قیمت اتریوم در چه صورتی به ۴٬۰۰۰ دلار میرسد؟
بسیاری معاملهگران میخواهند بدانند که آيا قدرت حرکت صعودی اتریوم از بین رفته است؟ اگر نه، چه چیزی میتواند قیمت اتریوم را به بالای محدوده ۴٬۰۰۰ دلار برساند؟
خلاصه تحلیل
- از زمان راهاندازی ETFهای اسپات اتریوم تاکنون بیش از ۴۵۰ میلیون دلار سرمایه از آنها خارج شده است.
- در دو ماه گذشته ارزش کل سرمایه قفلشده در شبکه اصلی اتریوم تغییر چندانی نکرده و ثابت مانده است.
به گزارش کوین تلگراف، آخرین باری که قیمت اتریوم ETH: بالای ۴٬۰۰۰ دلار قرار داشت؛ ۱۴ مارس (۲۴ اسفند ۱۴۰۲) و تقریبا دو ماه پیش از تایید اولیه ETF اتریوم توسط SEC بود.
راهاندازی ETF اسپات اتریوم کافی نبود
بخشی از عدم اشتیاق سرمایهگذاران به عملکرد خستهکننده بازار ارز دیجیتال باز میگردد. ارزش کل بازار کریپتو در حال حاضر ۲.۴۲ تریلیون دلار است که نسبت به اوج آن در ۱۴ مارس (۲۴ اسفند ۱۴۰۲)، ۱۶.۵ درصد کاهش پیدا کرده است. یکی از عوامل موثر در این امر، استراتژی به ظاهر موفق فدرال رزرو در مهار تورم از طریق افزایش نرخ بهره بوده است. این اتفاق باعث شده است تا داراییهای پرریسک کمتر مورد توجه سرمایهگذاران قرار بگیرند.
با این حال به نظر میرسد اتریوم با مشکلات خود دست و پنجه نرم میکند. ارزش اتریوم در برابر بیت کوین در ۲ ماه گذشته بیش از ۱۰ درصد کاهش یافته است. بخشی از این رفتار را میتوان به خالص جریان خروجی ETFهای اسپات اتریوم نسبت داد. از زمان شروع به کار این صندوقها در ۲۳ جولای (۲ مرداد) بیش از ۴۵۰ میلیون دلار سرمایه از آنها خارج شده که البته بخش زیادی از آن، متعلق به صندوق گری اسکیل (ETHE) بوده است.
ارزش کل سرمایه قفلشده (TVL) شبکه اتریوم به مدت دو ماه است که در ۱۷.۸ میلیون ETH ثابت مانده و تغییری نکرده است. این امر نشاندهنده عدم رشد اکوسیستم اتریوم است. برخی از تحلیلگران معتقدند که نرخ کارمزدها که در ۲ ماه گذشته بیش از ۱.۸ دلار بوده، باعث شده است کاربران به راهکارهای لایه دوم رجوع کنند. با این حال دادههای وب سایت L2Beat نشان میدهد TVL این شبکهها نیز در طی ۲ ماه گذشته در مقدار ۱۲.۹۴ میلیون باقی مانده است.
به صورت خلاصه میتوان گفت برای آنکه قیمت اتریوم به بالای ۴٬۰۰۰ دلار برسد، باید علاقه سرمایهگذاران خرد و نهادی افزایش پیدا کند. این موضوع میتواند به واسطه رشد جریان ورودی ETFهای اتریوم یا حداقل توقف خروج سرمایه آنها مشخص شود. پس از ورود سرمایه نهادی، معاملهگران برای تایید رشد اتریوم باید به بررسی TVL اکوسیستم بپردازند.
با این وجود برخی از سرمایهگذاران به رشد برنامههای غیرمتمرکز تردید دارند. این شک و تردید به واسطه پروژههایی ایجاد شده که تا قبل از ایردراپ آنها شاهد جریان زیادی از سرمایه ورودی هستند اما پس از ایردراپ توکن خود، نمیتوانند اشتیاق کاربرانشان را حفظ کنند. در نتیجه رشد TVL باید با سایر شاخصهای آنچین مانند تعداد آدرسهای فعال همسو باشد.
اتریوم باید به نقشه راه خود رسیدگی کند
طرفداران اتریوم ادعا میکنند غیرمتمرکز بودن این شبکه نسبت به شبکههایی همچون سولانا، زنجیره هوشمند بایننس و ترون بسیار بهتر است. با این حال زمانیکه سرمایهگذاران ترجیح میدهند پروژههای خود را روی شبکههای دیگر راهاندازی کنند، این ادعا اهمیت خود را از دست میدهد. برای مثال اخیرا شرکت همیلتون لین (Hamilton Lane) از پروژههای مبتنی روی سولانا برای راهاندازی توکنیزه کردن داراییهای دنیای واقعی استفاده کرده است.
علاوه بر آن، دامیننس اتریوم روی معاملهگران خرد نیز توسط سولانا به چالش کشیده شده است. سولانا به واسطه میم کوینهای راهاندازیشده در پامپ فان (Pump.fun) در ماه جولای (تیر) ۲۹.۶ درصد از حجم معاملات صرافیهای غیرمتمرکز را از آن خود کرد. این شاخص برای اتریوم ۲۸.۱ درصد بود.
اخیرا رشد مداوم قیمت اتریوم به زمانبندی بهبودهای مقیاسپذیری آن وابسته شده است. تغییراتی مانند دنک شاردینگ (Danksharding) قصد دارند تعداد بلابها در هر بلاک را از ۱ به ۶۴ برسانند. در این صورت، دسترسپذیر بودن دادهها در اتریوم به طرز چشمگیری افزایش مییابد.
آپدیت بعدی اتریوم با نام پکترا فورک (Pectra fork) قرار است ورکل تری (Verkle tree) را در شبکه پیادهسازی کند تا ملزومات ذخیرهسازی داده را کاهش دهد.
علاوه بر آن سرمایهگذاران منتظر پیادهسازی پروتکل دانش صفر SNARK هستند که حریم خصوصی را بهبود بخشیده و با فشردهسازی دادههای تراکنشها، ذخیرهسازی شبکه بهبود میدهند.
هدف ۴٬۰۰۰ دلاری اتریوم برای سال ۲۰۲۴ دست یافتنی است؛ به شرطی که سرمایهگذاران نهادی، مقیاسپذیری و اکوسیستم برنامههای غیرمتمرکز آن رشد کند.