آموزش مفاهیم پایه

ارز BUSD چیست و چگونه در بحرانی‌ترین شرایط بازار کاربرد دارد؟

ارز busd چیست – ارز BUSD یکی از استیبل کوین‌های مطرح بازار ارزهای دیجیتال است که از سوی صرافی بایننس ارائه‌شده است. استیبل کوین‌ها دارایی‌های دیجیتال با قیمت ثابت‌اند و BUSD ارزشی ثابت برابر دلار دارد؛ اما چنین ارزهایی برای کاربرانی که به دنبال کسب سود هستند چه کاربردی خواهد داشت؟ فرق بین USDT و BUSD چیست؟ در ادامه بیشتر در خصوص اینکه ارز BUSD چیست و چه کاربردهایی دارد و آیا گزینه مناسبی برای نگهداری ارز با ارزش دلار است؛ صحبت خواهیم کرد.

مقاله در یک نگاه؛ ارز busd چیست و چگونه کار می‌کند؟

ارز دیجیتال BUSD یک استیبل کوین رگوله شده با پشتوانه پول فیات است که ارزش آن با دلار آمریکا برابر است. به این معنا که به ازای هر واحد ارز BUSD، یک دلار آمریکا در خزانه این ارز وجود دارد و پشتوانه این ارز به این حالت شکل گرفته است. به بیانی دیگر، عرضه BUSD به گونه ای تنظیم شده که با دلار آمریکا  نسبت 1:1 داشته باشد بنابراین هر واحد BUSD ارزشی برابر با یک دلار آمریکا دارد. شرکت پکسوس به عنوان ایجاد کننده توکن BUSD، موظف است که گواهی‌های حسابرسی ماهانه ذخایر BUSD را منتشر کند.

بایننس یو اس دی به عنوان یک استیبل کوین، برای حفظ ارزش طراحی‌شده است. بنابراین ارز BUSD به سرمایه‌گذاران و معامله گران اجازه می‌دهد تا یک دارایی با نوسان کم را در فضای بلاک چین نگهداری کنند به‌طوری‌که مجبور نشوند دارایی‌شان را از فضای رمزارزها خارج کنند. البته نوسان قیمتی محدودی در BUSD وجود دارد.

ارز busd چیست

ارز بایننس یو اس دی BUSD چیست؟

اگر تجربه کار با صرافی بایننس را داشته باشید، احتمالاً نام ارز دیجیتال BUSD به چشمتان خورده است. این توکن یکی از جفت ارزهای معاملاتی رایج این صرافی است. شاید خلاصه‌ترین تعریف بایننس یو اس دی BUSD تشبیه آن به یک نسخه دیجیتالی از دلار آمریکا باشد.

Binance USD یک استیبل کوین یا ارز دیجیتال با قیمت ثابت است که توسط پکسوس (Paxos) و بایننس (Binance) ایجاد شده است. پکسوس با بهره‌مندی از فناوری بلاک چین اقدام به ارائه محصولی به شکل استیبل کوین کرده است و به شرکت‌های متقاضی، ارائه خدمات می‌کند. این شرکت همچنین سابقه ساخت یک استیبل کوین با پشتوانه طلا را در کارنامه دارد. نام آن محصول PAX Gold یا (PAXG) است. سازمان خدمات مالی ایالت نیویورک توکن های BUSD و PAXG را قانون‌گذاری کرده و بر آن‌ها نظارت دارد.

به طور فنی هر واحد BUSD ارزشی برابر با یک دلار آمریکا دارد. به اندازه کل عرضه BUSD ، دلار آمریکا توسط پکسوس نگهداری می‌شود. پشتوانه فیات بایننس یو اس دی در بانک‌ها و صندوق‌های مورد تائید سازمان نظارتی ایالت نیویورک نگهداری می‌شوند. هنگامی که قیمت دلار آمریکا افزایش یا کاهش می‌یابد؛ قیمت BUSD نیز به همان میزان تغییر می‌کند. این رایج‌ترین و سنتی‌ترین مدل استیبل کوین است.

بایننس یو اس دی سه ویژگی کلیدی برای تراکنش‌ها ارائه می‌دهد: دسترسی، انعطاف‌پذیری و سرعت. توکن به‌راحتی از طریق پکسوس یا بایننس قابل‌دسترسی است. خرید ارز BUSD و فروش آن همچنین در نوبیتکس نیز امکان‌پذیر است. 

روال کلی تولید توکن BUSD به این صورت است که با ارسال پول فیات به پکسوس، این شرکت توکن های BUSD جدیدی تولید یا اصطلاحاً مینت می‌کند و در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد. بنابراین دسترسی به این رمزارز بسیار آسان است. 

 از دیگر ویژگی‌های ارز BUSD انعطاف آن در تبدیل دارایی‌ها به استیبل کوین BUSD و پس از توانایی انتقال سریع آن به هر گوشه از جهان است.

ارز بایننس یو اس دی چیست

شرکت پکسوس ارز BUSD را در بلاکچین اتریوم ایجاد می‌کند در حالی که شرکت بایننس این توکن را به صورت Binance-Peg BUSD در زنجیره BNB ارائه می‌دهد. فرق این دو در این است که Peg-BUSD به یک توکن BUSD در بلاک چین اتریوم متصل است. 

برای ایجاد یک واحد BUSD با استاندارد شبکه بایننس (BEP-20)، لازم است که یک واحد BUSD در شبکه اتریوم (ERC-20) در یک آدرس اتریومی نگهداری شود و این دو به یکدیگر متصل شوند. این کار توسط بایننس صورت می‌گیرد و نهایتاً کاربر بر اساس انتخابش Peg-BUSD یا BUSD تحویل می‌گیرد. این دو توکن بر اساس نیاز می‌توانند میان این دو بلاک چین جابجا یا سواپ شوند. برداشت‌ها هم می‌تواند بر اساس انتخاب افراد دو بلاک چین اتریوم یا بلاک چین بایننس صورت بگیرد.

نکته مهم درباره محصول بایننس یعنی Binance-Peg BUSD این است که سازنده آن شرکت پکسوس نیست و سازمان خدمات مالی ایالت نیویورک هم به نسخه پگ شده بی یو اس دی تولید شده توسط بایننس نظارتی ندارد.

BUSD چگونه کار می‌کند؟

مکانیسم BUSD در مقایسه با دیگر استیبل کوین‌ها نسبتاً ساده است. هر توکن  بی یو اس دی با 1 دلار از ذخایر موجود در خزانه  قابل تعویض است. بنابراین با ارسال BUSD به پکسوس، به میزان ارسال‌شده توکن ها سوزانده شده و در عوض ارز فیات در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. همین مکانیسم ساده همواره عرضه توکن و ذخایر فیات را با نسبت 1:1 به طور ثابت نگه می‌دارد.

زمانی که این رمز ارز تا حدودی شروع به نوسان محدود قیمتی کند و مثلاً هر واحد آن به 0.98 سنت برسد، معامله‌گرانی که از تکنیک آربیتراژ استفاده می‌کنند، اقدام به خرید مقادیر زیادی توکن BUSD می‌کنند. سپس پس از بازگشت قیمت به یک دلار توکن ها را با قیمت 1 دلار به فروش می‌رسانند و استیبل کوین را به پول فیات تبدیل می‌کنند.

تأثیر رگولاتوری بر ارز BUSD 

رگلاتور با وسواس خاصی پکسوس و بایننس را زیر نظر گرفته است و دستور عمل ویژه‌ای برای عملکرد این استیبل کوین صادر کرده است. علاوه بر لزوم برابری پشتوانه با تعداد عرضه، پکسوس باید در مراحل ایجاد و یا سوزاندن توکن‌های BUSD با دقت و شفافیت کامل عمل کند. همچنین پکسوس حق مسدود کردن حساب‌ها و حذف دارایی‌ها را در صورت شناسایی فعالیت غیرقانونی دارد.

 این استیبل کوین به تمامی قوانین سازمان خدمات مالی ایالت نیویورک پایبند است. برای عملی کردن چنین دستور عملی در کد قرارداد هوشمند ارز BUSD بخشی تعبیه شده است که این کار را امکان‌پذیر می‌کند.

البته این سخت‌گیری‌ها بر روی BUSD صادر شده توسط پکسوس (در شبکه اتریوم) وجود دارد و Binance-Peg BUSD، صادر شده توسط بایننس در زنجیره BNB شامل این قوانین و سخت‌گیری‌ها نمی‌شود.

ارز بایننس یو اس دی چیست

کاربرد ارز BUSD  

بر اساس بحث‌های پیشین برای ارزهای BUSD و Binance-peg BUSD می‌توان چندین کاربرد برای سرمایه‌گذاران و معامله گران در نظر گرفت از جمله:

  • محافظت سرمایه از نوسانات قیمتی بازار رمزارزها
  • حفظ سود بدون نیاز به تبدیل رمزارز به دارایی فیات
  • امکان کسب سود از طریق آربیتراژ

BUSD چه تفاوتی با سایر استیبل کوین‌ها دارد؟

BUSD به چند دلیل مهم با سایر استیبل کوین‌های موجود در بازار متفاوت است. اول از همه، BUSD  دارای پشتوانه پول فیات است. 

شرکت پکسوس موظف است ممیزی‌های منظم از میزان ذخایر دلاری که نشان از عرضه برابر با ارز BUSD دارد را به طور ماهانه منتشر کند.

شرکت حسابداری Withum این ممیزی‌ها را به عنوان بخشی از پروتکل‌های اجباری BUSD به عنوان یک ارز دیجیتال رگوله شده انجام دهد. بنابراین از نظر ذخایر و عرضه می‌توان تا حد بسیار زیادی مطمئن بود که نیرنگی در کار نیست و ادعاها با واقعیت مطابق است.

 دلیل این حساسیت هم رسوایی ارز تتر در بررسی ها و سوابق آن بوده است به طوری که ذخایر تتر با تعداد عرضه و همین‌طور شکل پشتوانه اعلامی آن با واقعیت بسیار متفاوت بوده است. به همین دلیل تتر متحمل جریمه سنگینی شده است و اعتمادها به این استیبل کوین کاهش‌یافته است. می‌توان فرق USDT و BUSD را در قابل‌اعتمادتر بودن BUSD دانست. به همین خاطر برای نگهداری ارز دیجیتال با قیمت ثابت BUSD گزینه بهتری است. 

سخن پایانی

ارز BUSD هم به عنوان یک سرمایه‌گذاری پایدار و همچنین به عنوان یک ابزار مفید برای مقابله با ریسک ناشی از بازار رمزارزها برای معامله گران و سرمایه‌گذاران عمل می‌کند. اینکه نظارت بر آن وجود دارد و ذخایر به شکل حسابرسی شده  در مؤسسات مالی مورد اعتماد نگهداری می‌شوند، اعتبار این ارز را ارتقا بخشیده است. برای آن دسته از کاربران که به طور مداوم با زنجیره بایننس و خدماتی که بایننس از آن میزبانی می‌کند سر و کار دارند، انتخاب استیبل کوین BUSD انتخاب عاقلانه‌ای به نظر می‌رسد.

 

 

نوشته های مشابه