خرید و فروش ریپل
نمودار قیمت ریپل
بازارهای معاملاتی ریپل
نام بازار | آخرین قیمت | ارزش معاملات 24h | حجم معاملات 24h | |
---|---|---|---|---|
ریپل / تومان XRP / IRT | 102,600 IRT -1.37٪ | 125,654,758,967 irt | 1,283,175.2 xrp | خرید و فروش |
ریپل / تتر XRP / USDT | 1.455 USDT -1.22٪ | 782,340.96929 usdt | 562,227.4 xrp | خرید و فروش |
اپلیکیشن موبایل نوبیتکس
دانلود اپلیکیشنمقالات آموزشی ریپل
تاریخچهی ریپل
مدت زمان | قیمت | درصد تغییرات |
---|---|---|
ریپل چیست؟
در دنیای فعلی ارتباطات و معاملات مالی، ارزهای دیجیتال به عنوان یکی از جوانترین و پویاترین زمینههای فناوری پیشرفته با سرعتی مثال زدنی، اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار دادهاند. رمزارزها به عنوان نمادهایی از نوآوری اقتصادی توانستهاند ارزش افزوده زیادی به مراکز مختلف مالی ارائه دهند. یکی از این ارزهای دیجیتال که به عنوان یک پیشگام در این عرصه شناخته میشود، ریپل (Ripple) نام دارد.
ریپل، به عنوان یک سیستم تبادل پولی و پرداختی بر مبنای فناوری بلاکچین، با مفهوم منحصر به فرد خود، موفق به جلب توجه بسیاری از افراد، شرکتها و حتی نهادهای مالی بینالمللی شده است. اما ریپل چگونه کار میکند؟ به چه شکل باید آن را معامله کرد؟ و چطور این ارز دیجیتال توانسته است جایگاه خود را در بازارهای مالی به خصوص در حوزه انتقال وجوه بینالمللی تثبیت کند؟
در این مقاله ابتدا به چگونگی معامله این ارز دیجیتال در صرافی نوبیتکس خواهیم پرداخت و سپس با بررسی سوالات فوق به درک عمیقتری از این دارایی دست خواهیم یافت.
خرید و فروش ریپل (XRP)
روشهای زیادی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال از جمله ریپل وجود دارد اما یکی از مطمئنترین و سادهترین راهها، استفاده از صرافیهایی است که حجم معاملات روزانه بالایی دارند. صرافی ارزهای دیجیتال نوبیتکس با در اختیار داشتن میلیونها کاربر، امکان انجام معاملاتی سریع و بیدغدغه را برای سرمایهگذاران فراهم میکند که در ادامه به طور کامل نحوه انجام معاملات توضیح داده خواهد شد.
ایجاد حساب کاربری در نوبیتکس
به عنوان اولین گام با مراجعه به صرافی ارز دیجیتال نوبیتکس و کلیک روی گزینه ثبت نام مراحل ایجاد حساب کاربری را آغاز کنید. (اگر از قبل در این صرافی حساب کاربری خود را ایجاد کردهاید روی گزینه ورود کلیک کنید)با کلیک بر روی گزینه ثبت نام به صفحه زیر هدایت خواهید شد و کافی است مراحل زیر را انجام دهید.
- شماره موبایل خود را وارد کنید.
- برای خود یک رمز عبور انتخاب کنید. در انتخاب رمز عبور دقت کنید که حتما از حروف انگلیسی استفاده کنید. رمز انتخابی میبایست حداقل 8 کاراکتر باشد و درون آن حتما از اعداد هم استفاده شده باشد. اما به طور کلی بهتر است بدانید بهترین رمز عبور حداقل 8 کاراکتر دارد که ترکیبی از حروف کوچک، حروف بزرگ، اعداد و سمبلها است.
- کپچای نشان داده شده را در کادر یادداشت کنید. در صورتی که این کپچا برای شما خوانا نیست، میتوانید با کلیک بر روی تغییر نوع کپچا (کادر سبز) به شکل دیگری این مرحله امنیتی را پشت سر بگذارید.
- اگر کد دعوت دریافت کردهاید آن را در این بخش وارد کنید. (این بخش در روند ثبت نام الزامی نیست)
- بخش قوانین و مقررات را مطالعه کنید تا از نحوه همکاری خود با صرافی نوبیتکس کاملا آگاه باشید. (کادر زرد)
- بعد از انجام این مراحل روی ثبت نام کلیک کنید.
- بعد از کلیک کردن بر روی ثبت نام به این صفحه منتقل میشوید. در این بخش باید کد شش رقمی را که از طریق پیامک برای شما ارسال شده است در آن وارد کنید.
امکان ثبت نام از طریق گوگل هم میسر است (کادر قرمز). با استفاده از این گزینه برای ورود به حساب کاربری هر بار نیاز نیست که رمز عبور خود را وارد کنید اما در پروسه احراز هویت که در ادامه توضیح داده خواهد شد تفاوتی وجود ندارد.
احراز هویت
احراز هویت در تمام صرافیهای بزرگ دنیا امری پراهمیت و ضروری است. در واقع قوانین مالی هر کشور، صرافیها را ملزم میکند که اطلاعات هویتی مشتریان خود را دریافت کنند تا بدین ترتیب از جرایم مالی مانند پولشویی جلوگیری شود. صرافی نوبیتکس هم از این قاعده مستثنی نیست.
بعد از به پایان رسیدن مراحل اولیه ثبت نام به این صفحه منتقل خواهید شد.
در این صفحه تمام اطلاعات در مورد سطوح مختلف احراز هویت را مشاهده میکنید. اطلاعاتی مانند مقدار برداشت و واریز روزانه که در هر سطح متفاوت است و شما با ارتقای سطح احراز هویت خود، سقف برداشتهای خود را هم افزایش میدهید.
بعد از ورود به صفحه، روی ارتقا به سطح 1 کلیک کنید تا وارد این صفحه شوید.
در اینجا تمام اطلاعات هویتی خود را با دقت وارد کنید. بعد از وارد کردن اطلاعات یکی از مدارک شناسایی درج شده در بخش "یکی از موارد زیر را انتخاب و بارگذاری کنید" انتخاب کنید و فایل با مشخصات گفته شده مربوط به همان مدرک را آپلود کنید.
پس از کلیک بر روی تایید، منتظر بمانید تا صرافی شما را نسبت به اتمام این مرحله مطلع کند. این مرحله عموماً بیشتر از 10 دقیقه زمان نخواهد برد. پیشنهاد میشود برای بالا بردن امنیت حساب کاربری خود از بخش تنظیمات، شناسایی دو عاملی و آنتی فیشینگ را هم فعال کنید.
پس از دریافت تایید نهایی از سمت صرافی، شما میتوانید معاملات ارزهای دیجیتال از جمله خرید اتریوم، بیت کوین، دوج کوین، تتر و تمام دیگر رمزارزهای موجود در این صرافی را معامله کنید.
خرید ریپل از نوبیتکس
بعد از تکمیل ثبت نام و احراز هویت حال سراغ نحوه انجام معاملات در صرافی ارز دیجیتال نوبیتکس میرویم.
برای خرید ریپل ابتدا باید حساب کاربری خود را به تومان یا تتر شارژ کنید. برای این کار از مقاله چگونه میتوان حساب کاربری خود را شارژ کرد؟ استفاده کنید. بعد از شارژ حساب کاربری به طرق مختلفی قادر خواهید بود ریپل (XRP) را خریداری نمایید.
به طور مختصر برای خرید ریپل میتوانید از گزینه معامله سریع یا معامله محدود استفاده کنید که با ورود به هر کدام از لینکها در ویدئویی به صورت دقیق تمام مراحل توضیح داده شده است.
برای آشنایی عمیقتر با هر کدام از این نوع معاملات از راهنمای نوبیتکس کمک بگیرید.
فروش ریپل به نوبیتکس
فروش ریپل (XRP) به نوبیتکس تفاوت زیادی با خرید آن ندارد. فروش هم به روشهای مختلفی امکانپذیر است.
به طور کل روشهایی که برای خرید و فروش میتوان از آن ها استفاده کرد به این ترتیب است:
خرید / فروش سریع:
در این روش معامله شما به صورت آنی با قیمت همان لحظه بازار صورت میگیرد.خرید / فروش معین:
در این شیوه شما قیمت مدنظر برای خرید و فروش را مشخص میکنید تا زمانیکه شخصی در طرف مقابل معامله با قیمت شما موافقت کند و معامله انجام شود.حد ضرر:
حد ضرر (Stop Loss) به شما این اجازه را میدهد تا حداکثر میزان ضرر خود بر روی یک دارایی را انتخاب کنید. به عنوان مثال شاید شما نخواهید روی یک دارایی مثل ریپل بیش از 20 درصد ضرر کنید. با استفاده از گزینه حد ضرر، میتوانید قیمتی را که برای این منظور در ذهن دارید انتخاب کنید و اگر قیمت به آن نقطه برسد دارایی شما به صورت خودکار فروخته خواهد شد. استفاده از حد ضرر بسته به استراتژی معاملاتی شما دارد و به طور کل یکی از مهمترین ابزار مدیریت سرمایه محسوب میشود.OCO:
این نوع از معاملات هم ترکیبی از معاملات معین و حد ضرر است. به این ترتیب که علاوه بر حد ضرر، قیمت هدف برای فروش هم قابل انتخاب خواهد بود.
قیمت ریپل
قیمت ریپل (XRP) از اوت 2013 تا به امروز فراز و نشیبهای زیادی را تجربه کرده است. ارز دیجیتال ریپل با قیمتی حدود 0.003 دلار به بازار وارد شد و در ژانویه 2018 موفق به ثبت بالاترین قیمت خود یعنی 3.5 دلار شد.
نگاه کلی به ارز دیجیتال ریپل (XRP)
ریپل در سال 2013 به عنوان یک ارز دیجیتال پیشتاز، با مجموعهای از ویژگیها و امکانات منحصر به فرد، به سرعت به یکی از محبوبترین ارزهای دیجیتال در صنعت مالی تبدیل شد. این ارز دیجیتال یکی از معدود رمزارزهای باقیمانده در میان رقبای زمان خود است. یکی از ویژگیهای بارز ریپل (Ripple)، قابلیت انتقال فوری و ارزان وجوه بینالمللی است. با بهرهگیری از فناوری بلاکچین، ریپل توانسته است تا موانع و تاخیرهای معمول در انتقال پول را به حداقل برساند.
علاوه بر این، ریپل به عنوان یک پلتفرم باز ارتباطی بین بانکها و نهادهای مالی جهانی شناخته میشود. این ویژگی ریپل را به یک راهکار مطمئن و کارآمد برای انتقال سریع و امن مبالغ بینالمللی تبدیل کرده است. برخی از بانکهای بزرگ جهان از ریپل به عنوان ابزاری برای بهبود عملکرد سیستمهای پرداخت خود استفاده کرده و به این وسیله تجربه مثبتی از کار با این ارز دیجیتال به دست آوردهاند.
ریپل در پاسخ به کدام مشکل پا به عرصه امور مالی گذاشته است؟
همانطور که پیشتر اشاره شد شبکه ریپل برای حل کردن موضوع پرداختها و انتقال وجوه بینالمللی وارد میدان شد. در واقع قبل از ریپل این پرداختها اکثراً توسط سوئیفت انجام میشد. پس بهتر است کمی با سوئیفت بیشتر آشنا شویم.
ریپل رقیب سوئیفت
سوئیفت (SWIFT)، یک استاندارد بینالمللی برای انتقال اطلاعات مالی بین بانکها و نهادهای مالی است. نام SWIFT مخفف Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication به معنای جامعه جهانی انتقال پیام مالی است. این استاندارد برای انتقال پیامها و دستورالعملهای مربوط به انتقال مالی و اطلاعات مرتبط با معاملات مالی بین بانکها به کار میرود.SWIFT قرار بوده است به عنوان یک پروتکل امن و استاندارد، اطمینان ایجاد کند که انتقال وجوه بینالمللی با سرعت مناسب، امن و با دقت انجام شود. با این حال، این سیستم در برخی جوانب ممکن است با محدودیتها و هزینههای زیادی مواجه شود. به عنوان مثال، زمان انتقال ارز با استفاده از SWIFT ممکن است طولانی باشد و هزینههای متعددی به همراه داشته باشد. به طور دقیقتر انتقال وجه از طریق سوئیفت در حال حاضر هم هزینه زیادی به همراه خواهد داشت و هم نیازمند زمان زیادی است. البته با وجود این محدودیتها هنوز روزانه عددی بین 5 تا 6 هزار میلیارد دلار توسط این سیستم در دنیا پول جابجا میشود.
با این توضیحات متوجه میشویم که ریپل در پاسخ به چه مشکلی پا به میدان گذاشته است.
آیا ریپل همان XRP است؟
اولین نکته در مورد کمپانی ریپل و ارز دیجیتال آن با نماد XRP این است که بدانیم این دو با همدیگر تفاوت دارند. ریپل (Ripple) یک کمپانی در حوزه تکنولوژی مالی (FinTech) استکه برای کمپانیهای مالی مختلف، تکنولوژی دفتر کل توزیع شده (DLT) را فراهم میکند. اما XRP توکنی است مربوط به دفتر کل توزیع شده منبع بازی به نام XRP Ledger که توسط RippleLabs توسعه داده شده است.
البته با وجود تفاوت ذکرشده همچنان نمیتوان این دو را کاملا از هم جدا دانست. به طور دقیقتر دفتر کل XRP یا همان XRP Ledger در راهکارهای فناوری ریپل استفاده میشود و XRP به عنوان مکانیزم پرداخت در آن فعالیت میکند. واضح است که دفتر کل XRP توسط ریپل طراحی شده است و مقدار قابل توجهی از توکنهای XRP هم در اختیار همین کمپانی است.
به این ترتیب واضح است که این دو از هم جدا هستند اما ارتباطات زیادی را با هم حفظ کردهاند. به زبان دیگر این دو به نوعی همدیگر را تکمیل میکنند.
دفتر کل XRP چیست؟
دفتر کل XRP یک دفتر کل توزیع شده منبع باز است که توسط شبکه همتا به همتایی از سرورها تغذیه میشود. ریپل به این دفتر کل لقب Internet of Value به معنای اینترنت ارزشها را داده است.
این دفتر کل به عنوان یک سیستم جهانی پرداخت توسعه داده شد که به کاربران این اجازه را میدهد که ارزش (پول) را به راحتی ایمیل از نقطهای به نقطهای دیگر در دنیا ارسال کنند.
یکی از قابلیتهای مهم این دفتر کل این است که میتوان از طریق آن ارزهای دیگری (به جز XRP) را هم منتقل کرد. این در حالی است که در شبکه بیت کوین تنها میتوان ارز دیجیتال بومی شبکهاش یعنی BTC را جا به جا کرد. به این معنا که مبادله پول از این طریق نیاز به خرید بیت کوین در مبدا و فروش آن و تبدیل به ارز فیات در مقصد دارد.
این گونه بود که ریپل به عنوان رقیب اصلی سوئیفت که سازمانی کاملا متمرکز است پا به میدان گذاشت. مزیتهای اصلی ریپل در مقایسه با سوئیفت عبارتند از:
- شفافیت و امکان مشاهده تمام تراکنشهای درون شبکه وجود دارد. علاوه بر این، هیچ شخص یا نهادی در این میان قادر به برگرداندن یا ایجاد مشکل در تراکنش تایید شده ندارد.
- سرعت انجام تراکنشها در دفتر XRP حدود 3 ثانیه است که در مقایسه با سوئیفت بسیار ناچیز به شمار میآید. تراکنشها در سوئیفت معمولاً 3 تا 4 روز زمان نیاز دارد.
- هزینه تراکنشها در شبکه ریپل 0.00001XRP است که ممکن است در اثر شلوغی شبکه مقداری افزایش پیدا کند که در مقابل سوئیفت بسیار ناچیز به شمار میآید.
- شبکه ریپل توانایی پردازش 1500 تراکنش در ثانیه را دارد. البته این کمپانی ادعا کرده است که در آینده این دفتر کل توانایی رقابت با Visa را هم خواهد داشت. این ادعا به دلیل شکل خاص الگوریتم اجماع این شبکه است.
پروتکل اجماع دفتر کل XRP
ریپل نام الگوریتم اجماع خود را XRP Ledger Consensus Protocol گذاشته است. در این شبکه گروهی از نودها که به آنها ولیدیتور (Validator) یا تاییدکننده گفته میشود، تراکنشها را تایید میکنند و شبکه را پیش میبرند. این تراکنشها به جای اینکه در بلاکها پردازش شوند در نسخههایی از دفتر کل (Ledger Versions) تایید میشوند. این نسخههای دفتر کل، وضعیت کنونی شبکه و تراز مالی تمام حسابهای شبکه و تراکنشهای بین دو حساب را نگهداری میکنند.
علاوه بر این فرادادهای (Metadata) وجود دارد که در آن هش رمزگذاری شده برای وضعیت کنونی نگهداری میشود. به این ترتیب هر دفتر تمام وضعیت شبکه را در خود نگهداری میکند. بنابراین لازم نیست تمام دفتر برای دسترسی به اطلاعات آن دانلود شود.
نحوه تایید تراکنشها هم به این شکل است که ولیدیتورها که سرورهایی برای حفظ امنیت شبکه هستند، توسط شرکتکنندگان انتخاب میشوند و به آنها Unique Nodes List اطلاق میشود. این ولیدیتورها تراکنشها را به شبکه ارائه میدهند و اگر اکثریت با آن موافقت کردند تراکنش ثبت و تایید میشود. لازم به ذکر است که این ولیدیتورها اعتماد دیگران را کسب کردهاند و در صورتی که ولیدیتوری سابقه خوبی نداشته باشد توسط دیگران نادیده گرفته میشود.
توکن ریپل (XRP)
مجموع 100 هزار میلیارد توکن XRP در سال 2012 خلق شد. از این مقدار 80 درصد به ریپل لبز (RippleLabs) اختصاص داده شد و 20 درصد باقیمانده برای موسسان یعنی کریس لارسن (Chris Larsen) و جد مککلب (Jed McCaleb) کنار گذاشته شد. هر کدام از این دو 9.5 درصد از توکنها را دریافت کردند. آرتور بریتو (Arthur Britto) هم 1 درصد باقیمانده را دریافت کرد.
جالب است بدانید زمانی که XRP در بالاترین قیمت خود قرار داشت، آقای لارسن با داشتن این توکنها ثروتی حدود 50 میلیارد دلار داشت که او را به یکی از ثروتمندترین افراد روی کره خاکی تبدیل کرده بود.
در پایان سال 2017 کمپانی ریپل حدود 25 درصد از توکنهایی که در دست داشت در اختیار بازار قرار داد و حدود 55 هزار میلیارد توکن را در صندوقی رمزگذاری شده قفل کرد تا توکنها با نرخی مشخص وارد بازار شوند. با این اوصاف این توکن را میتوان تا حدی ضدتورمی در نظر گرفت.
ویژگیهای منحصر به فرد ریپل
همانطور که پیشتر هم اشاره شد دو بخش برای ریپل وجود دارد:
- ریپل به عنوان یک ارز رمزنگاری شده (XRP)
- ریپل به عنوان یک شرکت طراحی شده برای کمک به بانکها جهت انتقال سریع و ارزان پول.
اما ویژگیهای منحصر به فرد آن عبارتند از:
- ریپل یک سرویس مناسب برای بانکها است که به آنها کمک کرده است تا از طریق شبکه ریپل به یکدیگر متصل شوند.
- ریپل با استفاده از ارز دیجیتال خود به عنوان یک پل بین بانکداری سنتی و دنیای رمزارزها عمل میکند.
- سرعت تراکنشهای مالی از طریق ریپل به مراتب بالاتر از گزینههای جایگزین کنونی مانند سوئیفت است.
- همینطور هزینه بسیار پایینتری برای تراکنشهای مالی از طریق ریپل اعمال میشود
- با استفاده از ریپل، انرژی کمتری استفاده میشود چرا که نیاز به استخراج توکنها به دلیل شیوه اجماع در شبکه آن از بین رفته است.
بنیانگذاران ریپل
در سال 2012 ، دیوید شوارتز، جید مک کالب و آرتور بریتو، XRP Ledger را با ارز بومی خود یعنی XRP به عنوان یک جایگزین سریعتر و کارآمدتر برای بلاکچین بیت کوین راهاندازی کردند. در سپتامبر همان سال، همراه با کریس لارسن، آنها شرکتی را تاسیس کردند که امروزه به عنوان ریپل شناخته میشود.
مهمترین افرادی که روی این پروژه کار کردهاند عبارتند از:
رایان فاگر (Ryan Fugger):
رایان فاگر ، یک توسعه دهنده وب از ونکوور کانادا، ایده ریپل را در سال 2004 مطرح کرد. این ایده یک سیستم پول دیجیتال غیرمتمرکز بود که در ابتدا RipplePay نامگذاری شد. ایده رایان فاگر این بود که کار را برای افراد و جوامع به منظور توسعه ارز مجازی خود آسان کند. سیستم RipplePay در سال 2005 راه اندازی شد و پرداخت های امن در سراسر جهان را ارائه میداد.جد مک کالب (Jed Mccaleb) و کریس لارسن (Chris Larsen):
در سال 2012، جد مک کالب از شبکه ایدانکی (Edonkey) و کریس لارسن، بنیانگذار شرکتهای E-Loan و Prosper، با رایان فوگر تماس گرفتند تا ایده خود را برای یک ارز دیجیتال جدید ارائه دهند. این ایده بر اساس یک سیستم تأیید با اجماع بین اعضای همان شبکه بود، نه بر اساس استخراج مانند بیت کوین. به این ترتیب رایان فاگر آن دو را مسئول Ripplepay کرد. مک کالب و لارسن نام شرکت را به OpenCoin تغییر دادند.آرتور بریتو (Arthur Britto):
آرتور بریتو یکی از بنیانگذاران و رئیس PolySign و یکی از بنیانگذاران Ripple است. او همچنین سرمایهگذار فرشته (Angel Investor) است و قبلا در طراحی بازیهای ویدئویی کار کرده است. او هرگز با انجمنهای عمومی مصاحبه، عکاسی یا صحبت نکرده است. شایعاتی هم وجود دارد که او وجود خارجی ندارد.دیوید شوارتز (David Schwartz):
دیوید شوارتز مدیر ارشد تکنولوژی (CTO) در ریپل است. دیوید یکی از معماران اصلی دفتر کل XRP است. قبل از پیوستن به ریپل، دیوید شوارتز مدیر فنی WebMaster Incorporated و توسعهدهنده نرم افزار Santa Clara بوده است.
بهترین کیف پولها برای نگهداری ریپل
مشخصاً بهترین راه برای نگهداری ارزهای دیجیتال، استفاده از کیفپولهایی است که کلید خصوصی آن در اختیار خود کاربر قرار داشته باشد. در واقع فلسفه وجودی ارزهای دیجیتال همین است که نهادهای واسطه از بین بروند و کاربر کنترل کامل دارایی خود را در دست بگیرد.
به این منظور کیفپولهای مختلفی برای کاربردهای مختلف طراحی و خلق شدهاند که با توجه به مقدار ارزهای دیجیتال کاربر، مدت زمان نگهداری، امنیت و … قابل انتخاب هستند. اما به صورت کلی کیفپولها به دو دسته اصلی تقسیم میشوند که عبارتند از کیف پولهای گرم و سرد:
کیف پولهای گرم برای نگهداری ریپل (XRP)
کیفپول گرم به کیفپولهایی اطلاق میشود که همواره به اینترنت متصل است. به زبان سادهتر کیفپولهایی به صورت افزونههای مرورگرها، اپهای روی گوشی یا دسکتاپ همگی به عنوان کیفپولهای گرم شناخته میشوند. این کیفپولها عموماً زمانی استفاده میشوند که مقدار قابل توجهی از ارزهای دیجیتال نگهداری نمیشود. به دلیل اتصال این کیفپولها به اینترنت همواره در معرض هک شدن هستند.حال اگر قصد نگهداری ارز دیجیتال ریپل را در کیف پول گرم شخصی خود دارید میتوانید از کیفپول تراست ولت (Trust Wallet) استفاده کنید. این کیف پول که به صورت اپ بر روی گوشیهای اندرویدی و IOS نصب میشود، کاربری راحت و میزان امنیت خوبی را برای کاربر فراهم میکند.
اگر قصد دارید این توکن را بر روی متامسک (Metamask) به شکل افزونه بر روی مرورگر خود داشته باشید باید دقت کنید که ابتدا توکن XRP خود را به شبکه BEP-20 منتقل کنید و سپس به این کیفپول منتقل کنید. چرا که متامسک از شبکه XRP پشتیبانی نمیکند.
کیف پولهای سرد
کیف پولهای سرد عموماً زمانی استفاده میشوند که کاربر قصد دارد مقدار زیادی از ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین، اتریوم، ریپل یا … را نگهداری کند و امنیت برای او حرف اول و آخر را میزند.معتبرترین کیفپولهای سرد در حال حاضر Ledger و Trezor هستند که هر دو از شبکه XRP پشتیبانی و به اندازه کافی امنیت را تامین میکنند.
ریپل در برابر کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) آمریکا
داستان این پرونده قضایی از کجا شروع شد؟
در سال 2020 کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) از ریپل و دو نفر از مدیران آن شکایت کرد. علت این شکایت این بود که SEC اعتقاد داشت توکنهای فروخته شده توسط این شرکت اوراق بهادار ثبت نشده (Unregistered Security) هستند. به عنوان نمونه،شرکتی را در نظر بگیرید که سهام خود را به عموم فروخته است بدون اینکه زیرنظر این کمیسیون فعالیت کرده باشد. لازم به ذکر است که دلیل اصلی تاسیس این کمیسیون محافظت از عموم در برابر کلاهبرداریها و اتفاقات ناگوار بازارهای مالی (مثل رکود بزرگ) بوده است. به همین دلیل هر شرکت آمریکایی اگر اوراق بهاداری چاپ کند باید زیر نظر این کمیسیون فعالیت کند.در مورد ریپل و برخی دیگر از رمز ارزهای بازار این شبهه وجود داشته است که آیا اوراق بهادار محسوب میشوند یا خیر. متر و معیار کمیسیون بورس و اوراق بهادار برای سنجش این موضوع هم آزمون هاوی (Howie Test) است. براساس این آزمون، هر قرارداد سرمایهگذاری که این 4 شرط را داشته باشد، اوراق بهادار به حساب میآید:
- سرمایهگذاری مالی باشد
- سرمایهگذاری در یک شرکت مشترک باشد
- انتظار سود وجود داشته باشد
- سود از تلاش اشخاص ثالث حاصل شود
حتما توجه کردهاید که تقریباً تمام ارزهای دیجیتال 3 شرط اول را دارا هستند و این معیار چهارم است که مشخص میکند آن ارز دیجیتال میبایست زیر مجموعه اوراق بهادار به حساب بیاید یا خیر.
از موارد مهمی که SEC برای ارزیابی معیار چهارم استفاده میکند برگزاری ICO و امکان سهامگذاری توکن است. ریپل برای توزیع توکنهای خود ICO برگزار نکرد و همینطور به دلیل الگوریتم اجماع خاص خود، امکان سپردهگذاری توکنهایش هم مهیا نبود.
نتیجه این پرونده به کجا ختم شد؟
در جلسه دادگاهی که در تابستان 2023 برگزار شد، قاضی پرونده فروش این توکنها را به 4 بخش تقسیم کرد.- بخش اول توکنهایی بود که به موسسات مالی مانند هج فاندها فروخته شده بود. از آنجایی که این موسسات خرید و فروش سهام، توکنها و هر اوراق دیگری را صرفاً به منظور کسب سود انجام میدهند این بخش از فروش به عنوان اوراق بهادار شناخته شد. مقدار توکن فروخته شده در این بخش حدود 728 میلیون دلار است.
- توکنهای XRP که در صرافیها فروخته شد زیرمجموعه اوراق بهادار به شمار نمیآید. استدلال قاضی برای این تصمیم این است که کاربران لزوماً این توکن را به دلیل تبلیغات ریپل خریداری نکردهاند و این انتظار کسب سود را به وجود نیاورده است. به این ترتیب حدود 700 میلیون دلار توکن فروخته شده در این بخش اوراق بهادار شناخته نشدند.
- توکنهای XRP فروخته شده در بازارهای ثانویه هم دقیقاً به همان دلیل بخش دوم اوراق بهادار شناخته نشدند. در این بخش هم حدود 700 میلیون دلار توکن فروخته شده مشمول 4 شرط تست هاوی نیست.
با این تفاسیر به نظر میرسد کمیسیون بورس و اوراق بهادار از یک طرف و ریپل از طرف دیگر هر کدام به اندازهای در این پرونده پیروز شدند. اما فراموش نکنیم که نتیجه این دادگاه در رشد قیمت XRP و همینطور اکثر ارزهای دیجیتال دیگر تاثیر بسزایی داشت.
بهترین زمان برای خرید ریپل
به طور کل زمان خرید هر دارایی به فاکتورهای زیادی مانند شرایط اقتصادی دنیا، وضعیت کنونی آن دارایی، مسری که قیمت در آن قرار دارد، استراتژی معاملهگر و… بستگی دارد. بنابراین در مورد بهترین زمان خرید نمیتوان نسخهای را برای تمام افراد پیچید.
به این ترتیب بهتر است برای خرید ریپل یا هر رمزارز دیگری حتما استراتژی مشخصی داشته باشید که عوامل مختلف را پوشش داده باشد.
جمع بندی
در این مقاله، نگاه جامع به ارز دیجیتال ریپل ارائه شد که به عنوان یک پیشگام در حوزه ارزهای دیجیتال شناخته میشود. با تأکید بر توانایی ریپل در انتقال فوری و ارزان وجوه بینالمللی، ما به بررسی ویژگیها و جزئیات فنی این ارز پرداختیم. همچنین، نقش برجسته ریپل در بهبود سیستمهای پرداخت و انتقال مبالغ بینالمللی، به ویژه از دیدگاه بانکها و نهادهای مالی جهانی، مورد بررسی قرار گرفت. ما در طول مقاله به ساختار بلاکچین و تکنولوژی پشتیبانی از ریپل پرداختیم و نشان دادیم که چگونه این ارز دیجیتال توانسته است با مزایای خود به یکی از انتخابهای اصلی در دنیای مالی جهانی تبدیل شود.
با توجه به مزایای ریپل در مقایسه با سیستمهای معمول انتقال وجه مانند SWIFT، این ارز دیجیتال به عنوان یک راهکار نوین برای بهبود سرعت، امنیت و هزینههای مرتبط با تبادلات مالی بینالمللی معرفی شده است. از آنجایی که ریپل توانسته است هماهنگی میان فناوری بلاکچین و نظام مالی را به خوبی برقرار کند، پیشبینی میشود که نقش بیشتری در پیشرفت و تغییرات در این حوزه ایفا خواهد کرد.