آیا قیمت سولانا به ۱٬۰۰۰ دلار میرسد؟
این روزها خیلی از تحلیلگران و معاملهگران ادعا میکنند که قیمت سولانا به ۱٬۰۰۰ دلار میرسد. اما سوال این جا است که این ادعا تا چه حد صحت دارد؟
خلاصه تحلیل
- مسیر SOL برای رسیدن به محدوده ۱۹۰ دلار باز است اما این ارز دیجیتال ممکن است در کوتاهمدت با چالشهای زیادی روبهرو شود.
- قیمت سولانا آخرین بار در ۲۹ جولای (۸ مرداد) به بالای محدوده ۱۹۰ دلار معامله رسید.
به گزارش کوین تلگراف، قیمت سولانا آخرین بار در ۲۹ جولای (۸ مرداد) به بالای محدوده ۱۹۰ دلار معامله رسید. البته سولانا در ۵ آگوست (۱۵ مرداد) تا محدوده ۱۱۰ دلار سقوط کرده بود. هرچند که این ارز دیجیتال خیلی سریع توانست حرکت صعودی جدیدی را شروع کند اما در سطح ۱۵۰ دلار با مقاومت سختی روبهرو شد.
اکنون بعضی از تحلیلگران ادعا کردهاند که روند فعلی سولانا شبیه به روند اتریوم در سال ۲۰۲۰ است و میتواند به محدوده ۱٬۰۰۰ دلار برسد. با این حال سوال اصلی این است که آیا این پیشبینیها واقعبینانه است؟
روند اتریوم در سال ۲۰۲۰
تحلیلگر مشهوری به اسم Kaleo باور دارد که فرکتال سولانا شبیه به روند اتریوم در سال ۲۰۲۰ است. نکته این جا است روند اتریوم در سال ۲۰۲۰ باعث شد قیمت آن ۲۴۵ درصد رشد کند و در سال ۲۰۲۱ به رکورد جدیدی برسد. اگر سولانا بخواهد روند اتریوم را تکرار کند، قیمت آن تا سال ۲۰۲۵ به ۱٬۰۰۰ دلار میرسد.
هرچند پیشبینی قیمت ارزهای دیجیتال برای هیچ کس ممنوع نیست؛ اما تحلیل آنچین سولانا نشان میدهد که شبکه آن ضعیف شده است. علاوه بر این اگر SOL به قیمت ۱٬۰۰۰ دلار برسد، مارکت کپ آن بیشتر از ۵۰۰ میلیارد دلار خواهد بود. حتی مارکت کپ اتریوم هم در اوج چرخه صعودی سال ۲۰۲۱ به این محدوده رسیده بود و تنها کمتر از ۴۰ روز در آن قرار داشت. ضمن اینکه فقط ۱۸ شرکت سهامی عام در جهان مارکت کپ ۵۰۰ میلیارد دلاری دارند و شرکتهای بسیار سودآوری مانند Costco و Procter & Gamble و Bank of America نتوانستهاند به آن برسند.
از دیدگاه تحلیل فاندامنتال هم رشد قیمت سولانا تا محدوده ۱٬۰۰۰ دلار بسیار غیرمحتمل به نظر میرسد. اکثر تحلیلگران باور دارند تارکت ۳۰۰ دلاری برای سولانا واقعبینانهتر است. سولانا حتی برای رسیدن به این تارگت هم باید ۱۰۴ درصد رشد کند.
یکی از نقاوت قوت سولانا این است که چند شرکت در تلاشاند ETF اسپات آن را راهاندازی کنند. هرچند احتمال تایید این صندوقها خیلی کم است اما همین مسئله سولانا را از رقبایش متمایز میکند.
یکی دیگر از نقات قوت سولانا این است که در سال ۲۰۲۴ توانست از BNB پیشی بگیرد و با ۴.۸ میلیارد دلار سرمایه به دومین بلاک چین از نظر ارزش کل سرمایه قفلشده (TVL) تبدیل شود. هرچند TVL سولانا خیلی کمتر از TVL اتریوم (۴۸.۸ میلیارد دلار) است؛ اما این شبکه توانسته است به جایگاه خوبی در بین صرافیهای غیرمتمرکز برسد. برای مثال حجم معاملات صرافیهای غیرمتمرکز سولانا در هفت روز گذشته ۹.۴ میلیارد بوده است. حجم معاملات صرافیهای غیرمتمرکز اتریوم در این مدت هم ۱۰.۸ میلیارد بوده است.
مقایسه سولانا و توکنهای شبکههای لایه ۲ اتریوم
هرچند کارمزد سولانا خیلی کمتر از کارمزدهای ۱.۸۰ دلاری اتریوم است؛ کاربران اغلب به دلیل نرخ بالای تراکنشهای ناموفق و حداکثر ارزش قابل استخراج (MEV) مبلغ بیشتری را پرداخت میکنند. MEV زمانی اتفاق میافتد که اعتبارسنجها تراکنشهایی را که در انتظار گنجاندن در بلاکهای بعدی هستند، به نفع خود تنظیم میکنند. طبق دادههای وب سایت DefiLlama در هفت روز گذشته، کارمزدهای شبکه اتریوم ۱۳.۷ میلیون دلار بوده و کارمزدهای شبکه سولانا به ۸.۴ میلیون دلار رسیده است.
با این حال مقایسه سولانا ممکن است با اتریوم خیلی منصفانه نباشد. به همین خاطر بسیاری از تحلیلگران ترجیح میدهند شبکه مذکور را با راهکارهای لایه ۲ اتریوم مقاویسه کنند. شرکت Blockspace دادههای جالبی درباره این مسئله منتشر کرده است. طبق دادههای این شرکت، اکوسیستم لایه دوم اتریوم ۹.۷ میلیارد دلار سپرده استیبل کوین دارد که بیشتر از کل استیبل کوینهای سپردهگذاریشده در سولانا و شبکه BNB است.
علاوه بر این، تعداد آدرسهای فعال هفتگی این اکوسیستم تقریباً با ۱.۶ میلیون آدرس سولانا مطابقت دارد. در همین حال، ارزشگذاری کاملاً رقیقشده توکنهای لایه ۲ اتریوم (از جمله پالیگان، آربیتروم، منتل، آپتیمیزم، استارت نت، زدکی سینک و ایموتبل اکس) ۳۱ میلیارد دلار است. این مقدار تقریباً ۶۰ درصد کمتر از ارزش کل ۸۵ میلیارد دلاری سولانا است.
علاوه بر این اتکای سولانا به ایردراپها و راهاندازی میم کوینها هرچند تقاضای SOL در کوتاهدت را از سمت سرمایهگذاران خرد افزایش میدهد؛ اما بعید است در بلندمدت پایدار باشد. با این حال رشد قابل توجه پروژههایی مانند هلیوم (Helium)، ژوپیتر (Jupiter) و حتی استیبل کوین پیپل در سولانا نشان میدهد که مسیر SOL برای رسیدن به محدوده ۱۹۰ دلار باز است اما این ارز دیجیتال ممکن است در کوتاهمدت با چالشهای زیادی روبهرو شود.
مطالب تحلیلی منتشرشده در مجله نوبیتکس صرفاً جنبهٔ آموزشی و ارائهٔ اطلاعات دارد و به هیچ عنوان توصیه سرمایهگذاری و سیگنال خرید و فروش نیست. سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال با ریسک بالایی همراه است و کاربر موظف است قبل از هرگونه سرمایهگذاری، مطالعه و تحلیل شخصی خود در رابطه با دارایی موردنظر را انجام دهد.