تحلیل‌هاتحلیل فاندامنتال

سقوط سنگین آلت کوین‌ها پس از چهار هفته صعود؛ روند صعودی تمام شده است؟

در این هفته، بازار آلت کوین ها با افتی نزدیک به ۱۰ درصد مواجه شد و بیشتر از ۸۴۰ میلیون دلار از موقعیت‌های لانگ اهرمی لیکویید شدند.

خلاصه تحلیل

  • طبق داده‌های TradingView، ارزش کل بازار کریپتو از حدود ۴ تریلیون دلار به ۳.۷۸ تریلیون دلار کاهش یافت.
  • ۳۱۴,۳۰۲ معامله‌گر تنها در ۲۴ ساعت گذشته لیکویید شدند و مجموع لیکوییدها به حدود ۹۶۶ میلیون دلار رسید.

به گزارش بی‌این کریپتو، ارزش کل بازار رمزارزها برای نخستین بار در پنج هفته اخیر، یک کندل هفتگی نزولی ثبت کرد. به نظر می‌رسد که مومنتوم صعودی ضعیف شده و این عقب‌نشینی باعث لیکویید شدن بسیاری از معامله‌گران کوتاه‌مدت شده است.

لیکویید شدن ۱ میلیارد دلار معامله

طبق داده‌های TradingView، ارزش کل بازار کریپتو در این هفته ۵ درصد افت کرد و از حدود ۴ تریلیون دلار به ۳.۷۸ تریلیون دلار رسید. اما بخش آلت کوین‌ها (TOTAL2) کاهش شدیدتری داشت و از ۱.۵۷ تریلیون به ۱.۴ تریلیون دلار سقوط کرد؛ یعنی نزدیک به ۱۰ درصد کاهش.

آلت‌ کوین‌ها نسبت به بیت‌ کوین اصلاح شدیدتری داشتند و همین موضوع باعث زیان معامله‌گرانی شد که از اهرم بالا در موقعیت‌های خرید استفاده کرده بودند. به گزارش CoinGlass، در ۲۴ ساعت گذشته تقریباً ۱ میلیارد دلار از موقعیت‌های معاملاتی لیکویید شده است.

لیکوییدیشن بازار کریپتو و آلت کوین‌ها
لیکوییدیشن بازار کریپتو و آلت کوین‌ها

به طور کلی ۳۱۴,۳۰۲ معامله‌گر لیکویید شدند و مجموع لیکوییدیشن‌ها به ۹۶۶.۰۴ میلیون دلار رسید. بیش از ۸۴۰ میلیون دلار آن مربوط به موقعیت‌های لانگ (خرد بوده است (بیش از ۸۴ درصد کل). این آمار نشان‌دهنده اشتباه معامله‌گرانی‌ است که با اهرم بالا وارد معاملات لانگ شده بودند، به امید اینکه قیمت‌ها همچنان افزایش یابد.

داده‌های CryptoBubbles نیز نشان می‌دهد که تقریباً تمام آلت کوین‌ها امروز به‌طور چشم‌گیری کاهش یافته‌اند و درصد ضررها از ۶ درصد تا بیش از ۲۰ درصد متغیر بوده است. تحلیلگران این حرکت را اولین موج برداشت سود پس از چهار هفته رشد پیاپی بازار می‌دانند.

عملکرد آلت کوین‌ها
عملکرد آلت کوین‌ها

چه کسانی سود برداشته‌اند؟

بر اساس گزارش جدیدی از 10x Research، ساعات معاملاتی آسیایی عامل اصلی رشد اخیر بازار بوده‌اند. برای مثال، بیت‌ کوین در مجموع ۱۶ درصد رشد داشته، اما ۲۵ درصد از این رشد تنها در ساعات آسیایی رخ داده است. در مقابل، در ساعات معاملاتی اروپا (منفی ۶ درصد) و آمریکا (منفی ۳ درصد) فشار فروش غالب بوده است که احتمالاً ناشی از برداشت سود است.

برای اتریوم نیز روندی مشابه دیده می‌شود. قیمت اتریوم طی ماه گذشته ۶۳ درصد رشد کرده، اما تقریباً تمام این رشد (۹۶ درصد) در ساعات آسیایی بوده است. در مقابل، در اروپا (۲۶ درصد) و آمریکا (۷ درصد) معامله‌گران فروشنده بوده‌اند.

عملکرد اتریوم
عملکرد اتریوم

در گزارش گفته‌ شده‌ است:

اگرچه بخشی از این تفاوت ممکن است به دلیل اخبار مرتبط با خزانه‌داری آمریکا در خارج از ساعات معاملاتی آن کشور باشد، اما توضیح محتمل‌تر، اشتیاق شدید و خرید تهاجمی معامله‌گران آسیایی است.

مطالعه مذکور همچنین اشاره دارد که معامله‌گران آمریکایی و اروپایی احتمالاً در حال برداشت سود هستند. جالب اینکه همان‌ها منبع اصلی اخباری بودند که موج خرید را در بازار ایجاد کردند. به‌عبارتی، معامله‌گران آسیایی با فومو (FOMO) ناشی از اخبار نیم‌کره غربی وارد بازار شدند، اما حالا با فروش همان‌ گروه‌ها زیان می‌بینند.

البته فشار دیروز از آسیا شروع شد. به عبارت دقیق‌تر شرکت Galaxy Digital در آغاز ساعت‌های معاملاتی آسیا و دقیقاً در زمان کاهش نقدینگی بازار، شروع به فروش بیت کوین در بازار OTC و صرافی‌ها کرد. Galaxy حدود ۲۶,۳۰۹ بیت‌ کوین را با میانگین قیمت حدود ۱۱۷,۷۰۰ دلار ارسال کرد. سپس استیبل‌ کوین‌ها به کیف‌ پول‌های گلکسی از صرافی‌های Binance و Bybit و OKX و Bitstamp واریز شد. قیمت بیت کوین ابتدا تا ۱۱۴,۸۵۰ دلار سقوط کرد و سپس دوباره افزایش یافت. گلکسی همچنان ۱۸,۵۰۴ بیت‌کوین (معادل ۲.۱۴ میلیارد دلار) در اختیار دارد.

این اصلاح به معنای آغاز روند نزولی نیست

با این حال، تحلیلگران می‌گویند چنین اصلاحی لزوماً نشانه‌ای از تغییر روند نیست و بیشتر نوعی تنفس طبیعی بازار پس از چند هفته رشد شدید تلقی می‌شود. KALEO، بنیان‌گذار LedgArt، گفته‌ است:

از افت امروز آلت کوین‌ها نگران نیستم. این فروش منطقی بود با توجه به رشد شدید اخیر. نکته مهم اینه که بیت‌ کوین مقاومت کرد. آلت‌ کوین‌ها به‌زودی بازمی‌گردند. حتی با قدرت بیشتر. صبر کنید و دیدتان صعودی باشد.

مدیرعامل صرافی بایننس، CZ، نیز این اصلاح را صرفاً «یک افت دیگر» توصیف کرده است.

توییت ژائو
توییت ژائو

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌ها و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا