آیا قیمت بیت کوین در آستانه رکورد شکنی است؟
به نظر میرسد که بیت کوین همچنان قدرت حرکت صعودیاش را حفظ کرده و تنها ۸ درصد با اوج تاریخی خود (ATH) در محدوده ۷۳٬۰۰۰ دلار فاصله دارد.
خلاصه تحلیل
- به نظر میرسد ماینرهای بیت کوین دوران سخت پس از هاوینگ این ارز دیجیتال را پشت سر گذاشته باشند.
- یک تحلیلگر معروف اعلام کرد که اگر خریداران BTC قصد دارند کنترل شرایط را در دست بگیرند، باید بتوانند سطح ۶۵٬۰۰۰ دلار را حفظ کنند.
به گزارش کوین تلگراف، قیمت بیت کوین با رشد ۱۲ درصدی خود در حال روبهرو شدن با مقاومتهای جدیدی است.
هدف جدید قیمت بیت کوین
کندل هفتگی بیت کوین BTC: بالای سطح ۶۸٬۰۰۰ دلار بسته شد. رشد BTC به قدری قابلتوجه بود که یکی از تحلیلگران بازار، از هفته گذشته تحت عنوان «حرکت انفجاری شدید» بیت کوین یاد کرده است. این رالی قابلتوجه بعد از انتشار خبر کنارهگیری جو بایدن از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به وجود آمد.
طبق دادههای موجود، BTC در هفته گذشته تا سطح ۶۸٬۴۸۶ دلار رشد کرد. این سطح بالاترین قیمت بیت کوین از ۱۲ ژوئن (۲۳ خرداد) محسوب میشود و تنها ۷.۷۵ درصد تا ATH آن فاصله دارد. اسکیو (Skew)، تحلیلگر مطرح بازار ارزهای دیجیتال، در پستی در توییتر عنوان داشت:
تا حالا شرایط بازار برای معاملهگران صعودی خوب بوده است.
او علاوه بر این روی کندلهای هفتگی بیت کوین تاکید و خاطرنشان کرد که اگر معاملهگران قصد دارند کنترل بازار را در دست بگیرند، باید بتوانند سطح ۶۵٬۰۰۰ دلار را حفظ کنند. اسکیو افزود:
اگر در ابتدای هفته بازار سفارشهای خرید فعلی را دنبال کند، هدف بعدی BTC محدوده ۷۰٬۰۰۰ تا ۸۰٬۰۰۰ دلار خواهد بود.
این تحلیلگر در ادامه به شاخص قدرت نسبی (RSI) اشاره کرد که به عقیده او سیگنال واضحی از یک روند صعودی قریبالوقوع صادر کرده است. تحلیلگر دیگری به نام دن کریپتو تریدر (Daan Crypto Trades) با بررسی سطوح فیبوناچی اصلاحی، پیشبینی مشابهی از اهداف احتمالی بیت کوین ارائه کرده است. او با انتشار نمودار زیر نوشت:
تا اینجای کار خیلی خوب پیش رفته است. فعلا در همان محدوده بزرگتر قرار داریم. اما اگر شروع روند صعودی جدیدی ایجاد شود، مستطیلهای سبز رنگ مناطقی هستند که باید به آنها توجه کنیم.
دوران تسلیم شدن ماینرها به پایان رسیده است؟
به نظر میرسد ماینرهای بیت کوین دوران سخت پس از هاوینگ را پشت سر گذاشته باشند. اندیکاتور هش ریبون (Hash Ribbons) هم نشانههایی از اتمام دوره چند ماهه «تسلیم شدن ماینرها» را صادر کرده است. لازم به ذکر است که این اندیکاتور، دو میانگین متحرک هش ریت شبکه بیت کوین را با یکدیگر مقایسه میکند.
فاز تسلیم شدن یا کاپیتولاسیون ماینرها زمانی رخ میدهد که هش ریت شبکه در کوتاهمدت کاهش مییابد. به عبارت دقیقتر میانگین متحرک ۳۰ روزه هش ریت بیت کوین به زیر میانگین متحرک ۶۰ روزه آن سقوط میکند. چنین اتفاقی حتی در چرخههای صعودی بیت کوین بارها و معاملهگران باور دارند این مسئله به رشد آن کمک میکند.
فاز تسلیم یا کاپیتولاسیون آخرین بار در اوت ۲۰۲۳ (مرداد ۱۴۰۲) رخ داد و پس از آن قیمت بیت کوین توانست از کف ۲۵٬۰۰۰ دلار رشد کرده و تا پایان سال ۲ برابر شود. گفتنی است که هش ریت شبکه بیت کوین به بالاترین سطح خود از اوایل ماه ژوئن (خرداد) تاکنون رسیده و از ۶۹۰ اگزاهش بر ثانیه (EH/S) عبور کرده است.
معاملهگران نزولی آرام شدهاند
علاوه بر اینکه در شبکههای اجتماعی پیشبینیهای نزولی BTC به شدت کاهش یافته؛ دادههای بازار نیز تایید میکنند که معاملهگران نزولی کنترل خود را روی روند بازار از دست دادهاند.
دادههای شرکت تحلیلی سنتیمنت نشان میدهد استفاده از عباراتی مانند «بفروشید» یا «سیگنال نزولی» کاهش یافته است. با این حال به نظر میرسد معاملهگران صعودی نیز از اینکه پیشبینیهای خود را ارائه کنند و این پیشبینیها اشتباه باشند، ترس دارند. شرکت سنتیمنت در پستی در توییتر نوشته است:
پس از آنکه بیت کوین و بازار ارزهای دیجیتال در دو هفته گذشته رشد کردند، به نظر میرسد تحلیلگران سکوت اختیار کردهاند. کسانی که اوایل ماه جولای (تیر) پیشبینی کرده بودند بازار نزولی قریباالوقوع است، با نزدیک شدن قیمت بیت کوین به ۷۰٬۰۰۰ دلار ناپدید شدهاند.
شاخص ترس و طمع نیز به محدوده ۷۰ از ۱۰۰ رسیده و طمع معاملهگران را تایید کرده است.
مطالب تحلیلی منتشرشده در نوبیتکس صرفا جنبهٔ آموزشی و ارائهٔ اطلاعات دارد و به هیچ عنوان توصیه سرمایهگذاری و سیگنال خرید و فروش نیست. سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال با ریسک بالایی همراه است و کاربر موظف است قبل از هرگونه سرمایهگذاری، مطالعه و تحلیل شخصی خود در رابطه با دارایی موردنظر را انجام دهد.