اخبار ارزهای دیجیتالسایر اخبار

بیم و امیدهای بنیان‌گذار اتریوم از ادغام فناوری هوش مصنوعی و صنعت رمزارزها

ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، بنیان‌گذار شبکه اتریوم، در مقاله جدید خود پویایی‌های ادغام فناوری هوش مصنوعی (AI) در صنعت ارزهای دیجیتال و چشم‌اندازها و موانع آن را بررسی کرد.

خلاصهٔ خبر

  • ویتالیک بوترین پویایی‌های ادغام صنعت ارزهای دیجیتال و فناوری هوش مصنوعی را بررسی کرده است.
  • او در این گزارش سعی کرده است چشم‌اندازهای امیدوارکننده و چالش‌های قابل‌توجه این بخش را بررسی کند.

بوترین تعاملات بین AI و صنعت بلاکچین را به ۴ گروه مجزا طبقه‌بندی کرده و توضیح ساده‌ای از پویایی‌های چند وجهی آن‌ها ارائه کرده است. 

در گروه اول، هوش مصنوعی وارد بخش امور مالی غیرمتمرکز (دیفای) و پلتفرم‌هایی مثل صرافی‌ها و بازارهای پیش‌بینی می‌شود. ربات‌های آربیتراژ هوش مصنوعی هم در همین دسته قرار می‌گیرند اما چالش‌های بالقوه زیادی مثل معاملات الگوریتمی و دستکاری بازار را در پی دارند.

هوش مصنوعی در گروه دوم به‌ عنوان یک رابط عمل می‌کند و با نقش و تاثیر مثبت خود به کاربران در بررسی پیچیدگی‌های دنیای ارزهای دیجیتال کمک می‌کنند. با این وجود آن‌ها ریسک‌های احتمالی خاص خود را هم دارند که از بین آن‌ها می‌توان به خطرات سیستم‌های یادگیری ماشینی متخاصم اشاره کرد. علاوه بر این، بوترین تاکید کرد که توسعه‌دهندگان باید از رویکردهای امنیتی کافی برای محافظت از کاربران در برابر تهدیدات و کلاهبرداری‌های احتمالی استفاده کنند.

در گروه سوم، هوش مصنوعی وارد قوانین و قواعد می‌شود که در قراردادهای هوشمند بلاکچینی یا دائوها (سازمان‌های خودمختار غیرمتمرکز) ادغام شده تا تصمیم‌گیری شوند. این بخش مزایای بالقوه زیادی دارد اما بوترین روی چالش‌های قابل‌توجه یادگیری ماشین متخاصم تاکید کرده است. این نگرانی‌ها با توجه به آسیب‌پذیری مدل‌های AI منبع باز در برابر بهره‌برداری و دستکاری بازیگران بد می‌تواند شدیدتر هم شود.

بوترین در گزارش خود به شدت روی نکات منفی مرتبط با ادغام ارزهای دیجیتال و فناوری هوش مصنوعی تاکید کرده و بارها به خطرات بالقوه یادگیری ماشینی اشاره کرده است. بوترین خاطرنشان کرد که بازیگران بد می‌توانند از آسیب‌پذیری‌های مدل‌های هوش مصنوعی سوءاستفاده کنند و امنیت و یکپارچگی برنامه‌های بلاکچینی را از بین ببرند.

او خاطرنشان کرد که شفافیت مدل‌های هوش مصنوعی اهمیت زیادی دارد اما این مسئله می‌تواند به یک آسیب‌پذیری مهم تبدیل شده و به دستکاری پلتفرم‌ها و شبکه‌های مختلف کمک کنند. به همین خاطر بوترین تاکید کرد که توسعه‌دهندگان باید از رویکردهای امنیتی قوی استفاده کنند. بنیان‌گذار اتریوم، در انتهای گزارش خود نیز هوش مصنوعی را به عنوان هدف در نظر گرفته و پتانسیل AI غیرمتمرکز را در برنامه‌هایی فراتر از فضای ارزهای دیجیتال بررسی کرده است.

طبق گفته‌های او، این بخش با هدف افزایش امنیت هوش مصنوعی و معرفی حاکمیت دموکراتیک توسعه می‌یابد. علاوه بر این، سرمایه‌گذاری در این بخش بسیار جاه‌طلبانه‌ است. در نتیجه نمی‌توان از امکان ایجاد یک هوش مصنوعی منحصربه‌فرد، غیرمتمرکز و قابل‌اعتماد مطمئن بود و باید با مشکلات احتمالی آن دست‌وپنجه نرم کرد.

کوثر ایزک شیریان

تو دانشگاه اقتصاد خوندم و خیلی اتفاقی وارد بخش اخبار کریپتو شدم. اما خیلی طول نکشید که عاشق رویای غیرمتمرکزسازیش شدم. به اقتصاد کلان و تحلیل تکنیکال علاقه زیادی دارم ولی هیچ وقت نمی‌تونم به بازار NFTها بی‌اعتنا باشم. بی‌صبرانه هم منتظرم تا کاربردهای کریپتو تو دنیای واقعی بیشتر بشه!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + دوازده =