خرید بیت کوین با 50 هزارتومان
آموزش حفظ امنیت

فلاکس کارت (FluxCart) چیست و چرا مشکوک به کلاهبرداری است؟

در سال‌های اخیر با توجه به افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش ریال، بسیاری از ایرانیان به فکر کسب درآمد دلاری افتاده‌اند. با داغ شدن بازار کسب درآمد دلاری، کلاهبرداران فرصت را غنیمت شمرده و هرروز با پروژه‌های پانزی و کلاهبرداری‌های جدید کاربران را هدف قرار می‌دهند. یکی از این پروژه‌ها که در ماه‌های اخیر سر و صدای بسیار زیادی به پا کرده، فلاکس کارت (FluxCart) است؛ پروژه‌ای که به عقیده بسیاری از افراد، تقریبا تمام نشانه‌های یک طرح کلاهبرداری هرمی و پانزی را دارد.

در این مطلب از مجله نوبیتکس تصمیم داریم تا ابتدا ببینیم فلاکس کارت چیست و پس از آن به دلایل مشکوک بودن این پروژه بپردازیم. توصیه می‌کنیم تا انتها همراه باشید.

فلاکس کارت چیست؟

بر اساس وب‌سایت رسمی فلاکس کارت، این پروژه خود را یک پلتفرم تجارت الکترونیک معرفی می‌کند که در سال 2022، توسط کارآفرینی خلاق به نام سوپارنوخ بونسیری (Suparnuch Boonsiri) راه‌اندازی شده و از طریق الگوریتم‌های پیشرفته و تجزیه و تحلیل داده‌ها، کانالی گسترده فراهم کرده که در آن محصولات فروشندگان مختلف را به خریداران احتمالی وصل می‌کند و به این ترتیب، احتمال فروش آنها را افزایش می‌دهد. بر اساس ادعای این وب‌سایت، این سازوکار باعث شده تا درآمد فروشندگانی که از فلاکس کارت استفاده می‌کنند بسیار افزایش یابد و هرروز افراد بیشتری به این پروژه جذب شوند.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

بر اساس ادعای این وب‌سایت، بونسیری فردی باتجربه در زمینه تجارت الکترونیک است و درک عمیقی از نیازهای بازار و روندهای فناوری دارد و به دنبال آن است تا فلاکس کارت را به بستری برای توسعه فروش جهانی محصولات تبدیل کند.

اگر در این وب‌سایت کمی بگردیم می‌بینیم که نوشته شده فلاکس کارت به عنوان یک شرکت تجاری شخص ثالث، در شهر لندن کشور انگلستان ثبت شده و با بسیاری از فروشندگان در بازارهای آنلاین که معروف‌ترین آنها آمازون است همکاری می‌کند.

فلاکس کارت چگونه کار می‌کند؟

فروشندگان مختلف از Fluxcart برای افزایش فروش و نمایش محصولات خود استفاده می‌کنند. این شرکت ادعا می‌کند که کاربرانش با انجام خریدهای ساختگی و دروغین در آمازون و دیگر بازارهای اینترنتی، به فروشندگانی که با Fluxcart قرارداد دارند کمک می‌کند تا رتبه محصولاتشان بالاتر برود و بیشتر دیده شوند! پس از خرید مبلغ خرید به حساب کاربر برمی‌گردد و بخشی از درآمد ناشی از قرارداد با فروشنده نیز به حساب کاربر پرداخت می‌شود و درصدی سود می‌گیرد.

بر اساس ادعای فلاکس کارت، از کارمزدی که فروشندگان به فلاکس کارت پرداخت می‌کنند، خود شرکت تنها 35-40% از آن را برمی‌دارد و 60-65% به کاربران پرداخت می‌شود که ادعای بزرگی است.

مشارکت در خرید فیک از فروشندگان مختلف تنها یکی از راه‌های کسب درآمد ادعایی از فلاکس کارت است. اگر اپلیکیشن این شرکت را نصب کنید می‌بینید این شرکت مانور زیادی روی ریفرال‌گیری و دعوت از دوستان داده است که زنگ خطر را برای پانزی و هرمی بودن آن به صدا در می‌آورد.

چرا باید به فلاکس کارت مشکوک بود؟

دلایل مختلفی برای مشکوک بودن به پروژه فلاکس کارت وجود دارد و فاکتورهای زیادی نشان می‌دهد که این پروژه، یک کلاهبرداری هرمی و طرح پانزی است.

اولین دلیل، سیستم ارجاع اجباری و ساختار هرمی آن است. برای شرکت در فلاکس کارت کاربران حتما باید با استفاده از کد ریفرال شخص دیگری وارد شوند، اتفاقی که به وفور در پروژه‌های کلاهبرداری هرمی دیده می‌شود. این ساختار هرمی نشان می‌دهد که فلاکس کارت به جای تمرکز بر فعالیت‌های تجارت الکترونیک خود، بیشتر به دنبال زیرمجموعه‌گیری و گسترش شبکه خود است.

یکی دیگر از فاکتورهایی که زنگ خطر را برای فلاکس کارت به صدا درمی‌آورد، واریز اولیه اجباری و عدم تضمین امنیت سرمایه است. در فلاکس کارت هر کاربر به محض ثبت‌نام باید 100 دلار تتر واریزی اولیه داشته باشد تا بتواند فعالیت خود را آغاز کند. در سمت دیگر اما هیچ تضمینی مبنی بر بازگشت سرمایه یا امنیت وجوه واریزی شما وجود ندارد.

علاوه بر موارد بالا، فلاکس کارت مدعی است یک شرکت تجاری ثبت‌شده در لندن است و مدارکی را نیز برای جلب اعتماد کاربران در وب‌سایت خود ارائه کرده است. با این حال، این مدارک ناکافی هستند و نمی‌توان صحت آنها را بررسی کرد. در کنار این مسئله، هیچ اطلاعات مشخصی از سوپارنوخ بونسیری، خالق به ظاهر کارآفرین و باتجربه فلاکس کارت وجود ندارد و این شرکت هیچ صفحه‌ای در لینکدین نیز ندارد!

آیا فلاکس کارت یک پروژه کلاهبرداری و هرمی است؟

ساختار، وعده‌ها و روش‌های جذب سرمایه در فلاکس کارت به شدت شبیه به طرح‌های کلاهبرداری شناخته شده است. همانطور که گفتیم در این ساختار، کاربران برای ورود به سیستم نیاز به معرفی یک فرد دارند و به ازای جذب هر فرد جدید، پاداشی دریافت می‌کنند. این مدل پاداش‌دهی، افراد را تشویق می‌کند تا به هر قیمتی دوستان و آشنایان خود را به این طرح دعوت کنند. علاوه بر این، وعده سودهای نجومی و بدون هیچگونه ریسک، از دیگر نشانه‌های مشکوک این طرح است.

در فلاکس کارت یک سیستم ریفرال‌گیری وجود دارد که به کاربران پاداشی پلکانی می‌دهد. بر اساس این سیستم، در صورت ثبت‌نام هر فرد جدید با کد ریفرال شما، 1 دلار پاداش می‌گیرید. حالا اگر 5 کاربر با کد شما ثبت‌نام کنند این پاداش به 50 دلار می‌رسد. به همین ترتیب با دعوت از 10 کاربر 80 دلار، 20 کاربر 150 دلار و 30 کاربر 300 دلار دریافت می‌کنید! همین پاداش پلکانی باعث می‌شود تا هرفرد تمام تلاش خودش را بکند تا افراد بیشتری را به فلاکس کارت بکشاند که این در پروژه‌های هرمی نیز دیده می‌شود. علاوه بر پاداش‌های پلکانی، فلاکس کارت مدعی است در ازای واریز 100 دلار اولیه توسط هرکدام از کاربران دعوت‌شده، 8 دلار به فرد معرف می‌دهد.

تمام این موارد و وعده‌های اغواگر نشان می‌دهند که فلاکس کارت شباهت زیادی به طرح‌های پانزی و هرمی دارد. این طرح‌ها در نهایت به ضرر مالی هنگفت بسیاری از افراد منجر می‌شوند و به همین خاطر باید از آنها دوری کرد.

هشدار: از فلاکس کارت دوری کنید

اگرچه ممکن است در حال حاضر بسیاری مدعی کسب درآمد دلاری از فلاکس کارت باشد، مشخص نیست این روند تا کی ادامه دارد و تمام شواهد نشان می‌دهند بلاخره روزی این پروژه مشکوک با پول کاربران فرار می‌کند. همان‌طور که بررسی کردیم، تمام شواهد از جمله مشخص نبودن هویت سازندگان فلاکس کارت، مدارک غیرواضح از این شرکت، تمرکز آن بر سیستم ارجاع و ریفرال‌گیری، وعده سود هنگفت بدون انجام هیچ‌گونه فعالیت واقعی و اقتصادی و… همه از پانزی و هرمی بودن فلاکس کارت حکایت دارند و نباید نادیده گرفته شوند.

مجله نوبیتکس به کاربران اکیداً توصیه می‌کند از سرمایه‌گذاری و مشارکت در این طرح‌ها دوری کرده و همواره جانب احتیاط را در برخورد با پروژه‌های مشکوک حوزه ارزهای دیجیتال رعایت کنند.

سوالات متداول

فلاکس کارت چیست؟

فلاکس کارت خود را یک پلتفرم تجارت الکترونیک معرفی کرده که ادعا می‌کند به دیده‌شدن محصولات فروشندگان در فروشگاه‌های اینترنتی مختلف مثل آمازون کمک می‌کند. این پلتفرم از کاربران می‌خواهد تا با خریدهای فیک و جعلی از فروشندگان، به دیده‌شدن محصولات آنها کمک کنند و در ازای آن سود دلاری بگیرند.

آیا فلاکس کارت قانونی است؟

خیر. فلاکس کارت مدعی است به‌عنوان یک شرکت تجاری در لندن ثبت‌شده اما اسناد مشخصی در رابطه با آن وجود ندارد. هویت مدیر این پروژه نیز به جز یک اسم مشخص نیست.

آیا فلاکس کارت یک طرح پانزی و هرمی است؟

تمام شواهد از جمله مشخص نبودن هویت سازندگان فلاکس کارت، مدارک غیرواضح از این شرکت، تمرکز آن بر سیستم ارجاع و ریفرال‌گیری، وعده سود هنگفت بدون انجام هیچ‌گونه فعالیت واقعی و اقتصادی و … همه از پانزی و هرمی بودن فلاکس کارت حکایت دارند.

شروع معامله‌گری در نوبیتکس

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

شایان صدر

پنج ساله که در دنیای پرشتاب کریپتو غوطه‌ور شدم. نوشتن درباره این فناوری نوآورانه و تولید محتوا برای وب‌سایت‌های مختلف، همیشه برام هیجان‌انگیز بوده. از تحلیل بازار گرفته تا بررسی پروژه‌های جدید، هر روز چیزهای جدیدی یاد می‌گیرم و به این حوزه علاقه‌مندتر می‌شم.

نوشته های مشابه

‫۴ دیدگاه ها

  1. فلوکسی کارت 300 میلیون از من خورد طی این یک ماه و لینک دیگه باز نمیکنه لطفا سرمایه گذاری نکنید توو همچین برنامه هایی….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *