اخبار ارزهای دیجیتال

راهکار لایه دوم پلیمر قصد دارد به مرکز تعامل اکوسیستم اتریوم تبدیل شود

لایه دوم پلیمر (Polymer) که در زمینه بهبود قابلیت همکاری فعالیت می‌کند، در سری A تامین سرمایه خود ۲۳ میلیون دلار سرمایه را از شرکت‌هایی مثل کوین بیس ونچرز (Coinbase Ventures) و پلیس‌هولدر (Placeholder) دریافت کرده است تا با استفاده از آن به مرکز تعامل اکوسیستم اتریوم تبدیل شود.

خلاصهٔ خبر

  • پروتکل پلیمر قصد دارد با استفاده از سرمایه جدید خود به هاب اکوسیستم اتریوم تبدیل شود.
  • این پروتکل از چارچوب منبع باز IBC کازماس برای رسیدن به هدف خود استفاده خواهد کرد.

پروتکل پلیمر قصد دارد جای خود را بین راهکارهای لایه دوم اتریوم تثبیت کند. این پلتفرم در روز قبل اعلام کرد که در سری A تامین سرمایه خود با حضور برترین شرکت‌های خطرپذیر بازار ارزهای دیجیتال از جمله کوین بیس، پلیس‌هولدر و دیجیتالی کارنسی گروپ (Digital Currency Group) توانسته است ۲۳ میلیون دلار سرمایه جمع‌آوری کند. این شرکت قصد دارد از سرمایه جدید خود برای ساخت شبکه‌ای به اسم «پلیمر» استفاده کند. توسعه‌دهندگان آن تاکید کرده‌اند که این شبکه «اولین لایه دوم اتریوم است که قابلیت همکاری را به عنوان یک سرویس به اتریوم و رول‌آپ‌های آن ارائه می‌دهد».

به عبارت دیگر پلیمر قصد دارد یک نوع هاب یا محلی برای تجمع اتریوم و سایر شبکه‌های مبتنی بر آن از جمله آربیتروم و آپتیمیزم باشد. در نتیجه به یکپارچه‌سازی اکوسیستم وسیع اتریوم کمک کرده و مطمئن می‌شود داده‌های مالی، دارایی‌ها و اپلیکیشن‌های آن‌ها به خوبی عمل می‌کنند.

برای انجام این کار، پلیمر از پروتکل IBC کازماس استفاده می‌کند. IBC کازماس چهارچوب نرم‌افزاری را فراهم می‌کند که با استفاده از آن می‌توان بلاک چین‌های مختلف را توسعه‌ داد. در حال حاضر شبکه‌های محبوب زیادی روی کازماس راه‌اندازی شده‌اند که از بین آن‌ها برای مثال می‌توان به ثورچین (Thorchain)، کرونوس (Cronos)، اینجکتیو (Injective) و سلستیا (Celestia) اشاره کرد. تیم پلیمر فکر می‌کند IBC می‌تواند به مانند فناوری TCP/IP اینترنت برای بخش وب ۳ باشد.

نمودار قیمت توکن ATOM که توکن بومی کازماس است.

سازمان‌ها و دانشگاه‌های زیادی از فناوری TCP/IP به عنوان استاندارد اینترنت یاد می‌کنند. پیتر کیم (Peter Kim)، یکی از بنیان‌گذاران پلیمر، اعلام کرده است:

ما یکی از سازمان‌هایی هستیم که تلاش می‌کنیم فناوری IBC را به عنوان استانداردی برای قابلیت همکاری در بخش وب ۳ گسترش دهیم.

قابلیت همکاری اتریوم

هدف پلیمر این است که یک استاندارد بی‌طرف را برای استقرار اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز کراس چین معرفی کند تا توسعه‌دهندگان مختلف بتواند برنامه‌های خود را گسترش دهند. به گفته پلیمر، این استاندارد به اپلیکیشن‌های شبکه‌های مختلف اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به پیش‌نیازهای موجود با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

ارتباط بلاک چین‌ها کاری سختی است و کاربران نمی‌توانند به بسیاری از برنامه‌های شبکه‌های لایه دوم دسترسی داشته باشند. به همین خاطر آن‌ها مجبور می‌شوند شبکه خاصی را انتخاب کنند و بیشتر سرمایه خود را در آن قرار دهند. این امر می‌تواند به ویژه در اکوسیستم بزرگ اتریوم مشکل‌ساز باشد.

پلیمر در بیانیه مطبوعاتی خود تاکید کرد که در حاضر نمی‌توان داده‌ها را بین برنامه‌های غیرمتمرکز لایه‌های دوم منتقل کرد، چون قابلیت همکاری غیرمتمرکز و منبع باز مورد نیاز آن به وجود نیامده است. به همین خاطر، پلمیر به اتریوم و رول‌آپ‌ها متعدد آن به عنوان اولین بازار خود نگاه می‌کند. یکی از بنیان‌گذاران پلیمر به اسم بو دو (Bo Du) اعلام کرده است: 

پلیمر هنوز در یک شبکه آزمایشی خصوصی قرار دارد اما از توسعه‌دهندگانی که روی پروژه‌های جالب کار می‌کنند، می‌خواهم تا مستقیماً با من ارتباط برقرار کنند و سریعا کارمان را شروع کنیم.

طبق گفته‌های او وقتی پلیمر از شبکه آزمایشی خصوصی خود خارج شود، طرح مشارکت جدیدی را شروع می‌کند تا با بقیه توسعه‌دهندگان در ارتباط باشد. با این حال، پلیمر قطعا رقبای زیادی خواهد داشت. در شبکه اتریوم راهکارهای لایه‌ دوم، رول‌آپ‌ها و زنجیره‌های جانبی زیادی توسعه یافته‌اند که همگی برای به دست آوردن بازار و کاربر بیشتر با هم رقابت می‌کنند. در سال‌های قبل لایه‌های اول و دوم زیادی به وجود آمدند که سر و صدای زیادی به راه انداختند اما نتوانستند توجه توسعه‌دهندگان زیادی را به خود جذب کند.

حتی شبکه تزوس هم تا مدت‌ها چنین مشکلی داشت و به همین خاطر به «زنجیره ارواح» مشهور شده بود. به گفته وب سایت الکتریک کپیتال (Electric Capital)، تعداد برنامه‌نویس‌های صنعت ارزهای دیجیتال چندان زیاد نیست و این مقدار هر سال کم‌تر می‌شود.

در نتیجه قابلیت همکاری بلاک چین‌ها اهمیت زیادی دارد و مدت‌ها است که توجه توسعه‌دهندگان را به خود جلب کرده است. لایر زیرو (Layer Zero) یکی از پروتکل‌هایی است که در این بخش فعالیت می‌کند و کاربران زیادی دارد. البته احتمال ایردراپ آن هم در این مسئله موثر بوده است.

چرا استانداردهای بی‌طرف مهم هستند؟

پلیمر باور دارد که می‌تواند با معرفی یک «استاندارد بی‌طرف» خود را از بقیه شبکه‌ها جدا کند. بو دو، بینان‌گذار آن، تاکید کرده است:

استانداردهای بی‌طرف به توسعه‌دهندگان نشان می‌دهند که چطور باید به درستی شبکه‌های مورد نظرشان را انتخاب کرده و اپلیکیشن خود را روی آن پیاده‌سازی کنند.

به عبارت دیگر، نداشتن استاندارد کراس چین ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز را بسیار چالش‌برانگیزتر می‌کند. به همین خاطر توسعه‌دهندگان مجبور می‌شوند محصول خود به صورت جداگانه برای هر شبکه بسازند. به عبارت دیگر اگر توسعه‌دهنده‌ای هستید که یک اپلیکیشن کراس چین ایجاد می‌کند، باید برای هر شبکه‌ای که می‌خواهید با آن سازگار شوید؛ یک نسخه جدید ایجاد کنید. بدون وجود یک استاندارد مشخص، هر یک از این نسخه‌ها متفاوت می‌شوند. ادغام هر نسخه هم مشکلات جدیدی برای تیم توسعه‌دهنده ایجاد خواهد کرد. علاوه بر این توسعه‌دهنده نه تنها باید محصول خود را بسازد؛ بلکه باید جامعه مورد نیازش را هم ایجاد کند.

پلیمر باور دارد که بهترین راه برای دستیابی به این هدف ایجاد استاندارد خنثی و بی‌طرفی است که کار کردن با توسعه‌دهندگان را تا حد امکان آسان می‌کند. این شرکت ادعا می‌کند که بقیه راهکارهای این بخش بی‌طرف نیستند و توسعه‌دهندگان آن‌ها فقط به سادگی یا سرعت محصول خود پرداخته‌اند.

در نتیجه، توسعه‌دهندگان شبکه‌ها و برنامه‌های غیرمتمرکز احتمالاً استانداردی را اتخاذ می‌کنند که بی‌طرف است و به هیچ شرکتی وابسته نیست. توسعه‌دهندگان پولیمر هم به این نتیجه رسیده‌اند که چارچوب منبع باز IBC بی‌طرفی لازم را دارد و می‌تواند به استاندارد جدید قابلیت همکاری تبدیل شود.

کوثر ایزک شیریان

تو دانشگاه اقتصاد خوندم و خیلی اتفاقی وارد بخش اخبار کریپتو شدم. اما خیلی طول نکشید که عاشق رویای غیرمتمرکزسازیش شدم. به اقتصاد کلان و تحلیل تکنیکال علاقه زیادی دارم ولی هیچ وقت نمی‌تونم به بازار NFTها بی‌اعتنا باشم. بی‌صبرانه هم منتظرم تا کاربردهای کریپتو تو دنیای واقعی بیشتر بشه!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *