اخبار ارزهای دیجیتالاخبار اتریوم

تحلیلگر مطرح: سقوط اتریوم مثل سقوط نوکیا است!

یک تحلیلگر مقایسه‌ای بحث‌برانگیز میان اتریوم و نوکیا انجام داده است. نوکیا شرکتی است که روزگاری در صدر بازار فناوری بود اما به دلیل عدم انطباق سریع با شرایط جدید، جایگاه خود را از دست داد.

خلاصه تحلیل

  • یک تحلیلگر هشدار داد که اتر‌یوم ممکن است به دلیل مشکلات مقیاس‌پذیری و رقابت شدید از سوی سولانا، مشابه افول نوکیا با سقوطی تدریجی مواجه شود.
  • با وجود رشد سولانا، اتر‌یوم همچنان در حجم معاملات صرافی‌های غیرمتمرکز (DEX) پیشتاز است و مزایای زیرساختی مهمی دارد.

به گزارش بی‌این‌کریپتو، این مقایسه در بحبوحه‌ مناظره مداوم میان اتریوم و سولانا مطرح شده است؛ مناظره‌ای که سال‌هاست ادامه دارد و نشان‌دهنده‌ تنش عمیق‌تر پلتفرم‌های قدیمی و نسل جدید است. مسئله اصلی این است که کدام پلتفرم شایستگی بیشتری برای تبدیل شدن به ستون فقرات وب ۳، دیفای، NFTها و اقتصاد گسترده رمزارز دارد.

این تحلیلگر هشدار داد که اتریوم ممکن است همان مسیر سقوط تدریجی نوکیا را طی کند؛ شرکت موبایلی که اپل در اواخر دهه ۲۰۰۰ از آن پیشی گرفت. کریپتو کِرب (Crypto Curb)، تحلیلگر مذکور نوشت:

ثبت نام سریع در نوبیتکس

اتریوم = نوکیا

او دو نمودار را در این رابطه به اشتراک گذاشت: یکی مربوط به سقوط قیمت سهام نوکیا از اوج خود در سال ۲۰۰۷ و دیگری افت ارزش بازار اتریوم از اوج سال ۲۰۲۱.

مقایسه نوکیا و اتریوم توسط یک تحلیلگر
مقایسه نوکیا و اتریوم توسط یک تحلیلگر

این مقایسه فقط به نمودارهای قیمتی محدود نمی‌شود. به گفته‌ کِرب، ساختار قدیمی و محدودیت‌های مقیاس‌پذیری اتریوم شبیه به فروپاشی سیستم‌عامل Symbian نوکیاست. Symbian پلتفرمی است که توان رقابت با iOS اپل و اندروید گوگل را نداشت.

براساس داده‌ها، سهم بازار نوکیا در حوزه موبایل از اوج ۴۹.۴ درصد در سال ۲۰۰۷ به ۳.۱ درصد در سال ۲۰۱۳ سقوط کرد. در همین حال، داده‌ها نشان می‌دهند که اتریوم که زمانی بیش از ۲۰ درصد از ارزش کل بازار رمزارز را در اختیار داشت؛ اکنون سهمش به کمتر از ۱۰ درصد کاهش یافته‌ است.

نمودار دامیننس اتریوم بر بازار
نمودار دامیننس اتریوم بر بازار

این تحلیل نشان می‌دهد که اتریوم، مانند نوکیا، ممکن است در حال از دست دادن‌ ‌تدریجی جایگاه خود باشد. یک نکته خیلی مهم رقبای اتریوم است که سریع‌تر، مقیاس‌پذیرتر و نوآورتر هستند. مهم‌ترین رقیب اتریوم هم در حال حاضر سولانا است.

سولانا در سال گذشته رشد خیره‌کننده‌ای را تجربه کرد. از اکتبر ۲۰۲۳ تا نوامبر ۲۰۲۴ (مهر ۱۴۰۲ تا آبان ۱۴۰۳)، قیمت سولانا از ۲۳ دلار به ۲۶۴ دلار رسید؛ یعنی تقریباً معادل یک‌سوم ارزش بازار اتریوم.

طبق داده‌های آنچین، سولانا اکنون در چند شاخص کلیدی از اتریوم پیشی گرفته‌ است. در این مورد برای مثال می‌توان به تعداد آدرس‌های فعال روزانه و تراکنش‌های روزانه اشاره کرد که نشان‌دهنده جذابیت بالای آن برای کاربران و توسعه‌دهندگان است.

مقایسه اتریوم و سولانا در تراکنش‌های روزانه و آدرس‌های فعال روزانه
مقایسه اتریوم و سولانا در تراکنش‌های روزانه و آدرس‌های فعال روزانه

این شباهت‌ها قابل توجه‌اند؛ چراکه اپل هم با رابط کاربری روان‌تر و محیط توسعه‌دهی دوستانه‌تر، نوکیا را پشت سر گذاشت. به همین ترتیب، مزایای سولانا مانند سرعت بالا، کارمزد کمتر و تجربه کاربری بهتر، آن را به یک رقیب جدی برای دامیننس اتر‌‌یوم در حوزه دیفای و وب ۳ تبدیل کرده‌ است.

با این حال، همه معتقد نیستند که روزهای خوب اتریوم به پایان رسیده‌اند. تنها یک هفته پیش، اتر‌یوم برای نخستین بار در شش ماه گذشته، در حجم معاملات صرافی‌های غیرمتمرکز (DEX) از سولانا پیشی گرفت.

حجم معاملات صرافی‌های غیرمتمرکز بر اساس زنجیره
حجم معاملات صرافی‌های غیرمتمرکز بر اساس زنجیره

این نقطه عطف حاکی از آن است که اتریوم هنوز در بخش‌های مهمی از اکوسیستم کریپتو، به‌ویژه در میان کاربران حرفه‌ای دیفای، حضوری عمیق دارد. همچنین برخی نهادهای مالی همچنان نسبت به آینده اتر‌یوم خوش‌بین هستند. در مارس (اسفند ۱۴۰۳)، تحلیلگران Franklin Templeton اعلام کردند که با وجود رشد خیره‌کننده دیفای در سولانا، اتریوم هنوز مزایای زیرساختی مهمی دارد. یکی از تحلیلگران IntoTheBlock نیز گفت:

سولانا هنوز راه درازی در پیش دارد تا از اتریوم عبور کند.

همچنین برخی تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که قیمت اتریوم ممکن است افزایش یابد؛ به‌ویژه با در نظر گرفتن‌ ارتقای پکترا (Pectra) و احتمال تصویب ETFهای استیکینگ اتر‌یوم.

با این حال، مقایسه‌ای که Crypto Curb انجام داد یادآور لحظه‌ای حساس در مسیر رشد اتریوم است. با توجه به اینکه رقبایی مانند سولانا در حال پیشرفت سریع در عملکرد و تجربه کاربری هستند؛ اتر‌یوم باید به نقشه راه خود سرعت ببخشد.

نمودار عملکرد قیمتی اتریوم و سولانا
نمودار عملکرد قیمتی اتر‌یوم و سولانا

شروع معامله‌گری در نوبیتکس

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

نیما رحمتی

سال هاست که به بازارهای مالی و تحلیل‌های بنیادی علاقه‌مند شده‌ام و جذابیت لمس بازارهای مالی مختلف به‌خصوص بازار کریپتو روز به روز برام بیشتر میشه. سعی می‌کنم در کنار کار محتوا، برای دانش خودم هم تا حد امکان در رابطه با علم اقتصاد و مباحث مدیریت مالی مطالعه داشته باشم و اطلاعات کسب کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *