اخبار ارزهای دیجیتالسایر اخبار

هکرهای بای بیت برای پولشویی از میم کوین‌های شبکه سولانا استفاده می‌کنند

احتمال دارد هکر بای‌بیت یعنی گروه لازاروس پشت کلاهبرداری‌های راگ پول در میم کوین‌های شبکه سولانا باشد.

خلاصه تحلیل

  • تحقیقات جدید نشان می‌دهد که گروه هکری کره شمالی «لازاروس» که مظنون اصلی هک ۱.۴ میلیارد دلاری صرافی بای‌بیت است، احتمالاً در کلاهبرداری‌های اخیر میم کوین‌های شبکه سولانا نیز نقش داشته است.
  • این گروه که پیش‌تر به حملات سایبری بزرگ در صنعت کریپتو مرتبط بوده، حالا متهم است که از طریق پلتفرم Pump.fun در شبکه سولانا اقدام به راه‌اندازی میم‌ کوین‌های تقلبی و انجام پروژه‌های کلاهبرداری راگ پول (rug pull) کرده است.

به گزارش کوین تلگراف، اینفلوئنسر و پژوهشگر آنچین معروف ZachXBT پس از هک بای‌بیت در ۲۱ فوریه (۳ اسفند) تشخیص داده که هکرها حدود ۱.۰۸ میلیون دلار از دارایی‌های به سرقت‌رفته را به آدرس خاصی منتقل کردند و این دارایی‌ها از آنجا به شبکه سولانا منتقل شدند.

بررسی‌های انجام‌شده‌ نشان داد که این دارایی‌ها در میان کیف پول‌های مختلف در سولانا توزیع شده‌اند. برخی از این کیف پول‌ها سابقه مشارکت در پروژه‌های مشکوک و کلاهبرداری‌های میم کوین‌ها را داشته‌اند. ZachXBT اعلام کرد که بیش از ۹۲۰ آدرس مرتبط با هک بای‌بیت را شناسایی کرده که برخی از آن‌ها پیش‌تر در راه‌اندازی میم کوین‌های تقلبی نقش داشته‌اند.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

افزون بر این، ظاهراً کیف پول‌های مرتبط با گروه لازاروس در هک ۲۹ میلیون دلاری صرافی فمکس (Phemex) در ژانویه ۲۰۲۴ (دی ۱۴۰۲) نیز دخالت داشته‌اند. این موضوع نگرانی‌های گسترده‌ای در مورد امنیت شبکه‌های بلاک چین و فعالیت هکرهای سازمان‌یافته ایجاد کرده است.

در این میان شبکه سولانا که طی ماه‌های اخیر به دلیل رشد میم کوین‌ها مورد توجه قرار گرفته‌ بود، با انتقادات زیادی روبه‌رو شد. یکی از بزرگ‌ترین ضربات به اعتماد سرمایه‌گذاران زمانی رخ داد که توکن لیبرا (Libra) قربانی یک کلاهبرداری راگ پول شد. این توکن حتی حمایت رئیس‌جمهور آرژانتین را هم در اختیار داشت. در این حادثه، بیش از ۱۰۷ میلیون دلار نقدینگی توسط افراد داخلی پروژه خارج شد. قیمت توکن مذکور هم ظرف چند ساعت ۹۴ درصد سقوط کرد و حدود ۴ میلیارد دلار از سرمایه بازار را از بین برد.

پیامد این حوادث منفی به وضوح در داده‌های آنچین مشهود است. بر اساس آمار گلس‌نود، جریان ورودی سرمایه به سولانا در ماه‌های اخیر ۵.۹ درصد کاهش یافته‌ است.

درصد تغییر ارزش بازار تحقق‌یافته در دارایی‌های اصلی طی ۳۰ روز
درصد تغییر ارزش بازار تحقق‌یافته در دارایی‌های اصلی طی ۳۰ روز

تعداد آدرس‌های فعال شبکه نیز از ۱۵.۶ میلیون در نوامبر ۲۰۲۴ (آبان ۱۴۰۳) به ۹.۵ میلیون در فوریه ۲۰۲۵ (بهمن ۱۴۰۳) سقوط کرد. این امر نشان‌دهنده افت حدود ۴۰ درصدی فعالیت کاربران است.

تعداد آدرس‌های فعال در سولانا
تعداد آدرس‌های فعال در سولانا

با این حال، برخی کارشناسان معتقدند که این چالش‌ها می‌تواند در بلندمدت به نفع سولانا تمام شود. تحلیلگری به نام Aylo در پستی اشاره کرد که گرچه این اتفاقات فعلاً به اعتبار شبکه لطمه زده‌اند، اما ممکن است در آینده منجر به اعمال قوانین سخت‌گیرانه‌تر و تقویت امنیت شبکه شوند. در این صورت به نظر او اعتماد سرمایه‌گذاران برگردانده‌ می‌شود.

شروع معامله‌گری در نوبیتکس

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

مریم آذرفر

یادگیری و پژوهش درباره نوآوری‌های هیجان‌انگیز و تکنولوژی جدید همیشه از علایق من بوده. دنیای کریپتو، بلاکچین و وب۳ پر از ایده‌های تازه است؛ همین باعث شده که طی سال‌های اخیر جذبش بشم و هر روز با دانش بیشتری به سمت کاوشگری و مسیریابی در این صنعت گام بردارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *