اخبار اقتصادی

جنگ جدید ترامپ علیه جروم پاول: رییس فدرال رزرو باید هرچه سریع‌تر تغییر کند!

فدرال رزرو همیشه در تعیین سیاست پولی به‌صورت مستقل عمل کرده، اما دونالد ترامپ تمایل خود را برای به چالش کشیدن این سنت دیرینه نشان داده است.

خلاصه خبر

  • بانک مرکزی اروپا (ECB) روز قبل نرخ بهره را دوباره کاهش داد.
  • فدرال رزرو تأثیر قابل‌توجهی بر بازارهای مالی دارد.

به گزارش کوین تلگراف، دونالد ترامپ بار دیگر انتقادات خود را از رئیس فدرال رزرو، جروم پاول، تکرار کرد و او را متهم کرد که در کاهش نرخ بهره بیش از حد کند عمل کرده است؛ موضوعی که به تشدید یک مناقشه طولانی‌مدت انجامیده و ممکن است استقلال سیاسی بانک مرکزی را تضعیف کند.

با توجه به اینکه بانک مرکزی اروپا (ECB) روز قبل نرخ بهره را دوباره کاهش داد، ترامپ در پلتفرم Truth Social نوشت که مدت‌هاست نتوانسته واکنش مناسبی نشان دهد (حتی با وجود کاهش تورم). او گفت:

ثبت نام سریع در نوبیتکس

بانک مرکزی اروپا (ECB) انتظار می‌رود که نرخ‌ بهره را برای هفتمین بار کاهش بدهد اما جروم پاول، رئیس فدرال رزرو که همیشه دیر و اشتباه عمل می‌کند؛ دیروز گزارشی داد که دوباره و مثل معمول کاملاً آشفته بود! قیمت نفت کم شده، قیمت مواد غذایی (حتی تخم‌مرغ!) پایین آمده و آمریکا از تعرفه‌ها ثروتمند می‌شود. آن‌ها دیر اقدام کردند! باید خیلی قبل‌تر از این‌ها نرخ بهره را مثل بانک مرکزی اروپا کاهش می‌داد اما حالا باید حتماً کاهش بدهد. برکناری پاول هر چه زودتر باید اتفاق بیفتد!

توییت ترامپ
توییت ترامپ

سناتور فلوریدا، ریک اسکات، با رئیس‌جمهور هم‌صدا شد و گفت:

زمان آن فرا رسیده تا رهبری جدیدی در فدرال رزرو به کار گرفته شود.

انتقادات عمومی ترامپ از فدرال رزرو، سنت چند دهه‌ای در سیاست آمریکا را می‌شکند. این سنت در تلاش بود بانک مرکزی را از نظارت سیاسی دور کند (از جمله مداخله اجرایی در برکناری رئیس آن).

در یک سخنرانی تاریخ ۱۶ آوریل (۲۷ فروردین)، پاول اعلام کرد استقلال فدرال رزرو «یک موضوع قانونی» است. او قبلاً هم اعلام کرده بود که تا پایان دوره‌اش در سال ۲۰۲۶ در این سِمت می‌ماند.

ارتباط دارایی‌های پرریسک با فدرال رزرو

فدرال رزرو تأثیر قابل‌توجهی بر بازارهای مالی دارد. سیاست‌های پولی آن، نقدینگی دلار آمریکا را تغییر می‌دهد و نقش مهمی در شکل‌دهی احساسات سرمایه‌گذاران ایفا می‌کند.

از زمان شیوع ویروس کرونا، بازار کریپتو نیز به‌ شدت تحت تأثیر سیاست‌های فدرال رزرو قرار گرفته‌؛ زیرا همبستگی بین دلار و قیمت دارایی‌ها افزایش یافته است. یک مقاله از اساتید دانشگاه کینگستون لندن نیز نشان می‌دهد که شرایط نقدینگی بیش از ۶۵ درصد نوسانات قیمت بیت کوین را شکل می‌دهد.

با تعدیل تورم و تشدید جنگ تجاری، فدرال رزرو تحت فشار فزاینده‌ای برای کاهش نرخ بهره قرار دارد. با این حال، پاول بار دیگر بر رویکرد «صبر و بررسی» بانک مرکزی تأکید کرد؛ چراکه مقامات در حال ارزیابی تأثیر احتمالی تعرفه‌ها هستند.

یک شاخص آنی تورم با نام Truflation نشان می‌دهد که فشارهای تومی بسیار کمتر از آن چیزی است که شاخص‌های اصلی فدرال نشان می‌دهند. گفتنی است که این شاخص‌ها معمولاً چندین ماه تأخیر دارند.

شاخص Truflation
شاخص Truflation

فدرال رزرو احتمالاً در نشست ماه مه خود (اردیبهشت) همچنان به رویکرد «صبر و بررسی» پایبند خواهد ماند. احتمال کاهش نرخ بهره در این نشست نیز کمتر از ۱۰ درصد است. با این حال احتمال کاهش نرخ بهره در نشست ماه ژوئن (خرداد) اکنون به بیش از ۶۵ درصد رسیده است.

شروع معامله‌گری در نوبیتکس

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

کوثر ایزک شیریان

تو دانشگاه اقتصاد خوندم و خیلی اتفاقی وارد بخش اخبار کریپتو شدم. اما خیلی طول نکشید که عاشق رویای غیرمتمرکزسازیش شدم. به اقتصاد کلان و تحلیل تکنیکال علاقه زیادی دارم ولی هیچ وقت نمی‌تونم به بازار NFTها بی‌اعتنا باشم. بی‌صبرانه هم منتظرم تا کاربردهای کریپتو تو دنیای واقعی بیشتر بشه!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *