4 نکته مهم برای معاملهگران بیت کوین؛ آیا روند نزولی ادامهدار است؟
بعد از یک هفتهٔ ناامیدکننده و بسته شدن کندل هفتگی در پایینتر از ۲۶۰۰۰ دلار، نوسانات بیت کوین کاهش یافته است و در محدودهٔ ۲۵۵۰۰ تا ۲۶۰۰۰ دلار معامله میشود.
بسیاری از تحلیلگران در مورد قیمت کوتاهمدت بیت کوین نظر نزولی دارند و کاهش نقدینگی نیز این نظرات را تا حدودی تایید میکند. تحلیلهای درون-زنجیرهای هم نشان میدهد که بیت کوین در میانهٔ یک تغییر بزرگ است؛ مشابه آنچه که در مارس ۲۰۲۰ اتفاق افتاد.
شاخص قدرت نسبی بیت کوین تقریبا تمام افزایشی را که در سال گذشته داشته از دست داده است و به کمترین سطح خود از اوایل ژانویه رسیده است. ممکن است بازگشت بیت کوین به «ارزش منصفانه»اش ناشی از این مورد هم باشد.
در ادامه نگاهی به این موضوعات و موارد دیگر خواهیم داشت و وضعیت بازار بیت کوین را بررسی خواهیم کرد.
تکمیل الگوی سقف دوقلو؛ هشدار تکنیکالی مهم
بسته شدن کندل هفتگی بیت کوین در پایینتر از سطح کلیدی ۲۶۰۰۰ دلاری موردانتظار بود، اما واقعیت پیشِرو ممکن است بدتر از این باشد. تحلیلگر شرکت رکت کپیتال (Rekt Capital) معتقد است که بسته شدن کندل بیت کوین در پایینتر از ۲۶ هزار دلار احتمالا تشکیل ساختار سقف دوقلو در نمودار هفتگی بیت کوین را تایید میکند. همان طور که در تصویر زیر قابل مشاهده است، دادههای تریدینگ ویو نشان میدهد که دو سقف متوالی در تایمفریم هفتگی بیت کوین در سال ۲۰۲۳ ایجاد شده است که بالاترین قیمت هر دو بیش از ۳۱۰۰۰ دلار بوده و بعد از آن بیت کوین به زیر ۲۶۰۰۰ دلار رسیده است. «سقف دوقلو» یک الگو در تحلیل تکنیکال کلاسیک است که معمولا بعد از آن ریزش قیمت اتفاق میافتد. بنابراین تشکیل این الگو در نمودار قیمت بیت کوین، خطر افت بیشتر قیمت را محتملتر کرده است.
تحلیلهای دیگر هم بیانگر این موضوع هستند که شکسته شدن سطح ۲۶۰۰۰ دلار که در سه هفته متوالی توانسته بود قیمت بیت کوین را در بالاتر از این سطح حفظ کند، از لحاظ تکنیکال اتفاق مهمی برای قیمت بیت کوین خواهد بود.
اما «JT» که یک تحلیلگر محبوب در توییتر است، نظر خوشبینانهتری دارد. او معتقد است با اینکه کندل هفتگی بیت کوین در پایینترین قیمت از ماه مارس بسته شده است، اما میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ هفتهای در محدودهٔ ۲۵۶۰۰ دلار قرار دارد. او در توییت خود نوشت:
«کندل این هفته یک کندل دوجی است که نشاندهنده عدمقطعیت فعالان بازار در تصمیمگیری است.اما نکته قابل توجه این است که قیمت بسته شدن کندلهای سه هفتهٔ اخیر فقط ۴۰۰ دلار با یکدیگر تفاوت دارند. شاید خیلیها معتقد باشند که این موضوع خستهکننده شده است، اما خبر خوب این است که هر سه کندل در بالاتر از میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه بسته شدهاند.»
نقش نقدینگی در سطوح حمایتی
یکی دیگر از محرکهای تحلیلهای نزولی در مورد قیمت بیت کوین، وضعیت کلی نقدینگی در بازار بیت کوین است.
تصویر زیر، نقشهٔ حرارتی نقدینگی را نشان میدهد. این نقشه در دنیای ارزهای دیجیتال کاربرد زیادی دارد و سطح قیمت پیشنهادی و قیمت درخواستی (Ask & Bid) و چگونگی تغییرات آن توسط پیشنهاددهندگان را نشان میدهد. در حال حاضر، یک بلوک بزرگ از نقدینگی در محدوده ۲۴۰۰۰ دلار انباشت شده است.
کاربر «Honeybadger» که یک تحلیلگر محبوب و ناشناس در توییتر است، با انتشار تصویر فوق نوشته است:
«کاهش میزان نقدینگی سفارشات به پایینتر از ۲۴۰۰۰ دلار محتمل است.»
همچنین حساب کاربری «Material Indicatores» که وضعیت درون-زنجیرهای بیت کوین را رصد میکند، سطح ۲۴۷۵۰ دلار را حمایت بسیار مهمی برای بازگشت به حرکت صعودی میداند. این حساب توییتری اشاره کرد برای اینکه شاهد یک پامپ دیگر در قیمت بیت کوین باشیم، گاوها باید از این قیمت حمایت کنند. همچنین در این تحلیل، احتمال افزایش نوسانات در روزهای پیشِ رو رد شده است.
اهمیت بالای شاخص قیمت مصرفکننده
پس از یک شروع آرام در ماه سپتامبر، چشمانداز اقتصاد کلان دوباره میتواند بهعنوان منبعی بالقوه برای افزایش نوسان داراییهای پرریسک به بازار بازگردد.
در این هفته، تصمیمگیری دربارهٔ نرخ بهرهٔ کلیدی توسط فدرال رزرو اتخاذ خواهد شد و شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) ایالات متحده میتواند تاثیر مهمی در این تصمیم داشته باشد. در همین باره، منبع تفسیر مالی «Kobeissi Letter» در گزارش خود نوشته است:
«در آستانهٔ نشست فدرال رزرو در سپتامبر، هفتهٔ گذشته بسیار مهم بود. آخرین دسته از دادههای تورم قبل از نشست فدرال رزرو منتشر شده است و انتظار میرود که شاهد نوسانات زیادی در این هفته باشیم.»
شاخص قیمت مصرفکننده معمولا کاتالیزوری برای نوسانات بیت کوین است، اما در موارد اخیر، تغییر این شاخص نتوانسته است وضعیت موجود را برای طولانیمدت تغییر دهد.
با این وجود، فعالان بازار کریپتو از این شاخص در تحلیلهای خود استفاده میکنند. چراکه این شاخص میتواند بر انتظارات بازار از اقداماتی که فدرال رزرو برای تعیین نرخ بهره انجام خواهد داد تاثیر بگذارد.
تصمیمگیری بعدی برای این شاخص در ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور) خواهد بود و طبق گفته بورس کالای شیکاگو، احتمال بسیار بالایی وجود دارد که این شاخص تغییر نکند. این یک مزیت بالقوه برای داراییهای پرریسک از جمله ارزهای دیجیتال خواهد بود.
بازگشت به مارس ۲۰۲۰
یک معیار درون-زنجیرهای نشان میدهد که حرکت قیمتی فعلی بیت کوین ممکن است بسیار مهمتر از چیزی باشد که معاملهگران فکر میکنند.
تعداد UTXOهای در ضرر در بیشترین میزان خود از مارس ۲۰۲۰ قرار دارد. UTXOهای در ضرر یک معیار آن-چین است و به تعداد خروجیهای خرجنشدهای گفته میشود که قیمت فعلی آنها نسبت به قیمتشان در زمان آخرین جابهجایی در بلاک چین، کمتر است.
هر چند که شرکت تحلیلی آن-چین گلسنود تعداد UTXOهای در ضرر را معادل با مقدار بیت کوینهای در ضرر نمیداند، اما کریپتوکوانت که شرکت دیگری در حوزهٔ تحلیل آن-چین است، تعداد بالای UTXOهای در ضرر را هشدارآمیز میداند و معتقد است که احتمال دارد مانند مارس ۲۰۲۰ شاهد یک پدیدهٔ «قوی سیاه» باشیم. در مارس ۲۰۲۰ که سازمان ملل رسما اعلام کرد کرونا یک پاندمی است، بازارهای مالی دچار ریزش بسیار شدیدی شدند و بیت کوین ۶۰ درصد از قیمت خود را در یک روز از دست داد. تحلیلگر کریپتوکوانت در این باره میگوید:
«برخی پیشبینی میکنند که احتمالا یک رویداد قوی سیاه دیگر در پیش است. اما با توجه به اینکه سطح فعلی شاخص UTXOهای در ضرر مشابه رویداد قوی سیاه در مارس و آوریل ۲۰۲۰ است، ممکن است همین حالا هم در میانهٔ یک رویداد قوی سیاه باشیم.»