اخبار اتریوماخبار ارزهای دیجیتال

ریزش ۱۲ درصدی اتریوم در ۲ روز؛ آیا سرمایه‌گذاران از ETH ناامید شده‌اند؟

قیمت اتریوم پس از ناکامی در عبور از مقاومت ۲٬۶۵۰ دلار، بین ۱ و ۳ اکتبر (۱۰ تا ۱۳ مهر) ۱۲ درصد کاهش یافت. این حرکت نزولی تمام سودهای دو هفته گذشته آن را از بین برد و احساسات صعودی را که پس از شکستن حمایت ۳٬۰۰۰ دلاری در دو ماه قبل به وجود آمده بود، خاموش کرد.

خلاصه خبر

  • ETFهای اسپات اتریوم‌ سرمایه‌گذاران را ناامید کرده‌اند.
  • برخی ضعف قیمت اتریوم‌ را به فشار فروش ویتالیک بوترین نسبت می‌دهند.

به گزارش کوین تلگراف، معامله‌گران اکنون این سوال را مطرح می‌کنند که آیا اتریوم می‌تواند تا ۲٬۸۰۰ دلار رشد کند؟ چه شرایطی برای ETH لازم است تا روند فعلی خود را معکوس کرده و از بازار ارزهای دیجیتال بهتر عمل کند؟

اگرچه قیمت اتریوم ETH: از اول سپتامبر (۱۰ مهر) ۵ درصد کاهش یافته‌، ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال ۱.۴ درصد رشد کرده است.

ثبت نام سریع در نوبیتکس
قیمت اتریوم در برابر مارکت کپ کل بازار
قیمت اتریوم در برابر مارکت کپ کل بازار

علاوه بر این ETFهای اسپات اتریوم‌ که در ماه جولای (تیر) در ایالات متحده راه‌اندازی شدند؛ سرمایه‌گذاران را ناامید کرده و به طور خالص ۵۵۲ میلیون دلار سرمایه را از دست دادند. با این حال، به نظر می‌رسد که این عامل تنها دلیل کاهش اتریوم نیست و نزولی‌ شدن‌ احساسات سرمایه‌گذاران هم به آن کمک کرده است.

برخی ضعف قیمت اتریوم‌ را به فشار فروش مداوم و ویتالیک بوترین و بنیاد اتریوم نسبت می‌دهند. برخی دیگر نیز به کاهش تقاضای برنامه‌های غیرمتمرکز مبتنی بر شبکه اتریوم‌ اشاره کرده‌اند. در هر صورت به نظر می‌رسد عوامل متعددی قیمت اتریوم‌ را زیر ۲٬۸۰۰ دلار نگه داشته است.

بسیاری از علاقه‌مندان به اتریوم انتظارات بالایی از آن داشتند و پیش‌بینی می‌کردند که اتر ضد تورمی باشد. با این حال، این امر در طول پنج ماه گذشته محقق نشده‌ زیرا نرخ انتشار توکن مذکور مثبت بوده‌ است. ویتالیک بوترین معتقد است که فضای اختصاص داده‌شده به ذخیره‌سازی داد‌ه‌ها (فضای حباب) به بهینه‌سازی نیاز دارد. او پیشنهاد کاهش حداکثر اندازه بلاک از ۲.۷ مگابایت به ۱ مگابایت را داده‌ است.

علاوه بر نقشه راه پیچیده‌ اتریوم، معامله‌گران متوجه شده‌اند که یکی از فعالان عرضه اولیه (ICO) اتریوم‌ در ماه گذشته بعد از حدود ۱۰ سال تقریباً ۳۱٬۰۰۰ ETH را فروخته‌ است. به نظر می‌رسد که او در طول عرضه اولیه اتریوم ۱۵۰٬۰۰۰ ETH به دست آورده‌ بود.

بوترین هم در ماه آگوست (مرداد) حدود ۱۰ میلیون دلار اتریوم را به کیف پول‌های مرتبط با صرافی‌ها منتقل کرده تا ظاهراً از پروژه‌های مختلف در اکوسیستم اتریوم پشتیبانی کند. در همان زمان، بنیاد اتریوم هم بیش از ۲۰۷ میلیون دلار اتریوم را به صرافی‌ها انتقال داد.

کاهش فعالیت شبکه اتریوم

طبق داده‌های موجود، هیچ دلیلی وجود ندارد که ثابت کند عملکرد اتریوم نسبت به بقیه بازار ضعیف‌تر خواهد بود. عملکرد اصلی شبکه اتریوم را می‌توان از اکوسیستم آن و شاخص‌های قوی مانند ارزش کل قفل‌شده در قراردادهای هوشمند شبکه (TVL) و حجم کلی برنامه‌های غیرمتمرکز (دپ‌ها) به دست آورد.

قابل ذکر است که اتریوم با ۲۶.۲ میلیارد دلار حجم معاملات همچنان رهبر بازار است. مهم‌تر از آن، افزایش ۲۷ درصدی تعداد آدرس‌های فعال و افزایش ۴۱ درصدی حجم معاملات آن طی هفت روز گذشته است. در مقایسه، BNB Chain نسبت به هفته قبل ۱۵ درصد از کاربران را از دست داده‌ است. علاوه بر این شبکه TON شاهد کاهش ۳۵ درصدی در آدرس‌های فعال بوده‌ است.

به نظر می‌رسد افزایش ۳۳ و ۱۲۲ درصدی حجم معاملات یونی سواپ و پلتفرم Balancer در این مسئله موثر بوده‌ است. علاوه بر این، رشد ۱۴۳ درصدی حجم معاملات پروتکل کرو (Curve) هم نشان‌دهنده رشد قابل‌توجه تعامل و فعالیت کاربران بوده‌ است. از نظر آدرس‌های فعال، EigenLayer با رشد ۱۱۴ درصدی در رتبه اول قرار گرفت و تعداد کاربران Etherfi تقریباً چهار برابر شد.

با این حال به نظر می‌رسد که مسیر اتریوم برای بازپس‌گیری ۲٬۸۰۰ دلار به فعالیت برنامه‌های غیرمتمرکز وابستگی مستقیم و خیلی زیادی ندارد. البته همان طور که گفته‌ شد، عملکرد برنامه‌های مذکور قوی بوده‌ است. در هر صورت اتریوم برای آغاز یک روند صعودی جدید، به بهبود شرایط کلی بازار هم نیاز دارد.

برترین شبکه‌ها از نظر حجم معاملات
برترین شبکه‌ها از نظر حجم معاملات

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

کوثر ایزک شیریان

تو دانشگاه اقتصاد خوندم و خیلی اتفاقی وارد بخش اخبار کریپتو شدم. اما خیلی طول نکشید که عاشق رویای غیرمتمرکزسازیش شدم. به اقتصاد کلان و تحلیل تکنیکال علاقه زیادی دارم ولی هیچ وقت نمی‌تونم به بازار NFTها بی‌اعتنا باشم. بی‌صبرانه هم منتظرم تا کاربردهای کریپتو تو دنیای واقعی بیشتر بشه!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *