اخبار ارزهای دیجیتالسایر اخبار

برنامه تامین مالی کوتاه‌مدت بانک مرکزی آمریکا به پایان رسید؛ این اتفاق چه تاثیری روی قیمت بیت کوین می‌گذارد؟

معامله‌گران زیادی باور دارند اصلاح بیت کوین طبق تحلیل تکنیکال و بر اساس چرخه‌های ۴ ساله آن به وجود آمده‌ است. با این حال تحلیلگران تاکید کرده‌اند که نقش اقتصاد کلان بر بازار ارزهای دیجیتال را نمی‌توان نادیده گرفت. برنامه تامین مالی کوتاه‌مدت بانک مرکزی آمریکا (BTFP) که تقریباً یک سال پیش راه‌اندازی شده بود، یکی از مهم‌ترین سیاست‌های این کشور برای تثبیت بخش بانکداری آن محسوب می‌شد و اکنون توقف آن، توجه سرمایه‌گذاران را به خود جلب کرده است.

خلاصه خبر

  • برنامه BTFP به پایان رسیده‌ و تحلیلگران در تلاش هستند تاثیر آن بر بازار ارزهای دیجیتال را پیش‌بینی کنند.
  • هرچند توقف BTFP  لحظه مهمی برای بازارهای مالی به شمار می‌رود، تأثیر مستقیم آن بر قیمت بیت کوین نامشخص است؛ زیرا عواملی مثل نقدینگی بازار، احساسات سرمایه‌گذاران و شرایط اقتصادی همگی در شکل‌گیری مسیر قیمت BTC در دنیای پس از BTFP نقش خواهند داشت.

به گزارش کوین تلگراف، تحلیلگران زیادی مثل آرتور هیز (Arthur Hays) باور دارند که توقف طرح تامین مالی کوتاه‌مدت بانک مرکزی آمریکا (BTFP) در ۱۱ مارس (۲۱ اسفند)، می‌تواند نقطه عطف مهمی برای بازارهای مالی مختلف از جمله بازار ارزهای دیجیتال و بیت کوین باشد.

بیت کوین، طلای جدید؟

برنامه BTFP که برای حمایت از نقدینگی و ثبات موسسات بانکی آمریکایی ایجاد شده‌ بود، نقشی مهمی در کل اکوسیستم مالی ایفا کرده است. این برنامه در تاریخ ۱۱ مارس (۲۱ اسفند) به پایان رسید و جالب اینجا است که سه روز بعد، قیمت بیت کوین به بالاترین حد خود در کل تاریخ رسید. با این حال، فعالان و ناظران بازار اکنون با دقت در حال بررسی عواقب احتمالی اتمام برنامه BTFP بر قیمت ارزهای دیجیتال هستند.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

برنامه BTFP با ارائه وام در برابر اوراق بهادار، تلاش کرد اعتماد و نقدینگی بانک‌ها را تقویت کرده و اطمینان حاصل کند که آن‌ها می‌توانند بدون نیاز به فروش دارایی‌های خود، تقاضای سپرده‌گذاران را رفع کنند. این مکانیزم به طور غیرمستقیم از کل بازارهای مالی حمایت می‌کرد. با این حال با پایان یافتن آن، ممکن است تغییراتی در بازارهای رخ بدهد و نوسانات بازارهای مالی سنتی افزایش یابد.

بیت کوین که اغلب به عنوان «طلای دیجیتال» و پوششی در برابر بی‌ثباتی بازار مالی سنتی از آن یاد می‌شود، می‌تواند تحت تاثیر توقف BTFP  پیامدهای متفاوتی را تجربه کند. برای مثال معامله‌گران بازارهای مالی با افزایش نوسانات بازارهای سنتی ممکن است به دنبال ابزارهای جدیدی برای ذخیره ارزش بگردند و سرمایه‌گذاری در BTC را شروع کنند. این اتفاق به افزایش قیمت BTC کرده و جایگاه آن را به عنوان یک سرمایه‌گذاری جایگزین و قابل اعتماد تقویت کند.

به گفته‌ جاناتان سولومون (Jonathan Solomon)، یکی از بنیان‌گذاران و مدیرعامل شرکت ARIA، شکنندگی سیستم بانکی آمریکا که برنامه BTFP به خاطر آن به وجود آمده‌ بود؛ می‌تواند قیمت و پذیرش بیت کوین را تقویت کند. او خاطرنشان کرده است:

با توجه به اینکه بسیاری از مردم همچنان به ثبات بخش بانکی شک دارند و BTFP به پایان رسیده، ریسک این بخش افزایش می‌یابد و می‌تواند به نوبه خود، بر پذیرش بیت کوین تاثیر مثبتی بگذارد. ETFهای اسپات هم جذابیت بیت کوین را افزایش می‌دهد.

آیا نقدینگی کم‌تر به کاهش قیمت بیت کوین کمک می‌کند؟

بعضی از تحلیلگران باور دارند که توقف برنامه BTFP می‌تواند نقدینگی بازارهای سنتی را کاهش دهد. به نظر آن‌ها این اتفاق باعث می‌شود سرمایه‌گذاران برای پوشش ریسک بازارهای سنتی، دارایی‌های پرریسکی مثل ارزهای دیجیتال را به فروش برسانند. در این صورت، فشار فروش بیت کوین حداقل در کوتاه‌مدت افزایش می‌یابد.

علاوه بر این، توقف BTFP می‌تواند بر احساسات سرمایه‌گذاران و ریسک‌پذیری آن‌ها تأثیر بگذارد. به طور کلی کاهش نقدینگی ریسک‌پذیری معامله‌گران و تقاضای آن‌ها برای دارایی‌های پرنوسانی مثل BTC را کاهش می‌دهد. این عامل می‌تواند تاثیر زیادی روی نوسانات قیمت بیت ‌کوین بعد از BTFP بگذارد.

ترنس کووک (Terence Kwok)، بنیان‌گذار موسسه «Human Institute»، معتقد است که نقدینگی کم‌تر می‌تواند بر تمایل سرمایه‌گذاران به دارایی‌های دیجیتالی مثل بیت کوین تأثیر بگذارد. او اعلام کرده است:

وقتی معامله‌گران ریسک بازار را بالا می‌بینند یا با محدودیت نقدینگی مواجه می‌شوند، ممکن است سرمایه‌گذاری‌های خود را به سمت دارایی‌های امن‌تر سوق دهند. این موضوع می‌تواند در کوتاه‌مدت بر قیمت بیت کوین تأثیر منفی بگذارد.

با این حال، طبق گفته‌ی ماتئو گرکو (Matteo Greco)، تحلیلگر شرکت «Fineqia International»، توقف BTFP ممکن است هیچ تاثیر مستقیم و کوتاه‌مدتی بر قیمت بیت کوین نداشته باشد و تاثیر غیرمستقیم آن هم ماه‌ها طول می‌کشد تا به طور کامل مشخص شود. گرکو خاطرنشان کرده است:

توقف BTFP ممکن است به طور بالقوه سیستم بانکی، به ویژه بانک‌های کوچک‌تر را تحت فشار قرار دهد که این موضوع می‌تواند بر کل بخش بانکی و در نتیجه بر چشم‌انداز کلان اقتصادی تاثیر بگذارد. این امر می‌تواند به طور غیرمستقیم بر دارایی‌های پرریسکی مثل بیت کوین تأثیر بگذارد، اما میزان و زمان چنین تأثیری مشخص نیست.

اصلاحِ پیش از هاوینگ BTC

قیمت بیت کوین در هفته گذشته بیش از ۱۲ درصد کاهش یافته و به محدوده ۶۵٬۰۰۰ دلار رسیده‌ است. این اصلاح با چرخه‌های قبلی BTC و اصلاحِ قبل از هاوینگ آن و همچنین با روند بازارهای مالی سنتی همخوانی دارد. آویت بیج (Avhit Bij)، یکی از بنیان‌گذاران پلتفرم «Apex Alpha»، گفته‌ است:

توقف BTFP مطمئنا نقدینگی بازار را کاهش می‌دهد و به افزایش خروج سرمایه و کسب سود کمک می‌کند. با این حال در بلندمدت، بیت کوین بهترین دارایی برای مقابله با کاهش ارزش ارزهای فیات است. علاوه بر این سرمایه‌گذاران خرد و نهادی زیادی اخیراً وارد بازار بیت کوین شده‌اند. این مسئله به ما کمک می‌کند تا بر موانع کوتاه‌مدت غلبه کنیم.

تحلیلگر مشهوری به اسم رکت کپیتال (Rekt Capital)، اعلام کرده که بیت کوین رسماً وارد منطقه «اصلاحِ پیش از هاوینگ» خود شده‌ است. اصلاح جدید بیت کوین با اصلاح ۲۰ درصدی و ۴۰ درصدی آن در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۱۶ مطابقت دارد. رکت کپیتال در ۱۹ مارس (۲۹ اسفند) اعلام کرد:

در حال حاضر، حدود ۲۸ روز تا هاوینگ بیت کوین باقی مانده و از هفته گذشته تاکنون در مجموع ۱۴ درصد کاهش قیمت داشتیم.

چرخه‌های بیت کوین
چرخه‌های بیت کوین

تحلیلگران تاکید کرده‌اند که شرایط اقتصادی مثل نرخ بهره، تورم و رویدادهای ژئوپلیتیکی می‌تواند روی قیمت بیت کوین و ارزهای دیجیتال تأثیر بگذارد. تعامل بین این عوامل و توقف BTFP می‌تواند پویایی پیچیده‌ای در بازار ایجاد کند و پیش‌بینی قطعی قیمت BTC را دشوار سازد.

بنابراین هرچند توقف BTFP  لحظه مهمی برای بازارهای مالی به شمار می‌رود، تأثیر مستقیم آن بر قیمت BTC نامشخص است. دلیل آن هم این است که عواملی مثل نقدینگی بازار، احساسات سرمایه‌گذاران و شرایط اقتصادی روی قیمت بیت کوین خواهند داشت.

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

کوثر ایزک شیریان

تو دانشگاه اقتصاد خوندم و خیلی اتفاقی وارد بخش اخبار کریپتو شدم. اما خیلی طول نکشید که عاشق رویای غیرمتمرکزسازیش شدم. به اقتصاد کلان و تحلیل تکنیکال علاقه زیادی دارم ولی هیچ وقت نمی‌تونم به بازار NFTها بی‌اعتنا باشم. بی‌صبرانه هم منتظرم تا کاربردهای کریپتو تو دنیای واقعی بیشتر بشه!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *