آموزش مفاهیم پایه

هر آنچه باید درباره پروژه گولم بدانید؛ ارز GLM چیست؟

 گولم یکی از قدیمی‌ترین پروژه‌های بلاکچینی است که همچنان توانسته است در فضای پرتلاطم رمزارزها به فعالیت خود ادامه دهد. گولم با هدف ایجاد سازوکاری برای اشتراک‌گذاری توان محاسباتی رایانه‌ها به وجود آمده است. در این مقاله نوبیتکس مگ با ارز گولم GLM و چگونگی کارکرد پلتفرم گولم بیشتر آشنا می‌شویم. 

پروژه گولم چیست؟ 

گولم یک برنامه بلاکچینی است که به کاربران اجازه می‌دهد تا توان محاسباتی را خریدوفروش کنند. این کار برای امور مختلفی از جمله هوش مصنوعی، استخراج ارز دیجیتال، رندر CGI و سایر محاسبات پیچیده کاربرد دارد. البته نسخه سنتی و متمرکز این خدمات توسط ابر شرکت‌هایی مانند آمازون ارائه می‌شود اما نسخه گولم غیرمتمرکز بوده و توسط کاربران کنترل می‌شود و خبری از واسطه‌ها یا نهادهای مرکزی نیست. همانطور که گفتیم با وجود گذر زمان و از بین رفتن پروژه‌های بسیار، خرید گولم GLM همچنان یکی از گزینه‌های سرمایه‌گذاری است. 

گولم پلتفرمی است که منابع مورد نیاز برای انجام پروژه‌های پیچیده که احتیاج به توان محاسباتی زیادی دارند را تأمین می‌کند.  نحوه کار به این شکل است که کاربران می‌توانند توان محاسباتی اضافی دستگاه‌های خود را به افراد که نیاز به این منابع دارند بفروشند و در ازای ارائه این خدمات توکن GLM دریافت کنند. این توکن‌ها توسط خریداران در شبکه پرداخت‌شده است. هزینه این خدمات، به میزان توان محاسباتی مورد نیاز افراد بستگی دارد.

گولم چیست

گولم در واقع یک بازار رقابتی همتا به همتا P2P برای منابع محاسباتی ایجاد کرده است که با تقسیم وظایف به اندازه‌های کوچک‌تر، سازوکاری با یک مقیاس بندی درست ایجاد و عملکرد این بازار را وابسته به کاربران کرده است. GLM توکن کاربردی شبکه گولم است و به عنوان ذخیره ارزش در شبکه عمل می‌کند. توکن گولم مشوقی است که افراد حاضر شوند توان محاسباتی خود بفروشند و در ازای آن ارز GLM دریافت کنند  و توان خود را در اختیار خریداران این سرویس قرار دهند.

هدف golem چیست؟ 

هدف اصل گولم را می‌توان ایجاد یک ابر غیرمتمرکز برای اجاره توان محاسباتی برای افراد دانست. گولم به شکل یک ابر کامپیوتر توزیع شده عمل می‌کند و توانش را مدیون افرادی است که قدرت محاسباتی دستگاهشان را در اختیار این پلتفرم قرار می‌دهند.

آشنایی با تاریخچه و تیم ارز گولم

ایده اولیه گولم با الهام از شبکه اتریوم توسط جولیان زاویتوسکی مطرح شد اما تقریباً دو سال طول کشید تا سرانجام گولم در اواسط سال 2016 راه‌اندازی شد و در آن زمان حدود 8.6 میلیون دلار سرمایه جمع شد. این میزان برابر با 80 درصد عرضه کل ارز گولم است.

 تیم گولم بیش از بیست نفر عضو دارد و دفتر آن در کشور لهستان مستقر است. این تیم توسط جولیان زاویستوفسکی رهبری می‌شود. اکثر اعضای تیم  گولم پیشینه پربار و قدرتمندی در فین تک دارند. 

تاریخچه ارز گولم

در ابتدا توکن گولم GNT نام داشت اما با تغییر چارچوب تراکنش‌ها و پیاده‌سازی بر روی لایه 2 اتریوم لازم بود تا این توکن به استاندارد ERC-20 مجهز شود. در پاییز سال 2020 پلتفرم گولم مهاجرت به استاندارد جدید ERC-20 را آغاز و نماد GLM برای این ارز تعیین شد و توکن‌های قدیمی به نسبت 1:1 جایگزین هم شدند.

آشنایی با توکن گولم

توکن گولم در شبکه اتریوم توسعه یافته است و از استاندارد ERC-20 استفاده می‌کند و در پلتفرم گولم نقش توکن کاربردی را ایفا می‌کند. در حال حاضر 1,000,000,000 واحد توکن GLM در گردش است. گولم مانند بسیاری دیگر از ارزهای دیجیتال، عرضه محدودی دارد.  بالاترین قیمت گولم 1.25 دلار  و پایین‌ترین قیمت آن 0.008 دلار بوده است.

 عرضه محدود،باعث می‌شود تا تعداد توکن‌هایی را که می‌توان تولید کرد، محدود شود، و این مکانیزمی ضد تورمی در توکنومیک گولم محسوب می‌شود. همچنین کل عرضه توکن گولم از قبل تولید شده است و مانند برخی از ارزهای یا توکن‌ها دوباره بر اساس تصمیم دست‌اندرکاران تولید نخواهد شد.

کاربردهای ارز GLM 

علاوه بر خرید و فروش ارز گولم GLM می‌توان از ارز گولم برای پرداخت‌های درون شبکه گولم و دریافت خدمات استفاده کرد.

آیا ارز دیجیتال GLM استخراج می‌شود؟ 

برای به دست آوردن گولم باید توان محاسباتی اضافه کامپیوتر خود را به این پلتفرم اجاره دهید و در ازای پردازش مواردی که به‌طور خودکار به شما سپرده می‌شود ارز گولم به دست آورید. بنابراین ارز دیجیتال گولم قابل‌استخراج نیست.

استخراج ارز گولم

از کجا ارز دیجیتال گولم را بخریم؟ 

صرافی نوبیتکس ارز دیجیتال گولم را در بازارهای ریالی و به صورت تتر ارائه می‌کند. همچنین بسیاری از صرافی‌های مطرح جهانی نیز از ارز گولم پشتیبانی می‌کنند و همواره بازار خریدوفروش این رمزارز گرم است.

بهترین کیف پول‌های گولم

ارز دیجیتال گولم را می‌توان در کیف پول‌های نرم‌افزاری مانند مای اتر والت، تراست والت و یا کیف پول‌های سخت‌افزاری مانند لجر نانو و ترزور نگهداری کرد.

بلاکچین ارز دیجیتال گولم چگونه کار می‌کند؟

گولم درخواست‌های افراد را بررسی و بر اساس آن خریداران و فروشندگان را به یکدیگر متصل می‌کند. در شبکه گولم، کاربرانی که قصد تهیه توان محاسباتی دارند، به عنوان درخواست‌کننده (Requestor) شناخته می‌شوند. این افراد می‌توانند درخواست‌ خود را ایجاد و ثبت کنند و سازوکار گولم آن‌ها را پردازش، اعتبارسنجی کرده و درخواست‌کننده را به منابع مناسب وصل می‌کند. آنچه درخواست می‌شود توسط سیستم به بخش‌های کوچک‌تری  تقسیم‌شده و توان محاسباتی از چندین کاربر تأمین می‌شود. هرکدام از کاربرهایی که مسئول تأمین توان محاسبات هستند بخشی از این قسمت را برعهده‌گرفته و پردازش انجام می‌شود.

بلاکچین گولم چگونه کار می کند

باید توجه داشت به دلیل ماهیت کاری گولم که از اجاره دهندگان توان محاسباتی در بازاری همتا به همتا استفاده می‌کند؛ درخواست‌های پردازشی که به توان محاسباتی بسیار زیادی نیازمند هستند تقریباً بلافاصله و با زمانی بسیار کم انجام می‌شوند. این نکته باعث شده است که خدمات ابری سنتی به نسب گولم بسیار گران و کند به نظر بیایند. به محض پایان پردازش و دریافت کار درخواست‌کننده مستقیماً به خدمات دهنده یا همان فروشنده منبع محاسباتی از طریق یک قرارداد هوشمند پرداخت را انجام می‌دهد.

امنیت پروتکل golem چگونه است؟

امنیت پروتکل گولم وابسته به بلاک چین اتریوم است. در حال حاضر هزاران اعتبارسنج و گره در حال ایمن نگه‌داشتن شبکه‌اند بنابراین پروتکل گولم بسیار امن در نظر گرفته می‌شود.

مزایا و معایب گولم

مزایا

  • می‌توان از  توان محاسباتی مازاد کامپیوتر درآمد منفعل کسب کرد
  • ارائه امکانات بسیار مناسب برای توسعه‌دهندگان به منظور ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز

معایب

  • نوسان قیمتی ارز گولم در طول زمان بسیار زیاد بوده است و با اوج قیمتی گذشته فاصله بسیاری دارد

سخن پایانی؛ آینده و برنامه چشم‌انداز گولم 

پروتکل گولم یکی از امن‌ترین و قابل‌اعتمادترین بازارهای همتا به همتا برای خرید یا فروش توان محاسباتی به شکل غیرمتمرکز است که توسط دستگاه‌های مختلفی از سراسر شبکه تأمین می‌شود. تیم توسعه گولم همواره در تلاش است تا برنامه‌ها و کارکردهای شبکه را بهبود و کاربردهای بیشتری برای پلتفرم ایجاد کند تا پاسخگوی نیاز توان محاسباتی در آینده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 5 =