رمزارزها

اکوسیستم Treasure چیست و توکن مجیک (MAGIC) چه اهمیتی برای این ساختار دارد؟ 

عصر دیجیتال شاهد ظهور یک طبقه دارایی کاملا نو به نام توکن‌های ان اف تی (NFT) بوده که باعث انقلابی در ماهیت مالکیت و مفهوم دارایی شده است . یکی از پلتفرم‌های پیشرو در پیشرفت این نوآوری ترژر (Treasure) نام دارد. همانند بسیاری از پروژه‌های بلاکچین در قلب اکوسیستم ترژر یک توکن بومی به نام MAGIC قرار دارد. در این مقاله علاوه بر معرفی پلتفرم ترژر، به دنبال بیان جنبه‌های چند وجهی توکن مجیک و نقش آن در پلتفرم ترژ، همچنین تأثیر آن بر کاربران پلتفرم و جایگاه آن در بازار وسیع NFT خواهیم بود. 

پلتفرم Treasure چیست؟

Treasure یا ترژر یک اکوسیستم غیرمتمرکز ناشر بازی‌های ویدیویی در شبکه آربیتروم است که در قلب ساختار خود از توکن مجیک MAGIC بهره می‌برد. این پلتفرم با سیاست بهره‌مندی از منابع مشترک، زیرساخت خود را گسترش می‌دهد و بازی‌ها و جوامع درون خود را به هم متصل می‌کند. این اکوسیستم جامعه محور است بنابراین ساختار ترژر یک سازمان مستقل غیرمتمرکز DAO محسوب می‌شود و اغلب با نام TresureDAO نیز از آن یاد می‌شود.

هدف اصلی ترژر فراهم ساختن زیرساختی است تا جوامع بتوانند متاورس‌ یا فراجهان‌های غیرمتمرکز جدیدی را به وجود آورند.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

تاریخچه پلتفرم Treasure

ترژر در سپتامبر 2021 تأسیس شد و به عنوان یک مشتق از متاورس Loot در لایه 1 اتریوم شروع به فعالیت کرد. اما با گذشت زمان اهداف این پلتفرم تغییر کرد و مسیر خود را تغییر داد و از آن زمان به شبکه لایه 2  آربیتروم منتقل شد. مهم‌ترین مزیت این اتفاق کاهش چشمگیر هزینه تراکنش‌ها برای این پلتفرم بود.

آشنایی با تیم و نحوه اجرا امور در Treasure

هسته اصلی ترژر از سه بنیانگذار به نام‌های جان پتن، کارل وونگ و گارپ تشکیل شده است. سازمان مستقل غیرمتمرکز یا همان DAO از سه بنیانگذار و گسترده‌تر شدن اعضای تیم ترژر حمایت می‌کند. 

اعضای تیم از جامعه ترژر انتخاب می‌شوند که همین مسئله این پروژه را باز و جامعه محور می‌کند. علاوه بر این، در صورت فعالیت افراد به عنوان اعضای جامعه امتیازاتی در نظر گرفته شده است که می‌تواند منجر به کسب پاداش به شکل توکن مجیک برای آنها شود.

TreasureDAO در حال حاضر از بیش از 1000 عضو جامعه تشکیل شده است که توکن‌های MAGIC را در شبکه استیک یا سهام‌گذاری کرده‌اند.

همچنین یک تیم اختصاصی از اعضای DAO با نام شورای Treasure مشغول به فعالیت هستند و مسئولیت اجرای چشم‌انداز پروژه بر عهده آنها است.

ساختار اکوسیستم TreasureDAO

ان اف تی ترژر

به طور کلی می‌توان سه لایه اصلی برای اکوسیستم ترژر در نظر گرفت که به شرح زیر است:

  •  (1) کارتریج Cartridge
  •  (2) جامعه Community
  •  (3) زیرساخت Infrastructure

کارتریج

کارتریج‌ در واقع بازی‌ها یا همان متاورس‌ها هستند که بازیکنان می‌توانند در آن مشغول به فعالیت شوند و ماجراجویی و کاوش خود را دنبال کنند و حتی به درآمد برسند.

جامعه

جامعه نیز بازیکنانی هستند که از توکن‌های MAGIC برای تأثیرگذاری (تصمیم‌گیری) بر مسیر اکوسیستم، داستان بازی، چگونگی استفاده از منابع موجود،  تولید منابع، سناریوها و غیره استفاده می‌کنند.

زیرساخت

تمامی رویدادهای TreasureDAO به زیرساخت آن وابسته است. ترژر لقب موتور اقتصادی مشترک را به زیرساخت خود داده است، زیرساخت این پروژه یک مدل منبع دوگانه است که توکن مجیک نقش موتور را ایفا می‌کند و به همه چیز قدرت می‌دهد و خود پلتفرم هم طوری ساخته شده است تا همه بخش‌های ساختار به یکدیگر متصل باشند.

بنابراین در یک نگاه کلی می‌توان اینطور خلاصه کرد که بازی‌ها و متاورس‌های موجود در TreasureDAO با ارز MAGIC به یکدیگر مرتبط می‌شوند و جامعه TreasureDAO، با بهره از توکن مجیک امور مرتبط به رأی‌دهی به بازی‌ها را پیش می‌برد و در مورد چگونگی توزیع MAGIC و توافق‌نامه‌های تقسیم درآمد برای بازار تصمیم‌گیری می‌کند.

توکن مجیک و نقش آن در اکوسیستم ترژر

ترژر ان اف تی یا Treasure NFT چیست؟

 در ساختار این اکوسیستم، آیتم‌هایی به نام Treasures وجود دارند که در حقیقت همان توکن‌های ان اف تی (NFT) هستند. بازیکنان برای استخراج توکن اصلی پلتفرم؛ MAGIC باید ترژر از ان اف تی‌ها استفاده کنند. البته این توکن‌ها کاربردهای دیگری برای ماجراجویی درون متاورس‌ها نیز دارند و مورد استفاده کاربران قرار می‌گیرند. 

این ان اف تی‌ها هر کدام ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد خود را دارند و میزان کمیابی هر یک با دیگری متفاوت است و بازیکنان در سراسر متاورس‌های ترژر می‌توانند این توکن‌ها را جمع‌آوری کنند. از جمله فضاهای یافتن و کسب این توکن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  •  Legions
  • Treasures
  • Smol bodies 
  • Smol brains
  • Smol cars
  • Battleflys
  • Seeds of life
  • Consumables
  •  Toadz
  •  و…

علاوه بر این، توکن‌های Treasure NFT را می‌توان از طریق بازار ان اف تی Trove خریداری و به فروش رساند. البته این بازار محدود به این مسئله نیست و علاوه بر ترید توکن مجیک، فهرست وسیعی از انواع ان اف تی‌های دیگر در شکل عکاسی، تصویر پروفایل، موزیک و… در آن یافت می‌شود که با ارز اتریوم قابل خریداری است.

مزایا و معایب اکوسیستم Treasure

مزایا

  • بازی‌های مختلف درون این اکوسیستم با یکدیگر قابلیت همکاری دارند و این امکان برای بازیکنان فراهم شده است تا دارایی‌های درون بازی‌ را در چندین بازی و متاورس جابه‌جا و مورد استفاده قرار دهند.
  • توسعه دهندگان بازی می‌توانند با بهره‌مندی از زیرساخت Treasure به جای شروع از صفر، بازی‌های خود را سریعتر در این بستر توسعه دهند.
  • بازی‌های پلتفرم ترژر به شیوه‌ای ساخته شده‌اند که می‌توان از آنها به درآمد رسید و اصطلاحا از نوع بازی برای کسب درآمد (P2E) هستند. این ویژگی باعث می‌شود که یک بازی ارزش بیشتری داشته باشد و تنها به عنوان ابزاری برای گذران زمان و سرگرمی در نظر گرفته نشود.
  • استفاده از NFT در بازی‌های Treasure به بازیکنان این امکان را می‌دهد تا آیتم‌های درون بازی را برای فروش گذاشته و احتمال کسب سود برایشان امکان‌پذیر شود.
  • اکوسیستم Treasure جامعه محور است.

معایب 

  • به عنوان یک کاربر، فعالیت‌های زیادی در پلتفرم Treasure قابل انجام است از جمله آنها می‌توان به یک بازار، شبکه‌ای از بازی‌ها و یک صرافی اشاره کرد. این وسعت ممکن است افراد مبتدی را تحت تأثیر قرار دهد.
  • ممکن است سازوکار استیکینگ در Bridgeworld برای مبتدیان تا اندازه‌ای پیچیده باشد.

آشنایی با توکن مجیک MAGIC 

MAGIC یک توکن با استاندارد ERC-20 است و با اکوسیستم Treasure ارتباطی نزدیکی دارد.

حداکثر عرضه توکن مجیک 347,714,007 واحد است. در زمان نگارش این مقاله، عرضه در گردش MAGIC 256,096,984 توکن بوده که این میزان تقریبا 73.65 درصد از حداکثر عرضه کل را تشکیل می‌دهد.

مجیک به شیوه‌ای طراحی شده است که به طور فزاینده‌ای کمیاب باشد و اصطلاحا به صورت تورم‌زدا ساخته شده است. انتشار این توکن با افزایش پیچیدگی اقتصاد کاهش می‌یابد. 

انتشار و از بین‌رفتن (سوخت) توکن MAGIC در متاورس Bridgeworld صورت می‌گیرد. میزان انتشار این توکن با رویداد هاوینگ که هر ساله اتفاق می‌افتد کاهش می‌یابد.

نحوه توزیع توکن در اکوسیستم ترژر

ترژر، توزیع توکن‌ها را به شکل زیر انجام داده است:

  1.  33٪ از توکن‌ها به Treasure farm اختصاص یافته است
  2.  25٪ را برای استخراج در نظر گرفته شده است
  3.  17٪ به استیکینگ اختصاص یافته است
  4.  15٪  به صندوق اکوسیستم اختصاص یافته است
  5.  10٪ به تیم توزیع شده است

نقش توکن مجیک در ساختار اکوسیستم Treasure

توکن کاربردی اکوسیستم

 همانطور که در طول این مقاله اشاره شد، توکن مجیک به عنوان راه اصلی مبادله در اکوسیستم Treasure در نظر گرفته شده است و برای انجام امور از توکن Magic استفاده می‌شود.  نقش پر رنگ این توکن،باعث شده است تا ان اف تی‌های متاورس ترژر به دارایی‌های کاربردی و دارای بازدهی تبدیل شوند. بنابراین توکن مجیک نقش کاربردی یا Utility token را در این سیستم بر عهده دارد.

استیکینگ در شبکه

علاوه بر موارد بیان شده، کاربران می‌توانند با سهام‌گذاری توکن MAGIC در ایمن‌سازی شبکه نقش ایفا کنند و برای این حرکت پاداش دریافت کنند و به لطف دارایی خود به درآمد غیرفعال برسند.

توکن حاکمیتی شبکه

نقش مهم دیگر توکن مجیک جنبه حاکمیتی آن است به این معنا که تصمیمات و فرایندهای رای دهی درون پلتفرم Treasure توسط توکن Magic انجام می‌شود. بنابراین هولدرهای این توکن تصمیم‌گیراندگان اصلی رقم‌زنندگان وقایع و رخدادها هستند. از آنجایی که این اکوسیستم جامعه محور است، وجود توکن حاکمیتی برای تصمیم‌گیری‌های جمعی امری ضروری است. 

انواع روش‌های بدست‌آوردن توکن مجیک (MAGIC)

بازیکنان متاورس‌های پلتفرم Treasure می‌توانند از شیوه مختلفی توکن مجیک را بدست آورند. از جمله این روش‌ها، مشارکت در بازی، ماینینگ، فعالیت در متاورس اصلی اکوسیستم ترژر؛ Bridgeworld است. علاوه بر این با مشارکت مستقیم در سازوکارهای ترژر نیز می‌توان به کسب توکن مجیک اقدام کرد. 

سخن پایانی

اکوسیستم  Treasure با اضافه‌کردن قابلیت همکاری، بازی‌های Web3 را دچار دگرگونی کرده است و برای بازیکنان این امکان را به وجود آورده است تا دارایی‌های درون بازی آنها ارزش بیشتری داشته باشند و همچنین در چندین متاورس مختلف در دسترس باشند.

به لطف نوآوری‌های Treasure امکان کسب درآمد با بازی برای افراد به وجود آمده است و افراد می‌توانند با ورود به متاورس‌های مختلف که هرکدام داستان خود را دارند به کسب درآمد بپردازند و همزمان سرگرم شوند.

به دلیل جامعه محور بودن این پلتفرم، میزان پیشرفت اکوسیستم‌های بازی وب 3 در این ساختار سرعت بیشتری گرفته است و چنین ساختارهایی تشویق می‌شوند تا فعالیت خود را روی پلتفرم Treasureدنبال کنند زیرا تمامی زیرساخت‌های مورد نیاز برای توسعه دهندگان بازی‌ها برایشان تدارک دیده شده است بنابراین لازم نیست که امور را از صفر آغاز کنند.

به عنوان یک پروژه بازی که با موفقیت روی یک شبکه لایه 2 ایجاد شده است، Treasure موفق به جذب بیش از 100000 بازیکن در ساختار وسیع خود شده است، آنچه مشخص است ترژر موفق شده است تا به وعده‌های خود پایبند باشد و احتمالا این پروژه در سال‌های آینده اتفاقات جالبی را در فضای سرگرمی و ارزهای دیجیتال رقم خواهد زد.

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *