اخباراخبار اقتصادی

سیگنال انقباضی از فدرال رزرو؛ دو عضو از افزایش نرخ بهره حمایت کردند

نیل کاشکاری (رییس فدرال رزرو مینیاپولیس) و لیزا کوک روز چهارشنبه اعلام کردند که به اعتقاد آن‌ها بانک مرکزی آمریکا باید به‌تدریج افزایش نرخ بهره را آغاز کند.

خلاصه خبر

  • کاشکاری یکی از سه عضو مخالف در نشست هفته گذشته کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) بود که با تصمیم حفظ نرخ بهره مخالفت کردند.
  • او همچنین گفت کوین وارش، رئیس فدرال رزرو، به او گفته است: «هر کاری را که فکر می‌کنی برای اقتصاد درست است انجام بده.»

به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، نیل کاشکاری، رئیس فدرال رزرو مینیاپولیس، روز چهارشنبه گفت اکنون برای مهار تورم و جلوگیری از نیاز به افزایش‌های شدیدتر نرخ بهره در آینده، باید نرخ‌ بهره افزایش یابد.

معامله سریع و آسان در نوبیتکس خرید تتر

او در مصاحبه‌ای با CNBC تأکید کرد که این روند باید تدریجی باشد و می‌تواند از ماه سپتامبر (شهریور) آغاز شود، هرچند حاضر نشد زمان مشخصی را متعهد شود.

کاشکاری یکی از سه عضوی بود که در نشست هفته گذشته کمیته بازار آزاد فدرال خواستار افزایش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره شدند. با این حال، ۹ عضو دیگر با این پیشنهاد مخالفت کردند و رأی دادند نرخ بهره معیار در محدوده ۳.۵ تا ۳.۷۵ درصد بدون تغییر باقی بماند. او گفت:

کانال بله مجله نوبیتکس

سود شرکت‌ها فوق‌العاده بالاست. عملکرد آن‌ها بسیار خوب است. مصرف‌کنندگان همچنان وضعیت مناسبی دارند و بازار کار نیز همچنان مقاوم است. وقتی به مجموعه این عوامل نگاه می‌کنم، از خودم می‌پرسم چه شواهدی وجود دارد که نشان دهد سیاست پولی در حال حاضر واقعاً محدودکننده است؟

وی افزود:

به همین دلیل معتقدم اکنون زمان آن رسیده که همزمان با انتشار داده‌های جدید، به‌آرامی افزایش نرخ بهره را آغاز کنیم.

چرا کاشکاری خواهان افزایش نرخ بهره است؟

کمیته بازار آزاد فدرال در تمام سال جاری نرخ بهره را بدون تغییر نگه داشته تا بتواند درباره مسیر مناسب سیاست پولی تصمیم‌گیری کند؛ در شرایطی که بازار کار به ثبات رسیده اما نرخ تورم همچنان فاصله زیادی با هدف ۲ درصدی فدرال رزرو دارد.

اگرچه آمار تورم ماه ژوئن (خرداد) به دلیل کاهش تنش‌های موقت در خاورمیانه و افت قیمت نفت تا حدی بهبود یافت، اما کاشکاری گفت همچنان نسبت به شرایط نگران است.

به گفته او، اقتصاد آمریکا هنوز با مجموعه‌ای از شوک‌های عرضه مواجه است که فشار قیمتی را بر مصرف‌کنندگان افزایش داده‌اند. او همچنین اظهار کرد هنوز مشخص نیست کمیته در نشست ۱۵ و ۱۶ سپتامبر چه تصمیمی خواهد گرفت و تأکید کرد داده‌های اقتصادی منتشرشده تا آن زمان نقش تعیین‌کننده‌ای خواهند داشت.

در حال حاضر بازارها احتمال افزایش نرخ بهره در ماه سپتامبر را ۵۲ درصد ارزیابی می‌کنند، اما شانس افزایش در ماه اکتبر (مهر) را بالاتر می‌دانند. کاشکاری تأکید کرد:

من خواهان افزایش شدید نرخ بهره نیستم. فقط می‌گویم شواهدی نمی‌بینم که نشان دهد سیاست پولی فعلی حتی به‌طور جزئی محدودکننده است. هنوز برای رساندن تورم به هدف کار بیشتری داریم. ترجیح می‌دهم از همین حالا با گام‌های کوچک حرکت کنیم تا اینکه بعداً با تورمی ریشه‌دار مواجه شویم و ناچار شویم نرخ بهره را به‌شدت افزایش دهیم.

اظهارات کاشکاری تنها یک روز پس از آن مطرح شد که آنا پاولسون، رئیس فدرال رزرو فیلادلفیا، دیدگاه متفاوتی ارائه کرد. پاولسون که مانند کاشکاری امسال حق رأی در کمیته بازار آزاد را دارد، به CNBC گفت به اعتقاد او شواهد نشان می‌دهد سطح فعلی نرخ بهره تا حدی محدودکننده است و بهتر است تا زمان انتشار داده‌های بیشتر، نرخ بهره بدون تغییر باقی بماند.

او همچنین تأکید کرد که رأی دادن به حفظ نرخ بهره در نشست هفته گذشته برایش تصمیمی کاملاً روشن بوده است. سه رأی مخالف هفته گذشته نخستین مخالفت‌های ثبت‌شده در دوران ریاست کوین وارش بر فدرال رزرو بود. کاشکاری با این حال گفت وارش، با وجود اینکه در گذشته از نرخ‌ بهره پایین‌تر حمایت کرده بود، هیچ فشاری برای تغییر رأی به او وارد نکرد. او گفت:

او به من گفت هر کاری را که فکر می‌کنی برای اقتصاد درست است انجام بده و من هم گفتم واقعاً از این موضوع قدردانی می‌کنم.

لیزا کوک: اگر لازم باشد برای مهار تورم نرخ بهره را افزایش می‌دهیم

لیزا کوک روز چهارشنبه اعلام کرد اگر داده‌های تورمی بهبود پیدا نکند، آماده است از افزایش نرخ بهره حمایت کند. او در سخنرانی خود در انکوریج، آلاسکا گفت:

تورم همچنان بسیار بالاست و در حال حاضر ریسک‌های مربوط به تورم را از ریسک‌های مربوط به اشتغال مهم‌تر می‌دانم. بنابراین، در صورت لزوم آماده افزایش نرخ بهره هستم.

کوک اذعان کرد که آمار ماه ژوئن (خرداد) به دلیل افت شدید قیمت انرژی، کاهش تورم را نشان می‌دهد؛ اما هشدار داد نباید تنها بر اساس یک گزارش نتیجه‌گیری کرد، به‌ویژه زمانی که نرخ تورم همچنان فاصله زیادی با هدف ۲ درصدی فدرال رزرو دارد.

او هفته گذشته در کنار ۸ عضو دیگر به حفظ نرخ بهره در محدوده ۳.۵ تا ۳.۷۵ درصد رأی داد. به گفته او، دلیل این تصمیم آن بود که اعضا می‌خواستند ابتدا اثرات احتمالی مواردی مثل کاهش تدریجی تعرفه‌ها، شوک عرضه انرژی و فشارهای ناشی از سرمایه‌گذاری گسترده در حوزه هوش مصنوعی را ارزیابی کنند. کوک گفت:

اگر به‌زودی نشانه‌های ادامه روند کاهش تورم را نبینم، آماده اقدام خواهم بود.

او افزود:

پس از پنج سال تورم بالاتر از هدف، خطر آن وجود دارد که تورم بالا در رفتار قیمت‌گذاری شرکت‌ها و مذاکرات دستمزدی نهادینه شود و در نتیجه مقابله با آن بسیار دشوارتر شود. هرچه تورم مدت بیشتری بالاتر از هدف باقی بماند، احتمال وقوع چنین سناریویی بیشتر خواهد شد.

وی تأکید کرد:

در برخی شرایط، فدرال رزرو می‌تواند مدت بیشتری برای اقدام صبر کند؛ اما در شرایط فعلی چنین فرصتی نداریم.

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌ها و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

کوثر ایزک شیریان

تو دانشگاه اقتصاد خوندم و خیلی اتفاقی وارد بخش اخبار کریپتو شدم. اما خیلی طول نکشید که عاشق رویای غیرمتمرکزسازیش شدم. به اقتصاد کلان و تحلیل تکنیکال علاقه زیادی دارم و بی‌صبرانه هم منتظرم تا کاربردهای کریپتو تو دنیای واقعی بیشتر بشه.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + 4 =