مقالات نوبیتکس

انتقال تتر به صورت محافظت شده از نوبیتکس

تتر مقبول‌ترین و پراستفاده‌ترین استیبل کوین در حوزه رمزارز است. . این توکن توسط بنیاد تتر مستقر در هنگ کنگ منتشر و کنترل می‌شود. بر اساس ادعای این بنیاد، هر توکن تتر به‌اندازه یک دلار آمریکا پشتوانه نقدی داشته و ارزش آن نیز تقریباً معادل یک دلار است. نوسانات این رمزارز که به‌واسطه شرایط عرضه و تقاضا ایجاد می‌شود بسیار اندک بوده و در زمان ریزش بازار کریپتو به‌عنوان یک ابزار مناسب جهت حفظ ارزش سرمایه به‌حساب می‌آید. اکثر اکسچنج‌های بزرگ جهانی امکان تبدیل کوین به تتر و تتر به کوین را دارند. 

یکی از ریسک‌هایی که همواره در مورد خرید تتر مطرح بوده، امکان فریز تتر بر روی آدرس‌های آن در شبکه‌های مختلف است. ازآنجایی‌که بنیاد تتر صراحتاً ایران را جزء بلک‌لیست خود داده است، بنابراین استفاده از این رمزارز برای ایرانیان به‌صورت کلی دارای ریسک می‌باشد. هرچند فریز تتر روی آدرس‌های بسیار محدودی تاکنون انجام‌شده و دلیل هیچ‌یک از این موارد نیز، محدودیت‌های خارجی نبوده است.

انگیزه‌ی دیگری که باعث می‌شود؛ انتقال تتر به‌صورت ناشناس جذاب باشد، امکان رصد تراکنش‌های شبکه تتر بر روی هر دو بستر اتریوم و ترون توسط سامانه‌های آنالیز زنجیره مورداستفاده توسط اکسچنج‌ها و دولت‌های خارجی و به مخاطره افتادن دارایی کاربران ایرانی به‌واسطه محدودیت‌های خارجی است.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

نوبیتکس مفتخر است، به‌عنوان بستر پیشروی ایرانی و با شناسایی تهدیدهای موجود، اقدام به رونمایی از انتقال تتر به‌صورت محافظت شده (ناشناس) به عنوان اولین اکسچنج در ایران و جهان نماید. در این مقاله به زبان ساده و به‌دور از پیچیدگی‌های فنی، تنها به بیان الزامات استفاده از این امکان پرداخته‌شده است.

تراکنش ناشناس بر روی شبکه ترون

تراکنش‌های شیلدشده (ناشناس) بر روی شبکه ترون با استفاده از پروتکل zk-SNARK، باعث می‌شود که آدرس فرستنده و دریافت‌کننده و همین‌طور مقدار انتقال‌یافته، پنهان شود. آدرس‌ها به دو شکل زیر تقسیم می‌شوند:

  • “t-address” ( آدرس‌‌های شفاف که ابتدای آن‌ها با حرف T آغاز می‌شود)
  • “z-address” (آدرس‌های شیلد شده که ابتدای آن‌ها با ztron آغاز می‌شود)

اطلاعات تراکنش بر روی “t-address” ها قابل رصد هستند  درحالی‌که انتقال بر روی “z-address” موجب پنهان‌سازی اطلاعات می‌گردد.

از آنجایی که پنهان‌سازی اطلاعات تنها در صورت انتقال بین “z-address” و “z-address” اتفاق می‌افتد لذا تنها این مدل از انتقال در نوبیتکس پشتیبانی می‌شود و انتقال از “z-address” به “t-address” به دلیل افشای اطلاعات مزیتی نسبت به تراکنش‌های معمولی بر روی شبکه ترون نخواهد داشت.

برای استفاده از این قابلیت نوبیتکس، کاربر می‌بایست اقدام به ساخت “z-address”  مخصوص به خود نماید. در قسمت بعد، مراحل ساخت و استفاده از این امکان ویژه به‌صورت گام‌به‌گام آموزش داده‌شده است.

انتقال تتر به‌صورت محافظت شده از نوبیتکس

انتقال تتر به‌صورت محافظت شده در شبکه ترون شامل سه‌گام زیر می‌باشد:

  • انتقال تتر از آدرس معمولی به z-address (mint)
  • انتقال تتر از z-address نوبیتکس به z-address کاربر
  • انتقال از z-address کاربر به آدرس معمولی کاربر (burn)

گام اول و دوم در نوبیتکس پشتیبانی می‌شود. برای انجام گام سوم، ابتدا کاربر می‌بایست z-address شخصی ایجاد نماید و بعد از برداشت از نوبیتکس، تترهای دریافت‌شده در z-address خود را به آدرس معمولی خود انتقال دهد. فرآیند کامل گام سوم که می‌بایست توسط کاربر انجام پذیرد به‌صورت تصویری و مرحله‌به‌مرحله در ادامه توضیح داده‌شده است.

1- برای ساخت “z-address” می‌بایست از طریق اپلیکیشن ترون لینک (دانلود نسخه اندروید، دانلود نسخه iOS) اقدام نمایید.

نکته: در حال حاضر امکان انتقال از z-address به z-address تنها در اپلیکیشن اندرویدی ترون لینک وجود دارد.

2- با اجرای نرم‌افزار، امکان ساخت ولت جدید یا بارگذاری ولت قدیمی بر روی نرم‌افزار وجود خواهد داشت. برای ساخت ولت جدید بر روی دکمه create account کلیک کنید.

3- باید شرایط و قوانین استفاده از کیف پول ترون لینک را مطالعه نموده و آن را قبول نمایید.

4- در مرحله بعدی یک نام برای کیف پول خود انتخاب کنید. نام شما باید شامل 1-14 کاراکتر باشد.

5- در مرحله بعدی باید یک رمز عبور انتخاب و سپس تأیید کنید. استفاده از اعداد، حروف بزرگ و کوچک با حداقل 8 کاراکتر الزامی است.

6- در مرحله بعد، 12 کلمه بازیابی ولت در اختیار شما گذاشته می‌شود و دو تا از آن‌ها طی دو مرحله به‌صورت رند‌م سؤال خواهد شد. این 12 کلمه بسیار بااهمیت است چراکه اگر به هر علتی گوشی همراه شما خراب یا مفقود گردد یا رمز عبور انتخابی را فراموش کنید، به‌وسیله این 12 کلمه امکان بازیابی اکانت خود را خواهید داشت. همین‌طور این 12 کلمه حکم کلید گاوصندوق شما را دارد. آن را در جای امن یادداشت نموده و نگهداری نمایید. به‌هیچ‌وجه این 12 کلمه را به‌صورت الکترونیکی در موبایل یا لپ‌تاپ خود ذخیره نکنید و همچنین در اختیار اشخاص دیگر قرار ندهید. (کلمات تصویر برای یک ولت تست بوده و هیچ ارزشی ندارد.)

7- پس از طی مراحل بالا به صفحه اصلی کیف پول منتقل خواهید شد. آدرس کیف پول ساخته‌شده در قسمت آبی بالای اپلیکیشن قابل‌مشاهده است. این آدرس، آدرس معمولی ترون بوده و مشابه تمامی آدرس‌های معمولی این شبکه با T شروع می‌شود.

8- در این مرحله ابتدا باید یک اکانت شیلدشده ایجاد نمایید. برای این منظور در منوی اصلی کیف پول بر روی My کلیک کنید و از لیست نمایش داده‌شده shielded account management را انتخاب نمایید. سپس درصورتی‌که قبلاً اکانت شیلدشده نساخته باشید با پیامی برای ساخت آن مواجه خواهید شد. بر روی گزینه create کلیک کنید.

9- در مرحله بعد مجددا وارد فرآیند ایجاد یک اکانت جدید خواهید شد. گام‌هایی که باید  طی کنید دقیقاً مشابه با مراحل 4 تا 6 است نتیجتا از تکرار آن خودداری می‌نماییم. در صورت طی مراحل به شکل صحیح نهایتاً به صفحه مدیریت آدرس‌های شیلدشده منتقل خواهید شد که در آن z-address اختصاصی خود که با ztron آغاز می‌شود را مشاهده خواهید نمود.

10- از z-address خود برای برداشت تتر ترونی به‌صورت ناشناس از نوبیتکس اقدام نمایید. بدین منظور با مراجعه به صفحه برداشت تتر، انتقال بر روی z-address را انتخاب کنید. 

11- برای اینکه بتوانید تتر انتقال‌یافته به‌صورت ناشناس را بر روی کیف پول خود مشاهده و مدیریت کنید ابتدا می‌بایست به بخش discover در منوی اصلی ترون لینک مراجعه نمایید و از لیست DApp های موجود zkWrapper را انتخاب نمایید.

12-  بر روی instant transfer کلیک کنید تا به صفحه مدیریت آدرس شیلدشده خود هدایت شوید.

13- در این صفحه امکان مشاهده آدرس واریز (receive) و انتقال تترهای موجود در آدرس شیلدشده به آدرس معمولی (transfer) وجود دارد.

14- پس از برداشت از نوبیتکس به مقصد آدرس شیلدشده شخصی خود که در قسمت receive قابل‌مشاهده است؛ موجودی آدرس شما در این قسمت به‌روزرسانی خواهد شد و سابقه تراکنش نیز در پایین‌ترین قسمت نمایش داده می‌شود. برای مشاهده موجودی به شکل صحیح می‌بایست ولت شما سینک شده باشد.

15- انتقال توکن بر روی شبکه ترون انرژی مصرف می‌کند. هزینه این انرژی با  ترون پرداخت می‌شود. برای انتقال تتر از z-address شخصی به آدرس معمولی خود می‌بایست هزینه انتقال را با ترون پرداخت کنید یا با فریز کردن ترون، انرژی موردنیاز شبکه را دریافت نمایید. در زمان نگارش مقاله، برای انتقال از z-address به آدرس معمولی حدود 30 ترون یا معادل 500 هزار انرژی (تقریباً حدود 20 هزار ترون فریز شده) به ازای هر تراکنش، موردنیاز است. تفاوت این دو روش در این است که با پرداخت ترون به‌عنوان هزینه انتقال، گرچه مقدار کمتری ترون نیاز خواهید داشت ولی این مقدار از دست خواهد رفت اما با فریز کردن ترون در مقابل دریافت انرژی، بعداً می‌توانید ترون فریز شده را به سبد دارایی خود برگردانید. در هر دو صورت می‌بایست مقدار ترون مدنظر خود را به آدرس ترون معمولی خود که در مرحله 7 ایجادشده انتقال دهید. ازآنجایی‌که این مقادیر به‌صورت دینامیک در شبکه تغییر می‌نمایند لذا در هرلحظه می‌بایست از مقادیر موردنیاز برای انتقال، اطلاع کسب کنید یا با نگهداری مقادیر بیشتر از انجام صحیح تراکنش مطمئن شوید در غیر این صورت تراکنش شما ناموفق بوده و ترون یا انرژی شما نیز کسر خواهد شد. در ادامه برای اطمینان 200 ترون به ولت اصلی ساخته‌شده در این مقاله انتقال داده‌شده است و پرداخت هزینه انتقال از موجودی ترون صورت گرفته است.

برای فریز کردن ترون درازای دریافت انرژی به‌جای پرداخت هزینه انتقال به شکل ترون، کافی است بر روی دکمه freeze، کلیک نمایید و مقداری که برای فریز مدنظر دارید را وارد نموده و energy را به‌عنوان منبعی که نیاز دارید انتخاب نمایید.

16- پس از شارژ ولت معمولی با ترون یا فریز کردن ترون به میزان کافی در آن، با مراجعه مجدد به بخش discover zkWrapper، بر روی transfer کلیک نمایید.

17- در این قسمت می‌بایست آدرس مقصد که آدرس معمولی خودتان است و مقداری که تمایل دارید انتقال دهید را وارد نمایید. برای ارسال تراکنش نیاز به واردکردن رمز آدرس معمولی و z-address که در مراحل 5 و 9 وارد نموده‌اید؛  است.

18- درصورتی‌که انتقال با موفقیت انجام شود، پیام مناسب به شما نمایش داده خواهد شد. دقت شود برای انتقال به شکل صحیح می‌بایست ولت شما به شکل کامل سینک باشد.

بدین ترتیب، تترهای z-address به آدرس معمولی شما منتقل‌شده و می‌توانید آن را به اکسچنج یا ولت‌های دیگر منتقل نمایید. تترها با این روش کاملاً به شکل ناشناس انتقال‌یافته است و هیچ اثری از آدرس مبدأ در انتقال مشاهده نمی‌شود. مواردی که در انجام فرآیند بالا می‌بایست مدنظر قرار دهید عبارت‌اند از:

  • فرآیند انتقال محافظت شده در شبکه ترون، بسیار پرهزینه‌تر از انتقال معمولی است.
  • از انتقال مستقیم از z-address خود به آدرس اکسچنج یا ولت‌های معمولی دیگر مثل کوینومی یا تراست ولت جداً خودداری نمایید چراکه تشخیص داده نخواهد شد. انتقال از آدرس معمولی به اکسچنج یا ولت‌های دیگر بلامانع است.
  • مسئولیت هرگونه اشکال در عدم نمایش موجودی به علت سینک نشدن یا فرآیند انتقال از ولت ترون لینک و یا انتقال مستقیم از z-address به آدرس معمولی اکسچنج یا ولت‌های دیگر که موجب عدم‌تشخیص آن و از دست رفتن دارایی شما می‌گردد؛ به عهده کاربر بوده و نوبیتکس هیچ‌گونه مسئولیتی در این قبال ندارد.
  • واریز از مبدأ z-address به آدرس‌های نوبیتکس تشخیص داده نخواهد شد لذا حتماً در صورت تمایل، ابتدا تترهای خود را از z-address به t-address انتقال داده و سپس به آدرس خود در نوبیتکس انتقال دهید.

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

نوشته های مشابه