تریدینگ ویو یکی از مهم‌ترین ابزارهایی است که در تحلیل ارز دیجیتال به کمک تریدرها می‌آید. شاید برخورد اولیه با این ابزار برای بسیاری گیج‌کننده به نظر برسد؛ اما با آموزش قدم‌به‌قدم تریدینگ ویو به ابزاری آسان برای شما بدل خواهد شد. در ادامه مقاله نوبیتکس مگ، علاوه بر معرفی سایت تریدینگ ویو، مهم‌ترین ابزارهای آن را معرفی خواهیم کرد. 

مقدمه؛ تریدینگ ویو چیست و چگونه به تحلیلگران کمک می‌کند؟

فلسفه بهره‌مندی از فناوری همواره بر این اساس استوار بوده است تا پیشرفت در حوزه‌های مختلف را با کاهش سختی‌ها و برداشتن باری از دوش افراد نمایان کند. این موضوع در بازارهای مالی نیز قابل‌مشاهده است. بنابراین دور از انتظار نیست که گسترش فضای وب به عنوان یک فناوری نوین، دنیای مالی را نیز دچار دگرگونی اساسی و پوست‌اندازی کرده است. به طوری که ابزار مربوط به این حوزه از ترسیم نمودارها بر روی کاغذ و محاسبات دستی طاقت‌فرسا گرفته تا انتقال اطلاعات از طریق تلفن و فکس، به اینترنت و سایت‌های جامع ترسیمی مانند تریدینگ ویو (Tradingview) منتقل‌شده باشد. ابزارهایی به طور لحظه‌ای به‌روز می‌شوند و پیگیری هر نوع داده مرتبط با دارایی‌های جهانی برای معامله گران قابل رصد کرده است.

آشنایی کلی با تریدینگ ویو

تریدینگ ویو یک وبسایت تخصصی مالی فوق پیشرفته و حائز اهمیت برای معامله گران است به طوری که شیوه ترید برای معامله گران از هر طیفی را بیش‌ازپیش آسان کرده است.

تریدینگ ویو پاسخگوی نیاز تحلیلگران، معامله گران و حتی علاقه‌مندان به بازارهای مالی است و امکاناتی از جمله نمودار و چارت، ابزار ترسیم، انواع اقسام ابزار مدیریت مالی، ابزار تکنیکال، گزارش‌ها و اخبار رسانه‌ها پیرامون بازارهای مالی و همین‌طور ابزارسوشال تریدینگ و حتی شبکه اجتماعی تریدرها را در چارچوب یک پلتفرم به نام Tradingview در اختیار عموم قرار می‌دهد.

تریدینگ ویو

چرا تریدینگ ویو از محبوبیت برخوردار است؟

تریدینگ ویو یک پلتفرم انعطاف‌پذیر با قابلیت تنظیم و شخصی‌سازی بسیار زیاد و در عین حال ساده است که مجموعه‌ای بی‌نظیر و کامل از ابزار و نمودارهای بازارهای مالی را درون وبسایت و برنامه خود ارائه می‌کند. 

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد نکته جالب در مورد وبسایت تریدینگ ویو این است که امکانات هر بخش آن قابل تنظیم است و کاربران در زمان استفاده می‌توانند ابزارهای تکنیکال و نوع نمایش داده‌ها را به سلیقه خود شخصی‌سازی کنند.

علاوه بر موارد اشاره شده، انواع ابزار مدیریت ریسک، شاخص‌ها و استراتژی‌ها نیز در دسترس عموم افراد قرار دارد و کاربران تنها با جست‌وجوی نام ارز، دارایی یا شاخص مورد نظر به اطلاعات به‌روز منتسب به آن دسترسی پیدا می‌کنند و ازاین‌جهت کار برای افراد بسیار آسان و بی‌دردسر شده است.

همچنین امکان اضافه کردن ابزار جدید با ماهیتی کاملاً نو برای افراد وجود دارد و تنها با دانش اندکی می‌توان شاخص‌ها و اندیکاتورهای کاملاً جدید و منحصربه‌فرد یا ترکیبی از چند ابزار با یکدیگر را بر روی پلتفرم تریدینگ ویو توسعه داد و ابزار اشاره شده را منتشر کرد و در اختیار دیگر افراد در وبسایت Tradingview قرار داد.

تریدینگ ویو به خاطر طراحی ساده خود هر فردی از تازه‌کار تا حرفه‌ای را جذب می‌کند و نیاز به دیگر وبسایت‌های مشابه را عملاً برای کاربر برطرف می‌کند به طوری که ممکن است کاربران علاقه‌مند شوند تا تحلیل‌ها و ترسیم‌های خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.

افراد دیگر نیز می‌توانند با بررسی تحلیل‌های منتشرشده و ارسال دیدگاه خود به پیشرفت افراد در امر تجزیه‌وتحلیل بازارهای مالی کمک شایانی کنند. این تبادل اطلاعات غیرمستقیم سبب شده است که یکی از بزرگ‌ترین جوامع تحلیل تکنیکال و منابع معتبر برای کاربران درون وبسایت تریدینگ ویو تشکیل شود و روزانه هزاران تحلیل از بازارهای مختلف به طور شبانه‌روزی در وبسایت Trading view بارگذاری شود.

بنابراین در یک جمع‌بندی کلی محبوبیت تریدینگ ویو به خاطر کاربردی بودن آن دانست محلی که ساخت، تحلیل و مشاهده نمودارهای مالی در آن به طور زنده و آنی به‌روز نگه‌داشته می‌شود و هر بخش  Tradingview به طور هوشمندانه‌ای طراحی‌شده و به کمک کاربران می‌آید. 

تریدینگ ویو از نمودار کدام بازارها پشتیبانی می‌کند؟

تریدینگ ویو به طور زنده از نمودار قیمتی دارایی‌های مختلفی از جمله ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و تتر، سهام و اوراق بهادار ، فلزات گرانبها، حامل‌های انرژی، محصولات کشاورزی و فارکس (جفت ارز کشورها) پشتیبانی می‌کند.

 وبسایت تریدینگ ویو همچنین از داده مرتبط با شاخص‌های اقتصادی جهانی همچون میزان سود بانکی ایالت متحده نیز پشتیبانی کرده و اطلاعاتی از این دست را به سادگی در اختیار کاربران قرار می‌دهد. علاوه بر این اطلاعات به‌روز بازار قراردادهای آتی یا فیوچرز نیز در Tradingview به چشم می‌خورد. 

برای اضافه کردن هر نمادی کافی است بر روی دکمه + که در گوشه راست صفحه و در کنار واچ لیست Watchlist قرار دارد کلیک کنید تا به تفکیک نوع دارایی مورد نظر به نمایش در بیاید همچنین با نوشتن نام دارایی مورد نظر به جست‌وجوی پرداخته، سپس بر روی گزینه + کلیک کنید تا ارز مورد نظر را به واچ لیست خود اضافه کنید.  مزیت استفاده از واچ لیست قرار دادان دارایی‌ها در گوشه‌ای از تصویر است که کاربر به طور متداول پیگیر آن‌ها است.

معرفی ابزار تریدینگ ویو

معرفی ابزار تریدینگ ویو و کاربرد هرکدام از بخش‌های آن

معرفی ابزار تریدینگ ویو

نوار ابزار تریدینگ ویو بر اساس کاربرد، در چند بخش ساده دسته‌بندی شده است و در قسمت‌های مختلف صفحه اصلی وبسایت به چشم می‌خورند که در این بخش به طور کوتاه به معرفی هر بخش و کاربرد آنها می‌پردازیم.

نوار ابزار تریدینگ ویو

 در بخش اول یک نوار ابزار در گوشه بالا سمت چپ صفحه قرار دارد، تمامی ابزار مربوط به ترسیم و کشیدن چارت‌ها و برخی از ابزار محاسباتی پرکاربرد در این بخش در اختیار کاربر قرار گرفته است و با انتخاب هر کدام از این ابزار به راحتی می‌توان خطوط و عملی خاص را روی نمودار رسم، محاسبه و مشاهده کرد.

ابزار چگونگی نمایش ماوس در تریدینگ ویو

اولین دسته‌بندی در این نوار ابزار مربوط به چگونگی نمایش حالت ماوس بر روی نمودار است که می‌تواند به حالت نقطه، پیکان یا محل تقاطع باشد و همینطور یک پاک کن (Eraser) برای حذف سریع ترسیم‌ها در انتها این بخش در نظر گرفته شده است که در تصویر محل آن دقیق‌تر به نمایش درآمده است. در حالت معمول این قسمت به صورت Cross در چارت به نمایش در می‌آید.

ابزار چگونگی نمایش ماوس در تریدینگ ویو

ابزار ترسیم انواع خطوط در Tradingview

بخش دوم دسته‌بندی، متعلق به ترسیم خطوط است که این قسمت بیشترین محبوبیت را میان تحلیلگران تکنیکال کلاسیک دارد و از ابزار ارائه شده در این بخش به شکل‌‌های مختلفی برای تحلیل‌هایشان استفاده می‌کنند. 

در این بخش می‌توان با کلیک در هر نقطه‌ای در چارت و جابه‌جایی میان دو نقطه خط ترند یا خطوط مقاومت و حمایت‌ها را به تصویر کشید. این خطوط می‌توانند به صورت معین یا به طور نامحدود در نمودار ادامه پیدا کنند، این که کدام خط مناسب‌تر است، بستگی به انتخاب کاربر دارد.

ابزار ترسیم انواع خطوط در Tradingview

برای نمونه در تصویر زیر با استفاده از ابزار خط ترند (Trend Line) دو نقطه بر روی نمودار قیمت ارز بیت کوین به یکدیگر متصل شده‌اند و خط زرد نمایان گر این ترسیم است. همچنین چند خطوط حمایت و مقاومت نیز به طور فرضی با رنگ آبی به نمایش درآمده‌اند.

ابزار ترسیم انواع خطوط در Tradingview

ابزار ترسیم فیبوناچی، چنگال و خطوط گن در تریدینگ ویو

در دسته‌بندی سوم از این نوار ابزار، انواع خطوط اصلاح فیبوناچی و انواع چنگال‌ها و خطوط گن و… در دسترس قرار گرفته است که در حالت تنظیمات معمول وبسایت، خروجی آن‌ها به طور استاندارد و بر اساس فرمول‌های ریاضی هرکدام است اما تمامی داده‌ها در بخش تنظیمات قابل تغییر است. برای نمونه در تصویر زیر از خطوط اصلاحی فیبوناچی استفاده شده است و اعداد طلایی موجود در این ابزار خطوط حمایت و مقاومت را بر اساس فرمول این اندیکاتور ایجاد کرده است.

ابزار ترسیم فیبوناچی، چنگال و خطوط گن در تریدینگ ویو

ابزار قلم، هایلایت و هاشور در تریدینگ ویو

دسته‌بندی چهارم مربوط به قلم، برجسته‌سازی یا هایلایت، ایجاد باکس یا محفظه به شکل مربع یا مستطیل … یا کشیدن مسیر به طور دستی است. به عنوان نمونه در تصویر زیر از ابزار مسیر یا Path برای حرکت قیمت آربیتروم استفاده شده است.

ابزار قلم، هایلایت و هاشور در تریدینگ ویو

ابزار اضافه کردن متن به تریدینگ ویو

دسته بندی پنجم بخشی است که انواع روش ها برای یادداشت یا اضافه کردن متن بر روی نمودار را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. به عنوان نمونه با استفاده از ابزار Text متن نمودار ارز ماتیک در تصویر پایین نوشته شده است.

ابزار اضافه کردن متن به تریدینگ ویو

ابزار انتخاب الگوها در تریدینگ ویو

دسته‌بندی ششم مربوط به الگوهای پرتکرار است که در نمودارها و بر اساس تحلیل تکنیکال در گذشته رخ داده و باعث اتفاقاتی در بازار شده اند. می توان با انتخاب یکی از الگوها به بررسی تطابق آن با نوع شکل گیری شمع‌ها در نمودار پرداخت. برای نمونه الگوی ABCD یا الگوی سر و شانه را در این بخش می‌توان انتخاب و بر روی نمودار بیت کوین به تتر رسم کرد. در تصویر زیر الگوی ABCD به طور فرضی ترسیم شده است. 

ابزار انتخاب الگوها در تریدینگ ویو

ابزار مدیریت سرمایه در تریدینگ ویو

دسته بندی هفتم مربوط به مدیریت سرمایه است و ابزارهایی که برای موقعیت‌های شورت یا لانگ یا پیش‌بینی‌های از این دست، در این بخش قرار دارند. ابزارهای موجود در این بخش مورد توجه معامله گران اسکلپر است چرا که این ابزار کار محاسبات معاملات پر ریسک آنها را آسان و خودکار  می‌کند به طوری که ابزار لانگ/شورت حد سود و حد ضرر معامله را به صورت از پیش تعیین شده بر روی نمودار مشخص می‌کند و کاربر در بخش تنظیمات می‌تواند میزان ریسک، حد ضرر و سود خود را نیز بر اساس استراتژی معاملاتی خود تغییر دهد.

 از آنجایی که تریدینگ ویو می‌تواند به طور مستقیم به برخی صرافی‌ها وصل شود این ابزار توانایی انجام معاملات را از همین قسمت تریدینگ ویو برای معامله‌گر امکان‌پذیر می‌کند بنابراین، حتی لازم نیست که کاربر تحلیل خود را در پلتفرمی دیگر وارد کند و تمامی کارها با دستور او در سایت Trading view انجام می‌شود. درباره این موضوع جلوتر بیشتر صحبت خواهیم کرد.

دسته‌بندی آخر نیز متعلق یه شکلک‌های مختلف است که از اهمیت کاربردی به خصوصی برخوردار نیست.

ابزار کاربردی برای تنظیم نمودار در تریدینگ ویو

در بخش دوم که در گوشه سمت چپ صفحه و پایین بخش اول قرار دارد ابزار خط کش(محاسبه تعداد شمع ها یا تعیین سود و ضرر)، بزرگنمایی، فعالسازی/غیرفعالسازی آهنربا برای ترسیم دقیق تر، فعال/غیرفعالسازی حالت ترسیم بر روی نمودار، قفل کردن نمودار، نمایش/عدم نمایش رسم ها، سطل آشغال و بخش ابزارهای منتخب کاربر قرار دارد.

بخشی که با ستاره مشخص شده است ابزار منتخب نام دارد و کاربر می تواند هر یک از موارد معرفی شده را با فعالسازی ستاره کنار آن در این قسمت قرار دهد. تریدینگ ویو ابزارک‌های منتخب کاربر را در کنار هم و در نوار ابزاری جداگانه به نمایش در می‌آورد. برای نمونه در تصویر زیر ابزارک‌های منتخب در پایین صفحه گوشه راست قابل مشاهده است.

ابزار کاربردی برای تنظیم نمودار در تریدینگ ویو

دسترسی به اطلاعات کلی نمودار در تریدینگ ویو

در بالای صفحه، نوار ابزار دیگری وجود دارد که در واقع اطلاعات کلی در مورد نمودار را به کاربر نمایش می‌دهد. 

اطلاعات مربوط به حساب کاربری و جست و جوی نماد در تریدینگ ویو

از سمت چپ به راست اولین گزینه اطلاعات حساب کاربر را به نمایش می‌گذارد. پس از آن نام نماد مربوطه را در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. در قسمت نام نماد یا (Symbol Search) می‌توان نام اختصاری هر دارایی را جست و جو کرد و یکی از گزینه‌ها را انتخاب کرد. برای نمونه در تصویر زیر DOGEUSD جست و جو شده است و نتایج بر اساس اطلاعات صرافی های مختلف که از داده دوج کوین به دلار پشتیبانی می‌کنند به نمایش درآمده است.

اطلاعات مربوط به حساب کاربری و جست و جوی نماد در تریدینگ ویو

ابزار مقایسه دو نمودار در تریدینگ ویو

بخش بعدی یک علامت به اضافه است که کارکرد آن مقایسه دو نمودار با یکدیگر است و دو نمودار مختلف را بر روی هم می اندازد. یکی از کاربردهای این ابزار یافتن همگرایی و واگرایی میان چارت دو دارایی است.

ابزار تنظیم زمان نمودار در تریدینگ ویو

قسمت تنظیم زمان نمودار بخش بعدی است که از 1 ثانیه تا 12 ماه و همینطور Range یا دامنه  1 تا 1000 قابل تنظیم است.

ابزار تنظیم زمان نمودار در تریدینگ ویو

ابزار تغییر نمایش شمع یا کندل در تریدینگ ویو

قسمت بعدی بخش نمایش کندل یا شمع‌ها است. در این بخش گزینه‌های زیادی وجود دارد و می‌توان نوع نمایش قیمت‌ها را به شکل میله‌ای، شمعی، شمع‌های توخالی، ستونی و… تعیین کرد.

ابزار تعیین اندیکاتور معیار، الگو، استراتژی و پروفایل در تریدینگ ویو

در قسمت بعدی می‌توان اندیکاتورها، معیارها، استراتژی ها و پروفایل های مختلف را انتخاب و بر روی صفحه اصلی مشاهده کرد. نکته جالب اینجاست اگر کاربر اسکریپت مخصوص خود را توسعه و ذخیره کرده باشد در بخش Myscripts قابل دسترسی است و همینطور اسکریپت‌هایی که توسط کاربران برای عموم به اشتراک گذاشته شده‌اند، قابل جست و جو و دسترسی است. در بخش اندیکاتورها (Indicators) شاخص‌های محبوبی از جمله حجم 24 ساعت، بولینگر باند (Bolinger Band)، اندیکاتور RSI، میانگین متحرک Moving Average یا شاخص پارابولیک سار (Parabolic SAR) مشاهده می‌شود.

ابزار تعیین اندیکاتور معیار، الگو، استراتژی و پروفایل در تریدینگ ویو

ابزار Indicator Templates یا قالب اندیکاتور

در ادامه قالب شاخص (Indicator Templates) در اختیار کاربر قرار دارد که کاربرد اصلی آن گروه‌بندی چند اندیکاتور با یکدیگر در یک قالب است. با ذخیره قالب ایجادشده می‌توان آن را روی هر نموداری اعمال کرد. دلیل استفاده از این بخش برای راحت کردن کار و پیاده‌سازی چند شاخص و اندیکاتور پرکاربرد برای کاربر است.

ابزار Indicator Templates یا قالب اندیکاتور

ابزار زنگ هشدار

در بخش بعدی با Create alert برخورد می‌کنیم که عملکرد آن ایجاد زنگ هشدار بر اساس تغییرات قیمتی نمودار است. کاربر با فعال‌سازی این قسمت می‌تواند از ریزش یا رشد ناگهانی بازار جا نماند و API هوشمند تریدینگ ویو کاربر را از این تغییرات باخبر می‌کند.

ابزار زنگ هشدار

ابزار بازپخش یا Replay

این ابزار به کاربر اجازه می‌دهد تا شمع‌های ثبت‌شده تابه‌حال برای یک نماد را به زمانی درگذشته برگرداند. سپس با انتخاب گزینه اجرا (Play)  به حال و شمع‌های حاضر برسد. دلیل استفاده از ابزار Replay، آزمایش یک استراتژی و آزمون و خطا بر روی چارت با داده واقعی است. افرادی که ربات معامله‌گر یا یک استراتژی معاملاتی را موردبررسی قرار می‌دهند از این ابزار استفاده می‌کنند تا متوجه شوند روش یا رباتشان چقدر می‌تواند آینده قیمتی را درست پیش‌بینی کند و مزایا و معایب آن چگونه است. ابزار بازپخش تریدینگ ویو برای مدیریت ریسک و تعیین میزان ریسک به ریوارد روش‌های جدید بسیار کاربردی است.

ابزار بازپخش یا Replay

بخش‌های کاربردی در تریدینگ ویو

در بالا و در قسمت راست صفحه دکمه‌های کاربردی قرار دارد که به ترتیب بخش ذخیره نمودار، جست‌وجوی سریع ، تنظیمات نمودار، حالت تمام صفحه (Fullscreen)، اسنپ شات یا گرفتن عکس از تصویر (با تصویر دوربین) و نهایتاً دکمه انتشار دیدگاه در مورد یک نمودار وجود دارد.

بخش‌های کاربردی در تریدینگ ویو

چگونگی تنظیم نمایش چارت و نمودار به صورت خطی یا لگاریتمی در تریدینگ ویو

در پایین صفحه در سمت راست نمودار هر نماد دکمه‌ای با نام Auto و Log مشاهده می‌شود. در حالت پیش‌فرض تنظیمات چارت بر روی حالت خطی (linear) و دکمه Auto است. برای نمایش نمودار به صورت لگاریتمی می‌بایست روی دکمه Log کلیک کرد.

چگونگی تنظیم نمایش چارت

چگونگی تنظیم ساعت و منطقه زمانی در تریدینگ ویو

درست در کنار تنظیمات نمایش لگاریتمی و خطی نمودار، دکمه تنظیمات ساعت و منطقه زمانی مشاهده می‌شود، با کلیک بر این قسمت اطلاعات مورد نیاز برای تنظیم این بخش در اختیار کاربر قرار می‌گیرد.

چگونگی تنظیم ساعت و منطقه زمانی در تریدینگ ویو

انتشار دیدگاه در تریدینگ ویو

برای انتشار دیدگاه باید روی دکمه Publish در بالای صفحه، گوشه سمت راست کلیک کرد با فشردن این دکمه، دیدگاه شما نسبت به یک دارایی منتشر می‌شود. ممکن است بر اساس نوع انتشار با بخش‌هایی به شکل فرم مواجه شوید که ابتدا باید قسمت‌های درخواست شده را پر کنید. در بخش انتشار حتی امکان پخش زنده تحلیل و استریم نیز وجود دارد اما بخش Publish در تریدینگ ویو به سه حالت امکان‌پذیر است:

  • گزینه اول انتشار ساده دیدگاه به صورت متن و تصویر نمودار است.
  • گزینه دوم انتشار دیدگاه به صورت ویدئویی یا استریم است.
  • گزینه سوم بیشتر جنبه یک پست دارد و پیشنهاد می‌کند تا چیزی شبیه به پست یک بلاگ یا مقاله را بنویسید (هر چه دل تنگت می‌خواهد بگو!) همچنین این دیدگاه در قالب یک پست جداگانه به دیگر کاربران نمایش داده می‌شود.

تنظیمات نمودار و شخصی‌سازی آن‌ها در تریدینگ ویو

به‌طورکلی اکثر قسمت‌ها، ابزار و حتی خود صفحه اصلی در تریدینگ ویو امکان شخصی‌سازی دارد. مثلاً می‌توان صفحه اصلی را برای حالت شبانه به رنگ تیره (دارک مود) در آورد تا نور سفید صفحه به چشم کاربر آسیب نرساند البته انتخاب‌ها محدود نیست و امکان تغییرات بصری فراهم است. بنابراین، تنظیمات از رنگ شمع‌ها گرفته تا شکل نمایش آنها را می‌توان تغییر داد یا در رسم خطوط می‌توان رنگ یا اندازه پیکسل خطوط و میزان وضوح را کم یا زیاد کرد.

این تنظیمات در مورد ابزارهایی که با محاسبه و اعداد سروکار دارند نیز قابل شخصی‌سازی است مثلاً فرمول شاخص‌ها و اندیکاتور را می‌توان شخصی‌سازی کرد و آنها را تغییر داد. برای این کار کافی است روی اندیکاتور انتخابی کلیک راست کلیک کرده و قسمت تنظیمات (Settings) را انتخاب کنید. یا بر روی خطوطی که بر روی صفحه رسم کرده‌اید کلیک کنید و سپس وارد بخش تنظیمات آنها که بر روی تصویر به نمایش درمی‌آید کلیک کنید. پس‌ازآن می‌توانید و مقدارها و اعداد یا رنگ و اندازه آنها را در جایگاهی که مشخص‌شده است به میزان دلخواه تغییر دهید.

فیلتر نویسی در تریدینگ ویو

فیلتر نویسی در تریدینگ ویو

وبسایت Tradingview برای راحتی کار بخشی به نام Screener دارد که دارایی ها را بر اساس معیارهای مختلف، بازه های زمانی و شاخص های تکنیکال فیلتر و به کاربر نمایش می دهد. در این قسمت می توان به تنظیم هشدارها، ذخیره قالب ها و انجام کارهای دیگر پرداخت. بخش screener در پایین صفحه اصلی تریدینگ ویو قابل دسترسی است و از سه بخش سهام، فارکس، جفت ارزهای دیجیتال و ارزهای کریپتویی تشکیل شده است. 

برای نمونه می توان با انتخاب یک فیلتر به راحتی مشاهده کرد کدام ارزهای دیجیتال در 90 روز گذشته بازده سود مثبت داشته اند یا ارز هر سهم چطور در طول زمان تغییر کرده است یا اینکه حجم معاملات کدام ارزها در زمانی معین افزایش یا کاهش داشته است. امکانات بخش فیلتر نویسی بسیار متنوع است و انتخاب اندیکاتور و معیارها بر اساس استراتژی معامله گران قابل بحث و بررسی است.

تریدینگ ویو رایگان

آیا تریدینگ ویو ابزاری رایگان است؟

وبسایت تریدینگ ویو بخش وسیعی از امکانات و اندیکاتورهای خود را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهد اما بخش‌هایی از ویژگی‌های این وبسایت تنها با ارتقا حساب کاربری برای افراد فعال می‌شود. طرح‌های حساب‌های تریدینگ ویو به ترتیب به Pro پرو، پرو پلاس +Pro  و پرمیوم Premium تقسیم شده‌اند که طرح پرمیوم گران‌ترین و کامل‌ترین پکیج امکاناتی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. طرح‌های پولی را می‌توان به طور ماهیانه یا سالیانه خریداری کرد.

مزایای ارتقا حساب تریدینگ ویو به نسخه پولی 

 

مزایای کلیدی حساب Pro مزایای حساب +Pro مزایای حساب Premium
– پشتیبانی از 5 اندیکاتور در هر نمودار

– نمایش 2 نمودار در یک طرح

– امکان فعالسازی 40 هشدار از سمت سرور

– حذف تبلیغات

– اضافه شدن اندیکاتورهای Volume Profile

– امکان سفارشی سازی بازه زمانی نمودارها

– ساخت چندین Watch list 

– پشتیبانی از چند مانیتور در برنامه دسکتاپ

– هزینه یکسال= 155.40 دلار

– پشتیبانی از 10 اندیکاتور در هر نمودار

– نمایش 4 نمودار در یک طرح

– امکان فعالسازی 200 هشدار از سمت سرور

-امکان ذخیره 10 طرح بندی (Layout) در نمودار 

– نمایش نمودارها بر اساس فرمول‌های سفارشی سازی شده

– امکان Export داده نمودارها

امکان انداختن یک اندیکاتور بر روی اندیکاتوری دیگر

– هزینه یکسال= 299.40 دلار

– پشتیبانی از 25 اندیکاتور در هر نمودار

– نمایش 8 نمودار در یک طرح

– امکان فعالسازی 800 هشدار از سمت سرور

– امکان ذخیره نامحدود طرح بندی (Layout) در نمودار 

– انتشار اندیکاتورهایی که تنها با لینک دعوت در دسترس هستند

– میزان نمایش 4 برابری اطلاعات و داده‌های نمودار

– ایجاد هشدار در هر بازه زمانی

– هزینه یکسال= 599.40 دلار

 

آیا امکان تبدیل حساب ساده تریدینگ ویو به حالت Pro به صورت رایگان وجود دارد؟

در پاسخ به این سوال باید بیان کرد که این کار امکان پذیر است اما به لحاظ حرفه‌ای و اخلاقی امری درست تلقی نمی‌شود.Tradingview حتی در حساب Basic هم بیشتر امکانات مورد نیاز افراد را در اختیارشان قرار می‌دهد بنابراین توسل به چنین تصمیمی توصیه نمی‌شود.

چطور حساب تریدینگ ویو را به حساب صرافی وصل کنیم؟

یکی از ویژگی‌های جالب وبسایت Trading view امکان وصل شدن مستقیم به صرافی‌ها و واسطه‌های بازار فارکس است. بنابراین کابران می‌توانند با استفاده از رابط کاربری و امکانات تمام عیار تریدینگ ویو معاملات خود را در صرافی‌های ارز دیجیتال مانند بایننس انجام دهند. تنها کافی است که یک حساب در وبسایت تریدینگ ویو و یک حساب در صرافی ارزدیجیتال مورد نظر داشته باشید. برای مشاهده صرافی و بروکرهایی که در تریدینگ ویو برای انجام معاملات مستقیم پشتیبانی می‌شوند لازم است تا به صفحه نمودارها وارد شده و در پایین صفحه بر روی گزینه Trading panel کلیک کنید. در تصویر زیر این بخش مشخص شده است.

چطور حساب تریدینگ ویو را به حساب صرافی وصل کنیم؟

پس از وارد شدن به این بخش صرافی‌ها و واسطه‌های معاملاتی (بروکرها) به نمایش درمی‌آید با اسکرول کردن صفحه احتمالاً با صرافی‌های نام آشنایی مانند بایننس و Okx برخورد می‌کنید و می‌توانید دسترسی حساب صرافی خود را با تریدینگ ویو هماهنگ کرده و معاملات و بازارهایی که پشتیبانی می‌شوند را مستقیماً از طریق Tradingview انجام دهید. پس از همگام‌سازی دو حساب نام صرافی مورد نظر در کنار Trading panel اضافه می‌شود و کاربر می‌تواند سفارش‌ها خود را از پنل سفارش‌ها (Panel orders) مشاهده و دنبال کند. در حال حاضر بیشتر صرافی‌های رمزارز محبوب ایرانیان در این بخش تریدینگ ویو پشتیبانی نمی‌شوند.

شبکه اجتماعی تریدینگ ویو

همانطور که پیش‌تر اشاره شد کاربران تریدینگ ویو با انتشار تحلیل‌های خود به نوعی یک شبکه اجتماعی مخصوص معامله‌گران را به وجود آورده‌اند و هر کسی می‌تواند مطالبی با موضوع تحلیل یک دارایی یا یک بازار را در بخش تحلیل‌های این وبسایت بارگذاری کند. اما نکته مهم این است زمانی که وارد این بخش می‌شوید باید این تفکر را که تحلیل دیگران بهتر از شما است را کنار بگذارید و اجازه ندهید افکار و رفتار معامله‌گری شما جانب‌دارانه شود و از مسیر منطق و واقعیت‌های بازار دور شود. بنابراین در زمان استفاده از بخش شبکه اجتماعی تریدینگ ویو این نکته را در نظر داشته باشید.

دریافت برنامه تریدینگ ویو Tradingview

تریدینگ ویو در نسخه وب، کامپیوتر و تلفن همراه برای سیستم‌عامل اندروید و ios در دسترس کاربران قرار دارد. با کلیک بر لینک‌های زیر می‌توانید نسخه مورد نظر خود را به طور مستقیم دانلود کنید.

نسخه اندروید تریدینگ ویو

نسخه  ios تریدینگ ویو

برای دسکتاپ (ویندوز) تریدینگ ویو

اصلی‌ترین رقبای تریدینگ ویو

شاید مهم‌ترین و همینطور حرفه‌ای‌ترین رقیب تریدینگ ویو وبسایت مالی بلومبرگ باشد، اما دسترسی به نمودارها و امکانات حرفه‌ای این وبسایت رایگان نیست و هزینه عضویت در Bloomberg حداقل برای کاربران داخل ایران بسیار زیاد است. در این میان برخی وبسایت‌های دیگر وجود دارند که خدماتی کم‌وبیش یکسان با تریدینگ ویو در اختیار کاربران قرار می‌دهند و می‌توان آن‌ها را به عنوان جایگزین تریدینگ ویو در نظر گرفت.

 از جمله این وبسایت‌ها می‌توان به سایت Stocktrader اشاره کرد. استاک تریدر پلتفرمی محبوب در ارائه نمودار و تحلیل تکنیکال است و طیف گسترده‌ای از شاخص‌های تکنیکال و ابزارهای مورداستفاده برای نمودار را به کاربران ارائه می‌دهد.

نمونه دیگر یاهو فایننس (Yahoo Finance) است. Yahoo Finance برای دنبال کردن نمودار سهام، اخبار بازار و داده‌های مالی کاربرد دارد و یکی از قدیمی‌ترین وبسایت‌های این حوزه محسوب می‌شود. ابزارهای اصلی و ابتدایی مربوط به نمودار و شاخص‌های تکنیکال در وبسایت یاهو فایننس ارائه می‌شود، اما زمانی که بحث سفارشی سازی به میان می‌آید، به اندازه وبسایت TradingView یا برخی از رقبای دیگر نمی‌تواند توان رقابت داشته باشد.

گزینه دیگر، متا تریدر 4 است. MetaTrader 4 یک پلت فرم محبوب برای معاملات فارکس است که ابزارهای نمودار و تجزیه و تحلیل پیشرفته و همچنین طیف گسترده‌ای از اندیکاتورهای قابل تنظیم و گزینه‌های معاملاتی خودکار (وصل شدن مستقیم به حساب بروکر در برنامه) را ارائه می‌دهد. MetaTrader به طور گسترده توسط معامله‌گران فارکس در سراسر جهان استفاده می‌شود.

سخن پایانی

تریدینگ ویو یک ابزار تمام عیار برای فعالان حوزه مالی است. این وبسایت تقریباً تمام نیازهای یک معامله‌گر از جمله دنبال کردن قیمت دارایی‌های مختلف، اخبار پیرامون بازارهای مالی، دسترسی به ابزار مربوط به ترسیم نمودار، تحلیل تکنیکال، مدیریت ریسک و… را بر طرف می‌کند. آشنایی و کار کردن با ابزار تریدینگ ویو یک بخش جدایی‌ناپذیر برای تریدرها محسوب می‌شود و به لطف امکانات ویژه Trading view تقریباً می‌توان تمامی قسمت‌های این وبسایت را شخصی‌سازی و به نفع استراتژی معاملاتی خود تغییر داد.