوانندگان باید قبل از تصمیم‌گیری تحقیقات خود را انجام دهند.

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

کوثر ایزک شیریان

تو دانشگاه اقتصاد خوندم و خیلی اتفاقی وارد بخش اخبار کریپتو شدم. اما خیلی طول نکشید که عاشق رویای غیرمتمرکزسازیش شدم. به اقتصاد کلان و تحلیل تکنیکال علاقه زیادی دارم ولی هیچ وقت نمی‌تونم به بازار NFTها بی‌اعتنا باشم. بی‌صبرانه هم منتظرم تا کاربردهای کریپتو تو دنیای واقعی بیشتر بشه!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *