خرید بیت کوین با 50 هزارتومان
آموزش حفظ امنیت

پایکو (Paicoo) چیست و چرا مشکوک به کلاهبرداری است؟

نام پایکو (Paicoo) به‌عنوان مجموعه‌ای که ادعا می‌کند امکان کسب درآمد دلاری را برای کاربران خود فراهم کرده است، اخیراً بین بخشی از کاربران ایرانی فضای ارزهای دیجیتال مورد توجه قرار گرفته است. این مجموعه یا افرادی که این طرح را تبلیغ می‌کنند، مدعی هستند پایکو در زمینه تجارت الکترونیک فعال است و افراد می‌توانند با استفاده از آن، از طریق مشاهده تبلیغات در فروشگاه‌های اینترنتی بین‌المللی یا انجام خریدهای صوری، کمیسیون دریافت کرده و کسب درآمد کنند. با این حال، بررسی‌های کارشناسان نشان می‌دهد پایکو به احتمال زیاد یک طرح کلاهبرداری از نوع پانزی است.

هشدار کلاهبرداری پایکو

پایکو (Paicoo) چیست؟

طبق توضیحات موجود در گروه‌ها یا وب‌سایت‌هایی که مشغول تشویق افراد به مشارکت در پایکو هستند، این مجموعه سال ۲۰۱۸ در کانادا ثبت شده، با ۳۰ کشور دنیا در حال تجارت است و بر اساس این اطلاعات پایکو با شرکت‌های بزرگی مثل یاهو، آمازون، eBay و Qoo10 همکاری می‌کند. خود این ادعا تا حد زیادی غیرمنطقی است چراکه مدل کسب‌وکار یک مجموعه که تا این اندازه رشد کرده باشد، طبیعتاً متفاوت از چیزی است که در حال حاضر از پایکو دیده می‌شود.

طبق توضیحاتی که توسط پایکو و طرفداران آن داده می‌شود، شکل کار این مجموعه به این صورت است که محصولات مشخصی را با سرمایه‌گذاری کاربران خود به‌صورت عمده از برندهای مختلف خریداری کرده و سپس به‌صورت خرده‌فروشی عرضه می‌کند. کاربران نیز در نهایت می‌توانند ضمن دریافت اصل پول خود، مبلغی اضافه به‌عنوان کمیسیون مشارکت در خرده‌فروشی این محصولات دریافت کنند. این توضیحات فریبنده به‌دلایل متعددی قابل‌قبول نیست و شواهد در کنار هم این موضوع را نشان می‌دهند که پایکو به احتمال زیاد یک طرح کلاهبرداری پانزی است.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

چرا پایکو مشکوک به کلاهبرداری است؟

عدم امکان پیگیری 

افراد برای مشارکت در پایکو مجبور به واریز پول در قالب تتر به آدرسی هستند که هیچ کنترلی روی آن ندارند. در صورتی هم که تصمیم به برداشت بگیرند و در این فرایند با مشکل یا مانعی مواجه شوند، سیستم پشتیبانی قابل‌اعتماد و در دسترسی وجود ندارد که بتوانند تراکنش خود را پیگیری کنند. 

مشابهت زیاد فعالیت پایکو به کلاهبرداری‌های پانزی و هرمی

مسئله بعدی، شکل فعالیت پایکو مطابق با طرح‌های هرمی است؛ یعنی افراد باید از طریق معرفی کاربران جدید به این وب‌سایت و جذب زیرمجموعه، درآمد خود را افزایش دهند. با اینکه استفاده از کدهای ریفرال یکی از روش‌های رایج برای جذب کاربر در برخی کسب‌وکارهای فعال در فضای ارزهای دیجیتال است، جذب سرمایه از طریق زیر مجموعه‌گیری و پرداخت سود در ازای آن، روش پذیرفته‌شده‌ای خصوصاً بین مجموعه‌های قانونی و بزرگ نیست و اغلب با هدف کلاهبرداری از اشخاص صورت می‌گیرد.

ابهام در وضعیت ثبت شرکت و بنیانگذاران آن

شرایط ثبت شرکت، هویت بنیان‌گذاران و همکاری با سایر مجموعه‌هایی که پایکو به آنها اشاره کرده است، به‌هیچ‌وجه شفاف نیست و نکات مشکوک زیادی درباره آن وجود دارد. برای نمونه، نام پایکو بین همکاران رسمی هیچ‌یک از شرکت‌هایی که توسط این مجموعه معرفی شده است، دیده نمی‌شود. اطلاعات روشنی درباره هویت بنیان‌گذاران این طرح در دسترس نیست و یکی از چهر‌هایی هم که در برخی ویدئوها به‌عنوان یکی از مدیران پایکو معرفی می‌شود، طبق بررسی کارشناسان، سابقه مشارکت در دیگر کلاهبرداری‌های فضای ارزهای دیجیتال را دارد.

کلاهبرداری پانزی پایکو

عدم امکان برداشت در صورت انصراف

این نکته را هم در نظر داشته باشید که طبق توضیحات موجود در وب‌سایت‌های وابسته به پایکو، امکان برداشت تترهای واریزشده به این طرح در صورت انصراف کاربر وجود ندارد و افراد برای انجام اولین برداشت باید حداقل ۶۰ سفارش را در پایکو تکمیل کنند. 

مشکلات برداشت اصل دارایی

ضمناً هیچ تضمینی وجود ندارد که بعد از تکمیل ۶۰ سفارش قادر به برداشت اصل دارایی خود باشید. کاربرانی که در گروه‌های تلگرامی مربوط به پایکو فعال هستند، به دفعات مشکلاتی را در برداشت دارایی یا دریافت کمیسیون از زیرمجموعه‌های خود گزارش کرده‌اند که عمدتاً توسط افرادی که خود را پشتیبانی پایکو معرفی می‌کنند، به مشکلات فنی نسبت داده شده و پاسخ روشنی به کاربران داده نمی‌شود.

تجربیات موفق لزوماً به معنای سلامت پروژه نیستند!

شکل کار پروژه‌های پانزی به این صورت است که ابتدا برای جلب اعتماد افراد، ممکن است سود واقعی به برخی مشارکت‌کنندگان اولیه خود پرداخت کنند. در ادامه اما با زیادشدن حجم سرمایه و تعداد افراد درگیر با طرح کلاهبرداری، کل مجموعه از دسترس خارج شده و با سرمایه قربانیان فرار می‌کند. بنابراین، حتی اگر موفق به برداشت سود یا اصل دارایی از پایکو شوید، تأییدی بر سالم‌بودن شکل فعالیت این پروژه در آینده نیست. شاید تجربیات موفق صرفاً طعمه برای جذب سرمایه بیشتر از سوی شما یا دیگر کاربران باشد. 

سلب مسئولیت نوبیتکس در رابطه با پایکو

متأسفانه در برخی وب‌سایت‌ها یا گروه‌هایی که افراد را به فعالیت در پایکو تشویق می‌کنند، از صرافی ارز دیجیتال نوبیتکس به‌عنوان پلتفرمی برای خرید تتر جهت واریز به پایکو یاد می‌شود. لازم است در نظر داشته باشید فعالیت مجموعه پایکو و گروه‌های وابسته به آن به‌هیچ‌وجه مورد تأیید نوبیتکس نیست و خرید تتر به قصد واریز به پایکو از بازار نوبیتکس به کاربران توصیه نمی‌شود. نوبیتکس هیچ نوع همکاری یا قراردادی با پروژه هایی نظیر «پایکو» و دیگر پروژه‌های پانزی و کلاهبرداری مشابه ندارد؛ استفاده از نام نوبیتکس صرفاً به منظور سوءاستفاده از اعتماد کاربران و ایجاد اعتبار برای این پروژه‌ها است.

در پایان توصیه همیشگی نوبیتکس به کاربران این است که به پروژه‌های پانزی با وعده‌ سودهای نجومی و فعالیت‌های اقتصادی غیرشفاف اعتماد نکنند.

نوبیتکس هیچ نسبتی با پایکو ندارد

سخن پایانی

گردانندگان طرح پایکو تمرکز ویژه‌ای روی کاربران ایرانی دارند و متأسفانه با انجام تبلیغات متعدد، عده‌ای از کاربران ایرانی را درگیر کرده‌اند. شکل فعالیت این مجموعه تا حد بسیار زیادی مشکوک است و از نظر کارشناسان، پایکو یک طرح کلاهبرداری از نوع پانزی محسوب می‌شود؛ یعنی این احتمال وجود دارد که در آینده مشکلاتی را برای کاربران خود فراهم کرده و وجوه اشخاصی که روی این طرح سرمایه‌گذاری کرده‌اند، بازپرداخت نشود.

پیش از اختصاص سرمایه به پروژه‌ها و طرح‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال، از سالم‌بودن مدل کسب‌وکار آن پروژه اطمینان حاصل کنید. پرداخت سود به‌صورت تضمینی و به مقدار زیاد، می‌تواند به‌عنوان نشانه‌ای از کالاهبرداری بودن یک طرح در نظر گرفته شود. بهتر است برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال و کسب سود معقول از فعالیت خود در این حوزه، از پلتفرم‌های شناخته‌شده و قابل‌اعتماد استفاده کرده و همواره به روش‌های غیرمعمول برای کسب درآمد، مشکوک باشید.

شروع معامله‌گری در نوبیتکس

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

محمدامین علی‌یاری

از سال ۲۰۲۰ به‌عنوان نویسنده محتوا، خبرنگار و محقق توی فضای ارزهای دیجیتال و بلاکچین فعالیت می‌کنم. علاقه‌مند به پیداکردن پروژه‌های نوآورانه‌ای هستم که روی کاربردپذیری کریپتو تمرکز دارن. بعضی وقت‌ها ترید هم می‌کنم، اما بیشتر طرفدار سرمایه‌گذاری بلندمدت هستم.

نوشته های مشابه

‫۳ دیدگاه ها

    1. سلام وقت بخیر. این ادعا کاملا نادرسته و نوبیتکس هرگونه ارتباط با این شبکه رو تکذیب می‌کنه.
      به طور کلی هر خبری در خصوص نوبیتکس رو فقط از کانال های رسمی نوبیتکس دریافت کنید و به صحبت افراد سودجو در این رابطه توجهی نکنید.
      مرسی از همراهیتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *