افزایش شدید کارمزدهای شبکه بیت کوین بعد از هاوینگ؛ علت چیست؟
چهارمین هاوینگ بیت کوین صبح روز شنبه ۱ اردیبهشت انجام شد. نوسانات قیمت BTC بعد از این رویداد چندان زیاد نبود اما راهاندازی پروتکل رونز (Runes) و تاثیر آن در افزایش شدید کارمزدهای شبکه بیت کوین توجه معاملهگران زیادی را به خود جلب کرد.
خلاصه خبر
- افزایش تقاضای پروتکل رونز باعث شد کارمزد شبکه بیت کوین افزایش یابد.
- کارمزدهای شبکه بیت کوین بعد از راهاندازی پروتکل رونز از ۱۰۰ ساتوشی بر بایت به ۱٬۸۰۵ساتوشی بر بایت رسید.
به گزارش کوین دسک، پروتکل رونز در روز قبل راهاندازی شد و توجه کاربران زیادی را به خود جلب کرد. این پروتکل توسط کیسی رودامور (Casey Rodamor) راهاندازی شده است. این توسعهدهنده در گذشته پروتکل اردینالز (Ordinals) را برای ضرب NFTها در شبکه بیت کوین راهاندازی کرده بود. پروتکل رونز هم به کاربرانش اجازه میدهد دادههای مورد نظر خود را روی کوچکترین واحدهای بیت کوین، یعنی ساتوشی ضرب کنند.
با این حال مهمترین تفاوت این ۲ پروتکل در این است که رونز بیشتر شبیه به پلتفرمی برای میم کوینها عمل میکند. اولین پروژهای که در رونز ضرب شد، «UNCOMMON•GOODS» نام داشت و متعلق به خود رودامور بود. تعداد این پروژهها در مدت بسیار کوتاهی به صدها مورد رسید. در حالی که حدود ۹ بلاک از هاوینگ بیت کوین میگذرد، کاربران رونز ۷۸.۶ بیت کوین (به ارزش ۴.۹۵ میلیون دلار) را به عنوان کارمزد پرداخت کردهاند.
بسیاری از کاربران هنوز نسبت به ارزش واقعی پروژههای مبتنی بر رونز شک دارند اما در هر صورت، کاربران این پلتفرم حاضر شدند ۳۷.۷ بیت کوین (به ارزش ۲.۵ میلیون دلار) را به عنوان کارمزد پرداخت کنند تا در فضای محدود و باقیمانده در چهارمین بلاک هاوینگ هم حضور داشته باشند. در نتیجه این تقاضای شدید به رشد شدید کارمزدهای شبکه بیت کوین کمک کرد.
به عبارت دقیقتر کارمزدهای شبکه بیت کوین بعد از افزایش تقاضای پروتکل رونز از ۱۰۰ ساتوشی بر بایت به ۱٬۸۰۵ساتوشی بر بایت رسید. شایان ذکر است که قیمت بیت کوین نیز در حال حاضر در محدوده ۶۳٬۷۰۰ دلار قرار دارد و در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۳ درصد کاهش یافته است.