تحلیل بیت کوین؛ ریزش BTC تا کجا ادامه دارد؟
قیمت بیت کوین در یک هفته گذشته حدود ۲۰٬۰۰۰ دلار کاهش یافته و سطوح حمایتی مهمی را از دست داده است.
خلاصه تحلیل
- تحلیلگران برای بررسی حمایتهای بیت کوین در تایم فریمهای مختلف به تاییدیههای بیشتری نیاز دارند.
- پیتر برندت (Peter Brandt) تحلیلگر کهنهکار بازارهای مالی هشدار داده است که احتمال سقوط بیشتر قیمت BTC وجود دارد.
به گزارش کوین تلگراف، قیمت بیت کوین BTC: در یک هفته گذشته با بیش از ۲۵ درصد کاهش به محدوده ۵۰٬۰۰۰ دلار رسیده است. حتی اگر بگوییم که تمام معاملهگران متحمل ضررهای سنگینی شدند، با توجه به ماهیت بازار ارزهای دیجیتال، این جمله باز هم حق مطلب را ادا نکرده است.
علاوه بر این قیمت بیت کوین به جایی رسیده است که ۲۵ هفته پیش در آن قرار داشت. دادههای کوین گلس نیز نشان میدهد در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱ میلیارد دلار از قراردادهای بازار مشتقات ارز دیجیتال لیکویید شده است.
حمایت ۵۰٬۰۰۰ دلاری بیت کوین
در مجموع در ۳ روز گذشته ۵۰۰ میلیارد دلار از ارزش بازار ارزهای دیجیتال کاسته شده و رکوردی جدیدی را در چند سال گذشته به ثبت رسانده است. مایکل ون دپوپه (Michaël van de Poppe) تحلیلگر مشهور بازار و بنیانگذار پلتفرم MNTrading عنوان داشت:
بیت کوین و بازار ارز دیجیتال با سقوط ۱۰ تا ۱۸ درصدی قیمتها در فاز تسلیم قرار گرفته است.
ون دپوپه نیز مانند سایر فعالان بازار، با سقوط شدید قیمت بازار غافلگیر شده است. تحلیلگر دیگری به اسم کردیبل کریپتو (Credible crypto) امیدوار است سطح ۵۰٬۰۰۰ دلار به عنوان حمایت بیت کوین دست نخورده باقی بماند. او در پستی در توییتر توضیح داد:
بیت کوین به کف ماههای اخیر خود رسیده، تقاضای هفتگی آن تمام شده و اگر در تایمفریمهای بالاتر نگاه کنیم، به سرعت بعد از رسدین به حمایت ۴۹٬۰۰۰ دلار رشد کرده است. این درحالیست که اتریوم مستقیماً تا کف خود در تایم فریمهای بالاتر سقوط کرده و تقریبا از آن عبور کرده است.
این تحلیلگر اضافه کرد برای آنکه بتوانیم خطوط حمایت و مقاومت بازار را ترسیم کنیم، به تاییدیههای بیشتری نیاز داریم. او نمودار قیمت بیت کوین در ماه جولای (تیر) را بررسی کرده و محدودههای احتمالی با تقاضای بالا را شناسایی کرده است. کریدبل کریپتو ادامه داد:
به صورت ایدهآل بیت کوین وارد محدوده تقاضای زیر محدوده ۵۰٬۰۰۰ دلار در تایم فریمهای بالاتر نمیشود. این سقوط میتواند بدترین سقوط ممکن برای BTC باشد. من دوست دارم که باور کنم این سناریو قطعی است اما هنوز هیچ تاییدیهای برای آن وجود ندارد. بنابراین برای پیدا کردن یک سیگنال صعودی، همچنان رفتار قیمت بیت کوین را زیر نظر دارم.
این درحالی است که پیتر برندت (Peter Brandt)، تحلیلگر کهنهکار بازارهای مالی، هشدار داده است که احتمال سقوط بیشتر قیمت BTC وجود دارد. او هنگام تحلیل بیت کوین عنوان کرد:
یکشنبه دیوانهکنندهای که یک هفته دیوانهکننده را به پایان رساند و قرار است یک هفته دیوانهکنندهتری را شروع کند.
تحلیل آنچین بیت کوین
جای تعجب ندارد که قیمت بیت کوین با سقوط به زیر محدوده ۵۰٬۰۰۰ دلار چند حمایت مهم را از دست داده است. با این حال این ضررها برای سرمایهگذاران جدیدتر شدیدتر است. هولدرهای کوتاهمدت بیت کوین اکنون با ضررهای قابلتوجهی مواجه شدهاند.
شرکت گلسنود با استفاده از شاخص MVRV هولدرهای کوتاهمدت، تلاش کرده است مشکلات این دسته از معاملهگران را بهتر توضیح دهد. شاخص MVRV هولدرهای کوتاهمدت، هزینه کل خروجیهای خرجنشده (UTXO)های ۱۵۵ روز گذشته را محاسبه میکند.
این شاخص در ۴ اوت (۱۴ مرداد) روی عدد ۰.۸۸ قرار داشت که با توجه به سقوط بیشتر قیمت، حجم ضررها هم حتما بیشتر شده است.
گلسنود در آخرین گزارش هفتگی خود اعلام کرد که فشار فروش سرمایهگذاران به خاطر حجم بالای ضررهای تحققنیافته آنها افزایش یافته است. در این گزارش آمده است:
۹۰ درصد ذخایر این دسته از سرمایهگذاران (هولدرهای کوتاهمدت) در اواخر ماه جولای (اوایل مرداد) وارد ضرر شده و همین موضوع آنها را در شرایط استرسزایی قرار داده است.
گلسنود در ادامه تحلیل خود آورده است:
هولدرهای بلندمدت حدوداً ۴۵ درصد از تمام عرضه بیت کوینها را در اختیار دارند که در مقایسه با دورههای قبل، رکورد خوبی است. این موضوع نشان میدهد هولدرهای بلندمدت فعلاً دارایی خود را نگه داشته و احتمالاً منتظر قیمتهای بالاتر بیشتر هستند. آنها احتمالاً میخواهند موقع رشد بازار موجودی خود را بفروشند.
صحبتی از خرید در کف نیست!
کاملاً واضح است که بازار ارز دیجیتال به محدوده «ترس شدید» بازگشته است. شاخص ترس و طمع نشان میدهد که اعتماد به نفس سرمایهگذاران به شدت کاهش یافته است.
در ۲۹ جولای (۸ مرداد) زمانیکه قیمت بیت کوین برای آزمایش مجدد سطح ۷۰٬۰۰۰ دلار آماده میشد، شاخص ترس و طمع در نزدیکی محدوده «طمع شدید» قرار داشت. با این حال چند روز بیشتر نگذشته است که این شاخص در دورترین نقطه ممکن از هدف قبلی خود قرار گرفته است.
شاخص ترس و طمع امروز ۵ اوت (۱۵ مرداد) روی عدد ۲۶ قرار گرفته است. این شاخص با کمی تاخیر به وضعیت فعلی بازار واکنش نشان میدهد و به همین خاطر ممکن است بیشتر کاهش یاید.
شرکت تحلیلی سنتیمنت با بررسی شبکههای اجتماعی، عنوان کرده است که ترس بازار برای تایید کف قیمت بیت کوین در تایمفریمهای بالا کافی نیست. این شرکت عنوان داشت:
صحبتها در مورد خرید بیت کوین در کف افزایش داشته اما با توجه به سقوط شدید بازار، این صحبتها زیاد نبوده است. باید تا باز شدن بازارهای معاملاتی آمریکا در روز دوشنبه منتظر بمانیمو ببینیم واکنشها چگونه خواهد بود. فشار فروش احساسی تنها به رشد بازار شتاب بیشتری میدهد.
مطالب تحلیلی منتشرشده در نوبیتکس صرفا جنبهٔ آموزشی و ارائهٔ اطلاعات دارد و به هیچ عنوان توصیه سرمایهگذاری و سیگنال خرید و فروش نیست. سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال با ریسک بالایی همراه است و کاربر موظف است قبل از هرگونه سرمایهگذاری، مطالعه و تحلیل شخصی خود در رابطه با دارایی موردنظر را انجام دهد.